Nuutti

Juhlapaikan valinta, mitä pitää kysyä ja ottaa huomioon

106 viestiä aiheessa

Mitä kuuluu juhlapaikan varustukseen? Astiat? Pöytäliinat? Kuinka paljon pöytiä? Tuoleja? Millainen on keittiö? Miten se on varusteltu?

Milloin täytyy juhlapaikalta poistua? Saako vuokrata koko viikonlopuksi vaiko vain juhlapäiväksi?

Ja aina kannattaa kysyä miten esim. oma siivous vaikuttaa hintaan, yms. asiat jotka saatetaan tehdä paikan puolesta, mutta tekisitte ne sittenkin itse.

Jos joukossa on tupakoivia (tai jos meinaatte sytyttää kynttilöitä ulos), täytyy selvittää missä saa tupakoida tai sytyttää tulen. Kävimme katsomassa yhtä juhlapaikkaa ja se oli historiallisesti niin merkittävä paikka että talon läheisyydessä ei saanut tupakoida, vaan tupakkapaikka olisi pitänyt laittaa vähän sivummalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos paikkana on ravintola ja ruoka tulee sieltä, kannattaa kysyä, mitä kaikkea ruokien hintaan sisältyy: kuuluuko esim. tarjoilijat hintaan, entä somistus, ja onko jotain rajotuksia somistuksessa. Sanoisin vinkiksi, että kyselkää kaikki typerältäki kuulostavat jutut, koska ne ei välttämättä oo niin typeriä. Vois esimerkiksi luulla, että ravintolassa ruokien hintaan sisältyy normaalit ravintolapalvelut, mutta niin ei välttämättä ole kaikissa ravintoloissa. Osa ravintoloista kertoo kyllä ihan hyvin, mitä kuuluu ja mitä ei, mutta meille meinas käydä hullusti, kun saatiin vasta tosi myöhään tietää lisäkustannuksista ravintolassa: ruokien hintaan ei kuulunut tarjoilijat, pöytäliinat ja ties mitä muuta. Eli ei ole lainkaan typerää kysyä, kuuluuko astioiden hinta pitopalveluiden ruokien hintaan. Tämäkin vaihtelee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos jo tähän astisista vinkeistä! Pää tuntuu itsellä ihan tyhjältä. Ja kun ensimmäisiä isoja juhlia tässä ollaan järjestämässä niin kaikki vinkit ovat tervetulleita!  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitopalvelut hinnoittelevat palvelunsa tosi kirjavasti. Toisilla on vain yksi hinta, johon kuuluu kaikki ruoasta lautasliinoihin. Toisissa paikoissa on hinnoiteltu erikseen ruoka, tarjoilu, astiat, liinat, lautasliinat, somistukset. Selvitä siis tarkkaan, mistä olet oikeasti maksamassa, jotta vertaileminen helpottuisi.

Lisäksi kannattaa selvittää, miten juhlapaikka on käytettävissä eli milloin voi mennä koristelemaan ja koska paikan pitää olla "tyhjä". Kysy myös, minkälainen jälkisiivous pitää tehdä (luututaanko lattiat talon puolesta?).

Etukäteen kannattaa myös kysyä korvausvastuusta, jos jotain menee rikki (esim. astioita). Kuka maksaa ja kuinka paljon?

Ravintoloilla on tietysti erilaiset käytännöt, niistä joku toinen voi vinkata enemmän!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äänentoistoasiat on hyvä myös selvittää etukäteen, etteivät tule edellisenä iltana yllätyksenä  :-[

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vanha ketju, mutta vastaanpa silti:

Hääpaikkavaatimukset:

- vuokra alle 1000e

- yhtenäinen juhlatila

- pöydillä eri sijoitteluvaihtoehtoja

- neutraalit tuolit

- maaseudulla (luontoa ja lääniä – ja paljon!)

- vesistön äärellä

- saa juhlia väh. klo 02:een asti

- saa koristella itse

- samassa paikassa oma pitopalvelu, jolta ostettuun ruokaan kuuluu kakkukahvit

- tarjoilu ja peruskoristelu (lautaset, kulhot ym., aterimet, lasit, pöytäliinat, servietit, kynttilät, ulkotulet ja ruuan koristelu) sekä siivous kuuluvat pitopalvelun hintaan

- omia syötäviä ja alkoholittomia juomia saa tuoda, eikä näistä mene tarjoilu- tai asettelumaksuja

- riittävästi vessoja ja suihkuja

- kunnon valaistus (kun tarvitsee)

- baaritila

- riittävästi naulakkotilaa

- piano / flyygeli (+ pianonvirittäjä, joka maksaisi itsetilattuna 100e-500e)

- sähköpistokkeita riittävästi

- lämmitys

- perustekniikkaa, mm. mikrofoni(t) ja videotykit

- majoitus väh. 30:lle vieraalle juhlapaikassa, ja väh. 30:lle lähialueella

- kirkko lähellä (enintään 10 km)

- vuosien kokemus häiden järjestämisestä

:rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen miettinyt sellaista, että kesähäissä varsinkin monesti ruokailu ja "tanssit" ovat eri paikoissa niin hajautuuko porukka liikaa? :mellow: Olen ollut nimittäin parissa häissä, joista toisissa ruokailu tapahtui mukavasti pitkissä pöydissä hyvässä seurassa, mutta ruokailun päätyttyä porukka hajosi ympäri pihamaata! Osa jatkoi illan viettoa ruokailupaikassa, osa siirtyi A-oikeudet omanneen tanssilavan luo istuskelemaan ja osa vietti aikaa alueen ulkopuolella hääparin järjestämän boolin luona. Jotenkin oli vähän typerää, kun bändi soitti hyviä tanssikappaleita...ja suurin osa porukasta pyöri jossain ihan muualla kuin tapahtumien keskipisteessä! Lisättäköön tähän vielä sellaiset seikat, että sukulaiset viihtyivät näissä häissä myös takakonteilla...ja vessatkin olivat toisella puolella aluetta...Kertomuksesta saa sellaisen kuvan, että juhlat olisivat olleet jotenkin huonot...Ei sinänsä, hauskaa oli...jos vain jaksoi etsimällä etsiä aina tuttuja ja sukulaisia pitkin pihoja :D. Toisissa häissä juhlapaikassa ei ollut oikeuksia, joten porukka vietti iltaa kohtuu pienellä alueella tanssilavan luona! Mutta päivällä ruokailu olikin sitten jotenkin kaamea! Seisova pöytä, josta jokainen noukki haluamansa lautaselleen ja sen jälkeen etsi istumapaikan...Istumapaikat olivat neljässä? pienessä huoneessa ja osa tuntui istuneen vielä ulkona! Että näissä häissä ruokailusta tuli sillainen pikaruokailuolo, jokainen söi nopeasti lautasensa tyhjäksi, jotta pääsisi taas ihmisten ilmoille muiden kanssa juttelemaan! :lol:

Jotenkin omissa häissäni haluaisin, että ruokailussa kaikki olisivat samassa tilassa tai muuten yhtenäisesti ja illalla kaikki kokoontuisivat samaan paikkaan... :huh:. Pitää vain hiukan suunnitella miten tämän toteuttaa... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tärkeitä asioita juhlapaikan valinnassa oli:

1. Miljöö. On kiva että kesähäissä voi viettää aikaa myös ulkona vehreässä ympäristössä

2. Että kaikki vieraat mahtuu samaan tilaan. olemme olleet häissä jossa osa vieraista oli sijoitettu toiseen huoneesee. Ne jotka olivat eri huonessa kuin hääpari olivat pettyneitä. En halua että kukaan meidän juhlissa tuntee olonsa "kakkos vieraaksi".

3. Että saa itse tuoda juomat. Haluamme tarjota meidän juhlapäivänä ihmisille hyvää ruokaa ja juomaa ja meistä olisi tylsää, jos ihmiset jotuisivat itse kustantamaan juhlimista meidän juhlissa. Asia olisi tietty toinen jos on esim. vain illan kestävät juhlat, jolloin vieraiden ei tarttis ostaa kuin muutama juoma ruokailun jälkeen. Mutta halusimme juhlia kokopäivän ja olisi tyyristä vieraille maksaa kokopäivä ravintola hintoja.

Niin ja lisäisin vielä, että myös paikan helppo saavutettavuus on tärkeää.

Muokattu: , käyttäjä: rastas

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mä olen miettinyt sellaista, että kesähäissä varsinkin monesti ruokailu ja "tanssit" ovat eri paikoissa niin hajautuuko porukka liikaa? :mellow: Olen ollut nimittäin parissa häissä, joista toisissa ruokailu tapahtui mukavasti pitkissä pöydissä hyvässä seurassa, mutta ruokailun päätyttyä porukka hajosi ympäri pihamaata!
Tämä on kieltämättä isojen juhlapaikkojen ongelma, jos on tarkoitus saada kaikki tanssilattialle samaan aikaan. Tässä tapauksesa apuun saattaisi tulla juhlijoille pöytiin jaettava ohjelmalappunen tai sitten bestmanin ja kaason toimesta on ilmoitettava tarkaan missä ollaan ja milloin.

Hajaantumista saattaa tapahtua myös pienemmissä paikoissa, jos on esim. polttarikansio sijoitettu ala/yläkertaan. Siinä joutuu helposti metsästämään vieraita, jotta kaikki saataisiin tanssilattialle samaan aikaan. Asiaa kannattaa siis miettiä, vaikka juhlapaikka olisi kooltaan pieni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tärkeänä pidimme (talvihäät):

- hyvät kulkuyhteydet juhlapaikalle

- ystävällinen ja ammattimainen henkilökunta (paikassa mielell. oma pitopalvelu, jottei joudu asioimaan kovin monen hlön kanssa samasta juhlasta -> helpottanee päivän koordinointia)

- omat juomat ok

- yhtenäinen tila noin 80 hengelle

- hyvä äänentoisto

- neutraali sisustus, jota voi somistaa oman maun mukaan (emme pidä maalaisromantiikasta..). Ulkopuolella ei mitään väliä kun talvipakkasilla pysytään sisällä juhlimassa, porukka ei hajoa

- kuitenkin ulkoterassi jäähdyttelyä varten

- mahdollisuus järjestellä tilat hyvissä ajoin

- hintaan sisältyvä loppusiivous, ei missään nimessä siivoustalkoita lähisuvulle

...siinäpä ne tais suunnilleen olla ja tuuri kävi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille tärkeimmät tekijät juhlapaikan valinnassa olivat:

1. koko (meillä on vajaan 100 hengen häät eli ei saanut olla liian suuri tila)

2. hinta (krooninen rahapula ajaa ajattelemaan rahaa silloinkin kun ei pitäisi)

3. vuokra-aika (häät n. 50 km päässä kotoa, joten koristeluun piti varata useampi päivä)

4. vuokrahintaan kuuluvat asiat (astiat, keittiövarusteet yms, kun joissain paikoissa pyydetään jopa kahvinkeittimestä lisävuokra :huh::blink: )

5. sijainti kirkkoon nähden (välimatkaa vain muutama kilometri)

6. ja sitten se tärkein: paikka kuulosti jo vuokraajan kertomana kauniilta ja varmistui paikan päällä todella hienoksi :-X :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Itse olemme menossa huomenna katsomaan juhlapaikkaa ja neuvot tulivat enemmän kuin tarpeeseen ;)

Meidän kelohuvilakohteessammme tarjouksen perusteella:

-ruoka- ja juomatarjoilut talon puolesta

-pääsali 100 hengelle

-vuokra 200€ sis. pöytäkoristelut ja servetit

-baari

-saunaosasto

-järven rannalla

-viereisissä mökeissä vierailla mahd. majoittua

-n. 15km keskustaan

Tästä ei voi ehkä kieltäytyä :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikä voinut kieltäytyä, ihana paikka ja se on meidän! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä juhlapaikkaa valittaessa merkkasi eniten merkitys. Tää juhlapaikka on sama, jossa me oltiin samalla leirillä ja jonka jälkeen alettiin seurustella. Paikka on idyllinen järven rannalla, sauna mahdollisuus, tiloihin mahtuu 150hlöä juhlimaan, yöpyä voi 40hlöä, omat juomat saa tuoda. Ainoita miinuksia tässä ovat se, että on pakko valita paikan pitopalvelu, ulkopuolisille ei anneta keittiötä käyttöön. Pöytäliinoista pitää erikseen maksaa n.200-300 euroa, kun pesettäminen on kuulemma kallista... Paikan vuokra pe-su maksaa 500euroa. Tuo vuokra ei sinällään ole paha, kun siellä voi nukkua, mutta ei välttämättä haluaisi maksaa vieraiden yöpymisestä. Toisaalta taas, jääpähän enemmän porukkaa iltabileisiin, kun ei tartte kotiin ajaa nukkumaan:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Juhlapaikan ulkonäkö (meillä vanhan maalaiskartanon tyylinen) sekä ulkoa että sisältä

-Vuokrahinta

-Saa tuoda omat ruoat, kokit ja tarjoilijat sekä alkoholijuomat

-Täydellinen astiasto kaikkeen juhlapaikan puolesta sekä pöytäliinat

-Isot kylmä- ja muut säilystystilat

-Toimiva keittiö isoine laitteineen

-Vuokra-aika sopiva, pääsee järjestelemään heti aamusta häitä edeltävänä päivänä ja saa pitää juhlien jälkeisenä päivänä seuraavaan puoleen yöhön

-Juhlia saa vaikka koko yön

-Saa polttaa kynttilöitä

-Kaikki mahtuvat yhteen kerrokseen, tilat hyvän kokoiset kun vieraita n. 100 henkilöä

-Riittävän suuret wc-tilat, joihin wc- ja käsipyyhepaperit juhlapaikan puolesta

-Juhlapaikan puolesta äänentoistovälineet

-Riittävästi naulakkotilaa (talvihäät)

Muokattu: , käyttäjä: S&A-09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän harkitsemassa paikassa on:

-hyvin tilaa kaikille vieraille

-mielettömän kaunis päärakennus (vanha puutalo)

-mahdollisuus osan vieraista yöpyä

-rannalla (joen)

-mahdollisuus olla joko sisällä tai ulkona (elokuun säistä ei tiedä)

-ilmainen (miehen isovanhempien vuokraama entinen caravanalue)

MUTTA...

Se on lähes keskellä mettää aika hankalan pikku hiekkatien päässä. Se on ainoa asia, minkä takia tuo ei ole täydellinen paikka. Mutta paljonko sitten häiritsee se perille pääsy, kun itse paikka on niin kaunis?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle tärkeää on, että paikan lähellä olisi talli ja kirkko. Haluan kovasti kyydin kirkosta juhlapaikalle hevosella.

Haluaisin myös, että paikan lähellä olisi jotain aktiviteettia esim. laavu/vaellusreitti. Haluaisin kovasti, että juhlat jatkuisivat vielä seuraavanakin päivänä hetken.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ainakin tärkeää on , että on tarpeeksi tilaa ja siellä voidaan suorittaa myös tyylikkäästi vihkitoimitus.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hinnan ja paikan tilavuuden lisäksi on tärkeää, että henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista.

Musiikin kannalta olisi hyvä, että paikalla on esiintymislava, jolloin bändi ei vie tanssijoilta tilaa. Jos häihin on tulossa bändi, kartanot ovat vähän huonoja paikkoja, sillä kartanoissa ei ole esiintymislavoja.

Maantieteellinen sijainti ei mielestani taas ole niinkään tärkeää, mutta tämähän on vain minun mielipiteeni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meille tärkeitä asioita hääpaikkaa valitessamme olivat

- suhteellisen halpa hinta

- yhteinäinen tila n. 50 juhlavieraalle

- mahdollisuus majapaikkoihin kauempaa tuleville vieraille

- lupa tarjoilla omia alkoholijuomia

- kaunis ja viihtyisä ympäristö

- sateen sattuessa riittävästi tilaa ulkona

- mutta myös kaunis piha jossa hyvällä ilmalla mahdollisuus oleskella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa varmistaa että wc-tilat ovat sellaiset, että niihin pääsevät helposti myös huonojalkaiset vanhukset, mikäli sellaisia on häihin tulossa.

Ns. "historiallisissa kohteissa" voi olla aika jyrkkiäkin rajoituksia esim. avotulen kanssa, kuten meillä: saadaan 2 tusinaa 6 kynttilän kruunuja koristeeksi kattoparruihin, mutta niihin ei saa laittaa tulta. Pöytiin saa kyllä laittaa kynttilöitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
meille tärkeitä asioita hääpaikkaa valitessamme olivat

- - sateen sattuessa riittävästi tilaa ulkona

- mutta myös kaunis piha jossa hyvällä ilmalla mahdollisuus oleskella.

en voinut olla hymyilemättä tuolle Tuu-tikin ajatusvirheelle. "sateen sattuessa riittävästi tilaa ulkona". näen sieluni silmin kuinka morsian sateen alkaessa komentaa kaikki pihalle, koska siellä on riittävästi tilaa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei olla puhuttu juhlapaikasta muuta, kun että paikkana oikeasti hieno! Miulle paikan valintaan vaikutti, kun siellä on:

*meri

*isot ikkunat, että sisälläkin tulee semmonen "lähellä luontoa" -olo

*kirkko ja juhlapaikka samassa pihapiirissä (seurakunnan paikka siis)

*mukavan rauhallinen meiä pieniin juhliin

Paikan valintaanhan ei vaikuttanut mitenkään, että paikka on keskellä mettää, lähimpään kolmeen-neljään kilometriin ei ole oikeasti mitään, paikalla tullaan tietä, joka menee keskeltä soranottopaikkoja, kun muuta reittiä ei ole, jne ja jne.. Niitä ei näe juhlapaikalla :) Ens viikolla olis tarkotus soitella millon saatais tämä paikka. Eikä muita ole etes harkittu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlapaikkaa valitessa meille erityisen tärkeää oli:

- läheinen etäisyys kirkkoon

- tilava juhlasali, niin että juhlaväki mahtuu syömään ja seurustelemaan samassa tilassa toistensa kanssa (tämä erityisen tärkeää)

- mahdollisuus oleskeluun myös pihalla kauniilla ilmalla

- mahdollisuus tuoda omat juomat

- mahdollisuus itse koristella

- rauhallinen ja kaunis paikka

- mielellään esiintymislava bändille ja tilaa tanssia

Ja tälläinen paikka löydettiinkin ja vielä sopuhintainen:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään