Muita joilla pienet lapset kun häät on? (yhdistetty)


Guest Maria

Recommended Posts

Meiän poika on häiden aikaan vajaa 1½-vuotias ja samaa tässä pohditaan. Anoppi yritti meilläkin hommaan tarjoutua, mutta torppasin heti, enkä ketään muutakaan vierasta hommaan ottaisi. En halua, että vieraat ovat häissämme lapsenvahtina ja joutuvat jättämään juhlat kesken nukkumaanmenon takia. Ehkä siinä tapauksessa, jos joku todella lähtisi aiemmin muutenkin ja itse tarjoutuisi, mutta en siltikään oikein tiedä. Oon kanssa harkinnut ulkopuolista, kattoo nyt..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä on neiti vähän vajaa 2 v. tuossa häiden aikaan ja täällä kanssa pohdittu tuota lapsenhoitoasiaa. Ollaan nyt ainakin näillä näkymin päätymässä sellaiseen ratkaisuun että pyydettiin veljeni avovaimon pikkusiskoa (19v.) kaitsemaan tyttöä hääpäivän ajaksi ja sitten otimme hääpaikalta (hotelli) huoneen johon he menevät yöksi kun alkaa väsyttää. Meilläkin on siis oma hääsviitti samasta hotellista niin ihan mukava sitten aamukin viettää porukalla. Ja jos nukkumaanmenossa tulee ongelmia niin esim.mummo voi käydä auttamassa nukutuksessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jos me mennään jo ens kesänä naimisiin, on lapsi silloin vähän reilu 2vee. Oon ajatellut niin, että saa riekkua hereillä tavallista pidempään, esim. 22-23 asti, ja sitten menee nukkumaan isoisoäitinsä kanssa, joka tuskin muutenkaan pidempään tahtoo itsekään riekkua :D Ja joka aivan mieluusti ottaa lapsen viereensä tutimaan.

Link to comment
Share on other sites

Meillä äiti hoitaa meidän 3 ja veljeni 2 lasta hääviikonlopun. En edes kysynyt, mutta veljeni ole tuumannut että sinä varmaan hoidat meidän kaikki lapset miehensä kanssa, ja ei ollut kieltäytynyt. Saavat riekkua sinne klo 21 asti, jonka jälkeen laitetaan viimeistään taipaleelle. Meillä tosin tyttö menee kaverillensa silloin yöksi jo ihan sänkyjen puutteen takia. Kipittää sitten käytännössä naapurista aamulla kotiin...

Link to comment
Share on other sites

Itse olen miettinyt miten imettäminen häissä onnistuu. En ole ajatellut lopettaa imetystä, mutta en ole silloin enää ajatellut täyimettää. Kai sen puvunkin siinä saa sitten helposti avattua, että imettäminen onnistuu. Itse en varmaan alkoholia kuitenkaan nauti, joten imettäminen onnistuu koko illan. Mihin asti olette pitäneet alle vuoden ikäisiä lapsianne häissä? Ja oletteko imettäneet vielä illalla? Itse mietin sitä nukkumaan menoa ilman äitiä...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Nyt voin kertoa oman kokemuksen häistämme. Meni todella hyvin :) Imetin tytön ennen kuin laitoin puvun päälle (n. klo 13) ja seuraavan kerran vasta n. klo 22.30. Tyttö pärjäsi hyvin soseilla siihen asti, mutta sitten kaipasi jo maitoa (ei siis syö tuttelia pullosta...ei suostu). Onneksi ei montaa kertaa tarvinnut pukua riisua (nyöritykset takana. Mutta meillä meni todella hyvin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä tämä lastenhoitojuttu oli pitkään auki, mutta nyt löysimme onneksi lastenhoitajan naapurimme kautta :girl_smile: Eli lastenhoitaja kävi tutustumassa meihin (lapseen, kotiin & meidän tapoihin/sääntöihin) ja nyt ollaan jo päästy käymään kavereiden tupareissakin kun pikku neitimme kävi nukkumaan lastenhoitajan kanssa. Tyttäremme on toki jo nelivuotias, mutta ei ole viettänyt aikaisemmin yötä muuta kuin meidän tai isovanhempiensa kanssa. Hääpäivänä lastenhoitaja tulee hakemaan pikku ihmistä juhlista noin klo 22, sitten taksilla hotellille ja nukkumaan, aamulla menevät yhdessä aamupalalle ja sitten varmaan tulevat moikkaamaan meitä :-X Kahdentoista tunnin keikka maksaa meille 100 € ja heidän huoneensa 90 € eli ihan halpaa tämä ei ole, mutta loppupeleissä mielestäni ehdottomasti paras ratkaisu ja harkitsimme kyllä heidän lähettämistään kotiin nukkumaan, mutta on niin paljon helpompaa ja kivempaa kun ovat hotellissa meidän kanssa yhdessä.

Link to comment
Share on other sites

Tämä lastenhoito häissä on asia, jota ehkä eniten stressaan häidemme suhteen. Tyttö on silloin 1 v 2 kk ja tällä hetkellä ainakin niin kiinni äidissä, että ihan hirvittää ajatella häitä. Siskoni on tarjoutunut alustavasti hoitamaan tytön hääpäivänä ja hän on ehdottomasti paras vaihtoehto tutuistamme. Toisaalta en kuitenkaan haluaisi, että siskoni joutuisi lähtemään aikaisin pois juhlista. Ehkä tuota ulkopuolista lastenhoitajaakin voisi harkita. Sitä ennen täytyy äidin ja tyttären harjoitella vähän napanuoran venyttämistä :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Itse olen miettinyt tätä myös. Meidän lapset ovat häiden aikaan melkein 2v ja 5,5v. Mummolassa ovat (usein) olleet yökylässä ja luulen, että ihan mielellään ottavat lapset myös häiden aikaan hoitoon.. En usko, että jäävät juhlista 'paitsi' vaikka joutuisivat lähtemään aiemmin juhlista pois.

Muiden juhlien (esim. joulu) aikaan kun olemme anoppilassa olleet lapsi/lapset ovat jääneet sinne yöksi. Ollaan sit haettu seuraavana päivänä kotiin. Asuvat tuossa parin kilometrin päässä, niin on ollut helppoa.. :tender:

Link to comment
Share on other sites

Meillä pohdittiin samaa kunnes mummo ja ukki itse tarjoutuivat hoitamaan lapsia häissä ja ottamaan heidät mummolaan yöksi. Lapsemme ovat tuolloin reilu 3 vuotta ja 1v 8kk vanhoja. Tiedämme että mummo ja ukki ottavat lapset mielellään eivätkä koe että ovat millään tavalla taakaksi. :) Toki häihin vielä aikaa reilusti, mutta tämä suunnitelma on jo aika selkeä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Mietin kaikenlaisia järjestelyjä joita vaatii kun on omat lapset pieniä häiden aikaan, meillä ensi kesänä nuorimmainen 1v, Esimerkiksi miten hoito järjestyy hääyöksi, olis ihan kiva viettää kahestaan muualla :) meillä ei hoitajia lähipiiristä ehkä löydy. Muutenkin häihin tulee paljon pikkulapsia miten heidän huomiointi?

Link to comment
Share on other sites

Mun nuorimmainen (sittemmin on tullut lisää lapsia, mut tuolloin nuorimmainen) oli 1v4kk häiden aikaan, vanhempi oli 4-vuotias. Me järjestettiin asiat niin, että lapset meni isovanhemmille hääpäivän aamuna, mä juoksin meikissä ja kampaajalla. Sitten isovanhemmat toivat lapset juhla-asuihin puettuina suoraan kuvaajalle, koska halusimme ottaa myös semmoiset kuvat, joissa ollaan koko perhe. Kuvauksen jälkeen isovanhemmat ottivat taas lapset huostaansa ja tapasimme taas kirkossa. Vanhempi toimi morsiusneitona, nuorempi istui mummin kanssa ja popsi leipää koko seremonian ajan. :grin: (pysyipähän hiljaa ja paikoillaan penkissä) Juhlassa lapset pyörivät mukana milloin mun kanssa, milloin isovanhempien, milloin kenenkin. Meillä oli suht pieni ja tiivis juhlatila ja rennot juhlat, joten koko ajan olivat lapset jonkun valvovan silmän alla ilman sen kummempia sopimisiakaan.

Sitten jossain vaiheessa iltaa lapset lähtivät isovanhempien kanssa mummolaan yökylään.

Näin siis meillä tehtiin, mutta jos ei hoitajia löydy, niin sitten vähän hankalampi homma...

Link to comment
Share on other sites

Tätä pohditaan meilläkin. Häiden aikaan meidän poika on 2,5.v. ja toivon löytäväni jonkun joka voisi häntä hoitaa hääpäivänä aamusta seuraavaan aamuun/puoleen päivään. Toki niin, että pikku herra olisi niin kirkossa kuin juhlassakin mukana. Saa nähdä löydetään tällaista henkilöä. Ehkö sitten mummi hoitaa.

Me myös mietitään raaskitaanko lähteä pian häiden jälkeen lyhyelle häämatkalle 3-5 päiväksi, jolloin mummi hoitaisi poikaa meillä kotona. Mummi kun on kesälomalla ja meille asti saapunut (välimatkaa 700km), niin voishan sitä hyödyntää ja karata häämatkalle.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin vain yksi mummi. Tuntuu kurjalta laittaa hänet lapsenvahdiksi juhliin, jossa toivoisin hänenkin juhlivan. onneksi tässä on vielä aikaa pohtia vaihtoehtoja ja etsiä hoitajaa. Yhtä serkkua voisin ehkä pyytää hoitamaan poikaa, mutta sitten juhlat jää häneltä tavallaan väliin.

Tämähän taitaakin olla hankalampi asia järjestää kuin ajattelinkaan.

Link to comment
Share on other sites

Meidän poika oli häissä tasan 1 v 1kk. Pidettiin täysin aikuisten häät ja niihin ei osallistunut edes oma lapsemme. Aamupäivällä poika lähti mummolaan ja minä sain rauhassa olla kampaajan ja meikkaajan käsiteltävänä. Päivällä mummolaan tuli MLL:n lastenhoitaja joka oli pojan kanssa hääjuhlan ajan ja yöksi mummi ja pappa tuli hoitamaan poikaa. Järjestely meni mallikkaasti ja poika jäi mielellään hoitajan kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Meidän poika tulee olemaan aika tarkka 2v häissämme. Vietän pojan kanssa vanhempieni luona hääpäivää edeltävän yön ja poika jää sinne kun minä menen kampaajalle/meikkiin. Mummu on luvannut myös katsoa perään kirkossa ettei nyt mitään suurempaa älämölyä synnyttäisi.

Häihin on kutsuttu 11 alle 10 vee lasta, joille on järjestetty erillinen "lastentila", jossa värityskuvia, lautapelejä, korttipelejä, kirjoja yms. touhua. Alle 5 vee juhlioita on 6, joita kaitsemaan palkkaamme erillisen hoitajan. Vanhemmilla säilyy kuitenkin vastuu ja kaikki pitävät lapsia silmällä. Lapsia ajatellen järjestetään myös oma ohjelmanumero häihin.

Mieheni vanhemmat ovat sen verran iäkkäitä jo että poistuvat kuitenkin paikalta suht ajoissa ja ovat lupautuneet ottamaan pojan heille yökylään hääyöksi. Olemme erittäin onnellisia ja kiitollisia että meillä on niin monta halukasta hoitajaa pojallemme.

Link to comment
Share on other sites

Millainen juhlapaikka teillä on? Voisiko siihen pihaan parkkeerata esim. asuntovaunun... Johon lapsi/lapset (morsiusparin siis) voisi laittaa ehtoolla nukkumaan.

Itkuhälytin ei välttämättä maailman kaunein koru ole kuljettaa mukanaan omissa häissään, mutta voisihan siihen "univalvontaan" pestata vaikka kaason tai jonkun muun lapselle tutun ihmisen. Tällätavoon jokaanen pääsis osallistumaan kyllä juhlaan, mutta illalla ei tarvi alakaa arpoon, kuka lähtee lasten kanssa kotiin.

Tää ei tietty ratkaise sitä, kuka huolehtii niistä lapsista sen ajan, kun morsiuspari lähtee viettämään hääyötään johonkin.

Meillä on itellä häiden aikaan kolome lasta, joista nuorimmainen on vuoden ja pari kk päälle.

Juhlat on pienet, ja lähes kaikki vieraat mukuloolle tuttuja. Tuskin eres haluaisivat olla äiteen ja isin kainalos koko aikaa - nuorimmaista lukuunottamatta.

Silmiä siis riittää juhlassa kattomaan meidän(kin) lapsia. Juhlapaikalle tulee lasten leikkipaikka ym.

Pääsääntöisesti jokainen pariskunta on vastuussa omistaan, tosin luulen, että omasta takaa löytyy niitäkin jotka lastenhoitajiksi siellä ryhtyy.

Hääpäivän kulku lasten osalta on vielä vähän avoin, kun ei oo vielä varmuutta missä silloin asutaan. Luultavasti kuitenkin muksut kulkoo mun mukana aamun hyörinäs. Kirkossa istuvat mummun ja papan vieressä tai halutessaan seisovat meidän vieres alttarilla. Juhlapaikallakin suurin vastuu meidän lapsista (ittemme jälkeen) on mummulla ja papalla. (Moon aika tarkka lasteni suhteen, ja luotan kaikista parhaiten omiin vanhempiini ja sisaruksiini.)

Ehtoolla muksut lähtee nukkuun mummulaan. Meidän lasten lisäks mummulaan lähtee siskon kaks lasta ja veljen lapsista ainakin yksi - loput serkuskatraasta alakaa olla niin isoja, että jäävät varmaan mielummin juhliin. (Harkitsen kyllä tuota vaunuakin juhlapaikan pihaan vielä, niin mummu ja pappakin saisi juhlia vähän pitempään.

Toivottavasti jokaanen löytää omilleen hoitajan, notta pääsöö nauttimaan omasta juhlastaan!

Link to comment
Share on other sites

Mä oon tätä asiaa kans alkanut pikkuhiljaa pohtimaan, että mitä tekisin noiden omien mukuloiden kanssa... Ovat häiden aikaan 2v. ja 4v. Meillä on juhlat tilausravintolassa, jossa juhlimme puoleen yöhön ja sen jälkeen olisi tarkoitus siirtyä taksikyydillä paikalliseen diskoon jatkamaan kavereiden kanssa juhlintaa.

Lapsemme käyvät yleensä nukkumaan viimeistään siinä kymmenen aikaan, eli en todellakaan vielä tiedä, miten nuo lapsukaisemme saadaan kuskattua pois juhlapaikalta... Heillä olisi kyllä luultavasti molemmat mummolat käytössä lasten yöpymistä varten, mutta en oikein tahdo keksiä, että miten heidät sinne sitten kuskataan...? Toisella mummolla ei ole autoa tai edes ajokorttia, joten hän ei pysty kuskaamaan ketään... Toisella mummolla on kyllä auto ja kortti, mutta hänen ajotaidoistaan en ole ihan varma... Lapset tarvitsevat kuitenkin turvaistuimet matkan ajaksi, joten autokyyti on pakollinen poistumisen kannalta. (Juhlapaikan ja kodin välillä on noin puolen tunnin ajomatka).

Muut vieraat taitavat olla sellaisia, että heistä ei sitten ole kuskiksi. Tulevat luultavasti nauttimaan alkoholia kuitenkin...

Link to comment
Share on other sites

Joo mm kyydityksiä olen mäkin pohtinut, meillä myös tilausravintola ja matkaa n 30min. Mummi tai kummitäti varmaan auttaa juhlapaikalla ja kirkossa mutta ilta-aika ja yöhoito on ongelma. Ehkä juhlissa rattaissa nukkuisi. Meillä on juhlapaikassa lasten kannalta vähän hankala yläkertatila tanssia varten eikä siinä ole mitään porttia, mutta kaikkea ei voi saada :( Minkähänlaista lapsille sopivaa ohjelmaa voisi olla? onneksi aikaa on vielä paljon.

Link to comment
Share on other sites

Guest syysvaimo2012

Meillä oli häät kaksi viikkoa sitten ja poika vähän reilu 9kk

Aamupäivän oli meidän seurassa, miehen ja minun+ystäväni ja tuli aina kirkolle saakka meidän mukana.

Juhlapaikalle menimme miehen kanssa omala kyydillä ja poika tuli ystäväni kyydillä perässä. Juhlapaikalla huolehdimme itse pojasta ja toki isovanhemmat oli apuna.

Kahvien jälkeen äitini lähti läheiseen mökkikylään viemään poikaa iltatoimille, olimme siis yhdessä vieraiden kanssa varanneet mökkejä vuokralle häiden ajaksi.

Vanhempani asuvat 500km päästä meistä ja minua jännitti paljon iten iltatoimet ja nukutukset onnistuvat kun eivät olleet pariin kk nähneet ja oli viel ensimmäinen kerta kun iltatoimet teki joku muu, kuin isä tai äiti. Mutta jännityksestä huolimatta kaikki meni hyvin ja juhlin itse vieraiden kanssa loppuun saakka vaikka olin varautunut lähtemään aikaisemmin jos mummilla olisi tullut ongelmaa pojan kanssa.

ja lisättäköön, että kysyin äidiltäni pariin otteeseen että onko varma että haluaa aikaisemmin lähteä poikaa nukuttamaan, olisimme voineet palkata jonkun hommaan, mutta vastaus oli ihan ehdoton kyllä. Eli äitini lähti enemmän kuin mielellään poikaamme laittamaan unille :) <3

Kyllä kaikki varmasti järjestyy hyvin myös teillä :)

Link to comment
Share on other sites

Meidän häitä juhlitaan helmikuussa 2014, ja poikamme tulee olemaan juhlien aikaan jo aika iso, n. kolme ja puolivuotias, joten ihan hirveää stressiä en ole vielä hoitojärjestelyistä ottanut. Ihan tarkoituksella olemme häitä hieman lykänneet, ettei juhlissa ainakaan imetyksistä yms. tarvitsisi huolehtia.

Tarkkoja suunnitelmia ei luonnollisestikaan ole vielä tehty, mutta alustavasti ajattelin niin, että mieheni veisi pojan vanhemmilleen tai sisarelleen hoitoon siksi aikaa, että saisi itse valmistautua rauhassa ja poika tulisi sitten heidän mukanaan juhla-asuun puettuna kirkolle. Miehen vastuulle jää pojan aamutoimet, itse kun lähden jo melko aikaisin aamusta meikkiin ja kampaajalle.

Kirkossa poika on joko minun tai mieheni vanhempien vastuulla. Itse juhlissa en kuitenkaan haluaisi "sälyttää" vastuuta kenenkään muun niskoille, joten voi olla että palkkaamme juhlapaikalle jonkun puolitutun lapsenvahdiksi. Vaikka kyllähän tuon ikäinen jo siellä juhlissa tuttujen seassa mukana hyvin menee..

Häämme tulevat olemaan omaa, kummityttöämme ja sisarusperheidemme lapsia lukuunottamatta lapsettomat, joten ainoa mikä mietityttää on se, kuka pojan kanssa illalla aikaisemmin juhlista lähtee.. Oma äitini ei alkoholia käytä, joten hän olisi sen puolesta hyvä vaihtoehto, mutta toisaalta haluaisin, että hänkin saisi olla juhlissa yömyöhään..

No, tätä täytyy miettiä. Aikaa onneksi on.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...