asphadelus

Morsian
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

About asphadelus

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Hei. Nyt kun on häät takanapäin, niin voi kai kertoa julkisestikin, että meillä tosiaan oli tilaisuus ihan kirkossa (Vantaalla), tosin kyseessä oli virallisesti toimitus nimeltä "Rukoushetki rekisteröidyn parisuhteen solmineiden puolesta". Kuten piispojen kannanotosta selviää, rukoushetken viettäminen on mahdollista ja kirkkotilaakin voi siihen saada käyttää jos siitä paikallisesti on sovittu (kirkkoherra puoltaa ja myös seurakuntaneuvosto äänestänyt asian puolesta).
 2. Hei. Kellään kokemuksia (tuoreita) muista Vantaan paikoista kun Ninuz, Bombon tai Unika? Korso/Koivukylä/Simonkylä alueelta esim.? Missä hinnoissa on meikki+kampaus olleet? Ensi kesäksi pitäisi meikki+kampaus itselle ja kaasolle saada ja olis kiva tietää missä täällä Vantaalla ihmiset on käyneet ja onko vastannut odotuksia/onko meikki ja kampaus kestänyt ja paljonko on maksanut.
 3. Ei siihen tarvita uhkarohkeaa pappia, kun kuitenkin piispojen lausunto jättää kovasti tulkinnanvaraa ja tunnustaa sen että on myös teologisia perusteita siunaamiselle. Ei ehkä kaikki papit ks. hommaan lähde, mutta kyselemmä vaan sielä Yhteys-liikkeen kautta pappia, jos teidän nykyinen pappi ei enää siunaamiseen tohdi ryhtyä.
 4. Juurikin tästä aiheesta oman pappimme kanssa puhuttiin, siitä kuinka turhauttava nykytilanne on. Piispojen päätös vs. se miten piispat tietävät että jotkut papit tulevat kuitenkin vieläkin toimimaan, kun on ihmisiä, joilla on tarve saada suhteelleen siunaus ja siitä millaista harmia ja ahdistusta aiheuttaa jos se kielletään. Kun vaikka piispat nyt sitten ovat päättäneet ettei ole tarvetta erilliselle kaavalle rek.parisuhteiden siunaamista varten, koska parisuhteita ei periaatteessa siunata (=eli siis ei ole mahdollista saada esim. siviiliavioliiton siunaamisen kaltaista tilaisuutta kirkkoon) vaan että pelkkä rukoushetki parin puolesta on riittävä, mutta että se ei saa/saisi sisältää kysymyksiä/sormusrukousta/sormuslupauksia, niin piispojen on ollut pakko päätöksensä sanamuodoissa ottaa huomioon, että useat papit tulevat siltikin sisällyttämään ks. asiat toimittamaansa siunaukseen, josta tosin saivartelun vuoksi tulee käyttää nimitystä rukoushetki rekisteröidyn parisuhteen solmineiden puolesta. Siksi siellä on niin paljon puhetta, että siunaamiselle on olemassa periaatteessa myös teologiset perusteet ja pappien tulee toimia kuunnellen ja sielunhoidollisesta lähtökohdasta lähtien jne. Eli että periaatteessa ei siunata, mutta eihän niin ole PERIAATTEESSA tehty aikaisemminkaan. (Käytäntö on sitten toinen asia ja tässä astuu kuvaan se teologinen hiusten halkominen että mitä on siunaus ja mikä taas on vaan rukoushetki) Piispat toteavat myös, että kirkkotilojen käytöstä ks. rukoushetkeä varten tulee noudattaa sitä mitä kirkkojärjestys sanoo, eli että kirkkotilojen käytöstä päätetään paikallisesti seurakunnissa keskustellen ja yhteisesti päättäen, eli PERIAATTEESSA voisi olla jopa ihan mahdollista että joku seurakunta jossain vaiheessa päättää että rekisteröidyn parisuhteen osapuolten puolesta pidettävät rukoushetket voisi pitää kirkossa. Periaatteen tasolla piispojen päätös siis sisältää mahdollisuuden tähän. (Mikä on kyllä aika epätodennäköistä että tätä optiota olisi seurakunnilla pokkaa käyttää, mutta se on silti olemassa, tulevaisuudessa ehkä...)
 5. Meillä on parisuhteen reksiteröintijuhlat edessä ensi kesänä (juridinen puoli hoidettu siis jo aiemmin, nyt vaan juhlat edessä) ja meille tulee pappi toimittamaan siunausseremonian. Me löydettiin meidän pappi ystävän kautta, oli siis siunannut myös ystävien liiton muutamia vuosia sitten. Niitä, jotka ovat parisuhteensa siunaamisesta kiinnostuneita EN kyllä kehottaisi kääntymään oman seurakuntansa suuntaan (ellette sitten tiedä varmasti että joku seurakuntanne papeista suhtautuu kyseisiin toimituksiin myönteisesti ja käänny suoraan ks. papin puoleen) sillä ev-lut. kirkon virallinen kanta on että rekisteröityjä parisuhteita ei siunata. Julkisuuteen tulleista siunaustapauksista (esim. sen tv:n hääohjelmassa ollut lesboparin rek.parisuhteen siunaus) kun usein on tehty harhaoppisuuskanteluita tuomiokapituleille (ne tosin kaikki hylätty ja tilaisuudet tulkittua yksityisiksi rukoushetkiksi/sielunhoidoksi), mutta virallisien kanavien kautta pappia tuskin siunaamiseen saa, ainakaan suoraan kirkkoherranviraston kautta. Monet papit suhtautuvat asiaan nim. hyvinkin kielteisesti ja "suostuvaisista" papeista ei todellakaan ole olemassa julkista listaa seurakunnissa, joten sellaisen papin löytäminen, joka siunaamiseen suostuu on usein onnen kauppaa. Valitettavasti. Seta tietysti varmaankin auttaa, kuten joku jo mainitsi aiemmassa viestissä, mutta helpommin ehkä luulisi sopiva pappi löytyvän ottamalla yhteyttä Yhteys-liikkeeseen (ks. http://www.yhteys.org/ ->yhteystiedot), he varmasti osaavat ja ovat halukkaita saattamaan yhteen pareja, jotka haluavat rekisteröidylle suhteelleen siunauksen ja pappeja, jotka ovat halukkaita siunauksen toimittamaan. Ja oman kokemuksen mukaan ks. seremonian toimittamiseen myönteisesti suhtautuvat papit ovat yleensä valmiita matkustamaan hieman kauemmaksikin virkaansa hoitamaan ja rek.suhteita siunaamaan, vaikka kirkko "virallisesti" ei tällaista harrastakaan. (Ja löytyy sieltä Yhteys-liikkeen sivuilta myös Liisa Tuovisen sposti, siis sen papin, jotka toimista kanneltiin kun hän siunausi naisparin liiton ja telkkarissa vielä kaiken lisäksi :D:D)