mai

Rouva
  • Viestit

    112
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by mai


  1. Me mentiin naimisiin viime joulun alla ja ilmoitettiin naima-asiasta joulukorteissa (kaksi kärpästä yhdellä iskulla). Todistamassa oli kaveripariskunta. Mitään juhlia ei suvulle järjestetty eikä kukaan meidän ratkaisusta hermostunut. Onnellisia olivat vaan, kun ei tarvinnut ruveta hääkamppeita katselemaan tai lahjoja ostelemaan tms.


  2. Meillä jäi unet aika vähille, mutta syynä oli se, että me käytiin edellisenä iltana katsomassa Sormusten herran kolmas osa ja se venyi aika myöhään. Seitsemisen tuntia varmaan saatiin nukuttua ja enemmänkin olis voinut nukkua. Aamulla ei olis jaksanut nousta millään. Ja yhteisessä sängyssä omassa kotona nukuttiin kuten muutkin yöt. :-X


  3. Aikaa häistä on siis lähes kaksi kuukautta ja hakemuksetkin jätin siis vasta reilu kolme viikkoa sitten luulisi tiedon jo olevan päivittyneen. Miten tämä voi olla mahdollista? ??? Kai minä olen ymmärtänyt oikein että nimen vaihto ei ole minun tehtäväni ilmoittaa väestörekisteriin vaan tieto menee vihkijältä tms. Olenko oikeassa?

    Ainakin siviilivihkimisten kohdalla nimenmuutos tehdään järjestelmään heti vihkimisen jälkeen ja se näkyy poliisilaitoksellakin parin päivän kuluttua vihkimisestä. Ja juu, vihkijän se pitäisi ilmoittaa eikä sinun.


  4. Kuvallinen kela-kortti täytyy itse anoa, eivät lähetä mitään uutta korttia, jos aikaisemmin on ollut kuvallinen. Kuvaton uusiutuu automaattisesti eikä tarvitse hakea.

    Minullekin sanottiin ensin Nordeasta, että uusien henkkareiden kanssa pitäis mennä käymään ennen kuin uuden kortin saa, mutta sitten se ei mennytkään niin. Saivat uuden nimeni muutamassa päivässä väestötietojärjestelmän (?) kautta ja uuden kortin tilaaminen uudella nimellä onnistui netin kautta.

    Kirjastokortin voi uusia sitten, kun on uudet henkkarit. Näin ainakin meidän kirjastossa.

    Ja henkkarit voi uusia aikaisintaan sitten, kun sukunimi on oikeasti muuttunut.


  5. Mies tiesi etukäteen jo saavansa sykemittarin. Lisäksi annoin sille parit hassut bokserit. Itse sain pehmo-Ihaan, joka on kuulemma minulle kaveriksi niihin hetkiin, kun mies on itse jossain muualla sekä ihanan sydänsuklaarasian (jota en ole vieläkään raaskinut avata). :-X :-X :-X


  6. Meidän suku ei ole ollenkaan uskonnollista eikä kukaan sukulaisistani varmaankaan käy kirkossa muuten kuin häissä ja hautajaisissa tms. Rinssini ei kuulu kirkkoon eivätkä hänen vanhempansakaan, joten eivät taida kovin uskonnollista porukkaa olla hekään. Koska mies ei kuulu kirkkoon, on pakko vihkiä siviilisti, mutta minä en edes haluaisi kirkkohäitä. Vihille karataan kahdestaan ja salaa. :D


  7. Juu, minä kuulun kirkkoon, mies ei. Ei me edes harkittu mitään kirkollisia meininkejä, kun en minäkään koskaan ole ollut mitenkään uskonnollinen. Ja tässä meidän tapauksessa kirkkoa ei tarvita edes sukulaisten takia tai siksi, että tulisi "oikeammat" häät. Me kun käydään siellä maistraatissakin kahdestaan. Ja minun käsityksen mukaan maistraateissa voi saada yhtä komeat juhlat aikaan kuin kirkossakin. Meille varattiin puoli tuntia aikaa, mutta perusvihkikaava kestää vain pari minuuttia sisältäen lähinnä vaan ne "tahdon"-osat ja pari muuta lausetta. Olis kumminkin saanut varata vaikka kolme tuntia sitä tilaa, jos haluaisi muutakin ohjelmaa. Siellähän voi olla musiikkiesityksiä, runoja, muita puheita ja mitä vaan keksiikin. Ei siis tartte olla mitenkään koruton tapahtuma.


  8. On kuulemma kaavailtu uutta pykälää johonkin, jonka mukaan maistraateilla tulisi olla virka-ajan ulkopuolella päivystävä vihkijä. Tämän tarkoituksena on taata se, että kaikilla olisi mahdollisuus tulla vihityksi valitsemassaan paikassa ja myös virka-ajan ulkopuolella. Tämä tuomari sanoi, että hyvällä tuurilla esitys menisi läpi jo syksyllä.

    Voi mennä läpi syksyllä, mutta ainakaan tämän vuoden puolella ei vielä saa vihkiaikoja kuin virka-aikana. Ainakaan Jyväskylästä siis.


  9. No siis... Me ei järjestetä mitään hääjuhlia kenellekään vaan "karataan" vihille. Yksi kuva halutaan itsellemme ja 4 kuvaa tarvitaan vanhemmille (molemmilla vanhemmat eronneet). Muille ei kuvia anneta. (Tai sitten pyydetään jotakuta ottamaan meistä kuvia ihan tavallisella kameralla ja annetaan niistä kuvista sitten muille sukulaisille ja tutuille. Siis studiokuvauksen lisäksi. Semmoinenhan ei paljon maksa.) Itselle riittää tosiaan vain yksi kunnon kuva, jonka voi laittaa kirjahyllyyn.  ;D