morsmaikku13

Siis pitääkö olla kaikkea hilipetöörää?

39 viestiä aiheessa

Me ajateltiin jättää kaikki turhat koristeet pöydistä pois. Pöydät ovat aika kapeita ja niihin matuu 8 hlö. Laitetaan vaan valkoiset pöytäliinat ja niiden päälle tummat kaitaliinat. Keskelle pöytää menu-taulut ja reunoihin teemavärin mukaiset vesipullot/-karahvit (viinit ja muut jumat löytyy noutopöydästä). Pöytiin katetaan valmiiksi vesilasit, aterimet ja lautasliinat. Ehkä laitetaan myös paikkakortit. Mutta kaikki kukat yms jätetään pois. Ei kait tuohon enää muuta mahtuiskaan :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kans karkkibuffa. Säästyy askartelulta, ja silti on vieraille namia. Paikkakortit kyllä tulee, mutta ne todnäk askartelen kierrätysmateriaaleista, eli rahaa säästyy. ^_^ Pöytiin tulee varmaan parit tuikut, ei paljon muuta koristetta.

Mutta hullukshan siinä tulee, jos noin yleensäkin yrittää saada häihinsä kaiken, mistä täällä puhutaan. Valitsee parhaat ideat päältä.

Muokattu: , käyttäjä: Zita

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä I N H O A N askartelua, mut onneksi henkilö, jonka meinasin pyytää kaasoksi tykkää askartelusta, joten ehkä just selviän kutsukorteista hänen ja viinipullon avustuksella. :grin: Muuten koristeiksi meille tulee kyllä mahdollisimman yksinkertaista ja mahdollisimman vähän, tyyliin valkoiset pöytäliinat, koivunoksia, luonnonkukkia ja ehkä korkeintaan menu pöytiin. Plaseeraus varmaankin hoidetaan pöydittäin ja saavat keskenään sitten päättää missä istuvat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen visuaalinen tyyppi, muista mitä astioita kavereilla on, millaiset kukat jossain oli, millainen paikkakortti kaverin häissä jne. En tiedä muten muistan, jotenkin vaan muistan :D

Jonkunlaista taiteellisuuttakin minussa on, osaan suunnitella ja rakastan sisustamista, mutta askartelu ei ole valttikorttini.

Mielestäni jokainen tekee oman näköiset häät. Isosti tai pienesti koristelemalla. Meille tulee kukkia ja kynttilöitä elokuisiin häihimme, yksinkertaista mutta kaunista. Myöskin käytännön syistä plaseeraamme paikat jokaiselle vieraalle, koska kaikki ne häät joissa ei ole ollut merkittyjä paikkoja, on ollut härdelliä kuka istuu minnekin.

Myös ohjelma ja menu tulee näkyville, jotta ihmiset tietää mitä ilta pitää sisällään. Viime kesän eräissä häissä ei ollut ohjelmaa, mutta eipä bm ilmotellutkaan mitään ja niinpä vieraat ei heti tajunneet morsiusparin saapuneen kuvauksesta ja menipä ohi myös morsiuskimpun heittokin.

Tärkeintä on, että juhla on hääparin näköinen, ei aiheuta liikaa stressiä ja vieraat nauttivat yhdessä hääparin kanssa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tietenkään tarvitse olla sitä kaikkea, hertsileijaa sentään! Häänsä saa tehdä just sen näköisiksi kuin pari itse haluaa. Missään ei ole kuulutettu että ylenmääräinen askartelupaskartelu tekisi kenenkään häistä yhtään hienompia tai parempia kuin vaikka sellaiset juhlat, jotka loistavat yksinkertaisuudellaan tai vaikka sellaiset joihin on ostettu tarvittavat asiat valmiiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluaisin oikeestaan väkertää kaikkea pientä, mutta en kuitenkaan aio. Mitään ohjelmalehtisiä (ei oo sen kummempaa ohjelmaa) tai paikkakortteja meille ei tule. Menu on ainut jonka taidan väsätä, just allergioiden ja rajotuksien vuoksi. Suurinosa vieraista on miehen miespuolisia kavereita, jotka tuskin osaa arvostaa askarteluja, joten senkin puolesta menis ihan hukkaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vanha ketju, mutta nousi tuossa yhdessä keskustelussa esiin.

 

Itse kuulun kategoriaan "ei tilpehöörää, ei askartelua", mutta ketjua lukiessa meille tuleekin aika paljon sellaista sitten vissiin .. :D En pidä yhtään rahan tuhlaamisesta enkä askartelusta (en osaakaan sitä), ja muutenkaan ole koskaan tykännyt siitä, että pöydät on täynnä "kaikkea söpöä". Haluttiin simppelit ja elegantit koristeet ja juhlapaikkakin on jo valmiiksi nätti, joten ei tarvitse sinänsä koristella. (Pöytiin tulee väljästi kynttilöitä ja ehkä kukkia maljakossa sekä helminauhaa.) En myöskään tykännyt ideasta, että ostaa kaikkea härpäkettä ja ne menee roskiin / yrittää kaupitella niitä kuukausitolkulla kirppiksillä (av.yv.vapautan.koko?postit?-rumbassa).

 

Hääkarkkeja tai karkkibuffettia pilleineen, viireineen, pusseineen yms. ei tule yhtikäs mitään. En ole askarrelut mitään koristeita pöytiin, seinille, kattoon, hääautoon tai photo boothiin; en tehnyt kirkko-ohjelmaa tai häälehteä; enkä ostanut kaitaliinaa, erikoisservettejä, servettirenkaita, pitsikoristeisia pulloja, sormustyynyä, puuhapusseja, kukka-asetelmia ym. 

 

Kutsut teetätettiin ja kuoreen liimattiin osoitetarra (hui kauhistus, mikä etikettivirhe :D) sekä itse wordilla tekemäni "suljintarra", jossa meidän nimet ja pvm. Pöytiin tulee paikkakortit (käsin kirjoitettu nimi valmiina ostettuihin pohjiin) sekä menu/ohjelmainfo (itse wordilla tehty ja tulostettu, sulho saa taitella).  Eli ilmeisesti tuli astuttua tilpehöörän puolelle näissä :D Itse väkerrettyä tulee lisäksi vieheet.

 

Uskon, että juhlien tunnelma syntyy ihan muista asioista. Ymmärrän kyllä tietysti niitäkin, jotka tykkäävät pipertämisestä ja askartelusta, se on asia erikseen, mutta mielestäni tässä(kään) asiassa ei ole mitään "häissä on pakko olla x ja y" :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tahdon päästä mahdollisimman vähällä tilpehöörillä, ja aion kuluttaa rahaa mahdollisimman vähän. Tämä merkitsee toisaalta sitä, että askartelua tulee aika lailla - aion tehdä itse kaiken kutsukorteista niihin vähiin koristeisiin, mitä meille tulee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole tilpehööriä paljon meilläkään. Nyt kylläkin sorruin askartelemaan menukortteja, kun halusin säästää vähän jossain, ja tuskailen parhaillani niiden kanssa, ei oikein ota onnistuakseen vaikka pitäisi vaan leikata ja liimata. :D Kutsut ja paikkakortit tilattiin valmiina (kälyni tekstaa tosin nimet kortteihin, joten ulkoistin sen homman). Ohjelmaläpysköitä meille ei tule kun ei ole niin kovin paljon sitä ohjelmaakaan. Huudellaan sitten aina jos jotain tapahtuu, tyyliin nyt alkaa tanssi. Pöydissä on luonnonkukkia erilaisissa pulloissa ja kaitaliinat, aika yksinkertaisella linjalla mennään.

 

Hääkarkit on mulle jotenkin tosi kaukainen ajatus, samoin karkkibuffet, en ihan täysin ole sisäistänyt miksi juuri karkkeja halutaan häihin. Meille tulee karkkeja vaan isoon kulhoon jos nyt joku sitä makeaa kaipaa kakun lisäksi. Tilasin kyllä sellaiset nimikoidut servetit jossain hulluuden puuskassani, ne sitten ovat "muistona" vieraille, jos sellaisia kaipaavat. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain muuten juuri ahaa-elämyksen, ja päätin että aion minimoida tämän tilpehöörin pöydissä niin, että teen yhden "paperikolmion" per pöytä, ja kyseisessä kolmiossa on yhdellä sivulla menu, yhdellä ohjelma ja yhdellä pöytänumero. Voilà. Ne voi vaikka tulostaa suoraan, laittaa vaan fontin vaikkapa teemavärien väriseksi niin ihan nättihän siitä tulee vaikka on ihan vain valkoinen taustaltaan. :) Pitääkin kirjoittaa tämä idea johonkin muistiin, ettei unohdu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Inhoan kaikkea turhaa tilpehööriä enkä halunnut niitä häihimmekään. Lisäksi allekirjoittanut lienee maailmankaikkeuden laiskin morsian.

Kutsut suunnitteli avokki ja ne saatiin tulostettua hänen tuttavansa omistamassa painossa.

Hääbingot suunnitellaan ja tulostetaan itse (toki mallia ruutuihin katsomme netistä, liian lasikoja keksimään itse).

Pöytiin tulee printattuna yksi summittainen ohjelmalehtinen.

Nimikyltit pöytiin suostuin tekemään, sillä meillä on kotona iso kasa manillatageja sekä kirjasinleimasimet. Manillatagi juuttinarulla viinilasin jalkaan kiinni ja siinäpä paikkatiedot. Tämä on ainoa askartelu, jota teen koko häiden eteen.

Pöytiin tulee valkoiset pöytäliinat ja Happy Joe/Garage -pulloja, joihin jokaiseen 1 valkoinen neilikka. Meillä vähemmän on todellakin enemmän. 

Häiden jälkeen maljakkoina toimineet pullot viskotaan lasinkeräykseen ja säilytys-/myyntiongelma on ratkaistu  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä juurikaan tilpehööriä meidän häihin tule. Pöytiin tulee valkoset pöytäliinat, muutama maljakko koristeltuna pihlajanmarjatertuilla tai männynkävyillä ja sillä hyvä. Pari maljakkoa löytyy kotoa, loput lainataan sukulaisilta. Ei paikkakortteja, ruokalistoja, ohjelmia tai muuta sälää. En näe niille sen kummempaa funktiota. Menun näkee, kun kävelee buffapöytään katsomaan. Kaikki saa istua minne tykkää ja ohjelman on tarkoituskin olla hyvin vapaa. Tarkoitus on pitää mahdollisimman rennot häät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni mitään sen kummempaa sälää ei tarvitse olla, mutta itse tykkään kaikesta "pienestä kivasta" ja oon ihan kuola valuen selaillut nettikauppoja :grin:  Vielä en sentään ole mitään tilannut! Tuttavan häissä viime kesänä huomasin, että istumajärjestys ja paikkakortit olisivat olleet hyvä asia, niin kuin myös juhlaohjelma pöydissä. Vieraita oli paljon ja monilla meni ohi ohjelmanumeroita kun olivat vessassa/ tupakalla/ seurustelemassa ulkona, koska eivät tienneet mitä milloinkin on luvassa. Sitten ihmettelivät, että "joko se meni?" . Ja tosiaan noista paikkakorteista sen verran että morsiamen perhe/suku ryntäsivät varaamaan kaikki pöydät lähinnä hääparin pöytää ja tästäkös sulhasen perhe otti nokkiinsa. No ei siitä sen kummepaa selkkausta onneksi tullut ja ongelma saatiin ratkaistua:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paikkakortit ja ohjelmalehtiset tulossa, mutta muut koristeet jäänevät vähemmälle. Juhlatila itsessään on niin kaunis, että pelkät pöytäliinat ja muutamat kukat pöydissä saavat riittää. Jos oikein innostumme, niin jotain lisävalaistusta saatamme tuoda tilaan tanssilattiaa varten. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään