Guest Mustaa kahvia

"Mutta tottakai teidän täytyy kutsua myös..."

101 viestiä aiheessa

Meillä tuossa jokin aika sitten anoppini oli sitä mieltä, että joko kutsutaan kaikki heidän suvustaan, jolloin vain mieheni sukulaisista olisi tullut n.80hlö+ kaverit joita on myös monta. Ja ilmeisesti minun suvustani olisi sitten karsinut väkeä. Minäpä sitten rävähdin, että hän sitten varmaan vapaaehtoisesti maksaa meidän häät, jolloin kakkos vaihehdoksi tuli "sitten sinne tulee vain minä, mun sisko ja sen lapset, mummi ja vaari molemmilta puolilta". Siinä kohtaa hiljenin kokokaan, enkä sanonu enää sanaakaa. Nyt ollaan sitten mieheni kanssa kaksin katottu vieraslistaa ja juhliin tulisi noin 60henkilöä yhteensä, joka on meidän mielestä sopiva määrä. Anoppi vähän ihmetteli ja yritti vieläkin kertoilla, ketä kuuluu kutsua vielä lisäksi, mutta asia ohitettiin jollain mystisellä tavalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä (vielä kutsujen lähettämisen jälkeenkin!!!!!) aiheutti kinaa isäni veli puolisoineen ja lapsineen.

Porukka on tarkoitus pitää mahdollisimman pienenä ja kutsua (kuten teimmekin) vain ne läheisimmät. 

 

En ole siis isäni veljen kanssa ollut missään tekemisissä kuin pakosta (sukujuhlat ym) viimeiseen kymmeneen vuoteen, en edes muista koska viimeksi olisin tälle sanaakaan sanonut.

Heillä on kolme lasta, joista kaikki jo täysi-ikäisiä ja seurustelevat jokainen. Näinollen siis koko tämän köörin kutsuminen tarkoittaisi kahdeksaa henkeä, joka on aivan pirusti pois neljästäkymmenestä, johon mahdutimme ne oikeasti tärkeä ihmiset.

Syy, miksi vanhempani vänkäsivät näistä, oli se, että paikalle on kutsuttu äitini molemmat siskot ja isäni sisko. Ja ihan siksi, että näiden kanssa olen oikeasti tekemisissä PALJON, pidän heistä jokaisesta ja yksi on kaiken lisäksi vielä kummitätini.

 

Annoin sitten sen verran periksi, että lähetimme kutsun isäni veljelle ja tämän vaimolle, mutta emme yhdellekään serkuistani. He eivät pääse paikalle ja sen kuultuaan isäni väläytti, että kyllähän sitten nämä serkkuni varmaan voivat tulla "edustamaan" tätä sakkia häihin.

Hmph, en olekaan ennen kuullut että mikäli en itse pääse paikalle juhliin joihin _minut_ on kutsuttu, komennan sitten tilalleni mielivaltaisesti jonkun ystäväni...

En vaan enää jaksa taistella tästä asiasta, mutta ymmärrän toisaalta isäni mielipiteen, sillä tuntuisihan se vähän hullulta että esimerkiksi oma tyttäreni joskus kutsuisi häihinsä minut sisarineni mutta jättäisikin yhden pois.

 

Huvittavintahan tässä koko tilanteessa on se, että isäni tietää aivan tarkkaan, että setäni vaimoineen ei paikalle edes haluaisi tulla, vielä vähemmän yhtäkään serkkuani kiinnostaa viettää aikaa jossain minun juhlissani. Olemme siis serkkujeni kanssa niinkin hyvissä väleissä, ettemme edes tervehdi jos näemme kaupungilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minuu ärsyttää suunnattomasti meidän molempien sukujen tapa kutsua aivan kaikki ! Sen takia vieraslista on pidetty salassa visusti ;) 

Äitini pois menon jälkeen kukaan sen puolen sukulaisista ei oo pitänyt minnuun minkäänlaista yhteyttä.. Okei, yksi serkku lisäsi miut facebookissa mutta eipä auta enää kun asiasta on jo kymmenen vuotta kohta ja mie oon pentuna kyllä joulukorttia väsännyt mutta kukaan koskaan takaisin laittanut edes tekstaria.. Joten heistä en kutsu ketään ! Isän puolen mummini jo kerkesi jäkättää " Jos joskus naimisiin menet niin kutsut sitten heidät myös ..." mitä pentelettä  mie niitä sinne kestittämmään?  :skilletgirl:

 

Miehen puolelta ollaan karsittu urakalla (kiitos erään sukujuhlan massiiviset riidat) saatiin siitäkin suur-suvusta mukava porukka kasaan ja isäni puolelta tulee vain isä, sen sisko + veli, mummi + ukki ja niiden sisarukset lapsineen ja lapsen lapsineen.. Näin saatiin sukulaisista kertyvä lauma tippumaan 130 hengestä 75 henkeen.. (aika hyvin kutistettu vai mitä ;) ) Alustavasti oisin halunnut ainoastaan ne ihmiset jotka edes vähän enemmän merkitsee miulle tai miehelle mutta ei niin ei. 

En jaksa sotia tuon raivokkaan sukuni kanssa  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse vähän pelkään hengityselimiin eksyviä palkokasveja, kunhan kaikille valkenee äärimmäisen pelkistetty kutsulista. Yritin kovasti pohjustaa kutsutta jäämistä jo kihlajaisissa puhuen vain lapsuudenperheidemme kutsumisesta. Molemmilla on iso suku ja miehelläni suorastaan massiivinen. Tiedän itse päätyväni ilman apuakin tuohon "jos tämä niin myös tämä" luuppiin, jos alamme kutsua tätiä, setiä, serkkuja... Äkkiä 20 hengen häämme muuttuisivat 200 hengen häiksi. Suurin yksittäinen henkinen ja käytännönongelma on oma biologinen isäni. Lapsenomaisesti haluaisin vielä aikuisenakin huutaa: "Isi, huomaa mut!" Siitä ei kuitenkaan ole mitään iloa, enkä ole varma, haluanko isäni esittämään isän roolia häihini. Sen kummempaan tuo elämästäni vieraantunut mies ei pysty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi inhottavaa tuollainen vihjailu ja syyllistäminen siitä, että ketä pitäisi kutsua ja ketä ei! :unsure: Minä olen sitä mieltä, että häät ovat ennen kaikkea hääparin itsensä juhla. He järjestävät häät, joten minusta heillä - ja vain ja ainoastaan heillä - on päätösvalta siitä, keitä he haluavat paikalle tuona tärkeänä päivänä. Meillä ei onneksi ole kukaan (koputan puuta) ainakaan vielä valittanut kutsuvieraslistasta ja siitä, ketä kutsutaan ja jätetään kutsumatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseäni on kovasti myös mietityttänyt tämä asia.

Aluksi ajateltiin, että vain ne ihan lähimmät sukulaiset ja ystävät. No, rajaus on kuitenkin vaikea tehdä. Mietin, että jos kutsun toisen kummini, jonka kanssa olen enemmän tekemisissä, pitäisi melkein kutsua se toinenkin kummi, vaikka vähemmän ollaankin tekemisissä. Isäni oli sitä mieltä, että kummi pitää kutsua, ja samoin myös tämän vanhemmat, kummini isä on isäni veli. Toki ymmärrän isäni pointin, mutta tuntuu hieman omituiselta kutsua ihmisiä jotka olen viimeksi nähnyt... ...hm... no, en edes muista, tuskin ainakaan täysi-ikäiseksi tuloni jälkeen, (nyt olen 26 vuotias)... En välttämättä edes tunnistaisi heitä, jos kadulla tulisivat vastaan...

Lisäksi muutama ystäväni mietityttää. Eräs ystäväni lakkasi pitämästä yhteyttä lähes kaikkiin ystäviinsä uuden seurustelukumppanin löytymisen myötä. Olen vuoden aikana nähnyt häntä sovitusti kerran ja pari kertaa sattumalta. Häät on vasta vuoden päästä, niin entäs jos tilanne ei siihen mennessä ole muuttunut? Silti pelkään, että hän kyllä loukkaantuu pahasti, mikäli häntä ei kutsuta, koska kuitenkin muuta "samasta piiristä" olen kutsumassa.. Tosin heidän kanssaan olen edelleen tekemisssä...

 

Tavallaan on kyllä tässäkin asiassa melko huvittavaa, että tämä aiheuttaa stressiä, sillä pitäisihän senkin olla jokaisen parin oma päätös ketä kutsuu ja ketä ei, mutta ei se kuitenkaan taida, ainakaan usein, ihan täysin niin mennä... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on myös ongelmia kutsuttavien valinnassa. Sukulaiset olen omalta puoleltani saanut valittua, miehen suku pitää vielä miettiä. Mutta kaverit. Kenen puolisot ja lapset kutsua ja kenen ei. Mitä mieltä olette esim. siitä, että pitääkö yksinhuoltajakaverin pienet lapset kutsua myös? Ja miten tuon kavereiden puolisoiden kutsumisen kans tekee? Pitääkö aina naimisissa olevien puolisot myös kutsua, vaikkei heidän kanssaan olisi muuten tekemisissä kuin tervehtii ja ehkä muutaman sanan vaihtaa kyläillessä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on äärimmäisen rajattu vieraslista. Molempien vanhemmat, sisaret, lapset ja muutama ystävä. Ystävät on kutsuttu ilman puolisoitaan, samoin äitini ilman avomiestään. Ystävät ymmärsivät rajauksen mainiosti, mutta äitini mies ei niinkään, sillä sulhasen äidin avomies kutsuttiin. Sulhasen kohdalla tämä mies on kuitenkin ollut hänen elämässään lapsesta saakka, ja täysi isäpuolen asemassa. Oman äitini mies tuli kuvioihin, kun olin jo aikuisuuden kynnyksellä, enkä koskaan ole tuntenut häntä millään tavalla läheiseksi. En edes pidä kyseisestä henkilöstä. Joten rutinaa asiasta kuultiin, mutta ei noteerattu. Nämä ovat meidän häämme, joihin kutsumme vain ne ihmiset, jotka itsellemme läheisiksi tunnemme. Jos joku ei sitä ymmärrä, olkoon ymmärtämättä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääaiheinen keskustelu äitini kanssa sujui hyvässä hengessä kunnes kerroin, että haluan kutsua vain yhden serkuistani. Tämä serkku ainoa, jonka kanssa olen aina pitänyt yhteyttä ja olin myös hänen häissään. Mutta kuulemma jos kutsuu yhden serkun, on pakko kutsua kaikki. Ovat ikään kuin ota tai jätä -paketti?!

Heh, kuulostipa tutulta. Samaa kuulin itsekin, kun häistä alettiin ensimmäisen kerran puhumaan. Meillä on suku riidoissa keskenään ja sen lisäksi en ole juurikaan ollut serkkujen kanssa tekemisissä. Isäni oli jyrkästi sitä mieltä, että koko paketti. Tottakai. Siitähän tulee vaikka poru, jos joku on kutsuttu ja toista ei.

Tässä on ollut kuukausia aikaa perustella ja lepytellä vanhempia. Kutsuja tehdessä ilmoitin vanhemmille, että kutsun vain yhden serkuista eikä enää tullut vastaväitteitä. Ehkä ovat huomanneet, ettei päätä käännetä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vieraslistaa vaikeuttaa se että äitini on riidoissa veljiensä kanssa. Hänen kolmesta veljestään yksi ainoastaan tulee hänen kanssaan toimeen. Kaksi muuta eivät tulleet edes siskoni häihin muutama vuosi sitten. Entisestään tilannetta vaikeuttaa se että toinen näistä enoista on minun kummisetäni ja hänet kun haluaisin mielelläni häihini, mutta hän ei tule jos äiti tulee. Osa serkuista on myös sillä linjalla että eivät tule jos äitini on paikalla.
Vaikka itsellänikään ei ihan parhaimmat välit äitini kanssa ole haluaisin silti hänet häihini. Mutta voinko kutsua vain ne ihmiset joiden tiedän tulevan? Voinko siis jättää kutsumatta kaksi enoa (joista toinen on kummisetäni) ja kutsua sen enon joka varmasti paikalle saapuu? Vai jätänkö kutsumatta äitini jolloin voin kutsua kaikki enoni? Ja kun oman sukuni tunnen niin muutama ainakin on sellaisia ihmisiä jotka suuttuvat jos kutsun noita ja en heitä...

Meillä on siis tarkoitus pitää pienet häät max. 50 henkilöä. Ja haluaisin oikeasti paikalle sellaisia ihmisiä joiden kanssa ollaan eniten tekemisissä ja ne rakkaimmat ystävät. Voinko siis oikeasti rajata kutsuttavia reilulla kädellä peläten että ei-kutsutut sukulaiset suuttuvat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Miettisin, kenen kanssa haluan olla väleissä myös häiden jälkeen. Itse olen sillä kannalla, että häihin kannattaa kutsua niitä ihmisiä, jotka kokee läheisiksi ja / tai joihin haluaa pitää yhteyttä häiden jälkeen. Voi olla, että välit niihin sukulaisiin / ystäviin, jotka jättää kutsumatta, viilenevät ja jäävät viileiksi, mutta haittaako se ja ketä se haittaa? Jos haluat häiden jälkeen pitää yhteyttä esim. enoihisi, kannattaa ehkä laittaa kaikille kutsu, vaikka kaikki eivät saapuisikaan paikalle. Antaa ainakin sen viestin, että olisivat tervetulleita ja saavat tehdä päätöksen itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Komppailen, kutsu ne, kenen kanssa tunnet olevasi läheinen ja haluat olla jatkossakin :) Kutsusta voi aina kieltäytyä, mutta kutsumatta jättäminen "ei se kuitenkaan tule" voi tuntua pahalta.

 

Onkohan muiden suhtautuminen äitiisi todella noin tulehtunut, että jättäisivät itselle tärkeän ihmisen häät väliin?  50 hengen häissäkin pystyy varmasti "välttelemään" ei-niin-mieleistä henkilöä, jos ei istu samassa pöydässä ja vieraille ei ole suunniteltu mitään ryhmäytymisleikkejä. Mietin vain, että oletko ihan varma, että et edes halua "antaa mahdollisuutta" tulla häihisi.. Minä laittaisin kutsut ehdottomasti kaikille, joiden toivoisin tulevan.

Lisää vertaistukea mm.

Lähettääkö kutsu, heille jotka eivät kumminkaan tule?

Kutsuakko vai eikö kutsua...?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No neljä vuotta sitten oli isosiskoni häät jonne juurikin nämä kaksi enoa jättivät tulematta koska äiti oli siellä. Sukulaisten välit on olleet tulehtuneet nyt noin kymmenen vuotta. Ehkäpä ne kutsut tosiaan lähtee vain niille keitä sinne oikeasti haluan. Ja onneksi tässä on vielä vähän aikaa miettiä ketä sinne haluaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mites teidän mielestä, onko kaikki polttareihin kutsutut kutsuttava myös häihin? Kun mietin että he jotka juhlivat polttareissa mukana niin odottavatko sitten automaattisesti kutsua myös häihin? Kun osa on kivoja kavereita joiden kanssa olisi kiva viettää iltaa, mutta sitten taas häiden vierasmäärä tarkoitus pitää hyvinkin pienenä, että mukana olisi vain kaasot ja bestman jotka on morsiusparin parhaita ystäviä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Niin tuossa ketjussahan on asiasta keskustelua paljonkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ooh, sorry, en huomannut tuota linkkiä :) kiitos. Luen siitä enemmän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onpa mukavaa löytää vähän vertaistukea! Meille sulhasen vanhemmat ilmoittivat, että kaikki sukulaiset täytyy kutsua, muuten heidän päivänsä on pilalla ja eivät tule koko juhlaan. Itse haluaisimme kutsua häihimme ihmiset, joiden kanssa olemme muutenkin koko ajan tekemisissä, mikä tarkoittaa lähisukua ja kavereita. Olimme aikoneet jättää kutsumatta sulhasen puolelta sukulaisia, joita en ole melkein kymmenen vuoden seurusteluaikanamme koskaan edes nähnyt ja joiden kanssa sulhanen ei ole missään tekemisissä. Tämä ei nyt kuitenkaan käy, vaan kaikki täytyy kutsua, koska sulhanen ei uskalla tai halua pahoittaa äitinsä mieltä. Olemme myös ilmoittaneet olevamme ihan valmiit maksamaan häämme itse, mutta tällä ei ollut vaikutusta asiaan tulevien appivanhempien mielestä.

 

En oikein tiedä, mitä tehdä. Jos ilmoitan jyrkästi, että meidän häihin kutsutaan ne ihmiset, jotka me sinne haluamme, tulee minusta ikuisiksi ajoiksi paha miniä ja appivanhemmat kiukuttelevat häissämme. Jos taas annan periksi ja kutsumme nämä vieraat ihmiset (n. 16 kappaletta, joista osa on lapsia), olen varmaan vähän katkera asiasta ja hääjuhlasta ei tule ihan sellainen, kuin olisin halunnut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Olen edelleen samaa mieltä kuin aiemminkin, eli jos appikset haluavat näitä sukulaisia tavata, järjestäköön omat juhlat. Lapsellista kiristystä aikuisilta ihmisiltä. Joka tapauksessa haluat varmasti säilyttää välit, joten:

Paljonko teille on tulossa vieraita, jos näitä 16 ei oteta huomioon? Ja moniko näistä 16 olisi oikeasti tulossa?

(näin äkkiseltään 16 kutsuttua ei kuulosta kovin paljolta, jos esim. vieraita keskimääräiseen tapaan 80 hlö ja n. 10 % kutsutuista ei tule)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos näitä ylimääräisiä vieraita ei kutsuttaisi, olisi vieraita noin 70 ja uskoisin, että näistä 16:sta paikalle tulisi 13. Yksi perhe ei kuulemma kuitenkaan tule, koska eivät käy koskaan missään muissakaan sukujuhlissa.

 

Ei tuo 16 ylimääräistä mikään aivan valtava määrä toki ole, mutta heilauttaa häiden vieraslistan kokoonpanon kuitenkin sellaiseksi, että suurin osa vieraista on sulhasen sukulaisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on jo anoppi kutsunut "vahingossa" yhden kivan, mutta niin kaukaisen sukulaisen, ettei todellakaan itse ajateltu ulottaa kutsulistaa sinne asti! Nyt onkin mukavaa, kun tämä kyseinen sukulainen on soitellut siihen malliin, että kiva sitten päästä häihin jne... :D anopin tehtävänä olisi korjata sanansa, mutta toisaalta onhan se tosi ikävää tälle sukulaiselle sitten. Toivotaan hartaasti, ettei muita lipsahduksia pääse tapahtumaan. Mutta mitä nyt kannattaisi tehdä tämän sukulaisen osalta? Tosi kinkkinen tilanne...

 

Meidänkin häihin tulee luultavasti yksi serkku. Hän on nuori verrattuna muihin, jotka ovat kaikki perheellisiä ja asuvat eri maissa. Kaikkia ei voi millään miellyttää... vaikka toki miellyttäisimme, jos olisi rahaa ja tilaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anoppi, tuo viimeinen ihminen joka saa tietää häistä..

 

Me aiotaan olla todella jyrkkiä meidän vieraslistan suhteen, sinne ei tule ketään jonka anoppi on ohimennen kutsunut. Tästä syystä anoppi saa tietää häävalmisteluista vasta kun kutsu kolahtaa laatikkoon.

 

Mun anoppi on niin rasittavaa sorttia ettei ymmärrä mikä asia hänelle kuuluu tai ei kuulu. Onneks mun vanhemmat on todennu et kutsutte ketä kutsutte, se ei oo heidä asia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voin kuvitella, että meille käy juuri niin, että "miksi ette kutsu tuota ja tuota".. Olemme aikalailla rajanneet vieraslistaa, koska haluamme kuitenkin pitää kustannukset järkevinä. Toivon, että saisimme itse päättää, ketä kutsumme ja siihen ei puuttuisi sitten kukaan muu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään