Häästressi/paniikki häihin liittyen (yhdistetty ketjuja)


S&A-09

Recommended Posts

Hmm.. Mä en oo vielä ressannut pitopalvelusta lainkaan. Yhteen laitoin kyselyn ja sanoivat palaavansa lomalta tammikuun lopussa niin ajattelin että ryhdyn sitten hommiin :) Meillä tosin vaikuttaa myös se, että vaihtoehdot pitopalvelulle on rajattu kun halutaan joku joka on tehnyt siinä paikassa aiemminkin. On tuo saariolosuhde kuitenkin sen verta erikoinen että vähiten joutuu säätämään kun pitopalvelu tietää miten homma toimii.

 

Sen sijaan mä haluisin sen vihkiajan selville. Pahimmassa tapauksessa selviää vasta HUHTIKUUSSA!! Ei juma.. 

 

Haluisin saada kaikki tollaset asiat selville jotta saisin tehtyä kutsut jne mahdollisimman hyvissä ajoin. Ei huvittaisi kaikkea vääntää sitten siinä kevään kynnyksellä. Pimeinä talvi-iltoina olis hyvää aikaa!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

annelii: Olen. Ja juurikin saanut vastaukseksi: "ööö niiin juu". Ne ymmärrän jotka saavat tietää työvuoronsa vasta kuun vaihteessa (ja he ovatkin siitä itse ilmoittaneet jo ajoissa). Ja sen ymmärrän aina jos tulee sairastumisia/joutuukin töihin jne. mutta tämä että sanotaan jo ilmottaumisajan jälkeenkin vielä öööö:tä.

Link to comment
Share on other sites

Joala: Jos ne on semmosia ihmisiä että teille ei ole "Niin väliksi" vaikka eivät tulisikaan, niin päätät vaan että eivät ole tulossa kun eivät ole ilmottautuneet. Ja siis ilmoitat toki heille että heitä ei ole nyt laskettu mukaan etteivät vahingossa paukkaa paikalle. Mä en ainakaan tollasta jäisi odottelemaan. Ei kannata ilmoittaa tästä käytännöstä etukäteen koska sitten ilmottautuvat "varmuuden vuoksi" ilman tarkkaa aikomusta tulla lopulta paikalle.

 

Ihmiset on kyllä ärsyttäviä. Siis totta kai koskaan ei voi tietää jos tulee jotain yllättävää (sairastuminen, ennakoimaton työmatka jne) mutta kyllähän sitä nyt aikuisen ihmisen pitää osata sanoa että tuleeko vaiko eikö tule.

Link to comment
Share on other sites

Melkein meinaa alkaa stressaamaan, kun hyvissä ajoin naapurikunnasta varattu juhla+vihkipaikka ilmoittikin eilen tuplabuukkauksesta ja perui meidän juhlat. Häät on elokuussa.
Viime syksynä kun soittelin kirkkoa omasta kunnasta meidän päivälle, niin se oli jo silloin aivan täyteen ammuttu. Vihkiminen olisi ollut juurikin tästä syystä tuolla juhlapaikassa.

 

Nyt varmaan jäädään omalle paikkakunnalle, mutta mistä pappi ja kirkko.. :girl_cray2:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä ressaan, yleensä aamuyöstä, ihan kaikenlaisesta. Tällä hetkellä kutsukorttien kiireellisestä aikataulusta, äh.

 

Ja tästä: kuka hakee hääkukat hääpäivän aamuna ja laittaa ne paikalleen. Lievittäkää tän morsion stressiä ja kertokaa, voiskohan ne kukat hakea edellisenä päivänä? Paikka kuitenkin koristellaan etukäteen edellisiltana. Nuupahtaako kukat?

 

Hääpaikan tuolien huput sentään sain hommattua, yksi ressitekijä vähemmän. :D

Link to comment
Share on other sites

Olisikko juhlapaikalla jääkaappia jota voisi säätää vain hieman viileäksi? Siellähän kukat säilyisi :) Riippuu tietenkin vähän siitä mitä kukkia on tulossa/ mikä on ihanteellinen lämpötila.

Kuinka aikaisin teillä pitopalvelu tahtoo tietää varman osallistuja määrän? Riittäisikö jos tietää viikon etuajassa montako tulee? Silloin luulis jo suurimman osan tietävän pääseekö :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Varsinaisesti ei stressaa (VIELÄ), mutta aika alkaa käydä sen verran vähiin, että pikkuhiljaa olisi alettava tekemään päätöksiä asioiden suhteen ja vieläpä osattava pitää niistä kiinni. Häitä suunnitellessa tulee helposti ainakin itselleni ähky kaiken kanssa, kun Pinterest, Etsy, häälehdet, hääblogit ja ja ja ja ovat pullollaan kaikkea ihanan näköistä ja kivaa ja suloista ja turhaa ja tarpeetonta mutta silti jollain tapaa viehättävää. Liikaa vaihtoehtoja, joita selaillessa saa aikaa hukutettua helposti tuntitolkulla - huh! Toisaalta on kiva käyttää aikaa selailuun ja mahdollisuuksien selvittämiseen, niistä kuitenkin pikkuhiljaa muotoutuu pohjaa myös omille valinnoille. Mutta kun materiaalia on niin tuhottomasti :girl_impossible: 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jos posti ei ole mennyt perille merkin vajauden vuoksi, niin yleensä posti lähettää tietoa asiasta joko saajalle tai lähettäjälle. Ainakin itselle on tullut jouluisin slloin tällöin näitä kalliita joulukortteja joista on siis puuttunut postimerkki. Silloin saaja on joutunut maksamaan sen että saa kirjeen itselleen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aaaargh!!! Hääsuunnittelu on ihan  :skilletgirl:  sanonko mistä. En tiiä enää että mitä tässä pitäis tehä, kun vieraita on max. 30, niin jos niistä esim. 5-10 jättää tulematta, on paljon. Helpommaksi asiaa ei tee sekään, että suurin osa vieraista ei tule toimeen keskenään. Toisekseen, meidän kaaso & bestman "ehdokkaat" näkevät naimisiinmenon aivan turhana, ideakeskusteluista ei tule mitään kun eivät ota tosissaan mitään. Jos on ilmaista viinaa tarjolla niin millään muulla ei ole väliä. Jes. Yritä tässä nyt sitten mitään järkätä, kyllä nakertaa. :(

Link to comment
Share on other sites

Mulle on iskenyt kanssa paniikki/stressi.. Tuntuu että minä olen ainoa jota oikeasti kiinnostaa meidän häät!

Joo no sulho sanoo jotain kun ehdotan,muttei oma-aloitteisesti.. Kaasotkin tuntuu olevan sillä asenteella että tulevat paikalle ja tekevät mitä käsketään..

Minä haluaisin oikeasti jutella suunnitelmista, suunnitella, ottaa selvää.. Mutta kaikki on langennut minulle.

Suurin paniikki tällä hetkellä on se, että mistä minä mekon hommaan! Vajaa 2kk häihin, eikä minulla ole mekkoa!

Olen todella epävarma joten tartteisin mekkovaihtoehtoihin mielipiteitä vaankun en niitä saa.. (pitäisi siis hetikohta tilata että kerkeää tulla, kotimaasta ostettuihin mekkoihin kun minulla ei ole varaa..)

Link to comment
Share on other sites

Suurin paniikki tällä hetkellä on se, että mistä minä mekon hommaan! Vajaa 2kk häihin, eikä minulla ole mekkoa!

Olen todella epävarma joten tartteisin mekkovaihtoehtoihin mielipiteitä vaankun en niitä saa.. (pitäisi siis hetikohta tilata että kerkeää tulla, kotimaasta ostettuihin mekkoihin kun minulla ei ole varaa..)

Ootko kokeillut käytettynä kattoa facebookin kirpparilta, tori.fi, keltainen pörssi, huuto.net. paikoista?  Tai naikkareitten kirpparilta? :)   Itse löysin ihanan 1000euron puvun 250 eurolla. Ja halvempiakin on tullut vastaan, ja nekin on olleet tosi kauniita! :)

Link to comment
Share on other sites

Pikkuhiljaa tässä alkaa miettiä, että ehtiiköhän saada mitään aikaan. Vähän päälle kuukausi aikaa ja morsian ei mahdu mekkoonsa, mekko on 30cm liian pitkä, ainoastaan pääruoka on päätetty ja sekin varmistuu vasta kun on tehty ja maistettu koe-erä.

 

Onneksi lähipiiristä löytyy ompelija joka on aikonut tuon mekon lyhentämisen kanssa auttaa ja ylimääräisellä kankaalla saadaan nyörityksen alta selkäkin kokonaan piiloon, jos sitä paria senttiä ei ehdi saada morsiamesta pois.

 

Kaikki virallisuudetkin on hoitamatta kun pitäisi vissiin itse hoitaa kaikki. Sulhanen kyllä lähtee mukaan noihin (pakkohan sen on) mutta tuntuu, että kaikki aloitteet pitää tulla aina minulta. 

 

Laitan tuon kyllä viemään mekon pesulaan ja hakemaan karkit+miedot juomat Haaparannan puolelta niin saa sekin tehdä jotain  :skilletgirl:

 

Onneksi meillä on todella pienet juhlat tulossa. Näin jo unta, että juhlat oli ohi ja tajuttiin vasta siinä vaiheessa, että hei me unohdettiin kokonaan ottaa kuvat :D

Link to comment
Share on other sites

Ihana lukea, että muitakin hirvittää aikataulut! Ensin tossa aikani harmittelin, että kaiken saa itse hoitaa mutta sitten tajusin, etten loppupeleissä edessä laskisi mitään tehtäviä muiden käsiin, joka tapauksessa varmistaisin kaiken kolmeen kertaa itse joten helpommalla selviää, kun itse tekee alusta loppuun. Eikä ainakaan voi muita syytellä jos lopputulos ei miellytä :) Häihin 89 päivää ja nyt pitäisi aloittaa näpertely ja askartelu, blaah. Tähän asti kaikki onkin hoitunut soittamalla pari puhelua. Stressaan myös omista polttareistani - en usko, että edes päivää on vielä päätetty. Tai sitten lähipiirini näyttelijänlahjat ylittävät kaikki odotukset...

Link to comment
Share on other sites

Ai niin, ja hirvittää myös se, että kun samassa rakennuksessa on yläkerrassa (meillä katutaso, toisilla 8. kerros) toiset häät, niin mitäs jos molempien häiden yhteensä 250 vierasta paukkasee samaan aikaan aulaan? Siinä sitten metsästetään sukulaisia yläkerrasta. Toivottavasti catering-firma suostuu sen verta paljastamaan yläkertalaisten aikataulua että tämä sotku vältetään...

Link to comment
Share on other sites

Meikä-morssian painikoi yhtenä asiana seuraavaa: Kersat alkavat meuhkaamaan kirkossa! Itkua, parkua, huutoa, mekastusta, ja niin -anteeksi- ymmärtämättömät vanhemmat, etteivät tajua lähteä ulos kiljukaulan kanssa! Siitä ei kukaan, toistan: KUKAAN, saa yhtään mitään irti, että sinne jäädää huutamaan ja pilaamaan vihkipuheet ym. kaikilta muilta, ennen kaikkea hääparilta. Ja kyllä, häihimme ovat lapset tervetulleita, mutta vanhemmilla PITÄÄ olla sen verran pelisilmää, että ULOS ULOS ULOS siinä vaiheessa ku pikku Pirjo-Pentiltä menee hermo ja hepuli KIRKOSSA alkaa. Kaikkein vähiten ne kiljukaulojen vieressä istuvat vanhemmat kuulevat/saavat irti siinä vaiheessa ku show on irti, joten miksi ei tekisi palvelusta kaikille muille ja menisi pihalle?? Kun kokemus menee heiltä anyway ohi.

 

En todellakaan haluaisi alkaa alttarilta mulkaamaan kiukkuisesti :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...