Jump to content
Naimisiin.info

Suklaaputous


pulmu13

Recommended Posts

En ollut varma onko tästä jo keskusteltu, mutta en ainakaan itse mistään löytänyt.

Eli onko jollain kokemuksia suklaaputouksesta häissä? Itse olen katsellut netistä vuokrattavia putouksia (jotka siis tarkoitettu 10-100 henkilön käyttöön). Kiinnostaisi kuulla kokemuksia. Oliko toimiva, mitä vieraat tykkäsivät?

Entä onko jollain tietoa kuinka paljon putoukseen täytyy varata suklaata? Ja voiko suklaa olla ns. tavallista marketti suklaata vai täytyykö sen olla jotakin juuri tähän tarkoitettua?

Toivottavasti joku osaisi kertoa omia kokemuksia ! :girl_pinkglassesf:

Link to comment
Share on other sites

Ei ole kokemuksia häissä, mutta juhlissa kuitenkin. Itselläni siis on yhdenlainen putous, ja siihen menee kilo suklaata (noi vuokrattavat taitaa olla pääasiassa isompia, useamman kilon laitteita). Kaakaoprosentin pitää käytettävässä suklaassa olla muistaakseni yli 60-70%, tää taitaa pitää paikkaansa aika monessa laitteessa. Ihan hauska ohjelmanumero se osaltaan oli, etenki naiset ja lapset tykkäs ;) Huono puoli oli vaan se, että jossain vaiheessa juhlat siirtyi ulkotiloihin enemmän, ja laite jäi valvomatta (oli siis jo otettu pois käytöstä, mutta ei putsattu), niin lapsukaiset menivät lusikoiden, veitsien ja haarukoiden kanssa raapimaan jähmettynyttä suklaata laitteen pinnasta, ja siinä meni mukana pintakin sitten. En oo uskaltanu käyttää sen jälkeen :(

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli häissämme suklaaputous joka toimitti hääkarkkien virkaa. Tuntui maittavan vieraille hyvin, dipattavana oli mansikoita ja vaahtokarkkeja. Suklaata oli yhteensä muistaakseni 10kg, josta jäi melkoisen paljon yli. Vieraita oli n. 100hlöä.

Kannattaa ottaa huomioon, että suklaa täytyy esisulattaa mikrossa ja sitä hommaa kannattaa olla hoitamassa ainakin kaksi ihmistä.

Oli kiva idea kaasolta, tykkäsin. =)

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissämme oli pitopalvelun kautta suklaaputous. Se oli menestys! Oli kuitenkin hieman yllättävää, että laite piti melko kovaa meteliä. Kannatti siis laittaa taustamusiikki soimaan. Suklaan laadusta ja määrästä minulla ei ole tietoa, koska pitopalvelu hoiti putouksen alusta loppuun.

Link to comment
Share on other sites

Joo 100 henkeä ja 10 kg suklaata, vähän on ylimitoitettu.

Kuka ( jos ei ole kovasti ylipainoinen) syö 100g suklaata esim kakkukahvien jälkeen ?

30 g max 40 g henkilölle on aivan sopivasti HUOM jotkut ei ota ollenkaan ja toisille jää sitten lähes 100 g. eli tässäkin on jo reilusti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Kaverin häissä oli suklaaputous, johon sitten dipattiin mansikoita. Hyväähän se oli! Mutta itsekin onnistuin sottaamaan suklaata mekolleni.. :wacko: Kuulemma suklaaputouksen pesemisessä olikin sitten ollut työtä, kun suklaa oli kovettunut koko laitteeseen. En siis itse ehkä kovin isoihin häihin tätä suosittelisi, mutta pienemmissä häissä varsinkin ihan ok :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Hääjärjestelyissä ja ideoinnissa avustava ystäväni (eräänlainen kaaso hänkin sitten ilman virallista titteliä) ehdotti, että kahvipöytään voisi laittaa esille hedelmävartaita (mansikkaa, banaania, päärynää jne.) ja suklaaputouksen. Molemmat ideathan kuulostavat kyllä kerrassaan herkullisilta, mutta mietin, kuinka esim. nuo hedelmävartaat sopivat mukaan kuvioihin. Eli kun tarjolla on voileipäkakkua/hääkakkua/muita leivonnaisia ja pikkuleipiä (pitopalvelun valmistamia) niin mahtaisivatko nuo hedelmävartaat poiketa liikaa tuosta häiden tyylistä, ovatko liian vapaamuotoiset tms?

 

Entäpä mitä ajatuksia tuo teille mieleen tuo suklaaputous? Noita saisi vuokrattua kohtuulliseen hintaan, ostohinnatkaan eivät aivan poskettomia näyttäisi olevan (tosin vuokraus on meidän kannalta varmaan kannattavampi vaihtoehto kun miettii, että suklaaputousta tulee tuskin käytettyä jatkuvasti).

Link to comment
Share on other sites

Christabel-tässä ketjussa onkin jo vähän ollut puhetta aiheesta :) Itselle tuli ihan ensin mieleen, että kiva idea! Vähän erilaisempi ja kuka EI tykkää tuoreista hedelmistä ja suklaasta?!? NAMS! :P  Varsinkin kesällä ähkyyn maistuu ainakin itselle paremmin makea hedelmä kuin pullat ym.

 

Käytännön puolelta tuli mieleen laitteesta huolehtiminen, sotku (tuossapa oli jo ylempänä siitä), hygienia (lapset sorkkii käsin ym.) ja allergiat (hedelmiin ja suklaan laktoosiin, esim. oma paha omena-allergia estää syömästä mitään, mikä on omenaan ollut pidempään kosketuksissa, joillakin pelkästään saman veitsen käyttö voi aiheuttaa oireita).

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Tipzilla, totta puhut. Onhan nuo hedelmät tietysti mukavan kevyt lisuke, ja toimii varmaan vastapainona kaikelle muulle, joka kuitenkin mahtaa olla melko täyttävää (kakut sun muut).

 

Nuo käytännön huomiotkin oli hyviä, tosin esim. tuon suklaaputouksen asettelulla voi kaiketi yrittää vaikuttaa siihen ettei pienimmät juhlavieraat tyystin rupea sitä räpeltämään... :) Tosin pitää puhua pitopalvelun kanssa tuostakin; onko heillä ehkä olemassa suklaaputous tai voivatko sellaisen järjestää vai miten tuo homma hoidetaan. Tästä ketjuista näkyi löytyvän myös osviittaa suklaan menekkiä ajatellen, täytyy laittaa tuokin korvan taakse...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...