niehku

Morsian
  • Viestit

    159
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän niehku kaikki viestit

  1. Löysin unelmieni sormuksen. Vihkisormus on jo olemassa, mutta siinä on helmi, ja jo ostohetkellä sovittiin, että myöhemmin hankitaan lisäksi kestävämpi loppuelämän sormus. Eroaako raakatimanttiallianssin kestävyys jotenkin sormuksesta, jossa on hiotut timantit? Osaisiko joku ammattilainen arvioida, onko tällä ihanuudella mahiksia loppuelämän rinkulaksi?
  2. Joo, murskatuomio tuli noille timanteille. Tykkään kovasti sameasta, ei-timanttimaisesta ulkonäöstä, mutta kaipaan kestävää sormusta. Mikä on alin puhtausluokka, jossa kivet ovat vielä kestäviä? Entä onko korundikivissä olemassa jotain tuollaista raaemman näköistä? Saako niitä hiomattomina ja vaaleina? Tai tekeekö joku luotettava taho Suomessa tai ulkomailla minikokoisista ulkomaisista raakatimanteista sormuksia? Kaavi on vähän budjetin ulottumattomissa. Mistä raakatimantteja ylipäätään voi/kannattaa ostaa? Näin ensivilkaisulla löysin vain hiottuja. Jos sormuksen timanttien karaatit ovat yhteensä 1/2 karaattia, mikähän voisi olla yhden timantin koko? 0,015 karaattia?
  3. Huh. Kiitos. Se siitä sitten, lähetin saman tien Hanna K:lle sähköpostia.
  4. Eniten pelkään sitä, että appi loukkaa puolisoani ja kyseenalaistaa hänen identiteettinsä julkisesti. Kyseisen ihmisen kutsuminen oli pitkän aikaa kiikun kaakun, mutta koska se käyttäytyi ihmisiksi käydessään meillä viimeksi, kutsu nyt kuitenkin lähti hänellekin. Toinen stressin aihe on juhlapaikan saaminen valmiiksi ajoissa, koska koristelemaan pääsee vasta pari tuntia ennen vihkimistä, eikä kukka-asetelmia välttämättä voi tehdä valmiiksi etukäteen (sammalta ja yksittäisiä, pitkävartisia kukkia lasiastioissa). Myös kevään myöhästyminen huolettaa vähän; olimme toivoneet kieloja toukokuun lopulle, mutta viime aikojen perusteella saamme olla tyytyväisiä, jos maisemassa vihertää edes jokin.
  5. Me yövymme häiden jälkeen hotellissa, mutta emme mitenkään eityisesti "vietä hääyötä". Tarkoitus on lähteä juhlista hotellille vasta siinä vaiheessa, kun uni voittaa. Meille hotelliyössä on olennaista se, ettei tarvitse nousta aamuseitsemältä ruokkimaan nälkäisiä kissoja, ei siivoilla kissanvessoja ja saa nousta aamiaiselle valmiiseen pöytään. Niinpä huone on ihan tavallinen, ilman poreammeita ja kuohuviinejä.
  6. Idea on vielä kehittelyasteella, mutta meillä jokainen vieras kirjoittaa oman paikkakorttinsa. Istumajärjestys on pöytäkohtainen, mutta jokainen saa valloittaa itselleen paikan kortilla, johon kirjoitetaan nimi ja lyhyt määritelmä, esim. morsiamen kummitäti tai kaason poikaystävä. Visuaalinen ilme pitää vielä suunnitella.
  7. Mun kihlani ja vihkini on ostettu Rubensilta (http://www.rubens.fi/) ja puolison kihla Desseiniltä (http://www.kolumbus.fi/dessein/). Kummassakin todella hyvää palvelua, suosittelen!
  8. Itselläni ei lävistyksiä ole, mutta ehdottomasti pitäisin kasvoissa ne korut, jotka sinne arkenakin kuuluvat. Mielestäni lävistys hääkuvassa ei suinkaan näytä tyhmältä vaan tuo siihen särmää ja persoonallisuutta.
  9. Mollastiina, aivan mielettömän parin olet löytänyt! Mistä/ mitä sormukset ovat?
  10. Juu, avioliitto on kyllä sitova ihan suullisesti. Siksi siihen vaaditaan todistajat.
  11. Se puolison suostumus tarvitaan, koska kaikki sukunimet ovat nykyään "suojattuja", eli niitä ei voi ottaa noin vain. Hakemukseen laitetaan perusteluiksi rekisteröity parisuhde henkilö Tämännimisen kanssa, ja puoliso sitten allekirjoituksellaan hyväksyy sinun pyyntösi saada tuo sukunimi. Tämä olisi kyllä pitänyt selvitä maistraatista.
  12. Ortodoksikirkossa ainakin etiopialaisilla on tapana riisua kengät ja sukat kirkkosaliin tullessaan, myös Suomessa. Käsittääkseni ympäri maailmaa nimenomaan paljain jaloin olemista pidetään puhtaana ja kunnioittavana. Suomessa se ei ole tapana, mutta en keksi, millä perusteella sitä voitaisiin pitää epäasiallisena. Nöyryyden osoitus siinä missä esim. hatunkin riisuminen (miehet) tai pään peittäminen (naiset).
  13. Rosarum: lähettelin sähköpostia vihkiville tahoille, ja minulle jäi Helsingin käräjäoikeudesta positiivisempi kuva kuin maistraatista. Tässä vastaus, jonka sain käräjäoikeudesta: Hei, Olitte tiedustelleet virka-ajan ja -paikan ulkopuolisesta parisuhteen rekisteröinnistä ensi vuoden toukokuussa. Luulen, että ajan varaamisen kanssa on paras odottaa tämän vuoden loppupuolelle, ehkä marras-joulukuulle. Tämäkään ei ole mikään ehdoton takaraja, vaan varauksen ehtii varmasti tehdä vielä vuoden 2013 alkupuolellakin. Loppuvuodesta tuomarimme ovat paremmin perillä esim. ensi kevään lomistaan, jolloin vihkijän saaminen on helpompaa. Kun vihkitiedustelu tehdään, annan tavallisesti vihkijöillemme viikon aikaa ilmoittautua, jonka jälkeen vihkijä siis on jo selvillä. Tämän jälkeen pari saa sopia yksityiskohdista vihkijän kanssa. Vihkijään voi siis olla suoraan yhteydessä heti, kun vihkijä on selvinnyt. Varmaa vihkijän saaminen ei valitettavasti koskaan ole, mutta luulen, että tuolle ajankohdalle (toukokuu) vihkijän saaminen ei tule olemaan ongelma. Ongelmia ilmenee lähinnä suosittuina lomakausina (esim. joulunaika, pääsiäinen, heinäkuu).
  14. Miten tapahtuu tuo kirjan sivuille tulostaminen? Otitko sivut kierteestä irti?
  15. Onko kukkakaupoissa yleensä tarjolla esim. omenan- ja kirsikankukkia? Häämme ovat toukokuussa, joten puut ovat silloin kukkeimmillaan, mutta mietin, kasvattaakohan kukaan omenapuita kukkaoksienrepimistarkoituksessa... Miten kukkivat oksat kestävät verrattuna ruohovartisiin kukkiin? Onko haaveilu omenankukkaseppeleestä tyhmää haihattelua vai sittenkin mahdollista? Edit. Tähän tyyliin, mutta aidoista kukista. Vai tyydynkö suosiolla kalliiseen feikkiin?
  16. Voin kuulostaa siltä, että olen just viimeiseksi keväällä käynyt päihdetyön kurssin, mutta itse en kustantaisi ainakaan yhtään alkoholinkäytön riskirajoja enempää, eli muistaakseni viisi annosta naista kohden ja seitsemän miestä kohden. Yksi annos vastaa 0,33-olutta tai -siideriä, viinilasillisessa on jo 1,5 annosta. Vieraiden alkoholinkäyttö ei luonnollisesti ole juhlan järjestäjien vastuulla, mutta mun puolesta voivat hoitaa kovemman ryyppäämisen omilla rahoillaan. Omiin häihimme tulee alkoholitarjoilua vain pari annosta/vieras ihan taloudellisista syistä. Pitopalvelun baari on kyllä auki.
  17. Seremonia ja juhlat molemmat Dylan Arabiassa.
  18. ^^ Ihana ajatus!
  19. Miten tuo kirjekuoren ornamentti on tehty? Kohovärillä? Vai leikattu samasta tapetista?
  20. Hotellissa. Ihan tavallinen huonekin riittää, pääasia, ettei tarvitse herätä ennen seitsemää kissan perskarvoihin nenässä ja joku laittaa aamiaisen valmiiksi. Kylpyammeesta emme kuitenkaan ehtisi nauttia ja kuoharia tuskin tekee mieli edellisillan juhlinnan jälkeen. Ja itseni tuntien meillä on häiden aikaan kotona sellainen kaaos, että hyvä kun saadaan kissanhoitaja-sisko sinne mahtumaan.
  21. Meillä häät ovat edessä toukokuussa 2013. Olen kirjoitellut lähinnä ihan yleisiin hääketjuihin, kun tähän mennessä ei ole tullut mitään sateenkaarierityistä ongelmaa tahi ideaa vastaan. Luultavasti pamahdan tänne angstaamaan sitten, jos vihkijää on vaikea saada tai puhuja kieltäytyy venyttämästä kaavaa yli minuutin... Hääjärjestelyjä voi seurata täällä.
  22. Sulhanen. Meiltä puuttuvat nykyisen suunnitelman mukaan bändi, kaikki tölkkijuotava ja ylipäätään antelias alkoholitarjoilu (vain kaato viiniä, hiukan boolia), lämmin ruoka, kaikki heitot ja ryöstöt, mahdollisesti puheet (toisen suvusta on riskinä tulla niin loukkaavaa tekstiä, että rajoitamme ehkä kaikilta, tasapuolisuuden nimissä), hääauto, kirkko tai maistraatti,
  23. Minua nimenmuutos ei ahdista, lähinnä tympii se byrokratia, jonka parisuhteen rekisteröinnin yhteydessä joutuu selättämään. Nimi tulee mun suvusta, eli puolisolla ei ole siihen mitään oikeutta ennen kuin a) mulla on ko. nimi ja b ) suhde on virallistettu. Nimenmuutosprosessissa saattaa kestää puoli vuotta per naama, eli periaatteessa mun kannattaisi hakea oman nimeni muutosta puoli vuotta ennen häitä, jotta puoliso saisi oman prosessinsa alulle heti häiden jälkeen. Oikeasti haluaisin vaihtaa nimeä silloin, kun se yleensäkin vaihtuu: naimisiin mennessä. Oman lisänsä pohdintaan tuo se, että puoliso on hakeutumassa transtutkimuksiin ja harkitsee myös etunimensä muuttamista sukupuolineutraalimpaan. Kumpi sitten ahdistaisi enemmän: vaihtaa kerralla koko nimensä vai joutua aina uudelleen ilmoittelemaan nimenmuutoksista?
  24. Ensin mainitusta kirjasta löytyy ohje herkulliseen seitanpaistiin, josta on meillä tullut joulupöydän klassikko.
  25. Kirjassa Yllin kyllin on ihania vegaanisia reseptejä, ja mikä parasta, kaikki ohjeet löytyvät myös sovitettuna 20 ja 100 henkilölle! Ruuat ovat "lihaaneillekin" helposti lähestyttäviä. Vegaanin kotiruokakirjassa on esim. hyviä seitan-, tofu- ja soijaohjeita, jos "lihakkeista" tykkää. Sen avulla olen onnistuneesti versioinut esim. karjalanpaistia ja pääsiäislammasta.