heipähei

Aktiivijäsen
  • Viestit

    133
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Paikkakunta
    Turku

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

2821 profiilin katselua

heipähei's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

  1. Meillä meni (/menee vielä, esim. kiitoskortteihin) yhteensä n. 4600e. Mukaan sisältyy kaikki paitsi äitini maksama bändi ja neljän päivän pyöräily-telttailuhäämatka, jonka hinnaksi tuli yhdellä hotelliyöllä ja parilla kivemmalla ravintolaillallisella varmaan n. 200-300e, miten sen nyt laskee. Alkuperäinen budjetti oli 4000-5000, joten hyvin me siinä pysyttiin! Mikään ei rahanmenossa kaduta, paitsi ehkä vähän se, ettei otettu valokuvaajaa koko illaksi. Meillä oli siis 6h dokumentaarinen kuvaus vihkimisestä (pari)tanssien loppuun, mutta jos voisin palata takaisin ajassa, olisin maksanut sen parisataa lisää koko loppuillastakin. Vieraita oli 80 ja me ei todellakaan mun mielestä säästelty tärkeissä asioissa (vihkimisen miljöö, juhlapaikka, kukat, kuvaaja, ruuat, vegaaninen jätskibaari), mutta loppusumma jäi niin pieneksi koska laitettiin ruuat itse - erittäin hyvä päätös sekin. Saatiin hirveesti kehuja ruuasta, mikä lämmittää sydäntä etenkin kun koko tarjoilut oli vegaaniset! Hyvä mieli jäi, eikä yhtään harmita rahanmeno, vaikka sitä etukäteen vähän tuskailinkin.
  2. Viinejä oli ostettu 5 x3l punkkua, 4x3l valkkaria. Booliaineksia vissiin oli 30 litraan. Kaikki valkoviini meni loppuillasta, punaista jäi peräti kolme laatikkoa yli, ja booliakin jäi jonkun verran valmiina + yks pullo kuoharia, joka oli ilmeisesti unohtunut pistää mukaan. Valkkaria olis voinut siis varata huomattavasti enemmän suhteessa punkkuun, pitkälti varmaan koska menu oli kokonaan kasvisruokaa, mutta boolin menekki osattiin aika hyvin arvioida. Alkumaljat oli meillä mummuni käsialaa ja alkoholittoma. Vieraita oli 78, joista alaikäisiä 7 ja klo 1:30 suunnilleen lopetettiin juhlinta (ruokailu alkoi n. klo 16). Kovasti ei meidän vieraat siis juopotelleet, vaikka nuoria opiskelijoita olikin paljon
  3. Täältä suositus Kaisan kukalle! Meille tuli sieltä toukokuun lopulla pöytäasetelmat (10kpl), vieheet sulhaselle ja bestmanille, kaasolle hiuksiin kukka ja itselleni upea hiuskranssi. Tilauksen tekeminen oli helppoa ja mukavaa asiantuntevan kauppiaan kanssa, kukat olivat upeat, säilyivät hyvin ja kokonaishinnaksi tuli 280e.
  4. Meidät vihittiin Hämeenlinnan kaupunginpuistossa, Puistokomitean paviljongilla. Ihan huikea oli miljöö, oon tosi onnellinen että ei satanut ja ei jouduttu turvautumaan vaihtoehto B:hen eli juhlapaikkaan. Vihkijä tuli käräjäoikeudesta ja puistoalueen olin varannut (ja maksanut hintaan 105e) meille kaupungilta. Juhlapaikalle keskustaan me hääpari siirryttiin sitten polkupyörillä, vieraat kulki autoilla ja osa kävelikin sen 2km.
  5. heipähei

    Hämeenlinna

    Meille tuli lopulta vihkijä Hämeenlinnan käräjäoikeudesta. Notaari Anna Soininen oli kaikin puolin aivan mainio, suosittelen!
  6. Mäkin olin viikko sitten lauantaina rillipäinen morsian . Tässä mustakin silmälasikuva, jos vaikka siitä jollekin olis iloa:
  7. @athella ei todellakaan mikään sihteerikkö-look! Hyvin sopii sun lasit sulle ja hääkokonaisuuteesi myös
  8. Nojoo, mutta just tuo jäykkyys on kyllä mun mielestäni kyseenalaistettavissa. Ei pellava yhtä huljuvaa kuin vaikka silkkisifonki oo varmaan koskaan, mutta pellavaakin on tosi monen paksuista, pehmeämpää ja jäykempää ja erilaisilla langantiheyksillä. Sitä paitsi onhan perushääpuvuissakin usein myös jäykkää kangasta, elleivät ole kokonaan sellaisia sifonkiliehukkeita. Ja juhlavuudesta oisin täysin eri mieltä, mutta oon ehkä puolueellinen Ja sitten pellavaa puoltaa kasvatuksen eettisyys (vähän torjunta-aineita, jotka voivat olla esim. työterveysriski poimijoille, vähän keinokastelua, ei öljyä raaka-aineena), kotimaisuus/mahdollisuus kasvattaa pohjoisissakin olosuhteissa (ainakin joidenkin mielestä tämä voisi olla valtti), ja hengittävyys. Siks vois kuvitella (ehkä toiveajatella) että pellavavaihtoehtojaKIN (muiden lisäksi) ois enemmän ja ettei pellavan tarttis ajatella olevan aina automaattisesti = jokin jäykkä ja ryppynen harmaa pöytäliina. P.S. Sori, oli pakko tarttua ja pitää palopuhe. Ei kohdistettu erityisesti sulle Nanshe, vaan tälle koko maailmalle joka ei hyödynnä pellavaa täyteen potentiaaliinsa. Argh.
  9. Vanha ketju, mutta pakko jakaa vähän omaa pelavapuvun etsintääni! Mä ihan yllätyin kuinka vaikeaa oli löytää oman tyylisiäni pellavapukuja mistään valmiina. En kuitenkaan halunnut sellaista keskiaikahenkistä (vaikka ne sopivat joillekin erinomaisesti) enkä myöskään ihan vaan mahdollisimman perinteistä A-linjaista valkeaa pukua. Pitkään mietin tämän tilaamista Amerikasta (tai vastaavanlaisen tekemistä vaaleankeltaisena äitini kanssa): Mutta sitten tulin raskaaksi ja muutenkin tajusin, että ihan tosisaan en halua valkoista mekkoa, joten lopullinen puku näyttää tältä: (Etsy: https://www.etsy.com/listing/152329717/long-vintage-blue-linen-dress-maxi?ref=related-0) Helma näyttää mielestäni ihanalta ryppyisenä, raskausmasu mahtuu hienosti ja mekko on tyylikäs, ekologinen ja monikäyttöinen. Myös hinta oli kohdillaan (94e). Pellavasta saa siis niin monenlaista, erilaisiin makuihin sopivia asuja, että en tajua miksi sitä ei käytetä enempää. Jos joku tästä inspiroituisi ajattelemaan että ahaa, pellavasta saa tollaistakin, niin oon tehnyt päivän hyvän työni
  10. Mun pukuni maksoi postituksineen Espanjasta (Etsystä) 94e. Mekossa oli otettu huomioon mun mitat ja raskaus ja en usko että muokkauksia tulee ollenkaan (jos tulee, minä tai äitini hoitaa). Mekkoni on tosin aika kaukana perinteisestä (sininen, vuoriton, pellavaa). Musta toi mekko on aivan täydellinen mulle, mukautuu raskauteen upeasti, selvälinjainen, tyylikäs, ekologinen, uudelleenkäytettävä. 200e olin budjetoinut, joten hyvin riittää vielä viittaan/huiviin/jakkuunkin rahaa
  11. Aika hiljainen ketju, mutta - meille tulee varmaankin tällainen menu, itsetehtynä: Alkumalja: alkoholiton sesongin yrttijuoma mummuni tekemänä Ruokaisia Keitettyjä perunoita tillihunnulla (jos on riittävän aikainen kevät, niin uusia perunoita!) (G) Metsäsienikastike kotimetsän sienistä (G) Lämmin aurinkokuivattu tomaatti-pinaatti-tofu-quiche (saatavilla myös G) Pestoperunasalaatti vihreillä pavuilla (G) Paahdettu punajuuri-prosocianosalaatti balsamicokastikkeella (P, G) Välimerellinen munakoiso-kirsikkatomaatti-kuskussalaatti Leipiä Tumma saaristolaisleipä à la sulhanen Ciabatta (tuoreena aamupäivällä leipurilta) Focaccia rosmariinilla ja kalamataoliiveilla (tuoreena aamupäivällä leipurilta) Siemennäkkileipä (G) Levitteitä & tahnoja Hummus (G) Porkkanapesto (G, P) Nokkostahna (G) Valkosipulilevite (G) Margariini (G) Ruokajuomat Valkoviini Punaviini Sima tai kotikalja Sitruunavesi (Appelsiini-?)mehu Kakkukahvit Raparperijuustokakku (myös G saatavilla) Jäätelöbaari (2-3 jätskiä ja 1 sorbetti, keksimurua, marjoja, hedelmiä, suklaata, kastikkeita ym. lisukkeeksi) (osittain G) Delicatobollar-kauratryffeleitä (kaupasta) (G muuten, mutta kaura ei sertifioitua puhdaskauraa) Wiener nougat'ta (P, G) Suklaakeksejä? Kahvi Tee P = sis. pähkinää, G = gluteeniton, lisäksi menu on kokonaan kasvis ja vegaaninen kahvimaitoa lukuunottamatta. Vieraita tullee n. 80, hinnaksi on arvioitu tällä hetkellä 2000e + 300e keittiöapulaisten palkkioihin (ei sis. holeja, viineihin meni 140e). Toivon ja luulen, että toi arvio on jokseenkin ylimitoitettu, että saadaankin sit positiivinen yllätys lopullisia kuluja laskiessa
  12. Ihana aihe! Meillä kevät näkyy ehdottomasti tarjottavissa. Alkujuomaksi tulee mun mummuni tekemää yrttijuomaa (ei vielä tietoa mitä hän tulee käyttämään, esim. mustaherukanlehtiä? Voikukkaa?), ruuissa näkyy nokkonen, kirsikkatomaatit, TOIVOTTAVASTI jo varhaisperunat (toukokuun lopulla), raparperi ja salaattiin tullee myös voikukan lehtiä. Parsaa ei valitettavasti tällä kertaa saatu mukaan mahdutettua, mutta sekin olis just sopivasti sesongissa. Talvella jos menisin naimisiin, haluisin ehdottomasti ainakin granaattiomenaa ja veriappelsiineja (enemmän kevättalven juttu), sekä tietysti kotimaisia varastojuureksia. Syksyllä taas ois just sienten ja marjojen lisäksi erityisinä varmaan pinaatti ja omenat, mutta sadonkorjuuaikaanhan melkein kaikki on oikeestaan parhaimmillaan! Siitä mainio aika mennä naimisiin teillä mmaikku17.
  13. @athella Totta on, googlellahan kaiken löytää. Onpas kivan näköisiä kehyksiä ja kokonaisuuksia!
  14. Veljeni kanssa päädyttiin ihan omillamme suunnittelemaan molemmat häitä ensi kesän alkuun. Veli soitti mulle töihin aloituksella: "missä kuvittelet olevas vuoden päästä?". Puhuin asuinpaikoista ja opiskeluista ja sanoin, että varmaankin oon myös naimisissa (oli pitänyt lähipäivinä soittaa veljelle ja kertoa konkretisoitunesita hääsuunnitelmista anyway). Sitten se kysyikin mun juhannussuunnitelmista, kun olivat päättäneet mennä juhannuksena naimisiin (siis mun syntymäpäivänä, jonka veljeni on jo kertaalleen multa varastanut kun on mokomalla nimipäivä silloin ). Hetken mietittiin, että mitä tässä tehdään. Me oltiin oltu jo 1,5 vuotta kihloissa, joten veljeni tarjoutui kyllä väistymään, samoin minä, kun musta taas tuntu että heille (vähän perinteisemmille) avioliitto symbolisoi jotain isompaa ja vauvakin on kohta kuvioissa. Mutta sitten vaan päätettiin ettei meidän kaavailtu 4 viikkoa väliä ois mikään ongelma. Ja aivan mainio päätös! On tosi kivaa suunnitella häitä yhdessä, etenkin kun kaveripiiri ei muuten vielä oo ollenkaan avioitumaan päin. Ja ihanaa, että on tiedossa niin iloiset juhannussuunnitelmat (ja synttärit!) Tästä kypsästä suhtautumisesta huolimatta lopuks täytyy vielä myöntää, että on musta ihan kiva et ehdin tässä kuitenkin meistä edes sen 4 viikkoa ensin, vanhempi kun olen .