Jump to content
Naimisiin.info

Mistä löytää kiviä ja millä kirjoittaa kiven pintaan?


bridezilla2013

Recommended Posts

Eli ideana olisi paikkakorttien sijasta paikkakivet, joihin tulisi vieraan etunimi ja johonkin alas vähän pienemmällä pvm ja Morsian <3 Sulho tms. ja ehkä pientä koristettä (sydämiä tms.), mutta en tiedä, että mistä saisi sileitä noin kämmenenkokoisia kiviä ja mitä ne maksaisivat? Kannattaako mennä vain merenrannoista etsimään? Ja millä noihin kiviin kannattaisi kirjoitettua ja piirreltyä, niin että ne säilyisivät hyvin?

Link to comment
Share on other sites

Permanent-tussilla itse lähtisin yrittämään kirjoittamista. Tarpeeksi ohut kärki vaan, että tekstistä ei tule suttuista.

Kiviä taidetaan myydä monissa puutarhamyymälöissäkin, kun monethan käyttää niitä pihan somistuksessa. (Ainakin pienempiä kiviä oon nähnyt.) Ja onhan ihan oikeita kivimyymälöitäkin, jotka myyvät pihakiviä ja sepeliä ja hiekkaa yms. En tosin yhtään tiedä, että pitääkö niitä kiviä ostaa koko säkillinen vai saako pienemmissäkin erissä.

Kukapa kieltää merenrannaltakin etsimästä, mutta jos vieraita tulee vaikka sata, niin onhan siinä ihan hirveä homma löytää niin monta sopivaa kiveä!

Ihana idea kyllä.

Link to comment
Share on other sites

En tiedä kuinka toimisi valkoinen tussi, mutta kunnolla kuivuttuaan kokeilisin sen päälle kirkasta kynsilakkaa :) Reaktiosta ei ole hajua, siis lähteekö kuplimaan tms. Mutta varmasti kokeilun arvoinen :)

Link to comment
Share on other sites

Tosiaan jos kyseessä ei ole ihan sadan hengen häät niin sorakuopiltakin löytyy kiviä. Nimim. omissa häissä kivet pöytänumeroiden virkaa ajamassa. Ja ihan tavallinen vedenkestävä tussi tarttuu kiveen hyvin!

Link to comment
Share on other sites

Kiviä kannattaa käydä etsimässä soramontuilta ja vaikka metsäteiltä. En suosittele ensimmäisenä ryntäämään kauppaan, jos on aikaa ja mahdollisuus poiketa jossakin hiekkamontulla. Tietenkin rannat ovat toinen paikka, joista kiviä saa ilmaiseksi.

En tiedä kuinka toimisi valkoinen tussi, mutta kunnolla kuivuttuaan kokeilisin sen päälle kirkasta kynsilakkaa :) Reaktiosta ei ole hajua, siis lähteekö kuplimaan tms. Mutta varmasti kokeilun arvoinen :)

Tietenkin tuo kynsilakka ja ohut suti ovat myös käyttökelpoiset kun haluaa kirjailla kiveen jotakin. Kynsilakoissa myös värivalikoima on runsaampi kuin tusseissa ja yhdestä pienestä pullosta riittää lukuisiin kiviin kirjoitusta.

Link to comment
Share on other sites

Järvien ja jokien rannoilta minä lähtisin ensimmäiseksi kiviä etsimään, ovat veden vaikutuksesta hioutuneet sileiksi.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksista :) Tosiaan, aiotaan mennä juurikin rannoilta keräämään kiviä, jotta olisivat sileitä. Meillä kyllä on 120 hengen häät, että siinä menee kyllä aikaa :D Ja kävipä sellainen tuuri, että äitini tuttu harrastaa tätä kivien maalausta, jotenka varmaankin hän palkkiota vastaan hoitaa sen kiville kirjoittamisen ja piirtämisen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei! meillä oli kesähäissämme kiviä nimikyltteinä. Paikallisesta puutarhasta sain valikoida haluamani kivet. Aluksi etsin vain tummia, mutta koska niitä ei ollut riittävästi, joten ostin myös vaaleita. Koko vaihteli halkaisijaltaan 3-6 cm:iin. Hintaa n. 130:lle kivelle tuli abaut 7 euroa. Toinen vaihtoehto olisi ollut ostaa säkillinen kiviä (olen jo unohtanut nimen, olisiki katekiviä) n. 15e/10 kg. Niissä olisi ollut kuitenkin väärän kokoisia seasssa. Tämä Keski-Pohjanmaalla sijaitseva puutarha oli ainoa vastaantullut, jossa myivät irtona.

Tummiin kiviin kirjoitin valkoisella "maalikynällä". Näytti oikein kauniilta. Pysyi hyvin. Vaaleisiin kiviin kirjoitin ensin mustalla, hiukan paksukärkisellä vesiliukoisella kynällä. Osa kivistä oli materiaaliltaaan huokoisia tms. ja kauhukseni parin päivän jälkeen muste oli levinnyt rumasti. Alkoi ankara kivien pesuoperaatio. Valtaosasta saimme musteen irti, ja vahingosta viisastuneena kirjoitin ohutkärkisemmällä, mustalla permanenttitussilla nimet. Toivottavasti oli jotain iloa :). Kivet olivat oikein söpöt paikkakortit, suosittelen.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 years later...

Ikivanhan ketjun nosto! Me ostettiin Kekkilän sileitä koristekiviä, miehille tummanharmaita ja naisille valkoisia. Vielä ei olla nimiä kirjoitettu, mutta tussilla on tarkoitus kirjoittaa. Kiviä on nyt isot säkilliset, mutta laitetaan loput ensi kesänä puutarhaan terassinlaajennuksen yhteydessä. :) Ajattelin, että myös paikkakortteina käytetyt kivet voi uusiokäyttää puutarhassa, elleivät vieraat vie niitä muistoksi itselleen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...