Katti23

Morsian
 • Content count

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Katti23

 1. Meillä on vihdoin ensi lauantaina meidän kihlajaiset (huhtikuun alussa jo kihlauduttiin, mutta ei ole ehtinyt aiemmin). Ollaan juuri muutettu (viime vkl huonekalut), joten tarjolla on pääasiassa kaupassa ostettua pasteijaa ja keksiä kahvien lisäksi. Yhden kakun tai makeanpiirakan varmaan jaksan leipoa muuttokiireiltä. Kutsuttu on vain perheet (vanhemmat ja sisarukset) sekä isovanhemmat, koska mies ei tahtonut isoja kihlajaisia. Samalla hoituu tuparit lähisuvulle. Kun pidetään tuparit kavereille niin ne toimivat varmaan myös epävirallisina kihlajaisina.
 2. Me toivottavasti tiistaina allekirjoitetaan uuden kodin vuokrasopimus ja sitten kolme viikkoa avainten saamisesta käteen aiotaan nyt kutsua vanhemmat, sisarukset ja isovanhemmat kihlajais-/tuparikahveille. Meidän eka yhteinen koti myös kyseessä. Mies ei tahdo enempää porukkaa niin ei nyt sitten kutsuta kummeja/tätejä jne.
 3. Mä haluan lapset häiden jälkeen. Häihin säästäminen on jo valmiiksi tarpeeksi pitkä urakka, ilman lasta, joka tulee kalliiksi tarvikkeineen ja koko ajan kasvavana ja uusia vaatteita tarvitsevana. Lisäksi en tahdo paniikissa laihdutella raskauskiloja tai stressata häitä pientä lasta samalla hoitaen tai hääpäivänä miettiä miten lapsi pärjää hoitajan kanssa tai roikkuu mukana koko päivän. Ei mun käsitys rennosta juhlapäivästä. Lisäksi säästyy isyyden erilliseltä tunnustamiselta, ehdin valmistua ja toivottavasti saada työpaikankin ennen sitä tässä häitä odotellessa.
 4. Turun seudulla (alustava haaveeni ei sijaitse kai virallisesti Turussa, mutta ihan vieressä). Mies menee sinne syksyllä töihin ja tahdottiin paikka, joka on sukuneutraali (meidän kummankaan suku ei asu Turussa). Saatan itsekin päätyä opiskelujen päätyttyä Turkuun töihin ja asumaan, joten silloin ainakin olisi sopiva. Toinen vaihtoehto olisi ollut Helsinki, koska täällä nyt asutaan ja opiskelen vielä 1,5 vuotta.
 5. Meillä on häihin vielä muutama vuosi, mutta sukulaisille ja kavereille on kerrottu ja fb:ssä vaihtui parisuhdestatus, joten sieltä näkee kihlauksen ainakin suurin osa. Varsinaisen häävuodenkin olen kyllä kertonut aika vapaasti, jos on ollut tuttujen kanssa puhetta (niin kaukana, että ihmiset ehtii vielä unohtaakin eli 2017). Päivää en kyllä aio ainakaan näin alustavasti levitellä ellei kyseisiä ihmisiä olla kutsumassa tai suoraan kysytä. Vähän suvussa draamaakin juuri tällä hetkellä, enkä ole varma tietääkö äidin toinen veli vielä edes kunnolla koko kihlauksesta.
 6. Mä olen onneksi vielä sen verran nuori (23v), häät vasta muutaman vuoden päästä ja monelle suoraan ilmoittanut, että ei mitään vauvoja ennen häitä, ettei ole vielä kukaan kysellyt. Tai no ainoa, joka on kysynyt, on sulhanen ja sekin oli nyt vain pohdinta muodossa milloin aikaisintaan (tietää kyllä, että en tahdo ennen häitä)
 7. athella: 2017 on tosiaan meidänkin häät tarkoitus viettää. Paikkaa mennään jo katsomaan viimeistään syksyllä, kun mies aloittaa kyseisen juhlapaikan lähikaupungissa työt. Kuukausi/vuoden aika vielä lukkoon lyömättä. Parempi rauhassa suunnitella kuin nopeasti panikoiden
 8. Ellimin: Haluan kyllä nähdä tilat ennen minkään varaamista, jotta näkee oikeasti miltä näyttää (parempi/huonompi kuin kuvissa). Mun hyvin alustava vieraslistani sisältää sellaisen 80 henkeä, mutta muutokset on kolmessa vuodessa mahdollisia (jos saman ikäiset serkut tai sisarukset pariutuu jne), mutta 80-90 henkeä on oletettava määrä. Kiva tietää, että helmikuun ja toukokuun tilavuokrat ei eroa kovin montaa satasta niin helpommin pulittaa sitten sen parisataa lisää keväästä verrattuna talveen (ja sulho tahtoo kesähäät, katotaan mitä tykkää ku sille paljastuu sesonkilisät).
 9. Mulle bändi ei olisi pakollinen, mutta onhan se kiva edes muutama valssi saada livebändin kanssa. Onneksi enoni soittaa tanssilavoilla ja äitini kerrottua kihlauksestani tuli sieltä heti tarjous, että enon avulla saa bändin. Katsotaan sitten lähempänä saako sen kaveripalveluksilla meille häälahjaksi tai sitten vaan vähän edullisemmin. Tosin jos hinta on silti karmea meidän budjettiin niin pyydän varmaan vaan enoa soittamaan muutaman valssin harmonikalla (mulle riittää häävalssi ja tanssiminen oman isän ja miehen isän kanssa, loput voi tulla soittolistalta). Eniten sitä livebändiä kuitenkin varmaan kaipaa noi keski-ikäiset sukulaiset eikä me sulhasen kanssa.
 10. Kummatkin tullaan olemaan 26 näillä näkymin.
 11. Isä luultavasti ellen ehottomasti halua kävellä alttarille yksin.
 12. En edes tiedä missä teen töitä vai onko mulla töitä häiden aikaan (2017 suunnitellut häät ja valmistun toivottavasti 2015 lopussa). Meille tulee upseerihäät, joten pelkästään miekkakujan vuoksi oikein kehotan sulhoa kutsumaan myös työkavereitaan meidän häihin
 13. Olen ollut häissä 5 kertaa, vain kerran täysi-ikäisenä. Tosin yksissä häissä olin myös teini-ikäisenä, joten siitäkin on kunnon muistot.
 14. ^Toi järjestely voisi toimia. Yhdessä hääblogissa kommenttiini kaasopohdinnasta oli tosin ehdotettu polttarikomiteaa, jos ei kaasoa tarvitse/halua muuten. Eli voisin pyytää siskoni ja nämä pari kaveriani polttaritoimikunnaksi ja miettiä haluanko/tarvitsenko kaasoa ollenkaan ja jos haluan niin pyytää sitten tätä miespuolista kaveriani.
 15. En katsoisi hyvällä kokovalkoisessa häihini tulevaa vierasta. Jos on kukkamekko, jonka pohjaväri on valkoinen, mutta vaikka niin isot ja värikkät kukat että on enempi kirjava niin ei haittaa, mutta selkeästi kaukaa valkoiselta näyttävä mekko ei oikein ilahduttaisi. Paitsi mahdollisesti kaasolla/morsiusneidoilla saisi olla valkopohjaiset mekot sopimuksen mukaan. Itsekin morsiusneitona käyttänyt kerran lähesvalkoista mekkoa mustilla pitsiyksityiskohdilla.
 16. Mulla on kanssa pohdinnassa kaason valinta (tai valitsematta jättäminen). Siskoani pyysin alkuun kaasoksi, kun oli jo aikaa sitten ilmoittanut (siis ennen sulhon tapaamista) ilmoittanut haluavansa kaasoksi, mutta saatii väliaikainen välirikko aikaan (asutaan samassa kämpässä, saatiin kunnon riita aikaiseksi ja kaasoasema peruuntui). En tahtoisi pyytää siskoani uudestaan (ei todellakaan stressaantuneena tuoda toistemme parhaita puolia esiin...), mutta naispuoleisissa kavereissa ei ole kuin pari harkittavissa olevaa. Toinen on aika antiavioliitto ihminen, joka ei käytä edes hameita tai mekkoja koskaan ja toisen olen tuntenut koko ikäni, koska on perhetuttujen tytär, mutta en tiedä sitten kuitenkaan, kun ei superläheisiä olla vaan enemmänkin tunnetaan toisemme, koska ollaan aina tunnettu ja kasvettukin lapsuutta pitkälti yhdessä. Paras ystäväni on kuitenkin miespuolinen ja ollaan tunnettu ja oltu ystäviä 18 vuotta. Mieskaaso ei ole mulle ongelma, mutta meille on tulossa upseerihäät ja kaverini ei oikein tunnu tyypiltä, joka järkkäisi tyttöporukan polttarit (ei käytä itse alkoholia, naisten suhteen ujo eikä muutenkaan biletä jne). Eli miten selkeästi virallisemmissa häissä mieskaason laita ja itse pärjään kyllä ilman kaasoa (tai ainakin luulen nyt niin), mutta olisi kiva, jos joku ne polttarit pitäisi. Miten muilla on mieskaaso järkännyt polttarit, onko ne hoitanut joku toinen kaveri vai jätetty välistä? En kyllä kaipaa liiallista nolaamista tai kännäämistä polttareihini, mutta esim. saunominen voisi tuottaa vähän ulkopuolisuuden tunnetta eikä kaverini varmaan tankotanssitunnillakaan varsinaisesti nauttisi (yksi polttarihaaveeni). Hölmöltä toisaalta myös tuntuisi järkätä omat polttarit ja olla ilman kaasoa kokonaan.
 17. Aloitin (/aloitettiin mun johdolla) alustavast suunnittelut jo lähes heti kihlauksen jälkeen eli noin kolme vuotta ennen häitä. Tahdon rauhassa miettiä mitä tahotaan ja miten toteutettuna, varata ajoissa paikan, joka sopii meille jne. Vähemmän kiirettäkin, kun hoitaa pikkuhiljaa ajatustyötä pois alta ja toteuttaa aina sitten, kun on ajankohtaista. Nyt tulee pääasiassa hääpaikka ja juhlan toteutusjuttuja mietittyä, siis tahdotaanko häihin sitä ja tätä, mihin kannattaa rahaa pistää jne.
 18. Kävin tutkimassa sivuja (meillä suunnitelmissa häät 2017 Turun seudulla) ja vaikuttaa aivan ihanalta paikalta. Koristeluja ei tosiaan kauheesti kaipaa, mutta noi kaiteet olis esim. helppo teemavärin mukaisella kankaalla koristella. Pitää kattoa mitä sulho tykkää, mutta ite ihastuin. Ainoastaan voi sattua lompakkoon, jos sulho tahtoo sesonkihäät kesällä (mutta eipä tarvi epätoivoisesti koristella, että saisi miellyttäväksi). Edit. Vähän hintatietoja kyselisin. Paljonko talvihäiden tilavuokra oli ja paljonko oli vieraita? Jos tiedät kaverisi tilavuokran ja vierasmäärän niin sekin kiinnostaisi.
 19. Miehelle mun sukunimi ei ole vaihtoehto (mun sukunimi on yleinen ja miehen sukunimellä on alle 170 henkeä elossa). Jos miehen sukunimi olisi tyhmä ja yleinen niin oman nimeni pitäminen voisi olla vaihtoehto, mutta miehen sukunimi kelpaa mulle ja haluan mieluiten koko perheen samannimiseksi, kun lapsia suunnitellaan hankkivamme. Jos oma sukunimi olisi harvinaisempi niin saattaisin harkita sen pitämistä, mutta meitä samannimisiä on sellainen 7500 kpl elossa, ettei huolta nimen katoamisesta Miehen vanhemmat ovat eri sukunimillä, koska miehen äidin sukunimi on vielä harvinaisempi, ja miehen suvussa on myös miehen naimisissa olevat tädit pitäneet tyttönimensä sen harvinaisuuden/tunnearvon vuoksi. Nimikirjaimeni ovat ESS, joten vaikka vika S sieltä putoaisi niin voisin nimikirjaimina käyttää ES lyhennettä pelkkien etunimien vuoksi. Ei identiteettikriisiä sen vuoksi ainakaan
 20. Meillä on häät vasta alustavasti vuonna 2017 ja mä täällä jo suunnittelen ja otan selvää (esim. hääpaikkakunnaksi on suunniteltu miehen tuleva työpaikkakunta, jota kumpikaan ei vielä erityisesti tunne niin häille sopivat paikat on ihan tuntemattomia siellä vielä ja ne olisi hyvä kartoittaa tässä reilun vuoden sisään, että voi varata ajoissa). Ite välillä ehottelen juttuja ja kysyn käykö jokin juttu miehelle ja mitä ehdottomasti pitää itselle tärkeänä. Koska häihin on pitkä aika vielä niin yritän säästää miestä turhilta jutuilta, kuten oman mekkoni yksityiskohdilta (paitsi tyllihirvitys se ei kuulemma saa olla ). Ite aattelin kerätä mielestäni hyviä ideoita ja sitten häiden lähestyessä aina vähitellen kysellä esim. kelpaako jokin ehdottamani kakkukoristelutyyli/hääauto/pöytäkoriste tai mikä valitsemistani vaihtoehdoista olisi paras (vai kelpaako mikään). Alustavasti kyllä vaikuttaa, että mies haluaa kyllä osallistua, mutta ei osaa itse ideoida kauheasti niin haluaa ne vaihtoehdot nenän eteen ja niistä sanoa mikä on paras.
 21. Näillä näkymin 80-90 vierasta, mutta häihin vielä sen verran aikaa, että tilanne voi elää (valitettavasti isovanhempia menehtyä tai tulla kavereita, jotka haluaakin ihan varmasti kutsua).
 22. Tietää että luen sekä kirjoitan. Häihin on kolmisen vuotta, joten ei ymmärrä mun häähössötystä jo nyt (kihloissa reilu kuukausi), joten parempi tänne purkaa niitä hössötyksiä ja ettiä ideoita.
 23. Mä kihlauduin kolmannen vuoden kadetin kanssa kuukausi sitten ja häiden koittaessa muutaman vuoden päästä mies on ollut jo pitkään laivastoupseeri. Upseerihäät on täälläkin suunnitelmissa. Bestman on rajavartija (ei sotilas käsittääkseni), joten käyttää sitten rajavartion vierailupukua, joka on kuulemma vihreä (ei ole lempivärini). Sulhanen menee syksyllä isolle alukselle töihin, joten sotilaita(työ-/kurssikavereita) saa sitten kutsua vähintään sen 6, jotta saa miekkakujan toteutettua Tosin mulla on paljon enemmän sukulaisia, joten hyvin voi sulho sitten kutsua jopa sen 10 sotilaskaveria.
 24. Me aiotaan tehdä avioehto. Asiasta oli puhuttu jo ennen kosintaa, koska mies tulee ainoana perijänä perimään perheensä mökin (joka on ollut suvussa ainakin isovanhemmista lähtien) ja haluaa pitää sen omassa suvussaan (jos tulee ero ennen kuolemaa). Mäkin saatan periä osan isäni maatilaa ellei joku sisaruksista osta sitä ensin jatkaakseen tilalla. Lisäksi kasvatan rotukissoja, joten rumassa erossa mikä sen parempi tapa ois kiusata kuin vaatia kasvatuskissojani erossa (joilla on sekä rahallista, että tunnearvoa), eli vain toisen omistamat eläimet tahdon myös rajattavaksi ulos. Vähän epäilen, että joutuu lakimiestä apuna käyttämään, ku on näitä monimutkaisuuksia. Tosin tunnen parikin lakiopiskelijaa, jotka ehkä suostuis kaverihinnalla auttamaan...
 25. Mä mietin, että meille voisi tulla teksti "juuri solmittu" ja kuva esim. merimiessolmusta /muusta näyttävämmästä solmusta tai pelkkä sana "juuri" ja se solmu. Sulhanen valmistuu syksyllä laivastoupseeriksi, joten toi solmu (varsinkin merimiessolmu) viittaus sopisi Sulho ei tahdo mitään englannin kielistä tekstiä ja mulle ei kelpaa esim. just naitu, joka isälläni ja äitipuolellani oli