Guest Emmimaria

Häät Kouvolassa (/lähiympäristössä)

111 posts in this topic

Heippa!

Meillä on häiden suunnittelu aivan alkutekijöissään eikä päivääkään olla vielä lyöty lukkoon.. joskus 2005 kesällä minusta tulee rakkaani :-X rouva.. :)

Asustelemme Kouvolassa, joten häätkin varmasti vietetään näillä kulmilla. (Kouvola-Elimäki-Valkeala?) Huomasin myös, että tältäkin suunnalta on kaiketi väkeä tällä foorumilla (esim. Valokuvaamo Porkan kuvia oli jollakulla tuolla...!).

Nyt haluaisinkin kuulla suosituksia/kokemuksia ja kommentteja yms. Kouvolan seudulla häitään viettäneiltä ja/tai suunnittelevilta. Eli esim. suosituksia hyvästä (hinta-laatu-suhde) pitopalvelusta, hääpaikoista jne. Ja kuinka aikaisin olette tällä suunnalla tehneet varauksia ja onko silloin ollut tiukkaa saada järkättyä häät haluamalleen päivälle yms.? Eli kaikki kommentit ovat tervetulleita! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

Tässä tulis omia mielipiteitäni.

Kirjokivenkartano pitopaikkana on todella kaunis. Itse järjestelyt on vähän kehnot. Ihmiset jakaantuu syömään kolmeen eri saliin joka voi olla vähän inhaa, koska  vieraat tavallaan laitetaan paremmuusjärjestykseen sen mukaan ketkä pääsee samaan saliin hääparin kanssa. saattaa syntyä noloja tilanteita. Kivaa siellä on se että voi jäädä yöksi erillistä maksua vastaa eli ei tarvitse lopettaa juhlintaa kesken(klo 00 kyllä pitää siirtyä saunatiloihin, pois itse kartanosta)  Pitopalvelu on otettava sieltä, joka ei omasta mielestä ollut kovin erikoinen. parempaa ruokaa saa ja halvemmalla erillisiltä pitopalveluilta. miinusta siellä oli myös se, että häät piti siivota kesken juhlien  ennen klo 24. eli osa vieraista vielä juhli ja muut joutuivat siivoamaan paikan siistiksi kesken juhlien. Jäi vähän huonomaku kyseisestä paikasta. muitakin ongelmia oli..

Tolkkilan kartano on paikkana hyvä ja kaunis. Yöksi saa jäädä maksua vastaa. kartanon emäntä on todella mukava ja joustava. häät on helppo järjestää. saa tuoda oman pitopalvelun.

Radansuun kartanohotelli on aivan nielettömällä paikalla ja todella upeat puitteet. Pitopalvelu ja juomat pitää ottaa sieltä. Hieman tyyriimpi paikka.

Kurjenmiekka on kaunis paikka. sieltä tulee myös koko hoito. suht kallis.

Pitopalvelujen ykkönen löytyy huhujen mukaan Kausalasta, Ruokonen Annikki. omakohtaiset kokemukset kerron myöhemmin. Hyvää ruokaa paljon ja halvalla. Todellajoustava pitopalvelu.

huh. nyt loppuu aika. kirjottelen lisää jos kiinnostaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kuullut kehuja Orilammen majasta, ja sijantinsa ja edullisuuden puolesta. Itse en ole viettänyt häitä siellä.    http://personal.inet.fi/yritys/orilammen.lomakeskus/

Toinen on Moision kartano http://personal.inet.fi/taide/moision.kartano/juhlat.html

Suosittelen, että alatte jo lähiaikoina miettimään päivää ja kiertelemään paikkoja, jos haluatte tietyn päivän. Itsekkin aikoinaan varasimme juhlapaikan Kotkasta paikkojen katselukierroksella 1 1/2 vuotta ennen häitä! Kovin aikaisin täytyy ololla liikkeellä varsinkin jos haluatte kesähäät eli kesä-syyskuun aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pitopalvelujen ykkönen löytyy huhujen mukaan Kausalasta, Ruokonen Annikki. omakohtaiset kokemukset kerron myöhemmin. Hyvää ruokaa paljon ja halvalla. Todellajoustava pitopalvelu.

huh. nyt loppuu aika. kirjottelen lisää jos kiinnostaa..

Kiitos, Maikki! :) Luen oikein mielelläni lisää jos vain jaksat kirjoitella. Ja pitopalvelukokemuksetkin on tosi tervetulleita!

Sisarusteni häät on vietetty "letkeästi": Tehty itse kaikki ruuat ja tanssittu Kouvolan kylän VPK-talo Meksicossa.. Mutta siitä on jo aikaa ja nyt ei varmaan ole niin paljon talkoisiin kykenevää porukkaa, että onnistuisi ihan niin. Muutenkin musta tuntuu, että meidän häistä tulee hiukan erityyliset.. Olen vähän "pihalla" hintaluokista jne. kun ei ole tällasia kemuja ennen tullut järkättyä. Mutta kyllä se tästä! :)

Kiitokset myös Neilikkakeijulle vinkkauksista! Tuo Orilammen maja oisi varmasti oma isäni mieleen, kun mökkimme sijaitsee ihan vieressä tota Orilammen majaa.. MUTTA en ole itse ihan varma tahdonko sinne suuntaan.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät Kouvola-Valkeala akselilla, eli vihitään Valkealassa ja Juhlat pidetään Kouvolan Upseerikerholla. Vielä en oikein voi kertoa kokemuksista kun häät ovat vasta kesäkuussa.

Kirkko ja Upseerikerho varattiin noin vuotta aikasemmin, mutta silloin ei ollut enää kerholla kovin montaa kesäviikonloppua vapaana. Paikkaa pyörittää Amica, joten tarjoilut tulee sitä kautta...muuta en osaakkaan vielä tässä vaiheessa sanoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaampa nyt tännekin...

Meidät vihitään elokuussa Valkealan kirkossa ja hääjuhla on Kirjokiven Kartanossa.

Lueskelin tuossa Maikki78 kirjoituksen kartanosta, toivottavasti palvelu on parempaa ensi vuonna. Meille eivät tuosta siivouksesta varatessa maininneet mitään. Pitääkin ottaa asiasta selvää, oletettiin ilman muuta että kuuluu vuokraan.

Tuon huonejaon, olemme ratkaiseet niin ettei mitään paikkajakoa tehdä vaan vieraat saavat päättää missä istuvat ja ohjelma pyritään järjestämään niin että kaikki pääsevät näkemään.

Mutta paikkana se on todella kaunis, päärakennuksen remontin pitäis olla valmis ensi kesäksi. Tänä kesänähän siellä oli ulkoseinien maalaus käynnissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häät oli Kouvolassa.

Vihkiminen ihanan pienessä Käpylän kirkossa ja juhlat Tuulensuojassa. Oli oivallinen yhdistelmä, siirtymiset apikasta toiseen sujuivat kitkattomasti.

Tuulensuojan varasimme koko viikonlopuksi reilu vuosi ennen häitä, jotta meillä oli aikaa koristella yms rauhassa. Mahduimme kaikki juhlasaliin (noin 90hlöä)

Juhlittiin lauantaina ja sunnuntaina laitoimme pöydät ja tuolit alkup. paikoilleen. Varsinaisen siivous kuului sitten vuokraan.

pitopalvelu oli Pito-Petterit (paljon todella hyvää ruokaa ja edulisesti).

kukista huolehti LumiOrvokki (kävimme läpi Kouvolan kukkakaupat ja oli edullisin. Todella ammattitaitoinen nainen!)

Videoinnin ja juhlan kuvauksesta huolehti mies, jonka nimi löytyy mein hääkuvien luota. Hoisi homman hienosti kotiin. Saatiin juhlat DVDnä + huikea määrä kuvia CDllä, eikä hintakaan ollut mitenkään paha.

Jos haluat lisää tietoa niin pistä privaa. Yritän etsiskellä sitten tarkmmin asioita.

Edit: Pakko vielä suositella pappia nimeltä Kyösti Finér  :-X jos Kouvolan SRKn aluella avioidutte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häät vietettiin kotona, mutta hääjuhlapaikoista taisi tuosta puuttua Korian vanha sotilaskoti ja "kasino". Ei kaikkein halvimmasta päästä, mutta mahtuu paljon vieraita samaan tilaan ja pitopalvelu on kuulemma hyvä.

Kouvolan upseerikerho on myös kiva paikka, mutta siellä myös vieraat joutuvat olemaan useassa huoneessa ja meillä ainakin häissä siellä vieraina olleena meinasi jäädä kaikki ohjelma näkemättä ja kuulematta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*ilmoittautuu*

Sillä suunnalla mekin.

Kouvolassa ajateltiin kampautua ja meikkautua kaason kanssa (ja sulhanen myös), mietityttää vaan, ettö mitkäs siellä olis sellasia hyviä paikkoja tähän tarkotukseen. Kun ei meillä ole kokemusta sen suunnan palveluista. Eikä paljon ehditä käydä testailemassakaan, kun asutaan pääkaupunkiseudulla koko revohka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmoittautuu myös Kouvolan suunnalla vihittävien joukkoon!

Meidät vihitään Elimäen kirkossa 28.8.2004 ja juhlia vietetään Moision Kartanossa.

Alunperin ajattelin kampautua ja meikkautua Kouvolassa.Viime aikoina olen miettinyt josko sittenkin tälläytyisin Helsingissä kun ei ole kokemusta lainkaan Kouvolan paikoista. Jos joku osaa suositella hyvää kampaajaa sekä meikkaajaa Kouvolasta, lämmöllä tuota tietoa vastaan otan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi Kouvolassa vihittävä!  :)

Meidät vihitään (toivottavasti) elokuussa 2005 Kouvolan ortodoksisessa kirkossa, ja juhlapaikan etsintä on parhaillaan käynnissä. Tällä hetkellä ehdoton suosikki on Moision kartano, mutta muutamaa paikkaa on vielä käytävä katsomassa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja lisää ilmottautuneita. Vihkiminen Käpylän kirkossa elokuussa ja juhlapaikka hakusessa, mattimyöhäset ;) apuaa!!! Alustavasti olen varannut(toivottavasti on vielä) Kartanohotelli radansuub, upealla paikalla, mutta muuten kaikki onkin kysymysmerkkiä, tiedättekö mitään palvelun tasosta ja laadusta!!! Iskee kohta paniikki, jollei saada järkkäytymään asioita...jollei muuta, niin sitten täytyy vuokrata teltta, mutta missä olisi sille ihana paikka!!! apuua!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monikos meistä Kouvolan seudun morsmaikuista kävi Kouvolan häämessuilla? Mitäs piditte, jos kävitte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Illuusia kysyi sen mitä ajattelin. Kävin ja kerrassaan huonot,  eläissäni en ole ollut niin huonosti hoidetussa ja järkätyssä muotishoussa. Teki monta kertaa mieli lähtä kävelemään kesken kaiken pois sieltä, mut en kehdant!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta se show oli kertakaikkisen loistava  ;D Saatiin ukkelin ja avopin kanssa monet hyvät naurut  ;)

"Ihanan kotikutoista" oli avopin aika osuva kommentti.

Noin muuten, viihdyin Kouvolan messuilla paremmin kuin helsingin vastaavilla. Ei siellä niin paljon katsottavaa ja nähtävää ollut, mutta showssa näkyi hyvin eri kampaamojen kättenjälki ja kukat olivat ihania  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika surkeeta toimintaa tuolla messuilla. "Kotikutoinen" on juuri sopiva sana kuvaamaan kyseistä "muoti"näytöstä...välillä nauratti, mutta suurimman osan ajasta kyllä hävetti... :-[

Muutenkin oisin kauivannut messuille enemmän esim. pitopalveluja, ja kun oisi saanut edes näiltä paikalta olevilta jonkinlaisen valmiin menuehdotelman...

Enpä mene toista kertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika vähän siellä noita pitopalveluita oli, mä luulin et ois ollu enemmän. Vaikka meillä on oma kyllä jo varattu, mut kuiteski ;).

Show oli kyllä "kotikutoinen", mutta ei se mua haitannu. Keskityin lähinnä katselemaan kampauksia :).

Messuista jäi kyllä ihan positiivinen mieli :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie tuun kommentoimaan, vaika omat juhlat jo takana.

Joku tuolla ekalla sivulla kehui Korian sotilaskodin tiloja ja palvelua. Me oltiin vieraina häissä jotka järjestettiin siellä. En sitten tiedä oliko kyseessä "klubi" vai mikä, mutta tajuttoman kylmä se oli (kesäkuun alku, lämmitykset poissa vaika ulkona lämpöä vajaa 10 astetta ja kammottava tihkusade). Sellanen juhlasalin tapanen, luukkunäyttämö jne.

Ruoka loppui kesken  :-[ mikä oli tosi noloa. Eikä kaikkea tarjouksessa mainittua tarjottavaa kuulemma ollut edes pöydässä.

Saattoihan se olla tietysti se poikkeus joka vahvistaa säännön, mutta tämmöttinen kokemus minulla kys. paikasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät ensi syksynä/alkutalvesta Kouvolassa. Naimisiin mennään jo elokuussa maistraatissa ja hääjuhlat sekä ristiäiset pidetään näillä näkymin marraskuussa. Mennään siis naimisiin enne vauvan syntymää ja juhlat juhlitaan jälkeenpäin. On helpompaa ja tulee halvemmaksi ja molemmat tavallaan saa mieleisensä juhlat (mies pienet ja yksityiset, minä vähän isommat) :-X :-X

Käpylän kirkossa on avioliiton siunaus ja kaste, juhlia juhlitaan Aholan vierastalossa Valkealassa. Päivää ei ole tarkkaan vielä päätetty eikä paikaa varattu, todennäköisesti 13.11 tai niillä main, kihlajais päivä meillä oli 11.11.01 ja vauvan laskettu aika on 30.9 joten aika hyvin sattuisi tuo päivämäärä. Vieraita tulee n. 40 sillä paikaa ei mahdu enempää eikä meillä ole oikeastaan sukulaisiakaan sen enempää. Paikka on meidän näköinen, ei liian pramea vaan kotoisa. Hintakin on sopiva.

Häämessuilla en käynyt. Meinattiin lähteä mutta oli liian väsynyt olo. Viime vuonna kävin ja oli ihan ok, aika pienet vaan mielestäni mutta Kouvolalta ihan ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me myös.. :)

Kuusankosken kirkossa vihitään ja juhlat Korialla nuorisoseurantalolla. Siellä on ihana iso sali, johon kaikki 150 vierasta mahtuvat syömään (ainakin isännän mukaan, toivotaan, että on oikeassa).

Pitopalvelu tulee Pertunmaalta asti, oli ainoa, joka meille vastasi nopeasti ja asiallisesti sekä halvalla hinnalla. Tähän asti minulla on heistä positiivinen kuva, mutta ans kattoon sitten juhlien jälkeen tarkemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[glb]NYT ON HÄTÄ!![/glb]

Päätettiinkin pitää häät ennen vauvan syntymää, eli siis heinä-elokuussa. Paikka on ihan  ??? ???

Eli siis mikä olisi mukava, halvahko paikka n.40-50hlö häille Kouvolan seudulla?? Mikä olisi hyvä pitopalvelu?

Äkkiä vastauksia kiltit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ei, Pipana, harmi etten osaa vastata sulle ollenkaan.

Tulin vaan ilmoittautumaan Kouvolassa häitään järjestävien joukkoon. Käpylän kirkko on varattu, juhlapaikkana mitä ilmeisimmin Upseerikerho riippuen siitä miellyttääkö se silmää kun olen sitä menossa tarkastamaan. Meillä vaatimuksena juhlapaikalta on että sen on sijaittava Kouvolassa. Harmi että se poissulkee kaikki lähitienoon ihanat kartanot!

Messuillakin kävin. Niistä sen verran että verrattuna edellisiin vuosiin tänä vuonna pääjärjestäjä oli vaihtunut mikä kyllä näkyi näytöksen tason laskuna. Messuilla esilleasettajien kohderyhmä oli selkeästi häitä järjestävät mutta näytös oli suurimmaksi osaksi juhlamuotia  ??? ja se harmitti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tervehdys kaikille!!!

Meilläkin häät Kouvolan suunnalla... Olemme molemmat sieltä alun perin kotoisin. Eli meidät vihitään Valkealan kirkossa ja juhlat siinä meilkein vieressä nuorisoseurantalolla.

Ahdasta kyllä sinne tulee ja paikkakaan ei mikään tosi hieno, mutta tunnelmaa on ainakin ja edullisesti sai!

Toinen vaihtoehto olisi ollut Kouvolan upseerikerho, muttei haluttu, kun ihmiset on monessa eri huoneessa. Olimme siellä viime kesänä vieraina ja ei nähty koko morsiusparia... Ja sitten siellä on oma pitopalvelu ja A-oikeudet, niin omia juomia ei voi tuoda...

Joten eiköhän Valkealassakin  ;Dsaada hauskaa aikaseksi!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Meidän häät pidetään Pioneeriravintolassa, Korialla. Ystäväni meni naimisiin viime kesäkuussa (2003) Korian Sotilaskodissa (sama pitopalvelu siis järjestää) ja heillä ainakin kaikki sujui kuten oli sovittu. Ruokaa oli riittävästi ja kaikki mitä oli tilattu, oli tehty. (Sotilaskoti oli tilana kiva, mutta valitettavasti liian pieni meidän juhliimme, joten häämme tanssitaan Pioneeriravintolassa, jonka yläkerrassa on Kasino-tanssisali.) Ystäväni hääpäivä oli aurinkoinen, joten kylmäkään ei tullut  8).

Joku mainitsi, että ko. pitopalvelu ei ole halvimmasta päästä, mutta meidän tekemiemme tarjouspyyntöjen mukaan ko. pitopalvelu oli ainakin hinta-laatusuhteeltaan kyllä kaikkein paras.  Lisäksi mielestämme suurta plussaa oli se, paikkavuokra kuuluu samaan hintaan, joten meidän ei tarvitse sitä maksaa erikseen :-*. Kovasti on joustavan tuntuinen paikka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemuksia Moision kartanon palvelusta, sen tasosta yms.?  Kukaan ollut häissä siellä?  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now