Jump to content
Naimisiin.info

Carnation_

Rouva
  • Viestit

    174
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Carnation_

  1. Moi toukokuinen! Reissu on vielä edessä kesäkuussa, ollaan jo suunniteltu aika paljon mutta suunnitelmia voi aina muokata. Käydään San Diegossa päivän verran, ja Losin ja San Franin väliset stopit ovat vielä suunnittelematta. Joku helppopääsyinen punapuumetsä tai Big Sur myös matkan varrelle... eli kaikki vinkit ovat tervetulleita!

  2. Meillä poistettiin pöydät pienestä salista kahvien jälkeen ja siitä ilmoitettiin erikseen. Tanssitilan reunoille pystyttiin jättämään hyvin tuoleja kuitenkin! Oli kaunis kesäsää ja ihmiset eivät paljoa istuskelleetkaan. Siirtämisen vuoksi järjestettiin ohjelmaa ulkona, jonne kaikki lähtivät. Pöytäkoristeilla runsautettiin toisia tiloja, eli siirrettiin niitä muihin pöytiin ja lahjapöytään yms. Minusta tämä toimi erittäin hyvin!

  3. Meillä meni seuraavalla tavalla, kun meidät vihittiin kartanon pihassa portailla:

     

    - Saavuttiin vieraiden muodostamaa kaaren muotoista kujaa pitkin musiikin soidessa

    - vieraat asettuivat paikoilleen

     

    1. Vihkijä toivotti kaikki tervetulleiksi ja lausui muutaman sanan

    2. Veljeni luki kauniin runon

    3. Varsinainen vihkikaava

    4. Vihkijä luki apassien vihkirukouksen

    5. Vieraat muodostivat kaaren, ja poistuimme musiikin saattelemina, saippuakuplien lennellessä

     

    Oli sopivan pituinen, en ihan osaa arvioida kauan edes meni. Noin 20min varmaan kaikkineen.

  4. Puff, ikävä kuulla <3 on se hääpäivä kuitenkin yksi ja ainoa, oma juhlansa. Ei minusta ole väärin tuntea siitä huonoa mieltä, eikä se ole pois siitä tunteesta, että onneksi tosiaan ei hautajaisia tarvinnut viettää. Ehkä teette ensimmäisenä hääpäivänä jotain ikimuistoista, jolla korvaatte vähän tuota?

     

    Herranjestas ei kyllä masenna. Rakastan suunnittelua ja asioiden syvällistä pohtimista, mutta kyllä sain tarpeeksi sitä ja olen niin onnellinen, että hääpäivä kaikessa ihanuudessaan on nyt koettu, ja voi todeta, että olipa ihana päivä ja kaiken sen arvoinen! Onneksi nyt saa suunnitella häämatkaa ;)

  5. Äidin ei pitänyt olla mistään vastuussa hääpäivänä ja rentoutua vaan, mutta yllättäen hääpäivänä hän avusti kaikessa (minkä olisi voinut delegoida kaasolle ja bm:lle) ja sinkoili edestakaisin ja minua stressasi hirveästi hänen vouhkaamisensa. Rentouduin valitettavasti vasta täysin, kun hän lähti. Tosi ikävä sanoa. Lisäksi olisin pakottanut lisää apureita perjantaille, meillä oli ihan kamalasti hommaa ja piti vielä leipoa. Mikään muu ei kaduta, ja näistäkin selvittiin. Onneksi myöhemmin selvisi, että kyllä se äiti oli ihan nauttinut juhlista ja jutellut ympäriinsä, ja olihan hän minunkin kanssa valokuvissa ihan rennosti. Silloin tuntui siltä vaan, että loppuisi jo hössötys. Ihanan auttavainen kyllä, otti minusta vaan turhaan stressiä.

  6. ^ Auttaisiko, jos menet ammattilaiselle kokeilemaan koemeikin ja koekampauksen? Pitää muistaa, että se kuitenkin on vasta kevytversio, vasta hääpäivänä laitetaan oikea meikki. Kuitenkin vaikka ei niin tekisikään, niin kyllä miehesi tietää minkä näköinen olet, ja haluaa sinut. Ihan varmasti olet juuri sellainen kuin pitää hääpäivänä! Muista, että se on sinun ja miehesi juhla. Ihan varmasti saat myös kehuja, ansaitusti.

     

    Tuo ajnon ystävän kommentti kertoo todella huonosta itsetunnosta... kurja juttu. Ei kannata jäädä harmittelemaan, hänellä ei ole itsellään varmaan kaikki kotona. Kyllähän nyt jokaisen pitää kehua morsianta (melkein etikettiin kuuluu).

     

    En muista mitä kehuja sain, mutta kyllä niitä ropisi eikä edes punastuttanut, oli niin ihana mekko minulla ja tykkäsin kampauksesta ja meikistäkin. Mieskin sanoi jotain tosi kivaa :D ja totta *piip* miehen kuuluu kehua!! Ja miestä kuuluu myös morsiamen kehua ehdottomasti.

  7. Hei, juhlittiin viime kesäiset häämme Jollaksen kartanossa, ja paikka olikin ihana pienille häille. Meillä oli alle 50 vierasta ja pöytäjärjestelyjen kannalta yhtään en enempää ottaisi. Bändiä ei minusta tilaan mahdu, yläkerta kannattaa tsekata sitä varten kuitenkin, jos sen haluaa. Ei haluttu järjestää kahden kerroksen häitä ja yläkerta olisi ollut myös aika kuuma kesällä. Mutta jos syksyllä järjestää eikä ulkotilaa enää niin käytetä, niin ehkä yläkerta on paikallaan. Meillä oltiin myös paljon pihalla.

     

    Alakerrassa on kaksi huonetta, jossa päädyttiin järjestelemään pöytiä siten, että kaikki näkisivät meidät. Ainoa vaihtoehto oli istua kaksin oviaukon kohdalla etuhuoneen puolella, mutta takahuoneesta näki meidät siten myös. Taemmassa huoneessa oli yksi T:n mallinen pöytä, jossa istui 6 hlö, ja kaksi pitkää pöytää, joissa istui varmaankin yht. 16 hlö. Etuhuoneessa oli pitkä 9hlö pöytä, pitkä 8hlö pöytä ja vielä 8hlö pöytä. Lisäksi keittiöön päin olevassa syvennyksessä oli seisova pöytä ja reunassa karkkibuffet. Pitopalvelua ei ollut, mutta keittiössä tarjoilijat mahtuivat hyvin hommailemaan ja kyllä pitopalveluilta miltä kyselin joskus tarjouksia sain vastauksia, että on oltu ja on ok paikka.

     

    Meillä oli soittolista, joka aikalailla hoiti itseään, mutta tehtiin DJ:n pöytä alakerrassa taempaan huoneeseen oven viereen - siis kahvien jälkeen järjestettiin ohjelmaa ulkona, ja henkilökunta ja bm+kaaso tyhjensivät sillä välin taemmasta huoneesta kokonaan pois kaikki pöydät ja tuolit laitettiin seinänvieruksille, joten siihen muodostui tanssilattia. Äänentoistovehkeet, värivalot ja heittimet meillä oli omasta takaa. Se oli meistä hyvä ratkaisu, oltiin tuotu jääkaappi juomille ja kaikki saivat olla samassa kerroksessa joko pöydän ääressä tai tanssilattian puolella.

     

    Järjestelyjen kannalta on hyvä tietää, että alakerrassa taemmassa huoneessa suuret sohvaryhmät (monikossa) mahtuvat pikkuhuoneeseen alakertaan, mutta vaatii aikaa roudailla ne sinne. Ja yläkerrassa on myös paljon sohvia ja tuoleja, jotka ovat eri värisiä ja vievät toki tilaa, jos meinaa siellä jotain tehdä. Yhden makkarin voi roudata niitä täyteen, mutta se on pois vieraiden yöpymistilasta. Meillä siis ei tehty sitä ratkaisua, sillä meillä jäi yöksi vajaa puolet vieraista noin 16 henkeä... joku oli tuonut ilmapatjankin mukanaan. Ja lisäksi tiedostaa se, että tilassa ei ole minkäänlaisia äänentoistovehkeitä. Yksi rajoite oli minusta se, että piti pistää kaikki kahteen eri huoneeseen. Ratkaistiin tämä istuinjärjestelyllämme ja lisäksi sillä, että puheet pidettiin oviaukossa. Huomatkaa, että järjestelyt vievät paljon aikaa, meitä oli 6 järjestelijää edellisenä päivänä ja pistettiin paikkoja monta tuntia kuntoon - äänentoistot, roudaamiset, pöytien laitto ja koristelu... kyllä kävi mielessä, että valmiissa juhlatilassa olisi ollut helpompaa. Kuitenkin vaiva kannatti eikä kaduttanut, tuli tosi kaunis tila.

     

    Paikkahan on kyllä kaunis, ja ihana, intiimikin. Myöhään yöllä oli saunojiakin ollut ja kaikki mahtuivat sinne majoittautumaan. Aivan ihania valokuvia sai laiturilta, lehmuskujalta, sisältä portaikosta, "herrasväen puolen" yläkerrasta (paikassa keittiön kautta kuljettava yläkerta on "palvelusväen puoli" ja sen huomaa huoneistakin) ihanien ikkunoiden ääreltä... suosittelen kyllä kuvaussessiota sinne aivan ehdottomasti.

     

    Saa kysyä lisää, jos keksii! Jos haluat kuvia paikasta maicmorrison, pistä minulle vaikka yksärillä sähköpostiosoitteesi niin voin muutaman pistää :)

  8. BM sanoi häiden jälkeen jotenkin näin: "vaikka tekin olette olleet yhdessä niin pitkään, niin kyllä nyt tuli sellanen olo, että hitto, nyt ne ihan oikeasti valitsivat toisensa". Yhteinen nimi ovessa on myös kiva juttu, ollaan enemmän oma perheemme tavallaan nyt. Kuten Chianti sanoi, mikään ei muuttunut, mutta kaikki muuttui - ja elspeth myös ihanasti, että kyllähän se tuntuu myös ihanalta!

  9. Kiitos vinkistä, ajatuksena oli, että San Fransisco olisi pohjoisin kohteemme ja sisämaahan päin ei poiketa, poislukien Vegasin, jonne lennetään ja Grand Canyonin, jonne sitten pyrähdetään sieltä käymään. Mutta mitä nyt katselin niin ei Yosemiteen mikään pitkä ajomatkakaan ole, se tarkoittaisi varmaankin 1 lisäyötä jossakin. Ei olla vielä ihan tarkkaan lukkoon lyöty kuinka kauan ollaan, mutta näyttäisi siltä, että ainakin 2,5 viikkoa on varattava aikaa.

  10. Tilasin hääkuvista Ifolorilta Deluxe-kuvakirjan ja polttarikirjani oli myös sieltä, nähdäkseni samaa mallia. Ainakin omaan maallikkosilmääni on todella hyvännäköinen ja moni kaverikin on kehunut, miten hienon näköisiä kuvat ovat siinä. Tosi nopsaan sain tehtyä kirjan, kun en halunnut mitään kuvatekstejä lisäillä. Varmaan noita saa muiltakin firmoilta joo.

  11. Hmm joo, ihan muuten vain olen ajellut rannikkoa alaspäin lähtien Nykistä ja kiepauttaen takaisin Philadelphian kautta pari vuotta sitten. Floridaakin olen kolunnut, mutta ne kokemukset ovat aivan vanhoja!

     

    Mutta täysin omiin sen reissun kokemuksiin pohjautuen ehdottomasti suosittelen pysähtymään Ocean Cityssä (Maryland) ja ottamaan sieltä jonkun rantahotellin, oli aivan mielettömän ihastuttava paikka rantaboulevardeineen ja tunnelmaltaan niin ihana. Pieni paikka, mutta olisin voinut viettää siellä muutaman päivänkin, toimii kyllä ihan päiväreissunakin. Washington DC on hyvä kulttuurista kiinnostuneille, kaikki museot ovat ilmaisia ja meitä lämmitti ainakin luonnontieteellinen museo. Mutta jos aikaa on vähän, minä jopa skippaisin DC:n, jos ei ihan oikeasti ole pakko nähdä White Housea ja muita nähtävyyksiä. Minusta se oli vähän puuduttava päivä, mutta en olisi halunnut kahtakaan päivää sinne uhrata, ja oikein hyviä museoita voi löytää vaikka mistä, mm. Floridassa on vielä paljon nähtävää. Mutta makuja on niin monia!

     

    Sen sijaan menisin Virginia Beachista Norfolkiin. Vaikka kuvailuna niin kyllä Norfolkin naval base oli mieletön, risteily oli hyvä ja museo myös. Tätä ei oltu mitenkään suunniteltu osaksi reissua vaan satuttiin paikan päälle. Ja jos mahdollista, ajoittakaa auringonlaskun aikaan ajo Chesapeaken Bayn silta-tunnelista... silloin ehtii vielä Virginia Beachille (siellä on muuten todella paljon hävittäjiä, kokemus sekin). Cape Maysta meidän piti mennä autolautalla yli, mutta valitettavasti ei päästy, koska oli juuri ollut hurrikaanivaroitus.

     

    Lisäksi vanhempani ovat käyneet Georgiassa ja kehuivat kovasti Savannahia ja Tybee Islandia, omia kokemuksia ei ole. Mutta se onkin aika lähellä Charlestonia, enkä tiedä miten erilaisia paikkoja ovat.

     

    Jos mahdollista ja vielä jaksaisi rattiin tarttua, huristelisin joka tapauksessa Key Westiin, jos menisitte Miamiin asti. Sieltä joku idyllinen hotelli ja pari päivää rauhoittumista... Floridasta parhaiten on mieleen jäänyt nimenomaan rantojen lisäksi Key West kauneudessaan ja Universal Studios - ja Sawgrass Mills, joka näin äkkivilkaisulta mainostaa olevansa USA:n suurin outlet.

     

    ---

     

    Meillä on myös muuten häämatkakohteena USA ja tehdään vähän pienimuotoisempaa roadtrippia sitten vastakkaisella rannikolla, eli Kaliforniassa pääasiassa. Las Vegas, Los Angeles, San Fransisco näin suurempina kaupunkikohteina, joiden välillä ajetaan. Käydään myös Grand Canyonilla, eli jos on suosituksia sieltä päin niin niitäkin otetaan vastaan. Erityisesti 1-tien varrelta pysähtymispaikkoja. Ihan pohjoisen punapuumetsiin asti ei aiota lähteä :)

  12. Kävinpä muuten uusimassa passin ja ajokortin. Hyvin nuiva virkailija läksytti minua kunnolla, kun en ollut ymmärtänyt varata kahta perättäistä aikaa asian hoitamiseen vaan yritin hoitaa kaiken yhdellä tapaamisajalla! Ihan kuin näin kesällä edes olisi ollut tarjolla mitään perättäisiä aikoja, bongasin ihan tuurilla jonkun peruutusajan - seuraavat ajat olisi saanut vasta usemman viikon päähän! Sain lopulta kuitenkin hoidettua kaikki kerralla. Eli jos vaan mahdollista, niin kannattanee varata kaksi aikaa... miten se kenelläkin hoituu.

  13. Kuulin jälkikäteen, että kolme tai oikeastaan neljä kaveria veti herneet nokkaan kun ei kutsuttu häihin. Huvittavaa tässä on se, että lähinnä ovat kaverin kavereita, eivät ole ikinä soittaneet minulle tai sulholle ja pyytäneet johonkin. Joskus on tullut kutsu johonkin jacolen itsekin heitä osana porukkaa johonkin kutsunut. Mutta en ole näitä henkilöitä edes nähnyt niin pitkään aikaan, että olisin edes voinut kertoa, miksi en heitä kutsu. Olen aika suora ja olisin kyllä kertonut JOS vaan oltaisiin vuoteen nähty! Häät eivät kuitenkaan ole mikään kaveriporukoiden bileet, ja häihin kutsumiseen vaikuttaa aika moni juttu, kuten se, miten paljon kutsutaan sukua, budjetti, miten läheisiä kutsutaan, isot vai pienet jäät yms. Meillä jäi kyllä näistä nokkiintuneista vielä läheisempiä ksvereita kutsumatta ja muutamien kavereiden avecitkin ketä ei niin tunnettu eivätkä he olleet harmissaan... No, tuskin tämä silti tuottaa ongelmia, näemmehän niin harvoin. Ehkä sitten vaan en edes jaksa perustella koko asiaa!

  14. Voisinpa vastata itselleni, löysin nimittäin Wedpics-sovelluksen, jonka saa ladattua Androidille ja Iphonelle. Vieraiden kännykällä ottamat kuvat sai helposti ladattua palveluun sitä kautta, ja myös koneelta pystyy palveluun kuvia pistämään. Itse sain hallinnoida sivua kuitenkin. Saatiin kahdessa päivässä vierailta yli 200 kuvaa tätä kautta! Suurin osa vieraistamme on Facebookissa, ja sitä kautta pystyi kutsumaan porukkaa palvelun käyttöön. Kuvia voi myös kommentoida ja lovettaa, mikä nyt ei ole mikään hirmu tärkeä ominaisuus, mutta jotkut sitäkin tekivät. Minusta sekin oli kiva juttu, että kaikki pystyivät näin näkemään kuvia häistä ja sai monta eri näkökulmaa :)

  15. Meillä oli ammattiopistolta häissämme tarjoilijat ja hoitivat homman hyvin. Pistin koululle viestiä vähän työnhakuilmoituksen tapaan ja sain monenlaisia vastauksia, joista valittiin mielestämme ehdottomasti ammattimaisin. Määrittelin tarkkaan ajan, mitä mielestäni kuuluu heille ja he saivat ehdottaa ja vaihdeltiin myös sähköpostia tiuhaan ennen häitä. Ehkä kuitenkin sen verran, että jos on supertarkka niin kyllähän se ihan valmistuneet töissä olevat ammattilaiset tekevät kyselemättä rutiinilla. Meistä oli ihan ok, että kysyivät välillä neuvoa äidiltäni, ja kaikki toimi ihan hyvin.

×
×
  • Create New...