S&A-09

Häästressi/paniikki häihin liittyen (yhdistetty ketjuja)

291 viestiä aiheessa

*

Muokattu: , käyttäjä: Pähkinäinen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päädyimme siihen, että pyydämme yhtä tuttavaa lauantaiaamulle hoitamaan loput hommat. Tämä tuttava ei ole kutsuttu häihin, koska ei varsinaisesti ole juuri meidän tuttava, vaan perheenjäseneni ystävä. Asuu lähellä juhlapaikkaa ja on järjestänyt monet juhlat, joten hänen käsiinsä voin luottaa loput järjestelyt, jos niitä kukkien laittamisen lisäksi vielä jää lauantaille. Asia ei ole vielä varma, mutta tuntuu, että sain mieheni käsittämään, että yhden ihmisen "palkkaaminen" lauantaiaamuksi on kannattava idea. Ihana ajatella, että ehkä miehenikin saa rentoutua hetken ihan yksikseen hotellissa sen aikaa, kun itse olen kampaajalla. Annoin mielikuvia konjakista ja sikarista hotellin baarissa viimeisiä "poikamies"hetkiä vietellen. Ehkä se sai hänetkin haluamaan myös rentoa hääpäivän aamua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät helmikuussa eli kohta puoli vuotta enään jäljellä. Muo eniten stressaa se että jos hääpaikalla on tosi huono, kuuma ilma. Kun meillä ei voi olla ulkona kun on talvi. Mutta onneksi se paikka on korkea kattoinen, isot ikkunat ja väljä.

Ja toinen mikä muo jännittää on meidän kummitytöt (alle kouluikäiset) joille ei ole mitään käytöstapoja eikä vanhemmat kiellä heitä vaan jättää ne aina muiden (eli mun ja mun perheen) taakaksi. Joten mietityttää että mitä jos multa tai mun perheeltä menee asioita ohi sen takia että tytöt roikkuu meissä. Vaikka ne ovat aivan ihania ja suloisia on hääpäivä sellanen jollon en haluaisi leikittää kenenkään lapsia. Eikä kukaan muukaan lähisukulainen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos nuo kummitytöt stressaa niin paljon, niin mikset jätä kutsumatta. Minä olen deletoinut häistämme kaiken, mikä voisi aiheuttaa stressiä, niin kas, eipä ole stressistä tietoakaan. =) Kyllä nämä stressinaiheet tuntuvat pääosin olevan itseaiheutettuja juttuja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen tässä jo monta kuukautta ollut iloinen siitä, kuinka hyvin meillä on järjestelyt tehty. Mutta eilen illalla en saanut unta ja iski ihan kamala itkupotkuraivari -hysteriakohtaus. Sain eilen tietää, ettei meidän juhlapaikkaan pääse perjantaina vaan vasta lauantaina aamulla. Olen luonteeltani pieni perfektionisti ja nyt joudun luottamaan kaiken somistuksen muiden ihmisten käsiin. Tuntuu aika kamalalta, etten itse nää lopullista somitusta kuin vasta hääpäivänä vihkimisen jälkeen :hysteric: Eilen tuntui, että kaikki menee päin mäntyä ja miljoona asiaa hoitamatta, mutta nyt aamulla jo parempi fiilis. Ei kai tässä auta muu kuin pyytää apua ja niellä pettymys.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh jonkin verran on häästressiä, muttei onneksi mitään hirvittävän vakavaa. Aadalla tuossa ylempänä on kyllä ikävä tilanne. :unsure: Toisaalta, somistuksesta tulee varmasti kaunis joka tapauksessa! :)

Ohjelman palaset ovat meillä vielä levällään, mutta saadaan ne varmasti kasaan 2 viikossa (koska pakko :D). Pukeutumis- ja kaunistautumisasioissa mieheltä puuttuu vielä pientä (solmio, mutta on yksi tietty mielessä, kalvosinnapit jne.) ja minulta korvakorut. Muutoin sillä saralla kaikki on suunnilleen kunnossa, tosin oman hartiahuivini teko on vielä kesken ja toivon, että tilaamani kengät sopivat, eikä tarvitse metsästää vaihtoehtoa b. En kuitenkaan huolehdi näistä valtavasti, töiden jälkeen on iltoja aikaa tehdä huivia (tod. näk. ylihuomenna valmis) / käydä viime hetken ostoksilla. Musiikkipuoli jää hyvin viime minuuteille, mutta osaava tuttu DJ hoitaa varmasti illan kunnialla. Häävalssi on sentään jo hänelle ilmoitettu ja löytyy varmasti levylaukusta. Valokuvaajan kanssa tapaaminen on tulevalla viikolla, jolloin ideat hääkuvauksen suhteen lyödään lukkoon. Hääpaikalla käydään myös tulevalla viikolla, jolloin loputkin ruokapuoleen ja somistukseen liittyvät asiat selkeytyvät.

Stressiä on ehkä eniten aiheuttanut ja aiheuttaa vieraiden viihtyvyys. Ja osittain myös pöytäjärjestys. Eiköhän tämä siltikin tästä! Jollain tapaa sitä vain luottaa, että kaikki järjestyy. Eikähän sen päivän tarvitse olla vieraillemme oikeasti ainutlaatuinen huipputapahtuma, riittää kun se on sitä meille. Vieraat toivottavasti näkevät sen, että onnellinen pari "saa toisensa" - muulla ei ole juurikaan merkitystä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paniikki kohtaus ei oo kaukana nyt !

Meidänhän siis oli tarkoitus mennä joulukuussa 12päivä naimisiin ja eilen sain puhelun maistraatista ja kerrottin, että ei onnistukkaan, he ovat katsoneet väärin !

Eli 12.12 on täynnä ilta kuuteen asti ja meidät poistettiin kalenterista tämän vuoksi.

Noh, olemme sit miettineet että 11.12 tai 20.12 on sitten se meidän päivä, en vaan oo vielä soittanut maistraattiin tästä asiasta, mutta jospa se huomenna onnistuu.

Meidän hääbudjekti on pieni, olemme jättäneet joka kuukausi muutamia satasia (joskus enemmänkin) syrjään ja sillä rahalla sit maksetaan kaikki ym..

tosin nyt olen sit nähnyt monta asiaa missä säästää,kun on selannut netin ihmeellistä maailmaa ja seurannut hääfoorumeja ynnä muita.

En aijo ostaa mitään uutta häämekkoa, vaan otan sen mitä kaapista löytyy! menemme kuitenkin maistraatissa jossa on minun ja mieheni lisäksi kaksi ystäväämme todistamassa ja tilaisuuden jälkeen karkaamme samantien. Menemme niin salassa muilta naimisiin kun vaan voi.

Löysin erään nettisivun missä oli pilkkahintaan mekkoja,myönnän että olen kuolannut ja haaveillut ihanasta mekosta, mutta pieni on budjekti :s

Meillä ei ole vieläkään tiedossa minne lähemme kun olemme sanoneet Tahdon.

Panikoin jo tätäkin, koska en halua jäädä seisomaan maistraatin eteen sormi suussa, että " Mitäs nyt " ? !

Stressaan hääkampauksen kanssa ! Minulla on tosi pitkät mustat hiukset, mitä nuille osaa tehdä ?

Entä häämeikki? ... Minulla on isot siniset silmät...

Voi Häät ja niitten stressi !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*

Muokattu: , käyttäjä: Pähkinäinen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta ja paljon olikin apua :)

Siis tuolla "karkaamisella" tarkoitan sitä, että me emme pidä mitään juhlia ym vaan samantien kun olemme maistraatista päässeet,lähdemme heti pois kotiseudulta ja nautimme vain toisistamme.

Sitten kun olemme viikonlopun olleet pois ja palaamme takaisin kerromma muille hää uutisesta.

Huomenna soitan maistraattiin ja varaan päiväksi 7.12 ja seuraavalla viikolla 14-15pvä pidämme pienet juhlat johon kutsumme ainoastaan kaikista läheisimmät ihmiset ja nimiä tulikin 12 :) Eli tosi pienet ja simppelit!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*

Muokattu: , käyttäjä: Pähkinäinen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla tuli ensimmäisenä mieleen tuosta meikistä ja kampauksesta kaverit. (Ymmärsin siis, ettet omasta mielestäsi osaa.) Onko sinulla sellaista kaveria, joka osaisi hyvin /jonkun verran jompaa kumpaa? Voisi olla ihan mukavaa "tyttöjen juttuna" yhdessä tehdä sinulle meikki ja kampaus. Näin saisit apua varsinkin takaosan tekemiseen, minne on vaikea nähdä. Mallia ja ohjevideoita voit katsella vaikka youtubesta. Siellä on vaikka mitä ja taatusti onnistuu parin harjoituskerran jälkeen! Esim. hakusanoilla formal updo (long hair), bridal updos jne. jne. Varmaan helpoin (?) on laittaa ensin kiharat (rullilla tai sormikiharoilla vaikka yön yli tai jos löytyy kaveri niin raudalla). Ne voi sitten jättää auki tai kerätä puoliksi nutturalle, tai sitten kokonutturalle. Päälle voi lätkäistä kukkasen/korun/höyheniä/mitävaan. Riippuu tottumuksesta, maustasi, puvusta jne. Kannattaa myös huomioida sää (kostealla kiharat ei välttämättä pysy, kuumalla auki olevat hiukset voi olla hankalat) ja hiuslaatu. Suosittelen muotovaahtoa/vahaa ja lakkaa, ehkäpä glitter-suihketta :)

Meikin kanssa suosittelen kanssa kääntymään googlen ja youtuben puoleen. Internetin ihmemaailma on pullollaan ohjesivustoja ;) Jos et yleensä meikkaa (?) niin ei ehkä kannata lähteä mihinkään Lady Godiva-meikkiin :D Perustana kuitenkin hyvä pohja (hyvät tuotteet), siihen päälle nätit rajaukset, ripsari, luomiväriä (tähän erityisesti ohjeita netissä), poskipunaa, aurinkopuuteria -taivas on rajana ja harjoittelu tekee mestarin ;) Minä käytän omiin sini-harmaisiin silmiin yleensä ruskeaa ja joskus lämmintä punaista. Jos et tiedä, mitkä sävyt (kylmät/lämpimät) sinulle sopivat, naikkarit tai (näköjään rakastamani) google auttavat :)

Mekkojen suhteen kannattaa tosiaankin käydä läpi nettikaupat. Riippuen siitä kuinka paljon olet valmis "tinkimään" väristä, kankaasta, mallista ja toimitusajasta, esim. Ebay ja tuolla hääpukeutumisen puolella mainitut hää- ja kaasonpukukaupat kannattaa katsoa. Ebayssa kokeile vaikka hakuja: formal dress, bridal dress, bridesmaid dress jne. Hinnat lähtee siitä n. 15e.

muoks. Kauniit korut on myös yksi vaihtoehto näyttävälle kampaukselle. Nämä asiat riippuvat pitkälti tyylistäsi.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ah ja puutunpa vielä tuohon "häämatkaan". Miten olisi kaupunkiloma Suomessa teille kivassa paikassa: hemmottelua (kylpylä), urheilua (mökki laskettelukeskuksessa, eräjormailua), kulttuuria (liput+hotelli keikalle, oopperaan jne.), risteily... Tai ulkomailla, esim. Tallinnaan&Riigaan on halpoja lentoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos taas vastauksista! :)

Ainoat meikit jotka osaan laittaa on kyllä jotkut baarimeikit, mutta ei ole koskaan tarvinnut juhliin meikata..Serkkuni häihinkin meikkasin ite, mutta nyt kun on omat häät tiedossa haluan jotain erinlaista ja hienoa! :)

Eräs kaverini on kampaaja ja lupautui tulla tekemään muutamia kampauksia,mutta jotenkin epäilen kuitenkin mitähän tästä hiusopetaariosta tulee..:s

se ei ehkä siitä kaikista parhaimmasta päästä ole, kun jätti opinnot kesken.

Mekkoja oon selannut todella paljon ja varmaan se pitää lähtä nyt kaupungista katsomaan, jos sieltä löytys se ihanin!

Näillä näkymin sitä oltais karkaamassa kylpylään löyty kiva hääyö paketti ja vietämme hääyön ja viikonlopun sit rentoutuen kylpylässä! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

<p><p>Kyllä se häästressi nousi sitten kuitenkin. Kaikkea pientä vielä tekemättä ja mulle nousi kuume maanantaina. 3 päivää häihin ja masentaa jo nyt ajatus siitä päivästä kun olen parhaimmillaankin varmaan puolikuntoinen, enkä pysty täysillä siitä nauttimaan. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*

Muokattu: , käyttäjä: Pähkinäinen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

<p><p>Kyllä se häästressi nousi sitten kuitenkin. Kaikkea pientä vielä tekemättä ja mulle nousi kuume maanantaina. 3 päivää häihin ja masentaa jo nyt ajatus siitä päivästä kun olen parhaimmillaankin varmaan puolikuntoinen, enkä pysty täysillä siitä nauttimaan. :(

Oi voi :( Voisit kyllä hyvin mielestäni käydä lääkärissä - oman kokemukseni perusteella yksityiset ymmärtävät paremmin kuin kunnalliset ;) ei todellakaan kannata pilata päivää sillä, että on siellä puolikuntoisena! :( Otat semmoset tropit että jaksat olla! Jaksamista :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

häät.fi sivustolla oli aivan loistava lainaus tähän aiheeseen, laitanpa sen tänne myös! ;)

417569_4470317477818_1707572770_n.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tuosta ihanasta muistutuksesta sprsilly! Juuri niinhän se on :):-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvä lainaus, pitänee tulostaa jääkaapin oveen...

Mua stressaa kun kaikki on vielä niin avoinna. Ja se että tässä on aikaa vielä vaikka kuinka ja silti pitäisi osata tehdä jo päätöksiä! Tiedän että stressi helpottaa kun saan vähän selvyyttä näihin juttuihin ja päätöksiä tehtyä. Pitänee siis vain vetää syvään henkeä ja antaa ajan kulua.

Sen lisäksi stressaa jo etukäteen se että minun olisi tarkoitus suorittaa keväällä opintoihin liittyvää harjoittelua eri kaupungissa ja kuitenkin samalla suorittaa yliopistolla kursseja hyvää tahtia (eri kaupungista käsin, opiskelen päätoimisesti kotipaikkakunnallani), eipä siinä taida paljon ehtiä häitä pohdiskella!? Ja vieläpä just siihen aikaan kun niitä häitä pitäisi alkaa toden teolla pistää pakettiin. :(

Mies on ihan rauhallisin mielin ja kaaso hermoilee. Mä koitan sitten tasapainoilla tässä välissä. :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Stressaa, kun ei ole vielä mitään varmaa, mutta joka paikasta toitotetaan, että ois jo hyvä olla ainakin paikka varattuna.

Mut ei oo. Ja niitä on niin monta joita pitäis käydä kattomassa, ja sitten punnita, mikä on puute on vähiten paha. Ja kaikille ei voi lähettää sähköpostia, ja jotkut ei vastaa puhelimeen, ja jotkut soittelee jo peräänkin että "no mitä päätätte" NO EN TIEDÄ VIELÄ

Kamalasti kaikkea pitäis jo päättää. Muu ei oo vielä varmaa kuin se että naimisiin mennään, ja kenen kanssa. Eikö se nyt riittäis, vielä vuosi aikaa... huokh

No, ehkä tämä tästä, kun saa tuon paikan päätettyä. Sitten saa hengähtää, ja keskittyä niihin mukaviin, kuten pukuostoksiin... hihii :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä stressaan jo nyt vaikka häät vasta kahden vuoden päästä :D Mutta ihan hyvää stressiä, ihanaa päästä vihdoin suunnittelemaan!! Ja yritä tehdä pikkuhiljaa ajan kanssa kaiken ja mahdollisimman paljon itse ettei tuu sit viime hetken paniikkia.. Vaikka tiiän että sekin sieltä tulee ;) !! Ja paikka meillä on jo varattu ja mun vanhemmat luvannut sen maksaa eli ainakin on paikka missä juhlia jos ei muuta ja pappi ilmainen eli naimisiinkin päästään :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tajusin nyt vasta että hetkonen, meidän häihin on enää 5kk..!! En ole ennen järjestänyt mitään juhlia niin on alkanut vähän pelottamaan. Oon muutenkin aina ollut paha jännittäjä. Vieraita kutsumme n.70. Kirkko on varattu, juhlapaikka on varattu, pitopalvelu varattu, bändi varattu, valokuvaaja varattu, Hääpuku hankittu, vannealushame hankittu, hääyöhotelli varattu, mekkaaja/kampaaja varattu, ohjelmaa suunniteltu, kutsukortit tehdään kohta, sormukset hankittu. Muuta emme ole vielä tehneet ja nyt mietinkin että mitä seuraavaksi? Oon ihan jumissa. En missään nimessä halua mitään paniikkia kuukautta ennen häitä, että sillon olisi vielä asioita tekemättä! Haluan hoitaa kaiken pois alta mahdollisimman nopeasti. Pitäisikö seuraavaksi pitää joku palaveri kaasojen/bestmanien ja vanhempien kanssa? Haluan mahdollisimman rennot häät ja mietinkin että kaikkihan saattaa mennä ihan omalla painollaan vaikka kaikki asiat ei olisikaan ihan tarkalleen suunniteltu. Vai mitä olette mieltä? Pitääkö kaikki suunnitella tarkalleen jotta häistä tulee onnistuneet? Nyt alko vähän stressaamaan kun ei ole tosissaan kun päälle 5kk.. ja aika menee TODELLA nopeasti... Oon ottanut tähän mennessä ehkä vähän liian "rennosti"....KÄÄK.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko sulla käytössä jokin muistilista, esim. nämä  naikkareiden? Varmaan helpottais tuota turhaa (!) stressiä, jos voisit nähdä, että mitä kaikkea on jo valmiina :)

 

Palaveri vois olla ihan hyvä, vähän käydä läpi, että mitä ohjelmaa, päivän aikataulua, avustajien tehtäviä jne. Siitä on keskusteltu ainakin tässä.

 

Mulla tuli mieleen pari "pikkujuttua", jotka ei välttämättä ole teillä tarpeen tai ei nyt välttämättä tulenpalavia asioita:

- kukat ja/tai muu koristelu

- ruoka- ja juomatarjoiluista pitopalvelun kanssa sopiminen (esim. menu, kakku, omat tuomiset yms.)

- kuljetukset ja vieraiden majoittuminen (hääauto / vieraiden kyydit / taksit yms. tai opasteet)

- miehen vaatteet ja asusteet ( +morsiustyttöjen yms. vaatteet)

- häämatkan varaus

 

Nämä vois sitten olla 4-1kk ennen:

- hääinfo kutsuun, häälehti tms. opas/ajanviete

- korut yms. (tiara, huntu, korvikset, solmioneula) ja kihlojen huolto

- kosmetologi, manikyyri yms. varaus

- lahjalista

- häävalssin harjoittelu

- polttarit!! ;)

- papin&kanttorin tapaaminen (musiikki yms. onko jotain muita esiintyjiä?)

- bändille kommunikointi (biisitoiveita, tyylisuuntaa tms.)

- huomenlahjat

 

Ite tykkään siitä, että asiat on ns. tiedostettu ja siksi tuo naikkareiden tehtävälista ajankohtineen on minusta hyvä. "Hyvin suunniteltu on puoliksi valmis" 8)

 

muoks. ooh! melkein meinasi tärkein jäädä - kengät! :D ja niiden koekävely

niin ja jos annatte hääkarkkia tai muuta lahjaa, niin se

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tipzilla!! :) tuosta naikkareiden muistilistastakin tulee olemaan hyötyä.. :) Pikkuhiljaa hyvä tulee!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
 Haluan mahdollisimman rennot häät ja mietinkin että kaikkihan saattaa mennä ihan omalla painollaan vaikka kaikki asiat ei olisikaan ihan tarkalleen suunniteltu. Vai mitä olette mieltä? Pitääkö kaikki suunnitella tarkalleen jotta häistä tulee onnistuneet?

 

Mä oon sitä mieltä, että kaikki kannattaa suunnitella tarkasti, MUTTA en usko, että palvelee kenenkään etua jos on minuuttiaikataulu ja kauhea stressi, että siinä pysytään. Miettikää huolella, mikä teille on tärkeää hääpäivässänne ja menkää sitten sen ehdoilla. Eli jos teille on esim. tärkeintä bändi ja tanssiminen, niin varatkaa siihen kunnolla aikaa ja pitäkää huoli, että vieraatkin ymmärtävät sen. Keinoja tähän on esim. etukäteisvinkkaaminen tai pöytäohjelma, josta käy ilmi, että kaikkien olisi parempi pistää jalalla koreasti. Jos taas tykkäätte perinteistä, pitäkää huoli, että kaikki seikat viittaa perinteikkäisiin häihin. Jos haluatte rauhallisen tunnelman, ei liikaa ohjelmaa jne. Ja uskon, että mitä enemmän vieraat tietää, mitä heiltä odotetaan, sitä helpompaa heillä on olla ja siten rentoutua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään