07072012

Miten nopeasti ihmiset vastasi kutsuihin?

82 viestiä aiheessa

Hääkutsun vp päivä on 2 viikon päästä ja 3 pariskuntaa on enää vastaamatta. Ilmottautumisia on tullut tipotellen. Nopeiten vastasivat pariskunnat, jotka tarvitsivat yöpymispaikan juhlapaikalta. Noh, odotellaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vp oli maanantaina, ja suurin ilmoittautumisryöppy tuli edeltävänä viikonloppuna ja maanantaina, eli ainakin meidän läheisemme ovat näitä asiat viime tippaan jättäviä.. Ensimmäiset ihmiset reagoivat kutsuun parin viikon viiveellä. Seitsemän pariskuntaa ei edelleenkään ole reagoinut mitenkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähtee kutsut ensi viikon alussa, ja vastausaikaa 31.7. asti...eli vähän yli kuukausi. Mä oon ajatellut, että varmaan on pakko soitella perään, jos ei määräaikaan mennessä kaikki oo ilmoittautuneet. Vähän hölmösti oon itse tuolloin ulkomailla työreissussa, mutta sitten voin laittaa esim. äitini mun puolen sukulaisten osalta selvittämään asiaa, sulhanen/äitinsä hoitakoon oman puolikkaan. Mutta kyllä jo valmiiksi ennakoin, että jotain pitää varmistella. Ei voida laskea sen varaan, että ihmisiä vain saapuisi paikalle, varsinkin kun tila on laskettu nyt jo tosi tiukalle osallistujamäärän suhteen.

Lisäjännitystä tuo se, kun kutsusta lukee, että "kutsu koskee vain niitä henkilöitä, joiden nimet on kirjekuoressa". Mulla on suuri suku, ja aika paljon on menossa kutsuja vain serkuilleni ilman puolisoita, tai joillekin tädeille/sedille ilman lapsiaan eli serkkujani. Eli pitää olla tahdikas siinä kohtaa, jos sieltä yrittää ilmoittautua ylimääräisiä....

Mutta on se jännä tunne varmasti ensi viikolla, kun saa nuo kutsut postiin! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä loppui eilen viimeistenkin kutsuttavien vastausaika. Kaikki jättivät aikalailla viimeiselle viikolle/viimeiselle päivälle vastaamisen.

 

Ylimääräisiä sydämentykytyksiä toi se, kun huomasimme että sulhon sukulaispoika oli ilmoittanut häihin myös jonkun tytön. Olimme :o että kuka tuo tyttö on, kun nimi oli outo. Arvelimme kyseessä olevan sukulaispojan tyttöystävä. Emme kauheasti tykänneet siitä, että häihin oli ilmoitettu joku meille täysin tuntematon vieras, kun kerran kutsussa luki selvästi keille kutsu on tarkoitettu. Haluamme häihimme siis ainoastaan sellaisia vieraita keitä tunnemme, ei tuntemattomia. Sulho sitten soitti sukulaispojalleen ja selitti asian hienovaraisesti. Poika on onneksi fiksu ja tajusi jo itsekin ettei voi tuoda mitään uutta tyttöystäväänsä häihimme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kutsuihin vastasivat ihmiset nettisivujen kautta aika nopeasti - ekalla viikolla kutsujen saapumisesta tuli suurin osa ilmoittautumisista. Osa tokalla viikolla. Kolmannella ja neljännellä viikolla tuli muutama satunnainen. 50 henkilöstä kolme ei ilmoittanut mitään, pistin perään viestiä ja sain jokaiselta vastauksen. Homma pelasi oikein hyvin siis, ei valittamista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Reilut kaksi viikkoa aikaa ilmoittautua, ja noin puolet vieraista ilmoittautuneet. (yhteensä 90 kutsuttu) Hauskasti suurin osa reagoineista on mun sukua tai kavereita, eli sulhasen puoli taitaa ottaa loppukirin. Vasta yksi ilmoittanut esteestä, mutta hyvä niin. Me itse asiassa toivotaan vähän lisääkin estyneitä, jotta mahtuisi muutama kaveri vielä mukaan....en tiedä onko julmaa ajatella näin sukulaisista? Mutta aina muutama sellainen "velvollisuusvieras" mahtuu listalle...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ehkä n. kolmasosa vieraista on ilmoittautunut ja ilmoittautumisaikaa jäljellä vajaat pari viikkoa. Yksi vieras on toistaiseksi ilmoittanut, ettei pääse. Lopuista ei ole vielä kuulunut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suurin osa ilmottautu lopulta ihan viimeisinä päivinä ja kolme jäi sellasta "tullaan jos terveys antaa periksi/ on kyyti/ onko pakko tietää tuoko lapsen". Perään ei kuitenkaan tarvinnut soitella kenellekkään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kutsut lähti tällä viikolla, ja yllätyin miten nopeasti osa on vastannut! Kutsut siis lähti postiin tiistaina ja nyt sunnuntaina on 22 henkilöä jo ilmoittautunut. Hyvä tietysti näin, vaikka vastausaikaa on joulukuun ensimmäiseen päivään asti :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä osa vastasi heti (lähimmät;) ja osa tosiaan vasta ihan viime tingassa. Sitten oli pieni osa jotka eivät kuitaneet. olettivat että me tiedetään et tietty he tulee :/ Noh, soiteltiin muutamia perään kun olivat sellaisia kenelle kehtas soittaa. VP kannattaa laittaa tarpeeksi ajoissa muihin deadlineihin nähden (catering jne.) jos pelkää et pitää selvitellä vielä ihmisiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähti kutsut reilu kuukausi sitten. Osa ilmoittautui heti samana ja seuraavana päivänä kun kutsut olivat saapuneet. Hiljattain on sen jälkeen aina silloin tällöin joku ilmoittautunut. Ihan hirveän moni kavereista (ja miehen vanhemmat puolisoineen ;) ) ei ole ilmoittautunut, mutta asiasta udeltuamme on vastaus ollut että joo tottakai tulevat, eivät tienneet että piti ilmoittautua! Ei kai se nyt turhaankaan siellä kutsussa lue :girl_prepare_fish: Edelleen on 4 pariskuntaa ilmoittautumatta, VP on kolmen päivän päästä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Olisiko tässä jokin sukupolvien välinen kuilu? Jotenkin olen oman äitini puheista ymmärtänyt, että "heidän aikanaan" ei hääkutsuihin ei laitettu vp:tä. Hän mutisi jotain, että "kun olisi tiennyt, ketkä ei tule, niin olisi voinut ne ja ne kutsua" ja oli ihmeissään, kun sanoin, että tietysti tullaan tietämään, ketkä on tulossa (=ilmoittautuu).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me laitettiin kutsut menemään aika aikaisessa vaiheessa, joten vastausaikakin oli pitkä. Nyt en kyllä enää edes muista milloin kutsut lähti, joten taitaa siitä aika kauan olla :D Ilmottautuminen loppuu nyt parin viikon päästä ja vajaa puolet on edelleen ilmoittamatta. Näistä monet ovat sellaisia, joista tiedetään, että ovat tulossa mutta toivottavasti nyt vielä ilmoittavat, jotta saadaan kaikki allergiat ja ruokarajoitukset tietoon. Muista ei sitten ole mitään tietoa. Suurin osa ilmoittautumattomista on vielä kavereita tai muita suht nuoria, joten meillä ei näköjään ainakaan pätenyt se, että vanhempi polvi jättäisi herkemmin ilmoittamatta.

 

Olen tosi malttamaton näiden ilmoittautumisten kanssa, vaikka ei niillä ole vielä mikään kiire. Siitä tulee aina vaan niin hyvä mieli, kun joku ilmoittaa tulevansa juhlimaan meidän kanssa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta ainakin kannattaa varautua siihen, että suurin osa ilmoista tulee siellä loppupäässä. Sitä varten se ilmoittautumisaika on, että vierailla on siinä sopivasti aikaa käytettävissään kalenterinsa, budjettinsa yms selvittämiseen. Aina varmaan joku unohtaa kuitenkin. Nykyään tosin kun on some ja mitä kaikkea, niin minusta voi olla ihan näppärä idea siinä ~viikkoa ennen deadlinea pistää joku pieni viesti kutsutuille (tai pelkästään niille jotka eivät ole ilmoittautuneet). Ihan siis joku ystävällinen, että vastauspäivähän oli x.y.zzzz, ja muistakaa mainita allergioista jos niitä oli. Vähän omantyylistä huumoria mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^Hyvä idea laittaa somen kautta viestiä yhteisesti kaikille ilmoittautumattomille vaikkapa viikkoa ennen.

Itsekin nimittäin meinaan helposti unohtaa kaikki ilmoittautumispäivämäärät sun muut, niin pieni muistutus ei ole pahitteeksi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsut menivät perille viime viikolla. Nyt ilmoittautuneita on 30/75. Yhtään kieltävää vastausta ei olla saatu. VP on vasta 7.6. että vielä on aikaa :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kutsut lähetettiin pari viikkoa sitten ja oikeastaan vain muutamat ovat ilmoittautuneet ja näistäkin suurin osa ns. varmoja tulijoita kuten kaaso ja meidän vanhemmat.  Ärsyttää olla näin malttamaton, vaikka itsekin olen joka ainoa kerta ilmoittautunut viime tipassa häihin vaikka olisin ollut satavarma osallistumisestani alusta asti. Meillä on kyllä tässä aikaa, mutta silti mielestäni on vähän outoa ettei esim. sulhasen sukulaisista kukaan vanhempiensa lisäksi ole vielä vastannut. Vaikka tiedän sieltäkin monta ns. varmaa tapausta. No, ei auta kuin odotella. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähetettiin v.2014 kutsut tammikuussa-helmikuun vaihteessa. Vastausaikaa oli huhtikuun alkuun, häitä vietettiin toukokuun lopussa. Kaikki vieraimme vastasivat tämän ajan puitteissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähetettiin kutsut maaliskuulla, ja vp on parin viikon päästä. 130 kutsuttu, joista nyt 65 on ilmoittautunut. Ja kyydistä jäävät sitten ne jotka eivät osaa ilmoittautua ajoissa  :ph34r:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ihan puulla päähän lyötynä: kaverit ovat ekana ilmoittautuneet ja melkeinpä heti kun kutsun saivat :o Olin aivan 100% varma, että kaverit ovat juurikin niitä, joiden perään täytyy soitella :D Jee!

Muokattu: , käyttäjä: Rouvaksi_2015

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä harmittaa, vietävästi. Muutama vieras ei ole ymmärtänyt, että kuoressa EI ole lukenut matti meikäläinen avec ja ilmoittaneet tuovansa avecin (joka totta kai olisi ollut kutsuttuna, jos olisimme tienneet vieraan esim. seurustelevan vakavasti). nolona sitten alat selittää että emme ole kyseistä seurustelukumppanista tienneet mitään. meidän häät eivät ole paikka esitellä uutta kumppania, jos meille ei ole koskaan kertonut, että seurustelukumppania on edes olemassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastausaika päättyi pari päivää sitten ja muutamien kutsuttujen perään täytyi kysellä. Vastaukset tulivat pian, kun oli muistuteltu ilmoittautumisesta. Mutta miehen vanhemmat ovat edelleen ilmoittautumatta!! Miten tähän osais suhtautua? Ja ei ole kyse siitä että pitäisivät tuloaan niin itsestään selvänä etteivät koe tarpeelliseksi ilmoittautua. Oli miehen isä sanonut ohimennen että kun erästä henkilöä ei ole kutsuttu niin kehtaavatko hekään tulla! Todella raivostuttavaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

TOOOODELLA HITAASTI.

 

Kutsut lähetettiin hieman vajaa 3 kk ennen häitä (99% oli saanut varaa päivä-lauseen joulukortissa) ja v.p. oli 10.7. eli n. 3 vk ennen häitä. Valittiin v.p.:ksi perjantai, jotta viikonlopun aikana on mahdollisuus soitella epämääräiset ilmoitukset & tärkeät ilmoittautumattomat läpi ja onneksi näin tehtiin. Jos olisi pitänyt pitopalvelulle ilmoittaa tarkka määrä 10.7. klo 16:00, niin mönkään olisi mennyt.

 

Ensimmäisinä viikkoina ei saatu ollenkaan ilmoittautumisia (en laske meidän vanhempia, bestmaneja ja kaasoja, kun tiedettiin, että tulevat). Kuukausi kutsun saamisen jälkeen 30/74 (sis. nuo vanhemmat ja avustajat ja muutenkin suurin osa niitä "varmoja"); ja 2 kk kutsun saamisesta n. 50/74 kutsutusta oli ilmoittautunut tai ilmoittanut esteestä. Parikymmentä, siis lähes kolmasosa, jätti ihan viimeisille viikoille, muutamat viimeiseen päivään vastaukset ja yhdeltä porukalta tuli ilmoitus poisjäännistä pari päivää myöhässä. Lisäksi joidenkin ilmoittautumisia piti varmistella huhujen perusteella ja onneksi näin tein, koska sielläkin muutoksia tuli.

 

Ihmettelen, että eikö ihmiset nykypäivänäkään(?) ymmärrä, että tällaisissa juhlissa pitää tietää henkilömäärä?! Ja että se v.p. on siinä kutsussa varmaankin ihan syystä <_<

Miten ei voi ymmärtää, että ruokaa (ja istumapaikkoja ja juomaa) varataan ilmoittautujien mukainen määrä ja jokainen ilmoittamaton poisjäänti on suoraa ruuan ja rahan haaskausta, samaten yllärivieraat aiheuttavat sen, että joku jää ilman ruokaa ja istumapaikkaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Osa vastasi tulevansa heti kun ojennettiin kutsut käteen, mutta suurimman osan vastauksia odotellaan yhä. Kutsut siis jaettiin n. 3kk ennen häitä ja jotenkin jännättää, muistaako kaikki ihmiset tehdä virallisen ilmoittautumisen ajoissa, joka on elokuun toisella viikolla, jonka jälkeen meidän pitäisi päästä juttelemaan cateringin kanssa.
Se on kyllä onneksi, että miehen eräs riitapukari-sukulainen jättää tulematta. Mies varsinkin stressasi, että jos tämä sukulainen olisi tullut ja aloittanut parin drinkin jälkeen draaman, miten siitä oltaisiin selvitty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me just eilen kauppareissulla puhuttiin että kun ei M:n kavereista ole mitään edes ilmaissut, paitsi yksi ja sekin oli mallia 'hei meille tuli kutsu! onnea!'.

Onneksi tässä nyt aikaa viellä on vajaa 2kk, ilmoittautumiset pyydettiin viimeistään 30.9. Ja viime viikolla kutsut lähti ja alkoivat saapumaan. Ainoat jotka on varmasti ilmottautunut on minun vanhemmat, M:n äiti miehensä kanssa (nämä molemmat samantien kun kutsut oli postilaatikosta kaivettu) ja toinen minun rakkain ystävä. M:n isä oli viime viikolla soitellut ja pähkäillyt että mihin he lapset saa hoitoon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään