Jump to content
Naimisiin.info

Fifi

Rouva
  • Viestit

    10800
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Fifi

  1. En ole ihan varma ymmärränkö mitä tarkoitat? Mikä avioliittotodistus teillä on käännetty ja laillistettu jos ei alkuperäinen?

     

    Briteissä jossa itse menin naimisiin saa kaksi vihkitodistusta ns pitkä ja lyhyt, niistä se pidempi versio piti (muistaakseni) laillistaa ja lähetää maistraaattiin.

    Uskoisin että paikallinen Suomen lähetystö tuntee säännöt ja  on laillistanut sen version jonka tarvitsette, joten maistraattiin vaan.

  2. @Niinuska86 et todennakoisesti ehdi saada uutta passia uudella nimella noin nopeasti, sinun taytyy rekisteroida avioliitto Suomessa nimen vaihtaessassi ja sita varten tarvitset vihkitodistukseen apostillet ja niissa menee ainakin viikko, plus sitten se aika mita maistraatilla Suomessa menee tietojen paivitykseen (esim lapsen syntyman rekisterointiin maistraatilla meni kolmisen viikkoa). Joten matkusta koko matka vanhalla passilla. 

  3. Me mentiin naimisiin taalla ja mulle riitti etta kavin passin ja council billin kanssa meidan omassa town hallissa antamassa tietoni ja vannomassa etten ole naimisissa ja sit ne kuulutukset oli jokusen viikon siina kaupungintalon seinalla ja kun kukaan ei esittanyt poikkeavaa totuutta niin saatiin lupa menna naimisiin. Suomesta en tarvinnut mitaan papereita ja muistin rekisteroidakin koko avioliiton Suomen paassa vasta nelja vuotta myohemmin kun ilmoitin lapsen syntymasta :D 

     

    Ihanaa kun vastaukset riippuu niin siita kenelta viranomaiselta kysyy....

  4. Jos et ole Suomessa eronnut kirkosta niin kuulut edelleen kirkkoon ja voit siis saada kirkkovihkimisen. Miehesi esteidentutkinta hoidetaan Tanskassa ja saatte sieltä sitten todistuksen joka pitää virallistaa apostille leimalla ja sun esteettömyystodistus haetaan ihan normaalisti Suomesta. Hyvä paikka aloittaa paperihommat on vaikkapa Suomen konsulaatin sivut tai maistraatin sivut joista löytyy hyvin tietoa aiheesta.

  5. Briteissahan syntymatodistus saadaan silloin kun lapsen syntyma rekisteroidaan ja samalla mukaan saa pari kopiota.

    Periaatteessa nama todistukset pitaisi sailyttaa koko elinian joten kannattaa kysya appiksilta oisko niilla lapsensa syntymatodistus jossain jemmassa ellei miehella itsellaan ole. Varsin todennakoisesti se on tallessa silla se on varsin tarkea asiapaperi jota ilman ei saa passia, ajokorttia eika valttamatta pankkitiliakaan ja tyopaikkakin saattaa haluta nahda kopion todistuksesta ennen sopimuksen allekirjoittamista.

    GinnyG ei varmaan enaa vuotta myohemmin kaipaa haapukuliikkeita?

  6. Taalta loytyy tietoa mita papereita tarvitset mennaksesi Puolassa naimisiin http://migrant.info.pl/documents-required-for-a-marriage.html

     

    Avioliitto rekisteroidaan yleensa siina maassa jonka kansalainen olet, joten en usko etta sinun sita Ranskassa tarvitsee rekisteroida, enka oikein keksi mille taholle sen voisi edes tehda. Jos esim sukunimesi muuttuu niin joudut ilmoittamaan asiasta erikseen tarpeelliselle tahoille (pankkiin, verovirastoon etc) ja siihen luultavasti tarvitset kopion vihkitodistuksesta mahdollisesti ranskaksi tai englanniksi kaannettyna.

     

    Avioliiton rekisterointi Suomen vaestorekisteriin on suht mutkaton juttu, tarvitset alkuperaisen vihkitodistuksen joka pitaa "laillistaa" Puolan ulkoministeriossa apostille leimalla (jos siis menette Puolassa naimisiin) ja sitten toimitat todistuksen ja taytetyn rekisteroitymiskaavakkeen suurlahetystoon ja he hoitavat  paperit eteenpain.http://www.finlande.fr/public/default.aspx?nodeid=47119&contentlan=1&culture=fi-FI#Avioliitto

  7. Minakin epailen ettei Suomessa ole markkinoita merkkipuvuille, suomalaiset ovat yksinkertaisesti liian piheja ja ne jotka merkkipuvun haluavat hankkivat ne luultavasti ulkomailta.

     

    Joku aika basic Vera Wang maksaa helposti 3000-4000 euroa+

     

    En tieda miten Suomessa morsiuspukuliikkeet toimivat, mutta muualla maailmassa kaupoissa ei ole valmiina varastossa useampaa kokoa,  vaan pelkat naytekappaleet ja sitten niita sovittamalla morsiamet tilaavat oman pukunsa, jota tietenkin sovitetaan ja korjaillaan puvun saavuttua liikkeeseen, joten kyseessa on yleensa 6-9kk prosessi ennenkuin puvun saa mukaansa.

  8. Me mentiin naimisiin Espanjassa ja vieraita tuli ympari maailmaa, suomalaisiakin ihan kivasti. Tiedettiin kylla ettei kaikki kutsut paase ja se oli meille ihan ok. Me annettiin puolisen vuotta varoaikaa ja maksettiin majoitus vain kaasolle muut saivat maksaa matkansa itse. Alunperin oli tarkoitus jarjestaa jotkut kekkerit Suomessakin haiden jalkeen mutta ei me sitten viitsittykaan, ehka sitten 10-vuotis haapaivan kunniaksi.

  9. No onhan se jokatapauksessa haayo vaikka viettaisitte sen missa ja miten ja kenen kanssa tahansa. Ei se ole mikaan ennalta suunniteltu aikataulutettu juttu tyyliin: klo 24:30-01:15 romanttisinta ja parasta seksia ikina, vaan ihan vaan haiden jalkeinen yo.

     

    Meidan haat vietettiin hotellissa ja samassa hotellissa yopyi meidan lisaksemme suurin osa vieraista. Juhlat jatkuivat  meidan osalta aamukuuteen, joiltakin vierailta viela pidempaan. Kun vihdoin paastiin sviittiimme mahtavien ja ikimuistoisten juhlien jalkeen niin siina vaiheessa kun ma sain pinnit pois paasta mies oli sikiunessa ja niin olin minakin heti kun paa osui tyynyyn. Kaduttaako? No ei sitten tippaakaan, meilla oli juuri sellaiset ihkimuistoiset ja hauskat haat kuin toivoimme ja sita avioseksia (joka ei juurikaan poikkea esiaviollisesta) on ehditty harrastaa sen jalkeen ihan riittamiin. ;)

  10. Kylla taallakin lahetetaan kiitoskortit, tosin se ei (yleensa) ole valokuva haaparista vaan haakutsujen teemaan sopiva kortti johon on kirjoitettu morsiusparin henkilokohtaiset kiitokset. Ma tykkaan itseasiassa naista enemman kuin suomalaisista valokuvista joissa lukee vaan "kiitos T: Anna ja Antti"

    Me lahetettiin kortti jossa oli kannessa pieni kuvakollaasi juhlien parhaista hetkista ja sisalle sitten kirjoitettiin kiitoksemme varsin monisanaisesti..

  11. Meillä olis haussa joku "suomalaishenkinen" onnittelumalja. Ei siis väriltään vaan aineksiltaan. Vaikka että olis jotain puolukkaa, lakkaa tms. Haetaan näitä suomalaisvivahteita kun vierasjoukko on kansainvälinen. Tuleeko kenellekään mitään ideoita mieleen? Ehkä Alkossa osattais neuvoa...

    Miten ois kir royal suomalaisittain, eli creme de cassiksen sijaan kuohuviiniin sekoitetaan lakkalikooria?

  12. Hitsit kun muistaisin kuka Naikkari oli kyseessa mutta on taalla ainakin yksi joka tehnyt samalla tavalla, saapuneet paikalle pari paivaa aiemmin hoitaakseen paperityot ja ne vihittiin New York City Hallissa. Heilla homma sujui muistaakseni varsin jouheasti.

    Mun ystavapariskunta meni viime syksyna naimisiin Kaliforniassa ja heidan jarjestelyt olivat varsin simppelit myos.

  13. Me asutaan Englannissa mutta vietettiin haat Espanjassa, kerrottiin asiasta perheille heti kun oltiin kohde paatetty ja ihan hyvin se otettiin vastaan. Molempien vanhimmat ja osa sisaruksista saapui paikalle, sen lisaksi lahimmat ystavat, yhteensa viitisenkymmenta henkea.

    Meidat oli kylla aiemmin jo vihitty siviilisti englannissa ja silloin paikalla olivat vain kaikkein lahimmat.

    Ulkomailla juhliminen on muuten erinomainen tapa karsia ylipitkaa kutsuvieraslistaa.

×
×
  • Create New...