Jump to content
Naimisiin.info

2getheras1

Aktiivijäsen
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by 2getheras1

  1. Saisikohan täältä apua tähän suureen dilemmaan... Elikkäs, täytimme Pyhän laurin kirkon varauslomakkeen ja odottelimme vastausta tähän päivään asti. "Varalle" kuitenkin varasimme Puotilan Kappelin. Nyt suureksi yllätykseksemme saimmekin Pyhän laurin kirkon, mutta olin jo ehtinyt ajatella päässäni vihkimispaikaksemme Puotilan kappelia ja nyt on siis suuri päätännän vaikeus, että kumman paikan varauksen vahvistamme?

    Puotilan kappelissa vetoaa tunnelmallisuus, pieni koko, kaunis sijainti ja ei kirkkomainen fiilis. Hääpotretit saisi otettua kappelin pihassa kauniissa maisemissa. Miinuksena on taas 15km matka juhlapaikalle. Pyhä lauri taas on lähellä juhlapaikkaamme ja myöskin kaunis ja tunnelmallinen sisältä. Ulkona Pyhän laurin pihassa on kuitenkin hautoja ja tämä ei juurikaan miellytä omaa silmääni. Pyhä lauri on myös sisältä kirkkomaisempi kuin Puotilan kappeli. Toinen suuri kysymys on myös se, saako Pyhän laurin kirkkoon tai Puotilan kappeliin kumpaamkaan viedä akustisen kitaran soittajaa, joka soittaisi "häämarssit" molempiin suuntiin kävellessä :D Kirkon urut ei oikein säväytä meitä.

  2. Mekin saimme varatuksi vihkimisajan pyhän laurin kirkosta! Nyt mietinkin juuri tulleen mailin sisältöä... eli onko kellään tietoa, saako kirkkoon tuoda omaa soittajaa esim. viulistia tai kitaransoittajaa, joka soittaisi hääkappaleet urkujen ja kanttorin sijaan? Mailissa, kun painotettiin, että kyseessä on "jumalanpalvelus" ja musiikin pitää täten olla siihen spivaa eli kanttori vastaa musiikista.

  3. Me maksamme myös häämme sulhasen kanssa kokonaan itse, niinkuin ilmeisesti osa täälläkin oevista morsioista, eli näin me yritämme pitää budjetin aisoissa:

    - ajattelin ja on siis vakavassa harkinnassa, että pöytäkoristeiksi hankittaisiin maljakoihin hiekkaa ja teko orkideanoksia ikeasta. Tuntuu ihan hölmöltä maksaa noin 4-500e pöytäkoristeista, jotka heitetään roskiin seuraavana päivänä :/

    - oman hääpukuni YRITÄN löytää alelaarista tai käytettynä, mutta jos mieluisaa ei löydy niin sitten tämä säästökohde ei tule kyllä onnistumaan xD On se puku minulle niin tärkeä!

    - mies vuokraa oman shakettinsa

    - pääruokana kanaa punaisen lihan sijaan

    - juomat virosta

    - itse sain äitini vanhan vihkisormuksen (vanhemmat tietenkin eronneet :D). Timantti on puolet pienempi kuin aiemmin ajattelin haluavani, mutta tunnearvo korvatkoon koon tällä kertaa eli tässä tuli noin 1000e säästö :P

    - kutsut teen itse kaasojen kanssa

    - suhteellisen edullinen valokuvaaja vielä hakusessa.... :/ mielestäni n.1500e yhden päivän kuvista on järisyttävä hinta eli noin puolet tuosta kun maksaisi niin hyvä olisi.

    - hääauto lainaksi sukulaiselta

    - vieraat hoitavat itse kuljetukset kirkolta juhlapaikalle

    - vieraat on karsittu aika tarkkaan (n.75 hlö) eli esim. omista sukulaisista kutsun vain ne, joiden kanssa pidän jonkinlaista yhteyttä, lapsia ei ollenkaan.

    - häälahjatoive vierailta on sponssata häämatkaamme

    Näitäkin keinoja avuksi käyttäen, tuntuu budjetti nousevan sinne noin 8000e joten taitaa jäädä haaveeksi "unelma" häämatkalle lähteminen heti häiden jälkeen :( eli täytynee tyytyä johonkin hieman halvempaan vaihtoehtoon.

  4. Niinatar: Olin varannut Niinattareen sovitusajan. Menin liikkeeseen noin 15min ennen omaa aikaani ja annoin myyjälle netistä liikkeen sivuilta poimimani mallit, jotka myyjä etsi ripeästi käsiinsä kahta pukua lukuunottamatta, joita ei sillä hetkellä liikkeessä enää ollut. Lisäksi sain kierrellä vapaasti katselemassa pukuja ja valita sieltä mieleisiäni sovitettaviksi. Myyjä oli todella mukava ja avulias ja minkäänlaista painostamisen makua ei ollut. Loppujen lopuksi taisin löytää sen "the puvun", jonka mallin ja koon sain lapulle kirjoitettuna ylös. Ei ollut tarvetta merkata top 3 ylös lapulle, koska myyjä kannusti käyttämään omaa intuitiota ja siten pystyin karsimaan kaikki muut puvut pois. Taidanpa mennä loppukesästä tuon lemppari puvun sitten tilaamaan :girl_blum: Ainiin, ja omanlaisen hunnun päähän kokeileminen auttoi myös puvun valinnassa!

  5. Zazabella Kaarina: Olin yhteydessä liikkeeseen sähköpostitse, koska halusin sovittaa erityisestä juuri tiettyä pukua ja halusin varmistua, että puku liikkeestä löytyy. Vastaukset maililla saapuivat varsin nopeasti ja palvelu oli ystävällistä. Varasin sovitusajan liikkeeseen ja kerroin sen olevan aivan ensimmäinen pukujen sovituskerta, joten haluaisin kokeilla myös aivan eri tyylisiä pukuja kuin se yksi mitä varsinaisesti menin sovittamaan.. Myyjä totesi vain, että ei tässä kannata ruveta erilaisia pukuja sovittelemaan jos olen jo mieltynyt johonkin tiettyyn malliin ja koko ajan minulla oli tunne, että myyjällä oli kamala kiire, vaikka olinkin ainoa asiakas sillä hetkellä koko liikkeessä. Loppujen lopuksi sovitin 4 tai 5 eri pukua ja liikkeessä vietin aikaa 30min. Myyjä sai minulle jotenkin anteeksipyytelevän tunteen aikaiseksi ja tuntui, että jouduin anelemaan pukujen sovittamista. Valikoima oli suht laaja, mutta melko suuri osa puvuista oli kokoa 36, joten niitä pukuja en voinut edes sovittaa, koska itse olen kokoa 38/40.

  6. Meilläkin hääpaikkana Wanha Bäckby ja naimisiin menemme 2013 :)) Onhan paikassa joitakin miinuksia esim juuri tuo lasikäytäntö ja se ettei takapihalla saa olla klo.23 jälkeen ja suurimpana miinuksena se, että juhlijoiden täytyy poistua tiloista viim. klo.1 yöllä! MUTTA sulhon kanssa halusimme kuitenkin ehdottomasti juhlapaikan minne saa viedä omat juomat ja tämä toi oman rajoituksensa tilojen valintaan.. tilan piti olla myös meidän silmiimme kaunis sisältä eli paikaksi ei käynyt mikään missä olisi esim. puiset paneloidut seinät tms :P Toistaiseksi ollaan siis erittäin tyytyväisiä valintaamme ja odotellaan jo innolla tunnelmallisia syyshäitä! <3

×
×
  • Create New...