Masquerade

Morsian
 • Content count

  56
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Masquerade

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

765 profile views
 1. Tulin, nain, poistun.
 2. Momzilla alert! Onko äitisi oltava häiden järjestelyissä mukana? Ehkä drama mama -kohtauksilta vältyttäisiin, jos hän olisi "vain" vieraana muiden joukossa. Tsemppejä täältäkin!
 3. Pysyykö kaaso samana, vaikka sulhanen on vaihtunut?
 4. Tässä keskustelussa on tullut esiin monta hyvää näkökulmaa, mutta ilmeisesti olet päätöksesi tehnyt. Mieleeni ei tule enää kuin yksi vaihtoehto: luovu tuosta "haluan häiden jälkeen vielä odottaa vuoden tai kaksi kun lapsia yritettäisiin tehdä" -ajatuksesta. Minkä takia sitä enää siinä vaiheessa tarvitsee odotella? Valitkaa päiväksenne 1.8.2020 ja viettäkää se parin vuoden "odotteluaika" ennen häitä.
 5. Voi varata, esteettömyystodistus hankitaan sitten erikseen. Täällä meillä päin maistraatin voi netin kautta varata vain puoli vuotta etukäteen, mutta kuulemma paikan päällä kysymällä saattaa ajanvaraus onnistua aikaisemminkin.
 6. Willy Wonka -teema! Voi, kunpa edes toinen meistä pitäisi karkkibuffasta, kirkkaista väreistä ja iloisesta taustamusiikista! Hetken jo mietiskelin, että entä miten saisin sulhon pään käännettyä - kunnes tajusin, ettei tuo oikein sovi omiinkaan mieltymyksiin.
 7. Aloituksesta on kulunut kymmenen vuotta, mutta tilanne on edelleen sama; On lähes mahdoton löytää kauniimpia ja tyylikkäämpiä koristeluideoita kuin mätänevät luurangot ja veriset zombiet! Amerikkalaisilla tuntuu olevan muutenkin outo tapa vetää kaikki juhlapyhät materiaalisesti mauttomiksi, kuten joulut ja pääsiäiset. Olen ruvennut tässä puolen vuoden aikana jo inhoamaan oranssia ja sanaa halloween, joten puhun ennemmin pyhäinpäivän aatosta. Vaikka ne tarkoittavat samaa asiaa, ne luovat täysin eri mielikuvan. Meidän virallinen teema on kauhuromantiikka. Suunnitellessa häitämme käytän useammin hakusanoja victorian, gothic tai masquerade kuin halloween. Harkitsen kuitenkin, että häissämme voisi kuitenkin näkyä pieniä yksityiskohtia siitä varsinaisesta halloweenista. Ehkä pöydillä voisi olla valkoisiksi maalattuja kurpitsalyhtyjä ja ohjelmalehtisissä ja muissa papereissa ruusuisia sokerikalloja. Ehkä. Kaasoni ainakin istuisi hyvin teemaan, nimittäin häneltä löytyy sugar skull -tatuointi.
 8. Hups! Tämä viesti meni ihan väärään paikkaan.
 9. Meidän kihlausaika on neljä vuotta, kymmenen kuukautta ja yksi päivä. Karkauspäivän morsian, pyhäinpäivän rouva.
 10. Olihan Napoleonkin jo sitä mieltä, että jos haluaa asiat tehdyksi hyvin, täytyy ne tehdä itse. Jo lapsena rakastin juhlien suunnittelua ja järjestin niitä aina, kun keksin uuden syyn juhlia! Vaikka tämän suuruusluokan juhlissa on monta osa-aluetta, en haluaisi luovuttaa yhtäkään tehtävää kenenkään muun haltuun. Haluan tehdä ne parisataa paperiruusua, kymmeniä kutsukortteja, vieraslahjoja, kynttilänjalkoja, tienvarsikylttejä, venetsialaismaskeja, yöpalan, auringonvarjon, hunnun ja vieheen. Siksi halusin pitkän kihlausajan, että voisin nauttia tästä morsiamena olosta mahdollisimman paljon. Jos osaisin, tekisin jopa kynttilät itse! Onneksi meillä on sulhon kanssa yhtenevä visio siitä, miltä häämme tulevat näyttämään. Sellaisissa asioissa, jotka eivät miestä liiemmin kiinnosta (esimerkiksi kutsukortit ja wc-korien sisällöt), saan täysin vapaat kädet. Pyrin toteuttamaan jokaisen sulhon idean, mutta olen joutunut torppaamaan jo kaksi miehen ehdotusta. Hän haluaisi tehdä facebookissa "haluatko että lähetetään sulle kutsu meidän häihin?" -gallupin sekä kävellä alttarille hevosnaamari päässä.
 11. Puhtaan valkoisesta kimaltelevaan hopeaan, tummasta violetista tunnelmalliseen mustaan.
 12. Molempien on tehtävä kompromissi. Myös sinun. Jos päivämäärä on ehdoton, valitkaa sille päivälle siviilivihkiminen. Ei siellä maistraatin tiloissa tarvitse avioitua, jos kerran pidät niitä ahdistavina ja juhlattomina. (Oletko käynyt edes katsomassa maistraattien tiloja?) Vihkimisen voi suorittaa vaikka järven rannalla auringon laskiessa - vain mielikuvitus on rajana. Sitten lauantaina lompsitte sulhon kanssa kirkkoon siunattavaksi ja tahtomaan uudelleen.
 13. Minäkin jouduin muutama päivä sitten selittämään miehelle mikä viehe on. Hän vastasi hieman hämmentyneenä "minkä takia omiin häihin pitää pukea päällensä joku houkutin?". Tänään kyselin sulholta, onko hän vielä ehtinyt miettimään millaisen vieheen haluaa. Tällä kertaa oli minun vuoro hämmentyä, kun hän vastasi "tilaan jotain Rapalasta". Nopealla googlettamisella selvisi, että kyseinen firma valmistaa kalastustarvikkeita. Opinpahan itsekin jotain uutta. Sanoin miehelle, että hopeinen pilkkiviehe olisi kaiverrettuna sekä kaunis että monikäyttöinen, mutta en saanut ehdotukselleni vastakaikua. "No, ehkei kuitenkaan" mies vastasi ja keskustelu päättyi.
 14. Kokonaisuudessaan - tuntuisi aika hurjalta laittaa viisinumeroisia summia häämatkaan. Ollaan ajateltu sellaista helppoa pakettimatkaa, jotta kaikenlainen ylimääräinen stressipalloilu minimoituu. Edit. Tuo summa siis kattaa lennot, hotellit ja risteilyn - ei siis mitään henkilökohtaisia ostoksia tai elämyksiä. Eiköhän häälahjaksi saada niitä varten muutama pennonen, luottokortti kattaa sitten loput
 15. Tällainen olikin vähän mielessä: hankkisi suloisen, sydämenmuotoisen lukon kaiverruksilla, jonka sitten jättäisi Miamin kuvankauniisiin maisemiin. Avaimet voisi heittää sitten Karibian risteilyllä vähän merta pidemmälle. Täytyisi vain löytää lukolle sellainen paikka, jossa se ei olisi häiriöksi. Sinänsä ei haittaisi, vaikka joskus vuosien kuluttua lukko joutuisikin sulatukseen - tai mihin ikinä ne joutuvatkaan siellä maapallon toisella puolella. Lukko pysyisi silti aina muistoissamme ja avaimet todennäköisesti jossain Caymanin haudan pohjalla. Löytyisiköhän muutaman vuoden kuluttua jo orgaanisista aineksista valmistettuja lemmenlukkoja?