Jump to content
Naimisiin.info

Tipsis

Rouva
  • Viestit

    3732
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Tipsis

  1. Päivittelen yhdeksi vaihtoehdoksi väriestejuoksun. Sopii mielestäni niin "perinteisten" polttareiden kuin "vähemmän perinteisten" polttareiden ohjelmaan. Joukkueena on ehdottomasti hauskempaa kuin yksin ja radasta saa irti kaveriporukalla enemmän (järjestäjän puolesta ei ole mitään tiimiäksöniä), voi olla tiimipukeutuminen jne., mutta toisaalta ilmankin pärjää yhtä hyvin. Tapahtuma on päivällä ja holiton, mutta ranneekkeella pääsee myös iltabileisiin yökerhoon, joten sopii sinänsä myös monentyyppiseen päivään. Juoksun jälkeen pitää ehdottomasti päästä suihkuun - tai miksei morsiussaunaan.

    Miinuspuolina se, että tapahtumaan pitää ostaa liput monta kuukautta etukäteen, jos haluaa halvimmat liput (ja nekin n. 30e/hlö). Ja ainakin meidän juoksussa yksi este hajosi eli se jäi kokematta.

  2. Oli pakko tulla kommentoimaan kun feedissä näin viestin.. Onko teillä @Ewy puhuttu asiasta nyt sitten (milloin viimeksi miten)? Kun teillähän on kaikkea muutakin nyt :) Oletko harkinnut, että kerrot miehelle, miltä nyt tuntuu? Tuossa on riskinä se, että jos mies kosisi, kun itse olet sillee "pah ja pyh", niin sitten voi käydä niin, että ihanasta asiasta tulee jollekulle kuitenkin jonkin asteinen paha mieli. Siis että vaikka sä olet kosinnassa, että "jaa, taas se huijaa" tai "olipa aikakin, mikä kesti" tai mies katsoo, että "eipäs sua tää sit kiinnostanutkaan" tai että jälkikäteen harmittaa, ettei osannut nauttia hetkestä ja ei jäänyt ihanat muistot, kun homma meni epäuskosta suostumiseen viidessä sekunnissa. Tai että mies tulkitsee sun käytöksestä (joka ei varmaan enää ole aiheeseen liittyen yhtä iloinen kuin aiemmin), että joku on muuttunut (miestyyliin tulkitsee väärän asian muuttuneeksi). :rolleyes: Tietysti toisena riskinä on se, ettei mies tajua, että se odottelu ja epätietoisuus uuvuttaa, vaan ymmärtää niin, että kihlauksesta/avioliitosta on maku mennyt, joten pitää sitten osata artikuloida suomi-mies-suomi-sanakirjan kanssa. Auttaisiko joku sellainen, että päätätte jättää koko asian (siis että tiedät, ettei kosintaa tule) siksi aikaa kunnes esim. pikkutyyppi on x kk ? Selitteenä vaikka että nautitte nyt tuosta ajasta täysin.

    Se on nimittäin tosi harmi, jos kosinta tulee siinä odottelun kuopassa (mä näen odottelun fiilikset sellaisena graafina.. jossa ensin käyrä menee ylöspäin, välillä tasaantuu, välillä jyrkästi ylös, välillä loivemmin; sitten jos mitään ei tapahtu, kivajännä, kutkutus jne. menee ohi ja tulee se tasainen vaihe; jos sitä kestää kauan, alkaa se käyrä laskea, uuvuttaa, epäilyttää jne. Jos tulee "kiusaamista" käyrä nousee eka jyrkästi, kun ajattelee tapahtuvaksi, mutta sitten syöksyy, kun mitään ei tapahtunutkaan. Ja sitten jos se käyrä laskee perustason alle lopulta, niin ei ole hyvät fiilikset, sit on siellä kuopassa. Kuopassa voi tulla katkeruus ja sieltä ei oikein pääse muuten pois kuin nollaamalla tilanteen. Harmi kun tähän ei voi piirtää :D ois ehkä tullut selkeämpää :D Mutta siis. Asiaa on vaikea olla ajattelematta, jos sen tapahtumiselle on pienikin mahdollisuus omassa päässä. 

  3. Ole hyvä, toivottavasti jotain apua siitä oli :) Mä tiedän itsekin, että suru ja paha mieli on kova, koska polttareita odottaa niin paljon ja haaveilee siitä lämpimästä, hauskasta tunnelmasta ja ihanista muistoista. Ja kun uusintaa ei saa. Ja tiedän myös, että asioista puhuminen noin yleensäkin auttaa :) Tämä on tosiaan niitä asioita, joista on helpompi purkaa anonyymisti vieraille, koska koskee niitä läheisiä ystäviä, joille muuten puhuisi. Ja on arka aihe. Miehet eivät myöskään oikein ymmärrä, ainakin meillä miehen polttarit olivat aivan mahtavat hänestä (vaikka jättivätkin pois yhden hänen pitkäaikaisen haaveensa, jota ei oikein muutoin voi tehdä - minä taisin olla asiassa pettyneempi kuin hän, koska tiesin, että sitä oli suunniteltukin jne.). Aika kuitenkin auttaa myös tässä asiassa :) Ehkä vaikuttaa niin, että pieni haikeus jää, mutta ei katkeruus.. Muutoin ystävyys on oikeasti sitten vaakalaudalla. Mutta kontekstia vasten tosiaan vaikuttaa siltä, että sun polttareihin ei panostettu niin paljon kuin "on ollut tapana". Se on tosiaan harmi, etteivät kaasot ole ymmärtäneet päivän tärkeyttä.  

  4. Kurja tarina @Sinitiainen :( Mielestäni "saat" olla pettynyt ja surullinen, koska on kyllä sitä tosiaan odottaa, että omat ystävät eivät menisi sieltä mistä aita matalin niin ainutlaatuisena päivänä kuin polttarit. Kuitenkin, sanon samaa kuin edelliselle, ihan kohtuuttomuuksia ei voi olettaa. Ja tottahan se on, että ehkä teillä vaan oli erilaiset käsitykset siitä, millaiset ovat hyvät polttarit tai jopa erilainen käsitys polttareiden merkityksestä tai tärkeydestä. Esim. sinkun voi olla vaikea ymmärtää polttareiden tärkeyttä, tai kotona viihtyvän baariin menon pointtia, tai leikeistä tykkäämättömän niiden iloa jne. Ymmärrän kyllä, ettei tunnu arvostetulta, jos on ns käytetty kuluneet temput. Varsinkin jos kaasoilla on ollut aikaa suunnitella niitä ja tekijöitä olisi löytynyt (?). Mutta muista, että sulla sentään oli ohjelmaa ja morsiussaunakin.

    Ehkä kaasot eivät ajatelleet, että joku spessuaktiviteetti olisi ollut sinusta kiva (sellaista olisin itsekin toivonut, kun ei oikein tule tehtyä mitään sellaista ilman jotain "syytä".) Ja sekin on ikävää, etteivät vieraat olleet "polttaritunnelmissa" ja alkoivat puuhailla omiaan ja taisivat tylsistyä itsekin, kun alkoi haukotuttaa jo kympiltä. Viittaisi siihen, että joko vieraatkaan eivät ole rouvia/morsiamia tai sitten siihen, että he eivät uskaltaneet alkaa järjestää mitään kaasojen ohi? Tai ehkä he tulkitsivat humalatilasi murjottamiseksi tmv. ja ajattelivat, että parempi olla hissunkissun? Mielestäni kuitenkin myös vieraasi olisivat voineet ottaa aktivisempaa roolia, jos heillä kerta olisi ollut haluja maksaa enemmänkin. Esim. sitten ehdottaa silloin kympiltä alkavaksi baariin lähtöä tai tuoda päivään jonkun aktiviteetin. Ovatko kaasot kovin vahvatahtoisia tmv.? Itselleni pahin isku olisi ollut kyllä tuo kympiltä kotiinlähtö, koska mun mielestä olennaista polttareissa on se tyttöjen illan vietto. Mä olin sanonut kaasoille, että en halua olla umpihumalassa, koska halusin pystyä nauttimaan polttareista ja muistaakin ne vielä, mutta he ehkä ottivat asian turhan kirjaimellisesti. Pakkojuottaminen ei kuitenkaan kuulu mielestäni mihinkään aikuisten juhliin ja ikävää, että sekin vielä ymppäytyi sun polttareihin.

    Polttareiden hinta, 25 euroa PLUS ruuat ja juomat (ja mahdollisesti matkakulut) per henkilö ei minusta ole välttämättä mikään pihistelypolttareiden merkki. Ja polttareihin ei kuulu kuulua välttämättä mitään kallista aktiviteettia tai ravintolareissua. Mun polttareissa esim. oli vieraiden tekemä piknik ja muut ruuat tehtiin itse ja kyllä oli maukkaat tarjoilut! Ja ohjelma oli aika kotikutoista. (en kylläkään tiedä, mikä oli polttareideni hinta.) Ravintolaan hulahtaa helposti 30++ euroa per hlö ja sillä saa vasta yhden aterian (teillä oli kolmet), joten sinänsä en sellaista olisikaan toivonut, koska about samalla rahalla saa tosiaan koko päivän pöperöt ja ennen kaikkea juomat (kotona juotu vs. ravintolahinnat). Tietysti joku tankotanssitunti, joka taitaa maksaa about 20e/hlö olisi kohtuulliseena pidettävään budjettiinkin hyvin mahtunut, jos porukassa ei kenelläkään ole raha kovin tiukilla.

    Kuitenkin. Vaikka polttarit ovat tärkeä juttu ja niiltä odottaa paljon ja niitä ei saa uusia, niin ystävyyden arvo on kuitenkin tärkeämpi eikös? Ja asialle ei enää nyt voi mitään. Tietysti itse voi järjestää jonkun aktiviteettipäivän taikka vaatia anteeksipyyntöä yms. mutta en voi uskoa, että sellainen parantaisi tilannetta kenenkään kannalta. Myönnän kyllä, että edelleen näin about 9kk myöhemmin saatan miettiä (varsinkin kun toisten upeista polttareista kuulee), että olisipa mun polttareissa ollut edes sitä tai sitä ja että aika huonosti tosiaan mut tunsivat (ilmeisesti pelkäsivät esim. että suutun, jos puetaan teema-asuun, vaikka nimenomaan rakastan naamiaisia, vappua, halloweeniä jne. - kaasot taas eivät, joten varmasti katsoivat asiaa omalta kantilta), mutta tulee (ja on tullut) niitä toisia tyttöjen iltoja ja häät olivat aivan mahtavat. :) Kaasot kuitenkin varmasti näkivät vaivaa omien resurssiensa puitteissa ja olisi moukkamaista ja kiittämätöntä olla arvostamatta heidän panostaan vain siksi, että heidän käsityksensä oli eri.

     

  5. Ketjusta löytyy paljolti vaihtoehtoja :) Esim.

    • Meillä on ilo ja kunnia kutsua teidät jakamaan kanssamme se suuri hetki,

    • Tervetuloa juhlimaan häitämme

    • Meillä on ilo kutsua Teidät Vihkiäisiimme/häihimme

    • Tervetuloa Antsan ja Sulhon hääjuhlaan!

    • Kutsuna ilmoitamme sanovamme toisillemme Tahdon

    • Haluaisimme jakaa kanssanne hetken, jolloin sanomme toisillemme TAHDON

    Oisko näistä joku parempi :)

  6. "Ei-perinteisen näköistä hääpukua" kannattaa etsiä juhlapukuja myyvistä liikkeistä (Lappeenrannassa esim. Halonen, Kekäle jne. ja miksei vaikka ent. grande orchidee). Tietysti monissa hääpukuliikkeissäkin on värillisiä pukuja sekä eri mittaisia pukuja. Lähimmät hääpukuliikkeet taitavat olla Kouvolassa, Lahdessa, Helsingissä, Tampereella jne. Lappeenrannassa on vain Elegantti, joka myy/vuokraa juhla-asuja ajanvarauksella, mutta en muista, onko siellä lyhyitä pukuja, kannattaa kysäistä. Täältä löytyy ketju  Hääasu perusvaatekaupasta  joka voisi sopia aiheeseen linkkivinkkinä.

    Nettihän on sitten täynnä juhlamekkoja myyviä kauppoja. Tuon 1920-luvun tyylisiä myös, kuten sun linkkikin :) Varmasti netistä löytyy paremmin sitä tyyliä ja jostain vintage-liikkeistä saattaisi myös löytyä, mutta koko, väri jne. on sitten arpapeliä.

    Toisena linkkivinkkinä heitän tuolta somistuspuolelta tämän, vaikkakin ketju kaipaa vielä lihaa luiden ympärille :);) (ja ko morsiolla on näköjään myös päikky)

     

  7. ^ Mun mielestä kutsu ei tarvitse muuta. Info on juuri sitä varten, että annetaan lisäinfoa (eli se v.p., ajo-ohjeet, ketä kutsu koskee jne.).

    Etiketti sanoo, että kutsusta tulee käydä ilmi

    • kuka kutsuu
    • kenet
    • mihin paikkaan
    • mikä päivä ja kloaika
    • mikä tilaisuus

    Lisäksi vieraille voi kertoa pukeutumiskoodin (ei koske välttämättä häitä) ja miten/kenelle vastataan ja mihin mennessä. Simppeli kutsu on minusta nätimpi kuin sellainen, johon tungettu kaikki mahdollinen - paitsi jos ei ole infotekstiä/liitettä, silloin tietysti kaikki tiedot tulee löytyä kutsusta (vaikka takasivulta).

    Tuossa teidän kutsutekstissä tuollaisena jää kylläkin vähän epäselväksi, että mikä vihkipaikka ja monelta. Esim. "vihkimistämme XX kirkkoon lauantaina 13.8.2016 klo 15 ja sen jälkeen hääjuhlaamme YY paikkaan" olisi mun ehdotus. Paitsi tietysti jos vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla.

  8. Vihkimiset alkavat tasatunnein eli vihkimisten välissä on tunti :) Riisien heittämisen (joka on ollut sallittua iät ja ajat) ja uusien vieraiden saapumisen välissä on se puolisen tuntia. Roskat, kuten paukkuserpentiinit (jotka eivät ole kuuluneet suomalaiseen hääperinteeseen) ovat tietysti eri asia, mutta puhuinkin riisistä, joka ei ole ollut ongelma aiemmin.

  9. 9 tuntia sitten, Pertti said:

    Siivouskulut eivät ole se syy, vaan totuus on, että kirkkojen piha-alueista tulisi melkoisia kaatopaikkoja, jos kesäpäivän kaikille pareille nakeltaísiin terälehtiä, paukkuserpentiinejä ja muuta näkyvää ryönää. Jokainen pari kuitenkin haluaisi astua kirkosta siistille pihamaalle, ja jos edellisen vihkimisen jäljiltä heidän jaloissaan olisi roskameri, ei näyttäisi kuvissakaan kovin kivalta. Vihkimisten välissä ei ole aikaa kenelläkään siivota pihoja. Sen vuoksi monet seurakunnat ovat linjanneet tilanteen niin, että mitään ei heitellä.

    Jos kirkon pihassa on kaikenmoinen heittely kielletty, niin kysykää juhlapaikalta, olisiko se siellä mahdollista.

    Kyllähän se aika- eli loppupeleissä kuluongelma on. :) "Vihkimisten välissä ei ole aikaa kenelläkään siivota pihoja" > ei ole palkattua siivoojaa. Vihkimisten välissä on tunti, siinä ajassa kerkeää kyllä, mutta ei pappi tai kanttori tietystikään.

  10. 57 minuuttia sitten, Pixu said:

    Se on etsystä löydetty brittiläinen nettikauppa. Ja haluamamme sormukset valmistetaan custom-työnä. Niihin siis tulee riimuja jotka saa itse valita haluamansa merkityksen perusteella. Joten palautusoikeutta ei ole ja sormusten valmistamiseen menee n.2 viikkoa ja toimitusaika on viikon. Tarkoitatko koko vai hintaeroa? :D

    Aah, no sitten pitäisi tosiaan tietää koko. Ehkä teidän pitää tehdä paperisormukset tmv mallailua varten :D
    Tarkoitin leveyseroa aiemmin.

  11. 18 tuntia sitten, Pixu said:

    Ollaan mietitty sormuksien ostamista netistä, mutta itseäni askarruttaa se, että vaikuttaako sormuksen leveys sormuksen sisämitan valintaan? Kun sormethan eivät ole tasapaksut ja jos on leveämpi sormus niin eikö se sillon ole tiukempi kuin kapeampi sormus? Mutta sormuksessahan kannattaa olla väljyyttä, joten kannattaako kumminkin ottaa sama koko kuin kihlassa?

    Kyllä, leveämpi sormus on kooltaan "pienempi". Leveyserosta riippuen ero voi olla isokin, joten ihan ummikkona en lähtisi tilaamaan, jos ero on useita millejä.
    (Mulla esim. on sormusten leveysero 1 mm ja sitä ei huomaa koossa. Sen tosin huomaa, että kun pitää sormuksia yhdessä, ne istuvat napakammin kuin yksinään.)

    Väljyys/tiukkuus on makuasia. Joku tykkää napakoista sormuksista (esim. minä), koska silloin ei tarvitse pelätä niiden tippumista/häviämistä eikä ne pyöri ympäri. Joku taas tykkää väljistä. Iän, raskauden yms. myötä sormet yleensä tuppaavat isonemaan, joten sinänsä väljä sormus voi olla "pitkäikäisempi".

    (OT-huomautus.Joillakuilla myös lämpötila vaikuttaa todella paljon sormen kokoon, eli jos tällainen henkilö ostaa kesäkuumalla väljän sormuksen, se tod.näk. tippuu sormesta talvipakkasilla. Ja toisin päin, kylmiin sormiin sovitettu sormus ei mahdukaan kuumalla enää sormeen.)

  12. Muistelin, että olin käynyt laittamassa tänne meidän tiedot, mutta ei näköjään, no tässä ne tulee :)

    Vieraita oli about 60 aikuista ja ihan muutama näistä oli täysin alkoton (oisko ollu kolme-neljä). Noin puolet vieraista oli meidän ikäisiä (kolmenkympin molemmin puolin) ja loput vanhempia sukulaisia. Viinipullot oli ruuan kanssa ja jäivät tarjolle myös siinä vaiheessa, kun miedot juomat ja pänikät tuli tarjolle kakun jälkeen. "Juoma-aika" oli siten about 5-7 h.

    Vieraat eivät juoneet niin paljon kuin olimme arvelleet. (Odotettiin siis, että noin 40 juo alkoholia enemmän kuin ruokaviinit ja yhdet miedot. Ja ehkä näistä puolet sitten sillee "railakammin". Ja loput 10-20 vähäsen.) Aivan tarkkoja määriä ei ole antaa, kun muisti on heikko ja jaettiin juomaksia häiden jälkeen sinne tänne..

    • holilliseksi alkumaljaksi 12 plo Frizzantea
      • taisi jäädä yksi plo yli, tätä näytti joku juovan myös loppuillasta :D
    • ruokaviiniä: punaista 20x 1 L ja valkoista 12x 0,75 L
      • yli jäi about 4 punkkua ja 6 valkkaria, jos oikein muistan, näitä työnnettiin myös avustajien/vieraiden mukaan..
    • illaksi viinipäniköitä 9 kpl, kolme kutakin laatua
      • yli jäi 2 punkkua, 2 roseeta, 1 valkkari
    • siidereitä, oluita, lonkeroita oli montaa eri makua, yhteensä ilmeisesti yht. 19-20 keissiä
      • yli saattoi jäädä jopa kymmenen keissin verran, ainakin 2 lonkeroa, 1 sidukka, 2 olutta - näitäkin jaettiin sitten häiden jälkeisenä aamuna järjestelyissä auttaneille ja juhliin jne.
    • aveccia oli kait 1 plo sherryä, 1 (tai 2) plo Baileyssia, 2 plo konjakkia
      • nämä hävisivät jossain vaiheessa iltaa sen siliän tien (ilmeisesti sherry ja Baileys ihan avecceina, mutta loput konjakista sitten illan hämärimpinä tunteina :D)
    • (holittomia taisi olla jotain 30 L (limuja, kivennäisvesiä) ja näitäkin häiden jälkeisen aamun käytöstä huolimatta tuli meille useita 1,5L pulloja)
  13. 1 tunti sitten, sija said:

    Meille tulossa aikuisia n. 60 henkeä.

    Aateltiin pysyä ainoastaan booli, olut, lonkero linjalla. 

    Kosteat juhlat olisi tarkoitus järkätä, ette kesken ainakaan saa loppua ☺️

    Miten paljon ootte hankkinut tällaiselle poppoolle?

    miten saisi helposti laskettua?

    No tässä ketjussa aika kattavasti kerrottu, siitä vaan soveltamaan. Ei kukaan muu tunne teidän lähipiirin juomatapoja / käsitystä "kosteat juhlat" ;)

    Toinen hyvä vastauksia täynnä oleva ketju on Paljonko viinaksia oikeasti meni??   Löytyy myös ajatuksia sopivasta jaosta (paljonko suhteessa olutta ja siideriä ja lonkeroa). :)

    Vastaan kuitenkin, että me laskettiin kaavalla: montako tuntia tarjolla x vieraiden määrä x montako vieras juo tunnissa >>> pyöristys ylöspäin.
    (Ja yli jäi monta keissiä, vaikka yleismaallisesti aika kosteat kekkerit oli.) Alkon sivuilla on myös joku samantyyppinen kaava.

  14. On 7.3.2016 at 22.19, RiJo89 said:

    Kyllä kihlaus on meille lupaus avioliitosta, vaikka kihloista tuleekin aikaa jo pian 6v. Tässä välissä kun on syntynyt pari lasta ja yksi mennyt pieleen, on ollut kouluja sun muita. Naimisiin meno ei tuu muuttamaan mitään muuta, kuin mun sukunimen.

    Mä oikeesti luin silmiä pyöritellen tätä ketjua. Te ette arvostele, mutta silti aika kärkästä tekstiä. :D Koittakaa nyt päättää hyvät ihmiset! Eikö se nyt hyvä jumala ole jokaisen oma asia millä aikataululla mitäkin asioita tekee? Me perustettiin perhe ennen naimisiinmenoa, ja se oli meidän mielestä oikein. Ja mitä rahaan tulee, sellasia häitä mitkä mä haluan, ei ihan pikkurahalla kustanneta ja sillon ei yksinkertasesti voi mennä vuoden sisään naimisiin. Tai voi jos haluaa velkaantua, kun kuitenkin on tullut oltua tästä 6v mammiksella melkein 3v ja opiskeltua toiset 3v. Mutta onneksi on täydellisiä pareja jotka menee äkkiä vaan naimisiin kun on kihlat hoidettu! :)

    Mun mielestä olet ottanut turhasta herneet nenään ja lukenut se koiraan kalahtava kalikka valmiiksi kädessä kirjoituksia :) Ketjuun kirjoittaneiden kanssa olet siis samaa mieltä, kihlat on lupaus avioliitosta. Siitähän tässä keskusteltiin. En lukenut kaikkia 13 sivua, mutta mitä tuossa nyt esim. viimeisten vuosien aikana on kirjoitettu, niin kukaan ei ole sanonut mitään siitä, että pitää "äkkiä" mennä naimisiin kihlojen jälkeen. Vaan oltu sitä mieltä, että kihlat on lupaus avioliitosta, joten ei oikein voi väittää olevansa kihloissa sillä tavalla kuin kihlaus sanana tarkoittaa, jos ei ole aikomustaan koskaan mennä naimisiin. Jos jotain on "arvosteltu" niin sitä (5 viimeisimmän sivun tekstien perusteella), että jotkut käyttävät kihlautumista näyttämään muille, että "meillä on vakava suhde". Monet ovat kirjoittaneet, että on syitä joiden takia kihlaus voi venähtää eikä siinä mitään sen kummempaa. Pointti siis on se aie avioitua!

    Mielestäni myös hieman turhaa, epäolennaista ja loukaavaa heittää tuollaista sarkastista piikkiä, "täydellisistä pareista", jotka  "menee äkkiä naimisiin" kun on "kihlat hoidettu". Itse kun juuri kirjoitit, että jokaisen oma asia millä aikataululla asioita tekee. ;) Jos joku menee naimisiin vaikka viikko kihlojen jälkeen (esteettömyystutkimuksen vaatima aika), niin eikö se(kin) ole hänen oma asiansa eikä tee heidän avioliitosta tai kihloista yhtään sen vähempiarvoisia.

  15. On 8.3.2016 at 15.37, Lullukka said:

    Onko kukaan teettänyt filigraanisormusta? Täysin mieleistä ei tunnu löytyvän millään valmiina, ja lisäksi minulla on omasta takaa muutama pieni safiiri, jotka haluaisin käyttää sormukseen. Nyt pitäisi siis löytää seppä, joka taitaa filigraanien mittatilausvalmistamisen.

    Googlella :)Torkkeli tekee hyvinkin yksityiskohtaisia ja kauniita filigraanisormuksia. Sanni Lehtisen tekemä sormus oli eräässä blogissa. Hanna K:n sivuilta löytyy myös teetetty filigraani.

    Mutta varmasti moni muukin seppä taitaa filigraanit. Näillä alkuun pääsee :)

×
×
  • Create New...