Jump to content
Naimisiin.info

Kirkon varaaminen Turussa


Guest zelda

Recommended Posts

..Tuntuu olevan ihan mahdotonta. Kirkon saa siis varata vasta tarkalleen vuosi ennen. Meillä on tulossa heinkuun viimeinen vkl joka on kai aika suosittu, joten onkohan mitään mahdollisuutta saada kirkkoa järkevään aikaan? Kuulumme Martin seurakuntaan mutta Martin kirkkoa en halua, ja esim. Mikaelin seurakunnassa siihen kuuluvat ovat etusijalla ja muille on jakaa aikoja vasta 16:15 alkaen. Tosi typerää. Millaisia kokemuksia on kirkon varaamisesta Turussa, oletteko saaneet haluamanne ajan, kuinka paljon etukäteen olette menneet jonottamaan seurakuntaviraston pihalle aamulla jne??

Link to comment
Share on other sites

Jep, vasta päivälleen vuotta ennen. Me teimme n. vuosi sitten niin, että sulhasen kanssa olimme heti aamusta alkaen molemmat soittamassa seurakuntasihteerille. Olimme molemmat töissä, joten ei päästy menemään suoraan paikalle.

Käsittääkseni ensimmäinen jaettava vihkiaika on joka tapauksessa vasta 15:30, ja yhdelle parille varataan aikaa 45 minuuttia. Eli tuo 16:15 on toinen mahdollinen aika, jonka voi saada. Aika tylsää, mekin saimme vasta tuon toisen ajan vaikka soitimme linjoille heti kun ne aukesivat. Minun tietääkseni ei ole mitään sääntöä, että Mikaelin seurakuntalaisille varattaisiin se ensimmäinen aika. Muistaakseni eräs tämän kesän turkulainen naikkari kuului Maarian seurakuntaan, mutta heidät vihittiin Mikaelin kirkossa 15:30. En tiedä, voi olla että nyt muistan jo ihan väärin nuo yksityiskohdat.

Kaipa se aikamoista tuuripeliä on, että minkä kirkon ja minkä ajan saa. Ei siinä voi kun yrittää heti aamusta olla reippaana varailemasa. Jos jompi kumpi pääsee vaikka paikalle ja toinen soittaa puhelimella?

Tsemppiä kirkon varaukseen!! Se on jännä hetki! :girl_sigh: Aina sitä jonkun kirkon ja vihkiajan saa, kukaan ei jää ilman. :girl_pinkglassesf:

Link to comment
Share on other sites

lauantaisin klo 14.45 ja 15.30 VAIN MIKAELILAISILLE, muille klo 16.15, 17 ja 17.45

Lyhyellä varoitusajalla vapaana olevia aikaisempia aikoja voidaan antaa muillekin etenkin sesongin ulkopuolella. Kaikkihan eivät toki varaa kirkkoa vielä vuotta ennen vaan on niitä varauksia joskus vielä pari viikkoa ennen häitä ilmestynyt. Peruutuksiakin tulee aika paljon myös sesonkiaikana. Se on tietysti harmi niiden kannalta jotka olisivat halunneet jonkin tietyn ajan, kun se sitten vapautuu kuukautta ennen h-hetkeä.

(Edit 4.8.2012 ajantasaiset kellonajat.)

Link to comment
Share on other sites

Myös Tuomiokirkossa on kaksi ensimmäistä aikaa (14.00 ja 14.45) varattu oman seurakunnan jäsenille eli muut saavat 15.30 alkaen aikoja. Meillä on häät 11.8. eli myös hyvin suosittuna lauantaina. Soittelin kirkkoaikaa vasta muutama päivä ensimmäisen mahdollisuuden jälkeen ja silloin Tuomiokirkosta oli mennyt vasta yksi aika, joten tuomiokirkkoseurakuntalaisina saimme oikein hyvän ajan. Alun perin olimme ajatelleet Kakskerran kirkkoa mutta siellä ensimmäinen vapaa aika olisi ollut vasta kuuden aikoihin.. Eli riippuu myös aika paljon kirkosta. Mikaelin kirkko on kai suosituin vihkikirkko Turussa?

Link to comment
Share on other sites

Meille sanottiin että Mikaelinkirkko on mikaelinseurakuntalaisille klo 14:15 ja 15:30! Onpas harmi jos asia onkin toisin, koska en yrittänytkiin saada sitten Mikaleinkirkkoa vaan varasimme Tuomiokirkon klo 15:30 ja Mikaelinkirkko olisi ehkä ollut mieleisempi vaihtoehto. Aika hankalalta tuntui asiointi ja yksi sanoi yhtä ja toinen toista. Mutta onpa nyt joku kirkko varattuna ja puolensa on toki myös Tuomiokirkolla.

Link to comment
Share on other sites

Lauraliini-: kuuluttiin silloin Mikaelin seurakuntaan kun varattiin ;)

Muistaakseni toissaviikolla oli Turun sanomissa juttu että Tuomiokirkko sekä Mikaelinkirkko ovat suosituimmat vihkikirkot Turussa.

Meillä varattiin kirkko päivälleen vuosi aiemmin ja ensimmäinen aika oli tuo kello 15.30, mikä oli mahdollisuutta saada. Se riippuu niin päivästäkin ja ainakin näissä suosituissakirkoissa on "avoimet ovet" tiettyyn kellon aikaan saakka, jonka jälkeen kirkko suljetaan yksityiseen käyttöön. Mikaelinkirkko on ainakin avoinna kello 13. saakka.

Jostain luin Turun sivuilta, että Tuomionkirkko on avoinna yleisölle koko päivän jos vihittävällä parilla on alle 200 häävierasta -.- Toisin sanoen, ulkopuolinen voi hiipparoida kirkon takana katsellen hautoja silloin kun itse on vihittävänä. Aika tyhmää.

Muokattu: , käyttäjä: Yazz
Link to comment
Share on other sites

^Juuri tänään käytiin tuomikirkossa tutustumassa ja vahtimestari sanoi että kirkko pidetään kyllä suljettuna turisteilta vihkitoimituksen ajan. Ja meillä siis n. 90 vierasta.

Link to comment
Share on other sites

Yazz juuri sinua tarkointinkin. ;) Hihii. En minä vain tiennyt, että oman seurakunnan jäsenet saisivat kirkosta aikaisempiakin aikoja kuin tuo 15:30. Onpa tylsää. Todella epäselvää informaatiota asiasta, sillä kyllä minä ainakin kirkkoa varatessani kysyin että onko tuo 15:30 tosiaan aikaisin aika jonka voi saada. :huh: Ja meillä tehtiin kirkkovaraus ihan omaan seurakuntaan. Höh. No, onneksi on vihkiminen juhlapaikalla niin jää aikaa juhlimiseen kun aikaa ei kulu siirtymisiin. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...