Jump to content
Naimisiin.info

*Pinky*

Rouva
  • Viestit

    363
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by *Pinky*

  1. Me tehtiin kaks häämatkaa, toinen etelään ja toinen pohjoiseen. Lapissa kierreltiin viikko ja käytiin myös Norjan vuonoilla. Ainakin tähän aikaan vuodesta leirintämökit on suht halpoja, varsinkin jos suostuu tinkimään mukavuuksista, kuten omasta vessasta. Suosittelen kyllä lämpimästi, oli tosi kaunista ja rentouttavaa.

  2. Meillä tosiaan oli ihan painettu lehti, 1/kutsu. Eikä niitä juhlapaikalle juhlien jälkeen jäänyt kuin muutama, ja niitäkin vieraat ovat kyselleet takaisin :)

    Meillä lehdessä oli aikakauslehtimäinen kansi, ja siinä lehteen liittyviä otsikoita (ja ainakin yksi KATSO KUVAT! -otsikko :D), sisäsivuilla menu, pääkirjoitus, ystäväkirjamainen kysely morsian/sulhanen, lapsuuskuvia, kaverikuvia, yhteiskuvia, kaasojen/bestmanin tekstejä, kirkon/hääauton/häämatkan esittelyt, artikkeleja meidän harrastuksista, aikajana, meidän tarina, hääniksejä, sarjakuva, jnejne. Sitä oli tosi hauska tehdä :)

  3. Meillä oli servietin ympärillä (itsetehty) rengas, ja samaan pakettiin sujautettuna sukulaku. Oli ihan meidän näköinen, saatiin siitä paljon positiivista palautetta :)

    Buffetissa karkkia taisi olla noin 4kg, vieraita oli 93, ja aamulla karkkikulhot oli tyhjiä. Mun mielestä karkkia oli ihan tarpeeksi, mun mielestä karkit ei ole sellanen tarjottava mitä pitää olla saatavilla koko juhlan ajan. Niitä on tarjolla sen aikaa kun niitä riittää :)

  4. Mä pelkäsin etukäteen hirveästi sitä kuinka selviän kirkko-osuudesta, koska luultavasti itken koko toimituksen ajan ihan valtoimenaan. Mutta hääpäivä oli jännä, itkin vähän aamulla ennen kampaajalle menoa, mutta kirkossa selvisin lähes kuivin silmin. Alttarille kävellessä tuli sellainen rauhallinen tunne, ja hymyilin vaan leveästi. Siinä keskittyy siihen kävelyyn, siihen ettei saattaja tallo helmalle, siihen että puku ei repeä kun polvistuu.. ja kun alkaa itkettää, niin katselee vaikka alttaritaulun yksityiskohtia, tai laskee tiiliä lattiasta. Ja jos kovin itkettää, niin itkee. Se on ihan sallittua morsiamelle :)

  5. Ei tarvita kaikkea mahdollista askartelusälää, voi tehdä jos siltä tuntuu, mutta voi jättää poiskin. Voin ihan kokemuksesta kertoa ettei KUKAAN niistä vieraista muista millanen paikkakortti tai menukolmio tai vessakori sulla on ollut. Mä väkersin meitin häihin kauheasti kaikkea, serviettirenkaista lähtien. Mutta ihan vaan koska se tuntui itsestä kivalta, ja halusin niin tehdä. En myöskään työllistänyt kaasoja asian kanssa, vaan tein itse koska itse ne tahdoinkin. Ei meillä ollut kukka-asetelmiakaan pöydissä, koska päätin että se on turhaa rahantuhlausta. Pienellä mielikuvituksella saatiin kuitenkin kivat pöytäkoristeet, jotka jäivät varmaan mieleen ihan erikoisuutensa takia :)

    Ne ihmiset tekee sen tunnelman, ei ne askartelut ja hörsylät. Häiden järkkäyksen pitäisi kuitenkin olla kivaa ja hauskaa puuhaa, eikä pakollista puurtamista. Ja häiden pitäisi olla hääparin näköiset.. Jos et ole askarteluihmisiä, miksi sun häiden pitäisi näyttää sinellin mallijuhlilta? :)

  6. Me laitettiin joulukortteihin maininta että häät tulossa kesäkuussa. Kutsut lähetettiin pääsiäiseksi, eli noin 3kk ennen juhlia. Ehdottomasti kannattaa laittaa ennakkovaroituksia, jos häät on keskellä lomasesonkia, tai jos joku vieraista on sellainen että esim. matkustelee paljon, niin tarvitsee sen tiedon ennenkuin ehtii varata sille päivälle jotain työmatkaa.

  7. Suosittelen kysymään suoraan paikan omistajalta mikä on käytäntö tuon yöllä poistumisen kanssa. Joskus se esim. nettisivulla ilmoitettu aika on vain viitteellinen ja on mahdollista sopia sopivat ajat omiin juhliin :) Toki siellä on paljon niitäkin paikkoja joilla se aika on ehdoton, esim. jos lähellä on asutusta. Mutta kannattaa ehdottomasti kysellä!

  8. Meillä oli häät Björkhemissä Vantaalla, vieraita oli noin 100. Yhteistyö talkkarin kanssa sujui oikein hyvin, ja paikka oli todella hyvä ja sopiva meidän tarpeisiin. Meillä oli sekä bändi että DJ soittamassa, ja aamuneljään tosiaan siellä juhlittiin. Keittiötilat sopivat hyvin meidän cateringille, vessa oli tilava (mahduin sinne mun kermakakkupukuni kanssa!) ja sali ihanan tunnelmallinen. Sali ei oikeastaan muuta koristelua tarvinnut kun kauniit kattaukset pöytiin. :)

    Ja pihalla oli tilaa istuskella ja pelata pihapelejä, sekä kaunis ympäristö potrettikuvien ottamiseen. Suosittelen lämpimästi ^_^

  9. Meillä morsiusmessu sai todella paljon kehuja ja kiitosta. Monet vieraat kiittelivät ehtoollismahdollisuutta, sanoivat että eivät ole käyneet sitten rippikoulun. Paljon saatiin myös palautetta että seremonia tuntui menevän tosi nopeasti, että monessa "normaalissa" vihkimisessä tylsistyy paljon nopeammin. Toki tässä paljon riippuu papista, miten hän puhuu ja ohjaa seremoniaa. Mutta meillä tosiaan kaikki olivat tyytyväisiä, sekä hääpari että vieraat :)

  10. Nyt sitten kotiuduttu omalta häämatkalta, tehtiin yhdistelmämatka Rooma (3pv) ja Sorrento (7pv). Rooman päivät oli ihan täydellinen stoppi kaikkeen häähumuun ja stressiin, siellä oli niin paljon nähtävää ja koettavaa että kiireen unohti samantien. Sorrentossa taas sai rauhottua, ja nauttia olostaan uima-altaalla :)

    Kohteista sen verran, että Rooma on tähän aikaan vuodesta kuuma ja hikinen: lämpöä oli noin +35 astetta, turisteja oli paljon, varsinkin nähtävyyksien ympärillä. Ja turistien mukana tulee kaikenmaailman kauppiaat, jotka voivat pitemmällä tähtäimellä alkaa ärsyttää.

    Sorrento oli vilkas pikkukaupunki. Suosittelen hotellia jossa oma uima-allas, koska uimakelpoista rantaviivaa on todella vähän, ja siellä oleilu on kallista. Kannattaa myös käydä retkillä, Amalfin rannikko, Capri sekä Vesuvius ja rauniokaupungit Pompei ja Herculaneum ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset. Hyvät kengät ja paljon vettä mukaan, niin hienosti selviää kuumemmallakin :)

  11. Me lähdettiin kahdeksan päivää häiden jälkeen, eli viikon päästä sunnuntaina. Oli todella hyvä aikataulu, siinä viikolla kun piti hoitaa vikat hääjutut (palauttaa miehen puku, pöytäliinat, jne) sekä hoitaa arkisia juttuja joita ei ollut ehtinyt ennen häitä kaiken muun sähellyksen takia. Siinä viikolla ehti myös fiilistellä häitä, rauhoittua ja rentoutua, sekä orientoutua siihen asiaan että hei, nyt ollaan lähdössä etelään.

×
×
  • Create New...