suvou

Aktiivijäsen
  • Viestit

    20
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by suvou


  1. Minusta oli oikein hyvä kun meillä oli vain bestman ja yksi minun ystäväni todistamassa. En halunnut vihkimisestä liian suurta juhlaa kun varsinainen juhla siunauksineen oli tulollaan viikonloppuna ja siinä riitti ihan tarpeeksi stressaamista. Oli oikein hauskaa viettää päivä parin ystävän kanssa ja syödä hyvin. Päivä oli enemmänkin rento ja mukava, vaikka juhlallinen.


  2. Meillä ei ollut siviilivihkimisessä minkäänlaista musiikkia. Mylvittiin vaan sinne todistajien kanssa ilman sen kummempa juhlallisuutta. Ihan hyvä ettei ollut sen kummempia odotuksia vihkimiseltä. Helsingin maistraatissa on melko arkinen suhtautuminen naimisiin menoon. Lopuksi vihkijä sanoi:"Voitte sitten kuvata vielä tuossa ryijyn edessä, se kun on veronmaksajien rahoila maksettu" ja litoi tiehensä.  Ja sitten sitä oltiin sitouduttu olemaan yhteiskunnan perusyksikkö. ;D


  3. Meillä meinasi käydä huonosti kahvipöydässä suukotellessa mutta onneksi sulho piti silmänsä auki. Kahvinkaataja ehti nimittäin pannuineen juuri päidemme väliin kun piti suudella. Oli aika lähellä ettei jäänyt pussailut pitkäksi aikaa.  


  4. On pakko kommentoida tuohon että pitäisi vain olla kiitollinen kun ystävät ovat nähneet vaivaa palttareiden järjestämisessä. No niinhän se on varmasti useimmissa tapauksissa ja minunkin tapauksessani mutta en ollenkaan ihmettelisi jos jotkut tuttavani olisivat halunneet ihan vaan leikkimielisesti kostaa sen miten heitä rääkättiin polttareissaan ja pistettiin tekemään kaikenlaista muiden mielestä kamalan hauskaa.  ;)


  5. Suunnittelimme istumajärjestyksen tarkoin. Laitoimme ihmiset pareittain tuttujen ihmisten viereen. Mietimme etenkin sellaisten ihmisten paikat tarkasti, jotka eivät tunteneet muita vieraita. Heidät sijoitimme sosiaalisten ja samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten viereen. Minusta oli kauhean mukava kuulla jälkeenpäin häävierailtamme miten se heidän vieressään istunut ihminen oli tosi mukava ja heillä oli hirveän hauskaa.

    Mielestäni istumajärjestyksen tekemisen vaiva kannattaa nähdä. Viihtyminen pöytäseuran kanssa vaikuttaa paljon juhlan tunnelmaan.


  6. Jos häissä on paljon ohjelmaa, tai muuten vaan lyhytpinnaista väkeä, kannattaa jättää muutama rimpsu välistä, ettei vieraille tule "loppuuks tää koskaan" tunnetta.

    Niin ja tosiaan ne paketit kannattaa tehdä helposti avattaviksi. Ei leikistä tule puuduttavaa...


  7. Toi on varmaan vähän semmoinen juttu että riippuu hirmuisesti häiden tyylistä ja häävieraista onko rahan kerääminen sopivaa. Jos sukulaiset ovat tottuneet aiemmin häissä laittamaan rahaa, se tuntuu perinteeltä ja voi olla hauskaakin. Jos taas vaikka morsiamen suku ei ole tottunut moiseen ja vetää siitä herneet nenään, ei ehkä kannata.

    Monesti onkin mainittu tuo kaveripointti. Köyhät opiskelijat eivät innostu asiasta.

    Meillä ei ollut ryöstöjä ja jos olisi ollut, niin silloin toisen morsiusparista olisi pitänyt suorittaa jokin tehtävä tms. Huomattavasti hauskempaa.  


  8. Meillä oli tuossa heinäkuun alussa häät teltassa. Vieraita oli vain vähän päälle viisikymmentä, joten meille riitti pari pientä telttaa (4x8 ja 4x4m L:n muodossa), jotka vuokrattiin paikallisilta ponnistajilta. Hinta viikonlopusta oli muutaman kympin ja siihen kuului kuljetukset ja mies auttoi meitä teltan kasauksessakin!

    Sää oli sateinen. Telttaan ei silti tarvinnut laittaa seiniä. Aurinkoisella ilmalla katoskin olisi ollut ehkä liian kuuma.

    Koristeluun käytettiin paljon luonnonkukkia ja teltan kaikkiin kannattimiin oli laitettu köynnöskasvia. Näytti hiton hyvältä.

    Hyttysiä ei ollut eikä mutaa. Ja päästiin naimisiinkin. Mitä sitä muuta telttajuhlilta toivoisikaan.


  9. Me kävimme Tallinassa noutoreissulla 9.6.04. Koska juhlamme ovat sen verran pienet ja kuivat haimme viinit ihan vaan käsipelillä.   ;)

    Emme ole käyneet aikaisemmin Tallinnassa mutta reissu sujui oikein hyvin. Emme ensikertalaisina halunneet lähteä kauemmaksi ostoksille, vaikka se olisi varmaan ollut halvempaa, vaan kävimme sataman lähellä sijaitsevassa Citymarketissa. Kolmenkymmenen pullon ostoksessa hintaero kauempana sijaitseviin edullisiin liikkeisiin olisi tuskin olennainen taksimatkojen jälkeen.

    Citymarketissa viinivalikoima oli ihan kohtalainen. Viinien osalta on hyvä olla hintatietoinen sillä osa viineistä oli samanhintaisia tai jopa kalliimpia kuin kotoisessa alkossa. Tosin sieltä löytyi todella halvallakin hyviä viinejä. Viinejä ei ollut hyllyssä kovin montaa aina samaa kappaletta ja palvelu oli todella tylyä jos yritti kysyä olisiko kyseistä viiniä varastossa lisää. (Toinen myyjä jolta kysyimme pyöritti päätään ettei ymmärrä eikä takuulla kerro kuka ymmärtää ja toinen myyjä mistään tarkistamatta sanoi ettei ole.) Otimme siis useita merkkejä. En muista enää hintoja mutta kaupassa katsoimme että viini on vähintään kaksi euroa halvempi kuin alkossa. Meillä oli siis lista hyvistä merkeistä ja olin etukäteen tarkistanut hintaluokan.

    Ostoksiin meni noin tunti ja veimme pullot odottelemaan sataman säilytyslokeroon ja meille jäi vielä koko päivä aikaa kummastella Tallinnaa. 8)

    Ostimme siis:

    Cono Sur, merlot, Chile 2pl

    graffigna, shiraz, Argentiina 10pl (täsmälleen samaa ei alkossa ole, mutta hyvää)

    KWV, Etelä afrikka 4pl

    Moselland Riesling  trocken, Saksa 4pl

    Törley dry secciä eisitäihanhalvintaniistä 9pl

    Citymarketissa nämä maksoivat yhteensä 133euroa, alkosta vastaava ostos olisi maksanut 207euroa.

    Lisäksi ostimme viinoja omaan käyttöön.  Niissä säästö oli prosentuaalisesti suurempi.

    Matkamme maksoi yhteensä meiltä kahdelta 25euroa. Ja risteilyn nimi  oli päivä tallinnassa. Jäimme siis kaikkien syömisten ja ostosten jälkeen reilusti plussalle, vaikka emme autolastia tuoneetkaan. 8)

    Viski kannattaa ostaa mielummin laivalta. Ainakin laatuviskit ovat Virossa puolet kalliimpia kuin Suomessa.


  10. Minua askarruttaa semmoinen asia että jos vaikka mietin kotoisan alkon valikoimista kymmenen hyvää viiniä, niin kuinka todennäköistä on löytää niistä jotakin Virosta. Minua vaan pelottaa että tuleeko siitä hukkareissu jos ei löydykään mitään hyväksi tietämää viiniä eikä halua ostaa sikaa säkissä.

    Entä onko viski halvempaa virossa?


  11. Istumajärjestyksessä on se hyvä puoli että sellaiset vieraat jotka eivät tunne muita vieraita voidaan sijoittaa joidenkin samanhenkisten ja sosiaalisten ihmisten viereen. Varsinkin jos vieras tulee yksin eikä tunne ketään on todella tärkeää vieraan kannalta että paikka on mukava.

    Me ei haluta sekottaa ihmisiä vieraiden ihmisten kanssa monestakin syystä. Ensinnäkin monille ystäville ja sukulaisille juhlat on kiva tilaisuus tavata toisiaan. Toiseksi en itse pitäisi siitä jos joutuisin vääntämään keskustelua koko illan ventovieraiden kanssa. Juhliin tulee niitäkin vieraita jotka eivät tunne toisia vieraita ja siinä heille tutustumista ihan riittävästi.


  12. Meille tulee myös telttajuhlat vanhempieni puutarhassa. Minusta hyvä puoli on se ettei tarvitse kinata juhlapaikan kanssa tai etsiä sitä. Omalle pihalle voi myös tuoda viinakset omasta takaa.

    Suunnittelu on vielä aika alkumetreillä mutta ajattelin koristelun olevan aika kukkapainotteista. Ja jos teltan kepit ovat rumia, niiden eteen voi laittaa vaikka nuoria koivuja tai murattia. :D

    Olisi kiva kuulla jonkun jo juhlat pitäneen kokemuksia ja varoituksen sanoja. Se ainakin jännittää että mitä tapahtuu jos koko päivän sataa kaatamalla. :-/