Jump to content
Naimisiin.info

Kyllikki-Kaarina

Rouva
  • Viestit

    433
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Kyllikki-Kaarina kaikki viestit

  1. Meillä oli juuri tuon tyyliset juhlat. Meillä tosin bestman toimi sen verran "juontajana", että ilmoitti muutamista käytännön asioista tarvittaessa. Mitään vitsinvääntäjän roolia hänelle ei kuitenkaan määrätty. Mä ainakin huomasin sen, että jos häiden kaava poikkeaa kovasti siitä perinteisestä, ihmisiä kannattaa vähän infota, mitä seuraavaksi tapahtuu. Meidän tapauksessa nuo asiat olivat ruokien tarjoiluun, alkoholitarjoiluun ym. liittyviä asioita. Hääkimpun mä laskin ihan vain siihen johonkin alttarin reunalle kirkossa. Ja minusta 21-22 on ihan sopiva aika poistua. Ihan hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat.
  2. ^^ Minä sanoisin, että älä huoli, Chocolade. Jos miehellä on yksi purkautunut kihlaus takana, voin hyvin uskoa hänen haluavan tehdä asiat seuraavalla kerralla toisin. Voi olla, että joudut odottamaan kihlautumisen kanssa sen pari vuotta, mutta sen jälkeen asiat voivat hyvinkin edetä vauhdilla.
  3. Me nukuimme olosuhteiden pakosta eri osoitteissa häitä edeltävän yön. Ja sitä edeltävän ja sitä edeltävän yön. : Ei ollut yhtään romanttista. Olisin halunnut jutella mieheni kanssa hääpäivän aamun tunnelmista. Olisin halunnut jännittää yhdessä. Minusta se, ettemme saaneet olla yhdessä, latisti vähän tunnelmaa.
  4. Mielenkiintoinen ketju. ;D Minusta tuntuu, että erot eri "koulukuntien" välille syntyvät pitkälti siitä, mitä avioliitto itse kullekin merkitsee. Joillekin avioliitto on muodollisuus, sama sukunimi, hyvä syy pitää juhlat. Toisille avioliitto on konkreettinen päätös sitoutua sekä tunnetasolla että juridisesti. Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että ennen lasten hankkimista on tärkeää sitoutua parisuhteeseen. Joillekin riittää se, että tykätään kovasti ja itse se tiedetään. Minulle ainakin oli tärkeää, että mieheni on juridisesti lähin omaiseni ja muutkin tietävät meidän sitoutuneen toisiimme. (En siis tarkoita sitä, että todistetaan jotain sukulaisille ja tutuille, vaan tarkoitan lähinnä viranomaisia. Avoliitto on mielestäni vain eri sukupuolta olevien henkilöiden yhteinen osoite. Avoliitto siis katsotaan päättyneeksi, jos pariskunta jostain syystä muuttaa eri osoitteisiin) Avioliitossa me ja mahdolliset lapsemme saamme perheellemme parhaan suojan ja parhaat edut, mitä yhteiskunta pariskuntien ja perheiden tueksi tarjoaa. Tässä ketjussa on myös paljon kommentteja siitä, miten avioliitto/häät ei ole jotenkin ajankohtainen asia tai naimisiin meno tuntuu jotenkin työläältä, vaikka lapsi on kuitenkin ajankohtainen asia. Minä olen sitä mieltä, että isojen sukujuhlien järjestäminen ja sukulaisten miellyttäminen on työlästä, mutta itse avioliiton solmiminen on helppoa. Se hoituu nopeammin kuin uuden passin saaminen. Ymmärrän kyllä ensin lapsi, sitten avioliitto -ajattelun, jos avioliiton solmimiseen liittää hemmetinmoiset kekkerit, joita pitää suunnitella kuukausia tai jopa vuosia, säästää rahaa jne. Se taas on ainoastaan vastuutonta, jos ei olla valmiita sitoutumaan puolisoon, mutta ollaan valmiita tekemään lapsia.
  5. Mitähän pinnallista tai laskelmoivaa on siinä, jos haluaa tunnesiteiden lisäksi luoda puolisoonsa myös juridisen siteen ennen kuin ottaa tämän kanssa yhteisen vastuun pienestä ihmisestä? Mitä pinnallista tai laskelmoivaa on siinä, että ottaa vastaan yhteiskunnan perheiden suojelemiseksi tarkoittamat edut? :-? :-?
  6. Kyllikki-Kaarina

    Hääkuvat kansioon!

    Häistä on kahdeksan kuukautta ja häälahjaksi saatu albumi odottaa edelleen kuvia, jotka on tarkoitus tilata... joskus.
  7. Se vähäinenkin hössötys (jos sitä naikkareissa edes hössötykseksi katsottaisiin) tuntuu nyt turhalta. Nyt jos pitäisi tällä viisaudella järjestää häät, niin jäisivät varmaan järjestämättä ja juhlisimme ihan kahdestaan.
  8. Kyllikki-Kaarina

    Kemi

    Lähetin sulle privaa, muumimorsian.
  9. Meille tulee päiväksi 4H dogsitter ja yöksi koiramme menee "mummolaan" eli minun vanhempieni luokse.
  10. Kyllikki-Kaarina

    Kemi

    Minun kukat tulee Kukkamyynti Decoflorasta. Hääkimpun suunnittelu on ainakin sujunut hyvässä yhteisymmärryksessä ja joskus joihinkin muihinkin juhliin on sieltä haettu pöytäasetelmia.
  11. Tämä on ihan sopimuskysymys. Meillä on henkilökunnan kanssa sovittu, että alkuruuan jälkeen on illan ensimmäinen puhe ja sen jälkeen tarjoillaan pääruoka, ja kun asia on etukäteen sovittu, siinä ei ole mitään ongelmaa.
  12. Meidän koriste on perintökalleus. Se on kököttänyt minun vanhempieni hääkakun päällä melkein 26 vuotta sitten.
  13. Yhteisellä asuinpaikkakunnalla. Jos jotain muuta vaihtoehtoa olisi pitänyt miettiä, niin sitten se olisi ollut sulhasen kotipaikkakunta. Minulla ei ole mitään sellaista paikkaa, minkä tuntisin kotipaikkakunnakseni.
  14. En pidä hääleikeistä. Monet leikit ovat kuluneita tai tekohauskoja. Osa on vain pelkästään kiusallisia katsojille ja esiintyjille. Myös vanhempani, varsinkin isäni, inhoaa hääleikkejä niin syvästi, että ei tarvitse harkitakaan mitään leikkejä meidän häihin. Mun mielestä juhlat ovat juhlat ja funny gamesit ihan erikseen.
  15. Mä kysyin mieheltäni, että mitä se ajattelee miehistä, jotka ottavat puolisonsa sukunimen. Miehen vastaus oli: "Tulee mieleen Matti Nykänen. Tarviiko sitä sen kummemmin selittää." Näin meillä ja muilla jotenkin toisella tavalla. ;D
  16. Minä hoidin. Meidät vihitään meidän kummankin nykyisessä kotiseurakunnassa ja kotikirkossa, mutta sulhanen ei ole kovin ahkera seurakuntalainen ja kaikki papit ovat hänelle vieraita. Minulla oli toiveita papin suhteen, joten tein varauksen.
  17. No tuota tuota...Minä kuulun ensisijaisesti omaan sukuuni ja tunnen yhteenkuuluvuutta heidän kanssaan. Ehkä ajan kanssa tunnen myös kuuluvani osittain mieheni sukuunkin, mutta se ei ole sellainen asia, joka tapahtuisi automaattisesti papin aamenen jälkeen. Siihen pitää kasvaa. Missään tapauksessa en siirry omasta suvustani miehen sukuun!
  18. Suomessa yleisin tapa taitaa olla se, että ensin kahvit ja sitten valssi, mutta ei se ole mikään kiveen kirjoitettu sääntö. Muistaakseni siinä Häähullut-ohjelmassa yhdellä parilla oli ammattilainen suunnittelemassa juhlapäivän ohjelmaa, ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että tanssi pitää aloittaa ennen kahvitusta, sillä muuten juhla ei ala koko iltana. Ohjelmassa morsian ja suunnittelija pitivät sulhasta aivan idioottina, kun tämä ehdotti, että ennen tanssia juotaisiin kahvit.
  19. Kaikki kerjääminen on minusta todella mautonta. Jos on tarvetta kerätä vierailta rahaa juhlan kustannuksiin, kannattaisi miettiä pienemmän budjetin juhlia.
  20. Useimmissa häissä, joissa olen ollut, ongelmana on se, että kaikilla tuntuu olevan sellainen asenne, että kunhan tässä on kohotettu onnittelumaljat, syöty ja juotu kahvit, niin sitten juhlat voivat alkaa. Valitettavasti tässä vaiheessa hätäisimmät alkavat tehdä lähtöä. Eli heillä jää ns. juhlat juhlimatta. Mielestäni morsiusparin sekä heidän lähimpiensä tulisi jotenkin omalla esimerkillään osoittaa, että juhlat alkavat heti. Ehkä jotain pientä ohjelmaa voisi olla jo ruokailun aikana. Enkä tarkoita välttämättä mitään perinteistä leikkiä, vaan esim. täälläkin mainittu snapsilaulu tms., joka yllättää ihmiset. Morsiuspari voi hyvin pitkälti omalla käytöksellään vaikuttaa tunnelmaan. Jos morsiuspari katselee kuin ulkopuolisena juhlien kulkua, se ei ainakaan edesauta rennon tunnelman syntymistä. Kaiken ei tarvitse mennä joidenkin tiettyjen perinteisten kaavojen tai suunnitellun aikataulun mukaan. Jos meininki on hyvä, ei tunnelmaa kannata rikkoa vain sen takia, että joku suunniteltu leikki on vielä leikkimättä. Boolia, tanssia ym. ei kannata pantata liian pitkään. Tohina päälle vaan. ;D
×
×
  • Create New...