wedsy

Rouva
  • Viestit

    66
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by wedsy


  1. On March 14, 2016 at 19.57, rosenbej said:

    Untuvikkona suuntasin Bluenileen, jossa sain tämän silmiini:

    http://www.bluenile.com/fi/build-your-own-ring/platinum-engagement-ring-setting_43590?elem=img&track=product

    Iso osa Bluenilen sormuksista on valmistettu platinasta. Eikös se ole valkokultaa pehmeämpää, eli luulisi että kivi on heppoisemmin kiinni tuossa? Malliltaan sormus on just eikä melkein minun makuuni :)

    Platina on kalliimpi vaihtoehto, joten halunnet todennäköisesti budjetin puolesta valita jokatapauksessa mieluiten 14k valkokullan rodinoituna. Laittamasi Blue Nilen linkki on siis sormusrungon hinta ilman timanttia. Lisäksi päälle tulee tullimaksuja n. 24% Suomeen postittaessa.

    600 euron solitäärisormuksen saat Suomessakin teetettyä, mutta materiaaliksi et tuohon hintaan saa platinaa ja keskuskiven koko lienee maksimissaan 0.1 ct, joten se ei ole mittasuhteiltaan samannäköinen kuin esim. Blue Nilen kuva. Lähtisin kysymään tarjouksia budjettiinne sopivista solitäärisormuksista kultasepiltä, jotka valmistavat tuotteensa itse. Saat parempaa laatua huokeampaan hintaan. Toinen vaihtoehto on tietysti katsella, löytyisikö luotettavien ulkomaisten (katso esim. Blue Nile, James Allen, Brian Gavin Diamonds) nettikauppojen valikoimista sopivaa yhdistelmää.

    Profiililtaan pyöreämpi nelikrappainen istutus 14k valkokultaisena olisi 188 euroa (http://www.bluenile.com/fi/build-your-own-ring/classic-four-claw-solitaire-engagement-ring-14k-white-gol_19797?elem=img&track=product) ja tämänhetkisen inventaarion edullisin mrb timantti 308 euroa (http://www.bluenile.com/fi/diamond-details/LD06711082). Tähän Suomen pään verot niin ollaan noin 615 eurossa. Eli mahdollisuuksia löytynee :)


  2. Jos viereen haluaa pieniä kiviä muutaman, niin onko enää havaitavaa hintaeroa pienillä timanteilla ja pienillä moissaniiteillä?

     

    Pienet moissaniitit on erityisen herkkiä murtumaan, sivukiviksi kannattaa siis valita joko timantit, tai jos haluaa ehdottomasti muuta kuin timantteja niin esim. valkoiset safiirit.

     

    Ruusukultaa käyttänee moni, pääkaupunkiseudun moissaniitteja ymmärtävistä sepistä ei kuitenkaan valitettavasti ole tietoa minullakaan. Ainahan voit kuitenkin ostaa keskuskiven itse ja varmistaa vain että sopiva seppä suostuu sen istuttamaan, istutusprosessi ei sinänsä eroa timantin tai safiirin istuttamisesta. Kyse on ehkä enemmänkin siitä että seppä on tarpeeksi avoin ajatukselle moissaniitista. Onnea ja jaksamista sormusprojektiin, lopputulos palkitsee!  :)


  3. On se ainakin teknisesti mahdollista, eri asia mitä kukin seppä sitten haluaa/suostuu tekemään - monilla kun on aika vahvoja mielipiteitä siitä mikä on esteettisesti/rakenteellisesti "hyvä ratkaisu".  ;) Jos eka seppä sanoo ei, kannattaa pyörähtää vielä toisaalla kysymässä. Vastaus ja hinta saattaa olla ihan eri. 

    Yhteenjuotoksia tehdään välillä suhteellisen pieneltäkin alueelta, kun esim. tarkoituksella halutaan jättää väliä sormusten välille jotta erottuvat, tai vähän isomman keskuskiven vaatiessa. Esim. alla olevan kuvan sormukset on juotettu yhteen, vaikka päältäpäin ei ehkä heti näkisi.

     

    To_.jpg

  4. Tässä on taas vähän sellaisia kysymyksiä, että näkemättä sormuksia käsissään on kenenkään oikeasti mahdotonta vastata. Hinta-asia riippuu ihan täysin kunkin sepän hinnoittelusta. 

    Jos paikkakuntatieto Tampere pitää paikkansa, suosittelisin käymään Aurifaberilla sormusten kanssa. (Keskustasta löytyy myös esim. Andreasen ja Korus, näistäkin olen kuullut monella foorumilaisella olevan hyviä kokemuksia - itse en pysty omakohtaisen huonon asiakaspalvelun ja työnjäljen vuoksi valitettavasti suosittelemaan.)


  5. TopGold yrityksenä suomalainen, mutta ainakin nuo perinteiset Timanttisilla myytävät sormusmallit kaikki käsittääkseni ulkolaista tuotantoa. Jos tämä kotimaisuus oli sinulle tärkeä kriteeri.

     

    Ehdottaisin kustannustehokkaimmiksi vaihtoehdoiksi saada käyttöä kestävä sormus joko kurkkaista läpi esim. Helsingin Huutokauppakamarin Vintage-puoti (kuvaamanlaisiasi sormuksia tarjolla paljon) tai käydä läpi lähialueesi kultaseppiä tarjouspyynnön kanssa.

     

    Tarjouspyyntöä varten tarvitset vähän tarkemmat tiedot siitä mitä haet. Onko ohut runko esim. 2mm leveä ja 1,5mm paksu - minkäkokoiset timantit ja millä spekseillä ne haluat. Luulen että budjettiasi ja toiveitasi ajatellen timantit 0.01ct x 7 G-H/VS-SI voisi olla vielä saavutettavissa ja hyvät turvalliset perusspeksit jokapäiväiseen vuosien käyttöön.

     

    Vintage-puodista kuvaamasilaisen sormuksen löytää varmasti tuohon budjettiin. Sieltä löytyy sekä paljon Kultajousi ja Timanttisten TopGold-tyyppisiä malleja, mutta myös Suomessa käsinvalmistettuja (eli ei valettuja) laadukkailla kivillä ja tukevilla rungoilla - ja vaikkei nyt "sikahalvalla", yleensä jotakuinkin puolet halvemmalla kuin vastaava kaupassa. Pienet koonmuutoksethan ovat sepällä aina mahdollisia, eli esim. olettaen että kokosi oli 17, voit huoletta katsoa tuollaisista puolianssisormuksista 15.5-18.5 kokoisia ja olla varma että osaava seppä saa ne muutettua kokoosi.


  6. Naarmujen järkyttämänä hylkäsin siis valkokultaisen vaihtoehdon.

     

    Titaani on oikein kelpo sormusmateriaali, mutta ei kyllä missään nimessä naarmuntumaton (tai edes naarmuuntumattomampi kuin kulta) - kuten ei mikään muukaan varteenotettava sormusmateriaalina käytettävä. (Kullan kohdalla kevyimpien naarmujen tasoittaminen onnistuu jopa kotona kiillotusliinalla. Titaanin kohdalla ei toimine?) 

     

    http://www.groomgroove.com/groomville/man_wedding_ring.phplöytyy pieni havainnekuva muutaman eri sormusmateriaalin kunnosta vuoden käytön jälkeen. Käyttäjien elintavat ja sormusten varsinaiset seokset ja valmistustavat vaikuttavat tietysti paljon aina kunkin sormuksen kuntoon, mutta huomattavissa on että kaikki ovat selkeästi naarmuisia ja elämää nähneen oloisia. Toisaalta sekin tuo oman charminsa sormukselle?  :)


  7. Vaikka kihlassani on pelkkiä kirkkaita timantteja, jostain syystä musta timantti tuntui omimmalta vihkiini. Persoonallinen valinta, joka ei sovellu ihan jokaiselle ja vaatii käyttäjältään hieman uskallusta. Tiesin, etten tulisi löytämään sarjatuotantosormuksista haluamaani, joten teetän vihkisormukseni turkulaisessa Auraria-kultasepänliikkeessä.

    Nyt tulossa onkin vihkiin 1,22ct musta timantti, 4 kpl 0,2ct mustia timantteja, joita ympäröivät 14 kpl 0,2ct kirkkaat timantit.

    18K valkokultainen sormus tulee kustantamaan noin 1600€ ja sormus on yksilöllinen. Olen enemmän kuin tyytyväinen päätökseeni sekä siihen, miten Aurariassa ymmärrettiin toiveeni, sekavista selityksistäni huolimatta  ^_^

     

    Vau, kuulostaa upealta! Ovatko kirkkaat kivet kuitenkin 0,02ct? Kuulostaa kovin massiiviselta, jos nuo karaatipainot pitävät paikkansa..? Saitko muuten värikäsitellyistä timanteista tietoosi niiden puhtausluokan? Värihän peittää kaikki näkyviltä, mutta tämä on asia joka on kiinnostanut aiemminkin näiden läpinäkymättömiksi käsiteltyjen kivien kohdalla..

    Mustissa timanteissa saa ainakin reippaasti kokoa rahansa vastineeksi, vastaava värikäsittelemätön silminpuhdas timantti olisi ulkona 99,9% pareista budjetista. Sinänsä siis kelpo vaihtoehto, jos jo muutenkin tykkää lookista ja haluaa kuitenkin ehdottomasti timantteja esim. mustien safiirien sijaan. 

    Päätyikö puolisosi myös johonkin persoonallisempaan vaihtoehtoon? Laitathan meidän iloksi kuvaa, kun saat sormuksesi  :)


  8. Eli runko on liian korkea sormen pinnasta ylöspäin? Korkea runko on toisaalta myös merkki laadusta, materiaalissa ei ole säästelty. Runko on kestävämpi, ei muotoudu helposti käytettäessä ja siinä on kulumavaraa (kulta materiaalina kuluu hiljalleen pois). Hiukan tavallista korkeampaan runkoon voi joutua totuttelemaan hetken, sillä se tosiaan tuntuu aluksi erilaiselta verrattuna todella mataliin - mutta jo esim. viikon päivittäinen käyttö ja saattaa olla että et enää tunne sormuksissa epämukavuutta. Oletko ehtinyt testailemaan sormuksia rauhassa ja tuntuu edelleen epämukavalta? Vai onko kyseessä yhteensopivuusongelma muiden sormusten kanssa..?

     

    Kerroitko huolestasi jo tälle sepälle? Olet luottanut hänelle jo näiden tärkeiden sormusten teettämisen, joten hän varmaan mielellään auttaisi sinua itse löytämään jonkinlaista ratkaisua (ainakin jos asiakaspalvelukykyynsä on luottaminen).  :)

     

    (edit: Huomioitakoon että en ole "koruammattilainen", mutta täällä vastausta saattaa joutua odottelemaan, joten työnnän lusikkani soppaan.)


  9. Kaunis lopputulos Mumm, jään odottamaan  vielä poseerauskuvia sormessa!  :girl_cleanglasses:  Onko keskikivesi sukukalleus vai päädyitkö hankkimaan sen varta vasten muualta muista syistä? Vaikka runko olisikin vähän toivomaasi vankempi, niin se on toisaalta kestävyyden kannalta hyväksi, on sitten ainakin vähän varaa vuosikymmenien saatossa kulua. Kulta materiaalina kuitenkin pikkuhiljaa hioutuu. Mallikin kun on sellainen, että ties vaikka siitä tulisi jälkipolville arvokas muisto joka on käyttökelpoinen vielä muutaman sadan vuoden kuluttua. Nimimerkillä saman asian kanssa painiskellut.  :girl_smile:

     

    Janique, oliko sulla kuvaa kihlastasi täällä? Minkälaista haloa olit miettinyt? //edit:  Eikun löytyihän se Janiquen kihla tuolta sormusketjusta ja kaunis onkin. Mun mielestä ton kanssa käy mikä vaan isompikivinen halomalli! Ihan naftisti kihlan kanssa yhteen istuvaahan siitä ei saa, mutta mä olen ainakin enemmän niiden ei niin yhteensovitettujen sormusyhdistelmien ystävä. Ei muuta kun budjetinpäätös ja suunnittelemaan, sulla olikin jo niitä vinkkejä luotettavista nettikaupoista, halomallit on niin suosittuja jenkeissä että korkeintaan iskee ehkä valinnanvaikeus..  :girl_sigh:


  10. Hei, tuolla toisella osastolla heräsi keskustelua moissaniiteista. Ehtisivätkö naimisiin.info:n ammattilaiset ottamaan vähän pintaa syvemmältä kantaa esim. moissaniittien nykylaatuun, kestävyyteen ja verrattavuuteen timantteihin puhtaasti ulkonäöllisiltä ominaisuuksiltaan (pyöreän briljantin hiontamalli, valon takaisinheijastuminen, tuli yms. merkittävät ominaisuudet)? Uskotteko moissaniittien lyövän läpi myös Suomessa ja onko esim. tulevalla patenttisuojan raukeamisella ja siitä odotettavasti seuraavalla hintojen romahtamisella tähän oletettavaa vaikutusta (vai tuleeko alempi hinta tarkoittamaan kuluttajalle myös alempaa statusarvoa - onko sillä vaikutusta)?

     

    Mielenkiinnolla kuulisin kommenttejanne ja kokemuksianne!  :)


  11. ...mutta huomasin että ainakin yhdistelmä valkokulta + timantit tulisi turhan kalliiksi. Surffailin netissä aikani, selvittelin eri vaihtoehtoja ja päädyin palladiumiin ja moissaniitteihin. Halusin värittömiä kiviä enkä keksinyt yhtään syytä miksi niiden pitäisi olla juuri timantteja jos yhtä kauniin korun saa edullisemmin käyttämällä jotain muita kiviä.

     

    En ole vielä toistaiseksi päässyt ihastelemaan moissaniitteja luonnossa, mutta mitä ilmeisimmin kehitys niissä on ollut viime vuosina hurjaa, ja nyt patenttisuojan kohta vanhentuessa (= hintatason romahtaessa) luulisi niiden nostavan suosiota myös Suomessa - ja se olisi hienoa.

     

    Mohsin asteikolla (kovuus, käytännössä siis kestokyky pitkäaikaisessa jokapäiväisessä käytössä) se vaikuttaa ihan loistavalta 9.25 (timantti 10, safiiri 9) ja ainakin Yhdysvalloissa kokoajan käytetympi kihlasormuksissa, varmaan yhtä paljon sekä eettisistä että taloudellisista syistä. 

     

    Näitkö sormuksessasi käytettävät kivet, vai näetkö ne sitten vasta valmiissa korussa? Olen ymmärtänyt, että moissaniiteissa on (ainakin aikaisemmin, mutta kehitys kehittyy) ollut joskus  "ongelmana" vihertävyyttä tai harmautta. Kuten timanteissa, sävy tulee kuitenkin selkeämmin esiin ilmeisesti mitä isommasta kivestä on kyse, eli 0.1ct (siinäkin on tietysti pieni ero, puhutaanko tässä "timanttien karaatikokoon verrattavissa olevan" kokoisesta, vai 0.1ct painoisesta moissaniiteista?) ei näyttäne vielä pahalta, vaikka hitunen sävyä olisikin.

    Moissaniitti heijastaa valoa ja iskee tulta ymmärtääkseni lähes kymmenkertaisesti ( :wub: ) hyvin hiottuun valoa vuotamattomaan timanttiin verrattuna, mikä erottaa sen ulkonäöllisesti timanteista (tai esim. zirkonia-kivistä). Tosin timanteistakin saa nykyään sitten taas moissaniitin oloisia tulikäsittelyillä. Ympäri käydään ja yhteen tullaan..  :girl_haha:

     

    Se mitä olen kokemuksia lueskellut, niin jotkut ovat valitelleet että kivet "sammuisivat" helposti (vrt. naarmuuntunut zirkonia, joka näyttää jäätyneeltä syljeltä), mutta se tuntuu hassulta ottaen huomioon moissaniitin kovuuden? Hitsi kun tähän saisi jotenkin huudeltua CaiSannin väen valistamaan, olisi kiva kuulla minkälaisia käyttökokemuksia heillä on moissaniiteista - ainakin joku sieltä on näyttänyt pyörineen joskus täällä foorumeilla vastailemassa. Ehkä yritän vähän huudella, jos saataisiin tuoreempaa ja valistuneempaa tietoa. Vähän olen välillä väläytellyt pienessä mielessä ajatusta moissaniittiriipuksesta kaulaketjuun, tämä kiinnostaisi siis ihan itsekkäistäkin syistä..  :ph34r:  


  12. Mä jo ehdin kadehtia Tipzilla että teillä on ihan HUIKAISEVAN hyvät työntekijäalennukset (ajattelin että nämä on pakko olla nyt sitten siltä ajalta kun sanoit työskennelleesi alalla) ennenkuin korjasit noita timanttien speksejä. Mutta siis yhä kuulostaa kyllä hyvältä, vaikkeikaan ihan yhtä tajunnanräjäyttävältä.  :lol:


  13. Minun on varmaan "pakko" ottaa kihlaksi ja vihkiksi hopeiset sormukset, koska olen kullalle allerginen ja näinollen kelta- ja valkokulta ovat poissuljettuja vaihtoehtoja.

     

    Tiedätkö oletko allerginen ihan puhtaalle kullalle vai esim. kultaseoksissa usein käytetylle nikkelille? Nikkeliallergia olisi huomattavasti yleisempi vaihtoehto, yritin etsiskellä kulta-allergiasta tietoa mutta ainoa mitä Google nopeasti tarjosi olivat artikkelit ja tutkimukset nikkelin aiheuttamista allergioista kultaseoksissa. Tämä olisi kyllä kiinnostava aihe kuulla enemmän, jos osaat kertoa onko allergiaasi tutkittu ja todettu että sen aiheuttaja olisi mahdollisesti juurikin kulta  :)

    Nikkeliä saattaa löytyä jopa hopeasormuksista, joten siinä tapauksessa kannattaa olla varovainen hopeasormuksenkin valinnan kanssa jos ongelmana on muu kuin puhdas 24k kulta. Platina on hiukan kultaa kalliimpi, mutta kaunis ja kestävä valkoinen metalli - jota pidetään suht allergisoimattomana. Palladiumallergiat ovat ilmeisesti nousussa, mutta en tiedä onko ristiallergiaa nikkelin kanssa, vai voisiko sekin olla yksi harkittava vaihtoehto? Palladium on usein hiukan valkokultaa halvempi materiaali.


  14. Mirkku90, olen pahoillani jos olen ihan metsässä epäilyksineni - mutta 8 viestistäsi suurin osa "mainostaa" tätä sormusnettikauppaa (jolla vähän epäpuhtaat jauhot pussissa kun hiukan sivuja selailee) ja ainakin yksi juuri testaamani linkkisi vie heidän sivuilleen provikkalaskurin kautta..?


  15. Päätin poistaa tästä aiemmat kommenttini koskien ylläolevaa suositusta. Jätän ko. yritystä harkitsevien tiedoksi kuitenkin seuraavan heidän sivuiltaan poimitun selvityksen kivien luokitukseen ja todistuksiin liittyen: 

     

    "Purely Diamonds diamonds are almost always graded by either IGI or GIA. All the certification companies we use are independent bodies that test, grade and certify your diamond through their specialist examination processes.

    To receive a diamond report certificate at least one of the diamonds in your item must weigh 0.25ct+ and be graded G colour or better. Alternatively if you choose diamond colour grades H or I, at least one diamond must weigh 0.30ct+. If you purchase for example a 15 stone eternity ring where each stone is small, you will not receive a diamond certificate. This is standard across the industry, as diamonds of this size are never certified individually."


  16. Tosin en tiedä, miten Suomen tulli suhtautuu tuon elinikäisen vaihto- ja palautusoikeuden käyttöön? Pitänee ottaa selvää, vai tietääkö jo joku?

     

    Vaihto ja palautus onnistuisi nyt ainakin jonkin aikaa niin, ettei veroja (ja tulleja valmiin korun kohdalla) tarvitsisi maksaa uudestaan, kunhan tekee selvityksen että kyseessä on tuotteen vaihto/palautus. En tiedä miten sitten käy, jos tuotteen ostosta on esim. 10 vuotta ja sen vaihtaa vaikka kaksi kertaa arvokkaampaan tuotteeseen - meneekö enää perinteisen vaihdon/palautuksen ehdoilla tullin silmissä? En ollut totta puhuakseni tullut edes ajatelleeksi tuota!  :ph34r: Lähinnä vähän haaveilin, että jos pahasti alkaisi tehdä mieli vaihtaa esim. isompaan, voitaisiin sitten matkustaa paikan päälle.

     

    Oma tarkoitus on pitää tämä yksi ja sama keskuskivi eikä "upgreidata" toivottavasti koskaan (ahneus pysy kurissa pliis). Ostosta tehdessä iloitsin kuitenkin loistavasta vaihto- ja palautusoikeudesta, jonka tulkitsen merkiksi myyjän uskosta myymiinsä tuotteisiin. Se on kaiken varalta ihan älyttömän hyvä optio, sillä kukaan muuhan ei tästä kivestä enää maksaisi sitä täyttä hintaa jonka olen itse maksanut, hyvällä lykyllä ehkä kolmasosan (riippuen tietysti hintojen kehityksestä ym.).

     

     

    Pk-seudulta saanee joltakin kultasepältä ns. fancy cut -timantin, mutta kaikki nämä käytännössä on pakko ostaa kuin sika säkissä, sillä ASET-kuvat jäänevät varmaan saamatta vaikka kuinka nätisti pyytäisi. :( IdealScopehan multa jo löytyykin.  :ph34r:

     

    En tiedä millaista ja mistä olet vailla, mutta nettisivujen ja parin oman kokemuksen mukaan ainakin joitain cushion-hiontoja, radiantia ja emeraldia voi saada pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Ne paikat mistä on kokemusta, niin laatu ei ole huikea. Eli ihan ehdottomasti panostaisin sen suht pienen summan ASET-skooppiin ja sen kanssa sit hämmentämään henkilökuntaa  <_<  Vaikka mä kyllä epäilen että löydät mitään miellyttävää tai ainakaan miellyttävään hintaan suomalaisista kivijalkakaupoista, kun olet jo kokeillut esim. sitä WF:n ACAa..  :huh:

     

    Onko sulla jo tarkempaa kuvaa, mitä olet hakemassa? Olisi kiva kuulla!  :)  Onko ollut helppo päättää minkätyylisen vihkin haluaisit?


  17. Tipzilla, tarkoitukseni ei ollut provosoida vaan keskustella asiallisesti. Koen että puhumme nyt hiukan erilaisista asioista ristiin, jolloin väärinymmärrykset kasaantuvat. Näen nyt parhaaksi ajankäytöllisesti ja muutenkin olla vastaamatta enää kaikkiin viimeksi mainitsemiisi asioihin, mutta haluaisin selventää muutaman, jotka eniten kaihertavat.

     

    Ihan tärkeimpänä; En missään nimessä halveksu tai pidä huonompana asiakasta jolla on "pienempi budjetti" - mitä ikinä se kullekin tarkoittaa. Millä tahansa summalla haluan parasta, mitä sillä saa. En näe järkeä käyttää esim. sitä mainitsemaasi 500€ huonosti hiottuun timanttiin, kun sillä voisi saada muutakin. Vaikka pienemmän, mutta isommalta optisten ominaisuuksien vuoksi näyttävän. Ei minusta ole niin, että "vain isolla rahalla on mahdollisuus hifistellä".

     

    Esim. kun puhut timantin kestävyyden heikkenemisestä, se ei tarkoita sitä, että Suomessa "pinnallisin" tiedoin ostettu timantti hajoaa käsiin tai ei "toimi kuten timantin kuuluu". Tai että "tavallisessa" kultasepänliikkeessä myydyt tuotteet eivät ole "priimaa" ts. ovat huonolaatuisia. Joo, ovathan ne huonompilaatuisia kuin nämä premium-myyjien timantit, muttei se tarkoita sitä, etteivätkö ne "palvelisi" lopunikää siinä tarkoituksessa mihin ne on ostettu.

     

    Ei tarkoita välttämättä, mutta mahdollisuudet ovat kyllä valitettavan suuret. Molempiin. Koska timantin tarkoitus on näyttää kauniilta (tai näin itse sen näen), olisi kiva, jos se näyttäisi kauniilta. Teollisuustimantit erikseen.

     

     

    "Minun on vaikea uskoa, että ketään miellyttäisi huono hionta. Puhummekohan kuitenkin eri asioista? " > normiasiakasta miellyttää kohtuuhintainen, budjetissa oleva hionta (ideal/very good vs. good vs. fair > hintalaatusuhde arkipäivässä). Yleensä normitalliaisen on jostain tingittävä, ja silloin miellyttää good tai fair.

     

    Tulkitsinko nyt oikein, että suomalaisessa(?) liikkeessä jossa olit töissä asiakkaille oli tarjolla esim. vihkisormuksiksi tavallisesti ostettavissa sormuksissa GIA good ja fair -hiontaluokan kiviä?

     

     

    Sessanin kysymykseen: Ostan netistä, koska sieltä saan isommasta valikoimasta laadukkaampaa halvemmalla, ystävällisemmällä, asiantuntevalla ja henkilökohtaisella palvelulla. Todistukset ovat kunnossa, lisätietoja on aina saatavilla ja liikkeet muutenkin rehellisiä kaupankäyjiä, joita mieluiten tuen niin pienissä kuin isoissakin ostoksissa. Palautus- ja vaihto-oikeudet ovat parempia, nyt esim. vihkin kivellä on elinikäinen vaihto- ja palautusoikeus samanhintaiseen tai kalliimpaan timanttiin.

    En oikeastaan osaa sanoa mikä näistä olisi se tärkein syy. Olen vähän hassu siinä mielessä, että jos saisin jossakin liikkeessä ihan mielettömän hyvän kiven mutta palvelu olisi töykeää, en voisi ostosta hyvällä mielellä tehdä. Jo useampaan kertaan mainittu aggressiivisuus, töykeys, kiinnostumattomuus asiakkaan parhaaseen ja faktojen oikominen on minulle henkkoht. tosi iso tekijä joka ajaa nettikauppiaiden syliin.  :(


  18. Yksinkertaisin selitys on, että 90 % (valitaan vaikka tuo sinun aiemmin käyttämäsi luku) kuluttajista ei kiinnosta asia sen syvällisemmin. Halutaan sormus, joka on omasta mielestä kaunis sopivan kokoisella timantilla (tai ilman), ja joka kestää kauniina. 

     

     

    Joidenkin mielestä asiaan pätee juuri sanonta "tieto lisää tuskaa" eli oltaisiin liian hämmentyneitä, "se sanoo tätä ja tuo toista" ja "mistä tiedän, mikä on parasta minulle", kun loppujen lopuksi halutaan vain, että se oston lopputulos on kaunis ja kestävä sormus. Ja se lopputulos on mahdollista saavuttaa "pinnallisellla" tiedoilla. Myyjällä voi olla tietoa, mutta sitä ei koskaan "tarvita".

     

    Tämä on varmasti totta, ja alalla työskennelleenä varmaan osaat tarkemmin arvioida, kuinka iso osuus asiakkaista toimii näin. Variaatiota varmaan löytyy tosin liikkeiden välillä, uskaltaisin varovaisesti väittää että esim. Kultajousessa tai vastaavissa ketjuissa asioivista (tai ainakin ostopäätökseen päätyvistä) jopa yli 90% on näitä "se on aito timantti, sopiva kooltaan budjettiin ja plinkkaa hienosti kultasepänliikkeen valojen alla". 

    Jos nyt vielä vähän tarraudun ja kinnaan, niin ainakin joidenkin ketjuliikkeiden myymien SI-puhtaiden kivien kesto ei ole selviö. En tiedä tarjotaanko asiakkaalle esim. princess-hiontaa ostettaessa tietoa girdle:n (kehän?) paksuudesta, mutta jo flawless-kivessä sillä on erityisen suuri vaikutus kiven kestävyyteen ko. hiontamallissa muissa kuin tynnyri-istutuksissa, saati sitten jos kiven puhtausluokka on SI ja luokkaan vaikuttavien sulkeumien laatu ja sijainti ovat otolliset heikentämään sen kestävyyttä.

     

    Kyse ei ole mielestäni hifistelynyhväyksestä, jolla ei olisi tekemistä timantin kestävyyden ja kauneuden kanssa. Kaikilla näillä "hifistelyillähän" pyritään yksinkertaisesti siihen, että timantti olisi kaunis ja toimisi kuten timantin kuuluu kaikissa erilaisissa valo-olosuhteissa ja se kestäisi päivittäistä käyttöä vuosikymmeniä murenematta ja halkeamatta. Ei tässä haeta mitään ultimaattista paperilla todistettavia speksejä, vaan ihan silminhavaittavia asioita.

     

     

    Kyllähän se valinta loppupeleissä kuitenkin kulminoituu siihen, että esim. mikä väri & sävy ja cut itseä miellyttää, sanoohan nämä "premium timanttikauppiaatkin" näin. Että ei ole yhtä oikeaa vastausta.

     

    Minun on vaikea uskoa, että ketään miellyttäisi huono hionta. Puhummekohan kuitenkin eri asioista? 

     

     

    Valtaosaa kuluttajista se ei vain kiinnosta, ja kaupassa pyritään tyydyttämään sen valtaosan tarpeet "perusmallistolla".

    ...

     

    Myyjällä voi olla tietoa, mutta sitä ei koskaan "tarvita". Varmasti moneessa on liikkeessä on todettu ettei ole tarpeen (kustannustehokasta) kouluttaa kaikkia myyjiä.

     

    Tällaiselle yksinkertaistetulle "tämä on X karaatinen X väri X puhdas sen ja sen muotoinen timantti" on varmasti ihan valtavasti kysyntää eikä siinä sinänsä ole mitään väärää vastata kysyntään myymällä sitä mitä halutaan.

    Itseäni harmittaa vain se asenne, jonka kohtaan mennessäni sitten esittämään jotain lisäkysymyksiä. Jos kysyn ystävällisesti, onko liikkeellä sormusmalleja cushion-hiontaisilla kivillä, saan vastaukseksi ilmeen joka kertoo olevani hankala asiakas ja tuskastelua "Mikä? Tiedätkö sä Raija sellaista cushion-hiontaa? Se on varmaan kato joku brändihionta niin ei meillä sellaisia ole. Juu." Tai sitten näitä "Tämä on SI-puhtausluokkaa niin se on sitten mukavasti paljaalle silmälle täysin puhdas.", joihin en sitten tiedä mitä vastata, koska en toisaalta halua olla vaikea asiakas ja todeta että eihän se nyt hei ihan noin mene.. Onko se SI1 vai 2 ja jos ykkönen niin mitä sulkeumia siellä on ja mistä etäisyydeltä, kulmista ja missä valo-olosuhteissa ne eivät näy? 

    Vaikkei olisi kustannustehokasta kouluttaa myyjiä, luulisin että olisi kustannustehokasta olla ajamatta vähääkään jalokivistä tai materiaaleista tajuavaa asiakasta pois sellaisella hiljaisuudella ja passiivisagressiivisuudella mitä itse olen kohdannut. En koe menneeni liikkeisiin vittuillakseni, vaan tehdäkseni valistuneita ostoksia. Harmillisesti se kohtaamani ylimielisyys usein tekee asioinnista ihan tuskaa. Nytkin olisi "tarve" ainakin platinaiselle tai vaihtoehtoisesti puna- tai keltakultaiselle mahdollisimman ohuelle sileälle sormukselle, jonka mielelläni ostaisin sovittamalla liikkeessä paikan päällä, mutta koko ostoprosessiin ryhtyminen masentaa jo valmiiksi. 


  19. Jos EGL:n vitsaus on se, että heidän arvosteluperusteensa ovat löyhät, ja laboratorio arvioi timantin herkästi pykälän ylemmäs per väri ja puhtaus, eikö periaatteessa värin ja puhtauden osalta nämä kaksi timanttia voisi siis vastata toisiaan? Mutta toisaalta jos edes GIA:n exexex ei kerro mitään, kertooko EGL:n senkään vertaa? Tämmöinen kysymys siis vielä pyörii mielessäni, ja toivoisin minua pökättävän oikeaan suuntaan, one more time. :girl_sigh:

     

    Toisin kuin GIA tai AGS, EGL jakaantuu vielä useampaan täysin itsenäisesti toimivaan konttoriin, joiden taso eroaa toisistaan kovasti. EGL Israel ja Europe ovat niistä huonomaineisimmat, New York hiukan "vähemmän huonomaineinen". En löytänyt linkkaamasi timantin sivulta muuta mainintaa kuin EGL, joten vähintään kannattaa selvittää vielä mikä näistä on kyseessä. Yleensä sille on kuitenkin syynsä, että kiveä ei ole lähetetty GIAlle tai AGSlle arviointiin. GIA/AGS-raportti nostaa kiven jälleenmyyntiarvoa rutkasti, joten jokainen murikka, jonka hioja arvelee saavan riittävän hyvän arvion mennäkseen kaupaksi, hän lähettää em. firmoille. EGLlle, IGIlle yms. lähtevät usein ne, jotka tarvitsevat lisäpotkua "korkeammista arvosanoista" jotka ne sieltä saavat mennäkseen kaupaksi. Taas äärimmäisen yksinkertaistettua, mutta tämä on yksi syy siihen, miksi yksi ja sama hioja saattaa lähettää timanttejaan useammille tahoille sen sijaan, että kaikki lähtisivät maailmalle esim. EGL:nä.

     

    EGL:n arvosteluperusteet ovat tosiaan löyhemmät, mutta niissä ei valitettavasti ole monesti mitään loogista korrelointia, niin että voitaisiin sanoa EGL D:n vastaavan GIA F:ää (sama pätee sulkeumien ja hionnan arvioon). EGL D/IF kivi voi täten palata GIA:n tarkastuksesta yhtä hyvin arvioilla E/VS1 kuin vaikka G/VVS1. Viidenkin asteen heittoja löytyy, mutta myös niitä, joissa eroa on vain sen yhden asteen verran. Arpapeliä  :(

     

     

     

     

     Voit lohduttautua sillä, että tiedät luultavasti tässä vaiheessa jo enemmän kuin ehkä 90% Suomessa timanttikoruja työkseen myyvistä. Sanoisin että edellytykset harkittuun ja valistuneeseen ostokseen ovat kohdallasi oikein hyvät.  :lol:

     
    Välistä on pakko huudella näin entisenä kultasepänliikkeen myyjänä, että tämä on kyllä aikamoista aliarviointia ja ilkeää, lähes panettelua.  :( Kesäapulaiset, harjoittelijat ym. asia erikseen, kyllä esim. 4 C:tä, GIA ym. opetetaan/osataan.
     
    Sen voin kyllä myöntää, etten tuon n. vuoden aikana/jälkeen olisi osannut sanoa, miten esim. H&A eroaa tai mitkä ovat ideaalisymmetriasuhteet (ja siksi tätä keskustelua olen mielenkiinnolla seurannutkin).

     

     

    Hei Tipzilla, olen pahoillani turhan kärkkäästä ilmauksestani - tuska kumpuaa ehkä liiankin tuoreena omista kokemuksistani asiakkaan roolissa. Sanoisin silti, että mikäli kultasepänliikkeen myyjän osaaminen timanttien parissa kulminoituu 4 C:n ja GIA:n sertifikaatin toiminnan hallitsemiseen, liikutaan vielä äärimmäisen pinnallisella tasolla. Joku rinnasti timantin ostamisen ilman tarvittavia tietoa olevan kuin autonosto ilman konepellin alle vilkaisua. Yksittäinen myyjähän ei asialle mitään mahda, vaan faktojen yksinkertaistaminen ja väärät yleistykset ovat lähtöisin varmasti sieltä ylemmiltä tahoilta asti, tarkoituksena myyntimenekin kasvattaminen. (Asennoituminen asiakkaan mahdollisiin lisäkysymyksiin tai huolenaiheisiin ja halu selvittää vastauksia näihin on tietysti eri asia ja jokaisen myyjän itse hallittavissa.)

     

    Moni kivi ja sormus jäisi ostamatta ja liikkeen kulut kasvaisivat merkittävästi, jos asiakkaalle tarjottaisiin tarkempaa tietoa tuotteiden ominaisuuksista. Lisäksi myyntiprosessista tulisi hurjan paljon raskaampi ja aikaavievämpi, jos sen sijaan että todettaisiin "Ja tämä on SI-puhtausluokkaa, eli mukavasti paljaalle silmälle puhdas" (esimerkki yhdeltä viimeaikaiselta kultasepänliikkeen visiitiltä), pitäisikin mahdollisesti alunperin merkitä puhtaus alaluokilla, sitten ne potentiaalisesti oikeasti puhtaat SI1-kivet tarkistuttaa gemmologilla ja kertoa asiakastilanteessa, että hänen katsomansa timantti on puhdas sulkeumista katsottaessa sitä X cm päästä valo-olosuhteissa X ja Z mutta ei Y. Mahdollisesti vielä ystävällisesti opastaa, kuinka erilaiset kivissä olevat sulkeumat vaikuttavat eri tavoin niiden havaitsemishelppouteen tai vaikka kiven kestävyyteen erilaisissa istutustyypeissä. Asiakkaallehan kävisi kuin tässä nyt Janiquelle, eli ahdistusta pukkaisi kun tämä ei ollutkaan niin simppeliä että mennään ja ostetaan kaunis timanttisormus.  :wacko: Ei se ole houkuttelevaa ja myyvää, ellei jo ennestään usko sellaisilla asioilla olevan väliä.

     

    Kyse voi olla ihan siitä, ettei kysyntää asiantuntevalle palvelulle oikein ole, jolloin koulutukseen on toki turha panostaa aikaa ja rahaa. En ole kuitenkaan missään kytköksissä alan kanssa, joten nämä ovat täysin omia mututuntumiani asiakkaan näkökulmasta. Voin olla ihan väärässä, ja mielelläni kyllä kuulisin alalla työskentelevien kantoja siihen, miksi markkinointi ja asiakaspalvelu ovat sellaisia kuin ovat. En ole toistaiseksi uskaltautunut sohimaan muurahaispesää esittämällä näitä kysymyksiä alalla työskenteleville.


  20. Sallinette muutaman noviisin kysymyksen. Onko siis todellakin näin, että H&A ei takaa yhtään mitään, vaikka koko idea perustuu symmetriaan? Eikös siinä ole kyse viisteiden keskinäisestä kohdistuksesta? Ja jos leikkaus on symmetrinen, ei kai silloin valonkaan pitäisi vuotaa? Mikä virka koko H&A:lla loppupeleissään sitten on? Mitä muuta leikkaukselta vaaditaan, jotta timantin voisi sanoa olevan excellent? Mä tahdon tietää! Ja joo joo, nyt joku näsäviisas sanoo tähän "KVG", mutta kun mä olen aivan täpinöissäni juuri tästä keskustelusta, joka tapahtuu vieläpä ihan omalla äidinkielellä! :girl_haha:

     

    Yksinkertaistettuna joo, H&A ei takaa mitään hionnan laadusta. Termiä viljellään liian laajalti, suurin osa näistä kivistä ei täytä niitä kriteereitä, joilla H&A:ta markkinoidaan. Hankala juttu, enkä oikeastaan tähän sen enempää itsekään ole perehtynyt kun H&A ei ole niitä hiontoja jotka iskisi. Luulisin, että löydät helpohkosti lisätietoa englanniksi aiheesta.

    Oikeasti H&A luokituksen ansaitseva kivi on symmetrinen, mutta suhteellisen epäsymmetrisessäkin kivessä saadaan H&A-hionnan kuviot näkymään vielä maallikolle läpi menevästi.

     

    Mittasuhdekombinaatioita "mahtavasti hiotulle" kivelle on useita ja eri tahot (GIA, AGS, EGL ym.) sallivat erilaisia asioita mittasuhteissa. Näistä löytyy jonkin verran ympäripyöreää (ja osittain valitettavasti todella vanhentunutta, mitä äsken tsekkasin) tietoa timantit.com:ista, mutta muuten kaikki saatavilla oleva tieto taitaakin sitten olla englanniksi.

    En haluaisi joutua sanomaan KVG, mutta jotain sen suuntaista joudut luultavasti tekemään, jos haluat opiskella asiaa enemmän. Sessanin jo aikaisemmin väläyttämä Pricescope on yksi kevyehkö vaihtoehto lähteä sukeltamaan tähän pohjattomaan monttuun..  :girl_smile:

     

    Välillä turhautuminen vain iskee päälle, kun tietoa on niin valtavasti, eikä yksi pinkiponkia pääkopan sisällä pelaava aivosolu osaa käsitellä tietotulvaa. Loppusissaan ollaan siinä pisteessä, että pieniä tiedonmuruja on vähän kaikesta, mutta kuitenkin aaaaaivan liian vähän saadakseen kiinni kokonaisajatuksesta.

     

    Älä huoli, kuten missä tahansa tieteessä, on timanttienkin hiontoja tutkivien ja kehittävien ihmisten kesken vallalla limittäin ja lomittain monenmoisia toisiaan vastaan riiteleviä teorioita, jotka helposti hämmentävät ristiriitaisuuksillaan tietoa hakevaa. Voit lohduttautua sillä, että tiedät luultavasti tässä vaiheessa jo enemmän kuin ehkä 90% Suomessa timanttikoruja työkseen myyvistä. Sanoisin että edellytykset harkittuun ja valistuneeseen ostokseen ovat kohdallasi oikein hyvät.  :lol: Jossakin vaiheessa pitää vain luottaa löytäneensä jotain itseä miellyttävää ja siinä vaiheessa laskea skoopit ja luupit alas ja oppia rakastamaan sitä omaa murikkaa varauksetta, juuri sellaisena kuin se on.

     

    Vastasin sinulle Janique myös yksityisviestiisi.


  21. Puhumme samasta asiasta, hyvä hionta on tiedettä eikä mielipiteitä. Tarkoitin kuitenkin, että omaan makuuni GIAn todistus ei tarjoa tarpeeksi sitä "tiedettä" eli tietoa kiven hionnan tasosta - edes sen pyöreän modernin briljantin kohdalla. Valokuvaa kivestä en välttämättä kaipaa, vaan kuvilla viittasin ASET, IdealScope ym. presentaatioihin kiven "tieteestä".

     

    Postikulujen kanssa kyseessä on kuitenkin vain yksi yhteenlaskutoimitus, (kiven hinta+postituskulut) x 0,24.

     

    Pahoittelen jos ilmaisuni aiemmin oli kökköä, en tarkoittanut provosoida ketään. Takana pitkä työpäivä, joten teksti on nyt vähän tällaista haaleata aivovalumaa  :blink:  Hyvässä hengessä on kuitenkin tarkoitus keskustella, olen tosi iloinen syntyneestä ajatuksenvaihdannasta.