Jump to content
Naimisiin.info

BusinessAngel

Rouva
  • Viestit

    123
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by BusinessAngel

  1. Mulle kyllä sanottiin, että titaanisormusta ei saa pienennettyä tai suurennettua... Ehkä seppä ei vaan halunnut. ;) Ei oo vielä ainakaan tullu ajankohtaseks, mut kyselin etukäteen.

    Kivistä kysyjälle: eiköhän ne kivet saa titaanisormuksesta ihan helposti pois, kun ei niitä siihen titaaniin saa upotettua. Titaaniin tehdään aukko, joka täytetään valkokullalla ja kivet sitten siihen. Mun sormuksesta on täällä ketjussa aikasemmin kuva, mutta en tiedä näkeekö sitä valkokullan ja titaanin rajaa kovin hyvin...

  2. Naimisissa kaksi vuotta, mutta yhdessä ollaan oltu jo kohta 9 vuotta. Mun mielestä on kiva juhlistaa vähän kaikkea. :D Hääpäivää ja seurustelun alkupäivää. Tosin, on meillä sitten se yhteenmuuttopäiväkin aika merkittävä, jolloin englantilainen mieheni muutti Suomeen. Sitä ennen oltiin tosiaan oltu vaan etäsuhteessa (nähtiin aina parin kuukauden välein). Tästä yhteenmuutosta sitten taas on kohta 8 vuotta. Että mites tän nyt sitten ottaa. :D

  3. Meillä oli viime syksynä itse tehtyjä pompomeja, jotka halusin tanssilattian ylle katosta roikkumaan. Eivät ne nyt sitten lopulta ihan katosta roikkuneet, vaan siimasta. Laitoimme siimaa seinästä toiseen ja pompomit pujotettiin siimaan roikkumaan. Siima kiinnitettiin seinässä oleviin nauloihin tai kun toisessa seinässä ei ollut naulaa, kiersimme sen sähköjohdon ympäri. Pompomit ovat kuitenkin niin kevyitä. Laitoin palan läpinäkyvää teippiä siiman ja pompomin narun ympäri, jotta pompomit pysyvät paikallaan eivätkä lähde valumaan esim. toista seinää kohti. ;)

     

    Tässä kuvassa näkyy vähän tuota siimaa kaiutinta vasten, mutta muuten oli kyllä aika näkymätön. Nuo pompomit ovat kahdella siimalla ja siimat menevät ristiin, jotta pompomit eivät näyttäisi olevan nätissä rivissä, vaan vähän elävämmin.

     

    IMG_4265_zpsf6a1e589%20blurred_zpskd3thj

  4. Voisin kertoa omat kokemukseni täällä mainitusta salatehtävästä. :) Kiitos ideoijalle! Mä olin etukäteen valinnu tietyille ihmisille salatehtävät, jotka oli laitettu heidän paikkakorttinsa alle. Sivupöydällä oli myös kulho, jossa oli lisää tehtäviä siltä varalta, että joku haluis tehdä, vaikkei tehtävää ollut etukäteen annettu. Seremoniamestari kertoi ihan juhlien alussa tästä leikistä sillä aikaa kun olimme kuvattavina. Myöhemmin kuulin, että kaikki eivät olleet ihan olleet kuulolla ja heiltä meni nuo alkusanat ohi... Mutta tilanne oli sitten sitäkin hauskempi, kun serkkuni yllättäen konttasi hääparin pöydän ali. :D Siinä kohtaa leikki sitten selvisi muillekin. Aika moni kyllä jätti tehtävän tekemättä, mistä olin yllättynyt. Olin valinnut tehtäviä aika monelle nuoremmalle henkilölle, joiden ajattelin ymmärtävän tämän hauskuuden. Ehkä arvioin vieraani hieman väärin. :) Loppuillasta oli sitten palkintojen jako. Sinänsä ihan kiva, että kun kaikki eivät tehneet tehtävää, ei tarvinnut arpoa palkinnon saajia, vaan jokainen tehtävän suorittanut sai palkinnon. :) Palkintoina oli kaikenliasta pientä: heijastimia, taskumatti, pelikortit, tuikkukippo, jne.

  5. Titaani on oikein kelpo sormusmateriaali, mutta ei kyllä missään nimessä naarmuntumaton (tai edes naarmuuntumattomampi kuin kulta) - kuten ei mikään muukaan varteenotettava sormusmateriaalina käytettävä. (Kullan kohdalla kevyimpien naarmujen tasoittaminen onnistuu jopa kotona kiillotusliinalla. Titaanin kohdalla ei toimine?) 

     

    Kyllä titaanisormuksesta saa naarmut pois ihan itsekin. :) Mä sain kultasepältä kaupan päällisiksi semmosen palan jotain vähän teräsvillan näköstä kangasta. Oikein hyvin toimi, vaikka ei mun sormukseen mitään kovin näkyviä naarmuja ole tullukaan, ei ainakaan päälipuolelle.

  6. Meilläkin oli itsepalvelu drinkkipöytä. Toimi tosi hyvin. :) Oltiin varattu aineet kolmeen eri cocktailiin ja ohjeet oli teipattu kiinni pöytään. Lisäksi oli olutta, siideriä, lonkeroa, viiniä ja alkoholittomia juomia. Koristeluja ja pillejä löytyi pitsillä koristelluista hillopurkeista. Alkoholi oli laitettu läpinäkyviin pulloihin, joitten kaulan ympärillä oli manila-kortti, jossa luki mitä pullossa oli sisällä. Seremoniamestari oli drinkkipöydän valvoja ja haki lisää jäitä ja juomia tarpeen mukaan.

     

    SAM_2603_zpsf172f1d4.jpg

     

    DH-180_zpsswrs6xza.jpg

     

    Vaikka pöytä toimikin tosi hyvin (pelättiin, ettei kukaan jaksa/uskalla mennä tekemään drinkkejä!), täytyy myös varoittaa... Illan aikana sattui myös ylilyöntejä ja muutama viinaanmenevä vieras oli aikamoisessa kunnossa... Mutta en tiedä olisiko asiaa varsinaisesti auttanut se, että meillä olisi ollu palkattuna baarimikko. Eiköhän nämä henkilöt olisi kuitenkin hakeneet juotavaa ihan samaan tahtiin.

  7. Tässä kuva meidän karkkibuffasta. Kuvasta puuttuu iso Ikean hurrikaanimalja, jossa oli vaahtokarkkeja. Me ostettiin myös ihan liikaa karkkia. Meillä vieraita oli myös 50, kuten edellisellä, mutta veikkaan että meillä meni juurikin tuo 7 kg. Meillä oli isommat karkkipussit ja vieraat ottivat karkkia myös mukaan kotiin. Silti, meiltä jäi yli muutama laatikko. Laatikkoon meni 1-2kg karkkia, laadusta riippuen. Suklaat meni oikeastaan kaikki, että sitä kannattaa varata enemmän. :)

     

    DH-245%20blurred_zpsqrwlvhvt.jpg

  8. Jos minäkin tulen vielä sorkkimaan, että tuolla "Morsiusparin vanhempien esittelyllä" varmaan viitataan termiin "introduction" eikä niinkään "presentation"? Enkä myöskään käyttäisi "A love quiz" vaan mieluummin "Love quiz".

     

    Dinneriä ja supperia varmaan käytetään vähän eri tavalla eri puolilla Englantia. Mun miehelle dinner tarkottaa lounasta ja supper illallista. Mutta tosiaan, ei sillä varmaan niin väliä. Virallisesti wedding breakfast on briteille oikea termi. Me käytettiin omissa häissä muistaakseni termiä "buffet dinner", koska se oli kaikkein kuvaavin. Eikä meillä ollu ihan kaikki ulkomaalaiset brittejä.

  9. Mä ostin mun nörttimiehelleni huomenlahjaksi pienikokoisen (mutta suurimuistisen) muistitikun, jossa on päässä aukko, josta sen saa avainnippuun kiinni. Tikku on metallia, joten kaiverrutin siihen sitten meidän nimikirjaimet ja hääpäivän. :) Oli oikein tykätty lahja! Ja etukäteen oli kyllä sovittu, ettei osteta mitään huomenlahjoja... ;)

  10.  

    Argh.

    Meille tulossa n.60 vieraan häät. Kirkolta juhlapaikalle ajaa n.10min. Vihkiminen on klo 15 lyhyen kaavan mukaan. Ei leikkejä tms.

    Ohjelmaan pitäisi ympätä seuraavaa:

    - Vihkiminen

    - Hääparin kuvausta kirkolla 30min

    - Ruokailu

    - Kahvittelu

    - 2-3 puhetta, n.5min/puhe

    - Muutama ryhmäkuva

    - Vieraiden kuvaus (ei siis ryhmäkuva)

    - Hääparin kuvaus juhlapaikalla n.30min

    - Iltapala

    - Sukkanauhan+kimpun heitto

    - Häävalssi

    - Tanssia ja iloa

    Nämä eivät nyt siis ole missään järjestyksessä.

    Mihin väliin upottaisitte puheet ja kuvaukset? Eikö ole hölmöä, jos puheet pidetään ruokailun jälkeen ja sitten hääpari häippäsee kuvaan? Tai jos puheet pidetään kahvittelun jälkeen, niin eikö ole liian myöhään? Tai ennen ruokailua kun kaikilla on kaamea nälkä, eihän sekään oikein käy? Järjestän taas kauhean ongelman 15min puheiden takia :D En vaan osaa

    :D Mun on ihan pakko sanoa vaan, että itseni tuntien: En ikinä uskaltaisi jättää kuvausta ruokailun jälkeen. Olen meinaan ihan varma, että sitten se kuva olisi minusta kastikkeet rinnuksilla :D

     

     

    Täytyy mainita, että me otettiin perheen kanssa kuvia nimen omaan ruokailun jälkeen ja koska mullakin on tapana aina onnistua pudottamaan ruokaa päälleni, olin varustautunut ruokalapulla. ;) Tein itelleni söpön ruokalapun pitsireunuksella ja tarpeeks ison, että ei minkäänlaiset vahingot onnistuis. Lopulta en sitten edes pudottanu mitään päälleni. Mutta halusin tässä vaan sanoa, että kaikki on mahdollista, kunhan varautuu. :D

  11. Voisin laittaa tänne vielä kuvan siitä, millainen meidän pöytäkartasta sitten tuli. Ei tosiaan ollu tarkoitus olla niin kauheen opastava, kun vieraitakaan ei ollu niin monta. Tässä vaadittiin vähän päättelykykyä, kun piti miettiä mikä Euroopan kaupunki oli kyseessä. Ikävä kyllä meidän vieraat eivät sitten tunteneetkaan Euroopan kaupunkeja kauhean hyvin ja jäivät kättelyn jälkeen ihmettelemään... :P Isompiin häihin en suosittele!

     

    IMG_4185_zpsfpcr52nm.jpg

  12. Muutama kuva meidän syyshäistä. :) Väreinä oli liilaa, kultaa ja hieman valkoista. Seinille ripustettiin valoköynnöstä liilaan tylliin kiedottuna ja tanssilattian ylle pom-pomeja. Pöydillä oli liilaa kangasta "elävästi" aseteltuna. Pöytien päässä oli pitsillä koristelluissa hillopurkeissa huiskuja, joita heiluteltiin, kun tulimme kirkosta ulos. Ne kerättiin purkkeihin juhlapaikalla, jotta niitä voitiin käyttää myöhemmin yhdessä hääleikissä, mutta tuli niistä ihan kiva koristuskin. ;)

     

    SAM_2596_zps4554982f%20blurred_zpsxakfqt

     

    DH-152_zpsalbuf4iy.jpg

     

    Ikkunaan ripustettiin liilaa kangasta ja Piltti-purkkeja.

     

    DH-150_zpsyo3gnqmh.jpg

     

    Karkkibuffa onnistui tosi hyvin! :)

     

    DH-245%20blurred_zpsqrwlvhvt.jpg

     

  13. Ikävä kyllä kukaan ei muistanut ottaa kunnollista kuvaa pöytäasetelmista hääpäivänä. :( Tämä lienee paras kuva. Ostin Huiskulan myymälästä noita hauskoja muffinssivuokia, joissa oli kukkasieni sisällä. Sieneen oli helppo asetella ruusuja ja harsokukkaa. Päälle aseteltiin helminauha (osiin pöydistä tuli liila helminauha, osiin kultainen) ja koko komeus laitettiin maljan sisään.

     

    IMG_4180_zpsd85dd9f0.jpg

  14. En sitten varsinaisesti heittänyt kimppuani, vaan meillä tehtiin tämä vanhalla tavalla. ;) Mulle laitettiin side silmille ja sinkkunaiset kiersi ympyrässä mun ympärillä. Siinä sitten jossain kohtaa ojensin kimpun edessäni sillä hetkellä kävelevälle. Sattui sitten olemaan mun siskoni. :D Hän antoi kimpun mulle takaisin sitten häitten jälkeen ja se on nyt kuivatettuna. You can have your cake and eat it too... ;)

  15. Sitten teistä ne joilla on ollut tai mietitte kirkollista vihkimistä, niin miten teidän on pitänyt todistaa, että tämä toinen kuuluu myös johonkin kristilliseen kirkkoon/uskontoon? Tuleva mieheni on siis aikoinaan kastettu katoliseen kirkkoon ja olen koittanut häneltä ja hänen perheeltään selvittää, että onko heillä jonkinlaista todistusta tms, että hän kuuluu katoliseen kirkkoon, jos meidän tämä asia pitää jotenkin todistaa ja vastaus on ollut, että ei tämä asia toimi näin Englannissa, että siellä vaan kastetaan ja se on sillä selvä. Eli ajattelin vielä täältä kysellä, jos teistä joku osaisi auttaa asian kanssa....?

     

    Kuten tuolla aiemmin kirjoitin, mun mieheni piti vain hankkia kastetodistus, jonka sai ihan pyytämällä ja vielä ilmaiseksi. Kysyivät vain syntymäaikaa ja jos sattuisi tietämään koska on kastettu. Sitten paperi tuli postissa ja tämä riitti ev.lut.kirkolle Suomessa. Piece of cake. :)

  16. Meidän aikataulu piti ihan täydellisesti. :D Oltiin tosi yllättyneitä, kun usein tulee jotain, mihin ei voi varautua. Mutta oltiin jätetty sen verran ilmaa aikatauluun, että pienet ongelmat puvun kanssa, jne. saatiin hoidettua aikataulun puitteissa. Tällainen oli meidän ohjelma/aikataulu:

     

    15.00 Seremonia kirkossa (jonka jälkeen vieraille kuljetus juhlapaikalle ja hääparille kuvaus)

    16.45 Tervetuliaismalja

    17.00 Illallinen

    Puheet

    19.30 Häävalssi, tanssia (ei haluttu tanssihäitä, mut kuitenkin pidettiin lyhyt tanssiosuus)

    20.30 Hääkakku, kahvi

    Ohjelmaa

    23.00 Iltapala

    01.00 Kuljetus Turkuun

     

    Kohtiin "puheet" ja "ohjelmaa" ei laitettu kellonaikaa. Mentiin ihan tilanteen mukaan. Kun illallinen oli syöty, käytiin ottamassa kuvia perheitten kanssa ja sen jälkeen sitten pidettiin puheet. Hääkakun jälkeen tosiaan oli muutama leikki, jotka alkoivat n. klo 21.30. Seuraavan kerran oli vielä ohjelmaa hieman ennen klo 23, kun tanssiryhmä esiintyi 10 minuutin setillään.

×
×
  • Create New...