-Elli-

Rouva
  • Viestit

    885
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän -Elli- kaikki viestit

  1. Onko kenelläkään tuoretta tietoa Irjalan makasiinin vuokrahinnasta? Entä miten siellä juhlineet olette menetelleet, oletteko lopettaneet musiikin soiton jo klo 22-23?
  2. ^ No juu, ei toi nimitys ollu ehkä ihan vakavissaan annettu... Pikkuveljen tyttöystävä oli vaan niin innostunut meidän häistä ja koki tärkeänä sen, että hänelläkin oli joku rooli juhlassa. Niinpä hän oli vastuussa lahjapöydästä ja sit tosiaan noista kynttilöistä. Hän vielä erikseen halus saada sellaisen pitkän sytyttimen tuikkujen sytyttämistä varten, tavalliset tulitikut ei kelvannu!
  3. Meillä oli erikseen nimetty "tuikkuvastaava" (pikkuveljen tyttöystävä), jonka oli tarkoitus laittaa uudet tuikut illan mittaan edellisten sammuttua. Nyt en kyllä suoraan sanottuna muista, vaihtoiko hän ne tuikut vai joku muu, mutta kyllä siellä tais kynttilät palaa vielä illallakin... Parissa häissä mulla on itellä ollut sama nakki ja siinä on lopulta tainnut käydä niin, että kun yks on alkanut kerätä vanhoja tuikkuja pois, ovat vieraat pöydissä alkaneet auttaa hommassa ja sytytelleet sitten niitä uusia kynttilöitä ihan omatoimisesti ilman mitään lappuja tai erillisiä kehotuksia. Tästä asiasta ei ehkä kannata kauheasti stressata etukäteen!
  4. Me olimme vieraana elokuussa häissä, jotka järjestettiin Knuutilan tilalla. Sää oli aika ankea, käytännössä koko ajan satoi, välillä aika rankastikin. Ilma oli myös viileä, joten suulissa oli kyllä suoraan sanottuna kylmä. Kutsussa oli toki mainittu, että varautukaa laittamaan lämmintä päälle, mutta koska häihin nyt kuitenkin haluaa pukeutua juhlavasti, ei ollut mahdollisuutta pukeutua ihan niin lämpimästi kuin tarve olisi vaatinut. Ja kyllä, alkoholia nautittiin, eli sisäistäkin lämmikettä oli, mutta siitä huolimatta palelin (enkä ollut ainoa vieras, joka sanoi samaa). Siirryimmekin jo ennen puoltayötä lämpimään tilaan, mikä oli onni, muuten olisimme varmaan joutuneet lähtemään jo aiemmin pois juhlista. Toinen, minkä koin hieman hankalaksi oli se, että meidät oli sijoitettu istumaan yläkertaan. Korkokengissä oli aika hankala taiteilla edestakaisin portaita ruokalautasen ja viinilasin / kakkulautasen ja kahvin kanssa. Tästä näkökulmasta suuli ei ollut erityisen toimiva, mutta ymmärrän kyllä, että jos vierasmäärä on suuri, on yläkertakin pakko ottaa käyttöön. Muuten Knuutilan tila vaikutti ihan kivalta paikalta, jos tykkää maalaismiljööstä. Lämpimällä ja aurinkoisella säällä suuli toimii varmasti paljon paremmin ja pihapiirikin pääsee paremmin oikeuksiinsa. Mutta koska Suomen kesä on näin arvaamaton, kannattaa varautua siihen, että tila tosiaan on aika viileä.
  5. Meillä oli lainassa tuttujen ravintolasta sellainen iso paellapannu ja siinä sitten paisteltiin iltamyöhällä (tai oikeastaan yöllä) pyttipannua, kebablihaa ja paneroituja sipulirenkaita. Lisäks oli erilaisia kastikkeita, mm. kebabkastiketta ja valkosipulimajoneesia. Eli kunnon mättöruaat! ;D
  6. Meille tulee tällaiset herkut: Freixenet Carta Nevada Semi Seco & Pommac * Graavilohi-tuorejuustorulla Savusiika Tillivoissa pyöräytetyt perunat Kylmäsavuhirvenpaisti & punasipulihilloke Pestomarinoidut herkkusienet Valkosipulimarinoidut oliivit Paholaisen katkarapusalaatti Broiler-pastasalaatti Antipasto-mozzarella-salaatti Kreikkalainen salaatti Vihersalaatti ja talon kastike Monipuolinen leipäkori Tuoreyrttilevite ja voi Broileria paahtotomaattikastikkeessa Lihapullat Juusto-perunavuoka Kasvisgratiini **** Valkosuklaa-mustaherukkakakku Appelsiininmakuinen tiramisu **** Frontera Chardonnay Sunrise Cabernet Sauvignon * Kahvi avec Yöpalalla tehdään paellapannussa kunnon "mättöruokaa", eli pyttipannua, kebablihaa ja paneroituja sipulirenkaita. ;D Juomina illalla boolia, olutta ja siideriä sekä tietysti alkoholittomat vaihtoehdot (vesi, mehu, kotikalja, limsa).
  7. Me varattiin tänään äkkilähtö häämatkalle Haniotiin, Halkidikiin. Ei olla aiemmin käyty Kreikassa ja koska häämatkan tavoitteena on pääasiassa rentoutuminen ja löhöily, uskon että valitsemamme matkakohde toimii tähän tarkoitukseen hyvin. Emme lähde siis hakemaan mitään erityisiä kulttuurisia elämyksiä tai nähtävyyksiä, vaan yksinkertaisesti nauttimaan lämmöstä, hyvästä ruuasta ja juomasta sekä kauniista maisemista. Toivotaan, että reissu onnistuu ja aurinko paistaa!
  8. Mulle on myös tilattu vihki Andreasenilta ja kihlakin laitetaan siellä uuteen uskoon. Vanhaan kihlaan laitetaan siis istukka ja siihen yksi 0,15 karaatin timantti sekä sormus tietysti rodinoidaan ja kiillotetaan. Kaveriksi kihlalle tehdään melko perinteinen rivisormus, johon tulee 7x0,07 ct kivet. Hinta oli mielestäni erittäin kilpailukykyinen verrattuna siihen, että olisin mennyt hankkimaan vastaavia sormuksia valmiina jostain. Palvelu on ollut hyvää tähän asti ja uskon, että olen myös lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen!
  9. No niin, nyt on munkin puku vihdoin ja viimein valmis! Projekti alkoi jo toukokuussa, jolloin alettiin tekemään lakanaversiota puvusta. Suunnitelmat oli melko selkeät jo alusta asti, mutta toteutuksen suhteen tuli muutamia pieniä yllätyksiä matkan varrella. Mun ompelija ei siis ollut aiemmin tehnyt kuin yhden hääpuvun ja senkin useita vuosia sitten (vieläpä eri materiaalista), sillä hän ei tee päätyökseen ompeluhommia. Isoimman yllätyksen tuotti Eurokankaan morsiussatiinin läpinäkyvyys, sillä puvun alle hankkimani korsetti näkyi vuorikankaasta ja kaksinkertaisesta tukikankaasta huolimatta läpi. No, korsetti oli pakko jättää pois, onneksi puku mahtui päälle ilman sitäkin! Puvusta tuli todella hieno ja just mun näköinen. Oon enemmän kuin tyytyväinen päätökseeni teettää hääpuku, sillä puku istuu mulle kuin hansikas. En usko, että olisin ikinä löytänyt kaupoista valmispukua, joka istuisi yhtä hyvin ja olisi täysin toiveitteni mukainen. Ja hintakin oli edullinen, kustannuksia puvusta, alushameesta ja hunnusta tuli nelisensataa euroa.
  10. Tässä olis pari hyvää linkkiä, josta voi jatkaa etsintöjä, jos ei täältä löydy tarpeeksi infoa: http://www.huviopas.net/tampere/juhlat.php http://www.kokousnet.fi/kokous-ja_juhlatilat/ Ja kyllä, juhlapaikan etsiminen on alkuun työlästä ja stressavaa, varsinkaan jos ei oikein tiedä minkä tyyppisen paikan haluaa. Mäkin käytin monta monituista tuntia surffaten netissä ja soitellen eri paikkoihin, lisäksi ajeltiin useana iltana pitkin Pirkanmaata katsomassa eri juhlapaikkoja. Joten tsemppiä, kyllä se oma juhlatila varmasti löytyy! Lisäys: Toki monet tuolta linkeistä löytyvistä paikoista on ravintoloita, mutta on siellä seassa myös paljon juhlatiloja, johon saa viedä omat ruuat ja juomat.
  11. Mulla istutetaan kihlaan yksi 0,15 karaatin timantti ja vihkiin tulee 7 x 0,07 ct. Kaikki kivet on W/VS. Isommatkin olisin voinut mielelläni ottaa, mutta budjetti hieman rajoitti!
  12. Kerro ReRa ihmeessä, minkäniminen henkilö teki sun meikin Napsissa? Itse oon nimittäin menossa samaan paikkaan häämeikkiin enkä haluaisi pettyä. Siellä on ilmeisesti henkilökunta vaihtunut nyt viime aikoina melko paljon ja saattaa olla, ettei porukka ole yhtä ammattitaitoista kuin ennen. Ainakin täällä Naikkareissa Naps on saanut aiemmin paljon kehuja ja sen perusteella varasin ajan itselleni, toivottavasti taso ei ole laskenut...
  13. ^ Mä voin vastata omasta puolestani, mikä mun mielestä EI oo hyvää. Eli en tykkää ollenkaan Vana Tallinn-kermalikööristä. Se on toki edullista, mutta maistuu aika erilaiselta kuin esim. Baileys. Tämä saattaa kyllä johtua siitä, että en tykkää Vana Tallinn-likööristä muutenkaan ja se maistuu tossa liikaa läpi kermasta huolimatta. Tosin oon maistanut vaan sitä perusversiota, en esim. suklaa- tai appelsiinikermalikööriä. Dooleys on mun mielestä lähes yhtä hyvää kuin Baileys, mutta se taitaa olla Virossa jopa kalliimpaa kuin Baileys. Edit: Näyttipä tuo Dooleys olevan sittenkin hiukan halvempaa kuin Baileys (ainakin SuperAlkossa), mutta ei siinä kyllä merkittävää säästöä synny... Edit 2: Oon maistanut myös tuota Saint Brendans-kermalikööriä ja se oli muistaakseni ihan hyvää. Hinnaltaan se näyttää vaan olevan samassa luokassa kuin Dooleys ja Baileyskin.
  14. ^ Itse en kyllä uskaltaisi teettää pukua sovittamatta sitä tekoprosessin aikana. Toivottavasti puku on sulle mieluisa ja istuu hyvin! Mun pukuprojekti on edennyt siihen pisteeseen, että lakanaversioon tehdään vielä muutama pieni korjaus ja sitten se on valmis. Varsinaista pukua aletaan tehdä noin kuukausi ennen h-hetkeä. Olen äärimmäisen tyytyväinen siihen ratkaisuun, että ompelija tekee ensin koeversion ja ompelee sitten sen perusteella varsinaisen puvun. Puvusta ei olisi millään saatu kertaheitolla istuvaa, ja koska korjauksen jäljet olisivat saattaneet näkyä kankaassa, oli varmempi tehdä koekappale ensin. Ollaan tavattu ompelijan kanssa nyt kolme kertaa. Ekalla kerralla sovittiin puvun mallista ja ompelija otti mitat, joiden perusteella hän lähti tekemään kaavoja soveltaen peruskaavan mallia. Tokalla kerralla sovitin näiden kaavojen mukaan lakanakankaasta ommeltua pukua, jossa huomattiin, että kaavoihin täytyy tehdä runsaasti muutoksia, jotta puvusta saadaan mulle istuva. Vartaloni ei oo mitään ihan standardimallia, vaan esim. vyötärö on kuulemma peruskaavaan verrattuna hiukan ylempänä. Sitten ompelija teki koeversioon (sekä tietty kaavoihin) tarvittavat muutokset ja ompeli esim. pääntien ja olkaimet sovitunlaisiksi. Toisella sovituskerralla tehtiin vielä muutamia muutoksia siten, että puku saatiin istumaan paremmin vyötärön ja lantion seudulta. Lisäksi sovittiin, että helman leveydestä otetaan pois parisenkymmentä senttiä, ettei puku ole liian "prinsessamainen". Seuraavaksi ompelija tekee vielä nämä muutokset ja sovitan pukua kolmannen kerran, jonka jälkeen homman pitäisi olla melko selvä. Toki jos jotain muutoksia vielä tarvitaan, niin ompelija ilman muuta tekee ne. Näyttää siis siltä, että puvusta on tulossa hieno ja mulle mieluisa. Odotukset ainakin on korkealla ja ompelija on tähän asti tehnyt erittäin huolellista työtä huomioiden kaikki mun toiveet. Mutta niinhän sen pitää mennäkin!
  15. Meillä on mies lähdössä kaverinsa kanssa ens viikon lauantaina juomanhakureissulle Tallinnaan pakettiauton kanssa. Meinasivat ajella Liviko Storeen, kun siellä on himpun verran halvempia valtaosa niistä tuotteista, joita ollaan hankkimassa. Hakevat samalla kerralla lastin sekä meidän että kaverin häihin ja saivat jo tosissaan laskeskella, mahtuuko kaikki juomat siihen pakuun... Kohtuullinen määrä juomaa siis hankinnassa! ;D Säästöä pitäisi tulla reilusti, vaikka matkat maksavatkin noin 160 euroa. Laskettiin, että pelkästään viineissä säästetään matkan hinta takaisin, jos vertaa Alkon hintoihin. Kaikki muu siihen päälle on sit vaan plussaa. Ostamme siis kuohuviinit, ruokaviinit, kahvin avecit, booliaineet sekä olutta ja siideriä.
  16. Mulle sanoi floristi, että ranunculusta ei saisi enää elokuussa. Ulkomailla kukinta-aika on siihen mennessä jo ohi ja Suomessa taas ei kukaan kuulemma kasvata ranunculusta leikkokukaksi. Itse kasvattamalla kukkaa toki saa (kukinta-aika tosiaan heinä-elokuussa), mutta floristi ei suositellut itsekasvatettuja kukkia kimppuun, sillä niiden kestävyydestä ei ole takeita.
  17. Lisää spekulointia pionin saatavuudesta: kävin tänään Kukkasitomo Gummeruksella (Tre), josta aion hankkia kimppuni. Ymmärsin niin, että heille tulevat kukat suoraan Hollannista. Floristi sanoi, että pionia tulee kesällä kahdessa erässä, ensin alkukesästä ja sitten ihan loppukesästä/alkusyksystä. Kaikista kuumimpaan aikaan, eli heinäkuun lopulla-elokuussa saatavuus on heikoin. Säistä riippuen pionia olisi kuitenkin periaatteessa mahdollista saada elokuussakin, mutta sen voi tietää varmaksi vasta pari viikkoa ennen h-hetkeä. Olin ajatellut pionin korvaajaksi ranunculusta, mutta sitä ei tosiaan saa loppukesästä, ellei sitten itse kasvata kukkia. Floristi kuitenkin sanoi, että itsekasvatettujen ranunculusten kestävyydestä leikkokukkina ei ole takuita, sillä ne on tarkoitettu pihakukiksi. Ranunculuksen sesonki alkaa kuulemma aikaisintaan lokakuussa. Floristi suositteli, että ruusuista löytyy pallomaisia lajikkeita, jotka ovat pionin näköisiä. Ajattelin tyytyä sellaisiin, jos pionia ei ole saatavilla. Kimppuuni on tulossa joka tapauksessa muitakin kukkia, joten ei se loppujen lopuksi ole niin tarkkaa!
  18. Enpäs oo ollenkaan huomannut tätä kysymystä... No, parempi myöhään kun ei milloinkaan! Meidät vihitään siis Ylöjärven kirkossa ja juhlat on sitten Lavajärven Päivölässä. Minkälainen paikka se Pappilan perhetalo muuten on? Ei yhtään edes tajuttu miettiä sitä vaihtoehtona...
  19. Ihmettelin jo tuolla pioniketjussakin, että miten tästä jaloleinikin kukinta-ajasta on niin ristiriitaista tietoa. Monilla puutarhasivuilla sanotaan, että jaloleinikki kukkii loppukesästä ja naikkarilähteiden mukaan taas sitä ei saa enää edes alkukesästä. Onko sillä siis merkitystä, ovatko kukat itse kasvatettuja vai kukkakaupasta hankittuja?
  20. Minkä takia sitten monilla puutarhapalstoilla puhutaan, että jaloleinikin kukinta-aika olisi loppukesästä? Mä oon ainakin ollut siinä uskossa, että saan jaloleinikkia omaan kimppuuni elokuussa... :-/
  21. Täällä on jo olemassa piiitkä ketju samasta aiheesta: http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/Y...?num=1141905136 Ja pakko munkin kommentoida, että ihan hervottomat määrät juomaa on kyllä tarjolla Dream Briden häissä! Sinänsä hassua sitoa paljon rahaa kiinni juomiin, kun noita määriä ei kyllä pysty kukaan kuluttamaan yksien hääjuhlien aikana, vaikka olis millaisista rapajuopoista kyse... Mutta kukin tyylillään, eipä kai ne juomat nyt kovin äkkiä happane!
  22. Kaikkia avustajia muistetaan häiden jälkeen varmasti jollakin tapaa, ei olla vaan vielä päätetty miten. Kaasoille kustannetaan myös kampaukset, joten nyt onkin mietinnässä mitä bestmaneille voitaisiin kustantaa, jotta kohtelu olisi tasapuolista. Sama summa pukeutumiseen, kuin mitä menee kaasojen kampauksiin? Se voi kyllä olla vähän tarpeetonta, kun bestmanit pukeutuvat omiin tummiin pukuihinsa eikä vaatteisiin siten mene rahaa... Täytyy harkita vielä!
  23. Mulle tulee kolme kaasoa. Vanhin lapsuudenystäväni sekä kaksi siskoani. Uskon, että yhdellä kaasollakin olisi pärjännyt, mutta koska tämä lapsuudenystäväni asuu tällä hetkellä toisella puolella maapalloa, on hänen vähän hankalampaa sieltä käsin osallistua järjestelyihin... Pyysin sitten myös siskoni kaasoiksi, niin heidän on mukavampi porukalla suunnitella ja järjestellä asioita (=polttarit & ohjelmaa häihin). Näin ei pitäisi kenellekään tulla myöskään ylivoimaista työtaakkaa!
  24. Mä en kyllä välttämättä näkisi lakanaversion tekemisen olevan yhteydessä ompelijan ammattitaitoon, tai oikeammin sen puutteeseen. Vaatetta teetettäessä kun ei aina ole alusta asti selvää, millainen pääntie, istuvuus tms. halutaan. Asiakas ei ehkä osaa kuvailla haluamaansa tarpeeksi hyvin tai ompelija ei ymmärrä mitä asiakas tarkoittaa. Sovitusvaiheessa voidaan myös huomata, että valittu malli ei imartelekaan asiakkaan vartaloa tms. Silloin on hyvä, jos isojenkin muutosten tekeminen on vielä mahdollista. Jos hääpukua on alettu tehdä suoraan kalliista kankaasta, ei isojen muutosten tekeminen välttämättä enää onnistu ilman, että ompelujälkiä jää näkyviin kankaaseen. Toki voi käydä niinkin, että ompelija ja asiakas ymmärtävät toisiaan täydellisesti alusta asti ja puvusta tulee ilman koeversioitakin juuri sellainen kuin asiakas haluaa. Hääpuvun kohdalla ottaisin kuitenkin mielummin varman päälle ja vaatisin myös sitä lakanaversiota, yhtään ompelijan ammattitaitoa aliarvioimatta! Edit: Piti vielä lisätä, kun kerran Nanaea otti tuon kampaajavertauksen esiin, niin kyllä mä olen menossa myös koekampaukseen ennen varsinaista hääkampausta, jotta näen onko kampauksesta tulossa juuri sellainen kuin haluan. Sekään ei tarkoita sitä, etten luottaisi kampaajan ammattitaitoon.
  25. Jonkun toisen juhlissa ehkä ei, mutta meidän omissa häissä kyllä! ;D Ollaan molemmat sitä mieltä, että meidän häissä ei tarvi olla kuivin suin ja kustannuksista vastaamme me itse, ei vieraat. Jos me ei tarjottais alkoholia, niin ne juhlat ei olis meidän näköiset ja vieraillakin olis todennäköisesti tylsempää. Mutta kukin tyylillään! Meidän mielestä alkoholi nostaa juhlatunnelmaa. Itse en ole alkoholittomissa häissä ollut, mutta jos sellaisiin joskus kutsu tulee, niin en tietenkään jättäisi sen takia menemättä. Kunnioittaisin myös hääparin toivetta siten, etten asiasta nurisisi saatika naukkailisi mistään taskumatista. Uskon, että raittiit häät voivat olla mukavat ja tunnelma hyvä ja vapautunut alkoholin puutteesta huolimatta, mutta se ei oo kuitenkaan meitä varten.