Jump to content
Naimisiin.info

Muita joilla pienet lapset kun häät on? (yhdistetty)


Guest Maria

Recommended Posts

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä 1v8kk poikalapsi ja järjestelyt meni näin:

- to iltana poika lähti hoitoon mummolaan

- la saapui isovanhempiensa mukana kirkkoon

- juhlapaikalla pöytäjärjestys niin, että hääparin pöydän toisella puolella välittömässä läheisyydessä minun vanhempani, toisella puolella sulhasen vanhemmat (näissä pöydissä siis muukin lähisuku/perhe eli kummit, hääparin isovanhemmat ja vanhemmat), ruokailun ja kahvin ajan poika siis seilasi pöydästä ja sylistä toiseen, hyvin sujui.:)

- lapsille oli häihin varattu oma puuhanurkka, missä leluja, karkkia, boolia, askartelua, sormivärejä jne., puuhanurkassa oli palkattu hoitaja, joka oli exäni veljen avovaimon sisko.:D jos ei löydy näinkään monen mutkan takaa hoitajaa, niin aina on MLL, ystävälläni oli häissään jonkun kaverin sukulaistyttöjä kaksi vahtimassa muksuja jne.

- yhdeksän aikaan, kun häätanssi oli tanssittu ja booli tuotiin pöytään, lähti lapsenvahti poika mukanaan kotiinsa, myös muut mukulat häädettiin kännisten jaloista pois

- su aamuna minun vanhempani, jotka oliva yöpyneet meillä, hakivat poikasen kotiin ja olivat pojan seurana sen ajan, että saimme hääpaikalta tavarat pois ja hääpaikan siivottua

Omasta mielestäni järjestelyt toimivat todella hyvin! Kannatti panostaa rahallisesti hieman siihen, että kenenkään juhlavieraan ei tarvinnut sitoutua lapsenvahti hommiin. Teimme vielä niin, että kesällä perhepäivähoitajamme ollessa lomalla, veimme pojan muutamaksi päiväksi hoitoon tälle häissä lapsenvahtina toimineelle naiselle. Maksoimme tietysti siitäkin, mutta itsellä oli varmempi olo, kun hoitaja oli pojalle edes vähän tuttu.:)

Link to comment
Share on other sites

Meillä taitaa valitettavasti olla sellanen tila että sinne ei omaa nurkkaa lapsille saa vaikka sitä mietinkin, myös hoitopöydän joudun jostain sinne lainaamaan, ehkä myös potta olis hyvä. Vieläkin jo nuorimman kuljetus tuntuu ylivoimaselta kun turvaistuinkin pitäs sit laittaa sille johonkin autoon ja luulen että mummon auto voi olla täynnä jo kyyditettäviä :( En usko et meillä vieraat jättäis lapsia ulkopuolisen hoitajan hoiviin. Eniten mietityttää ettei lapsille tule tylsää, onko kokemuksia esim taikurista paljonko maksaisi?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oon miettiny tässä kun meillä on nyt 5 kk ikäinen tyttö ja häät tulossa kohta.. Kirkossa on mummunsa sylissä mutta siinä vaiheessa kun kävellään poispäin niin en tiedä mutta jotenkin tuntuis hassulta vaan kävellä pikkusen ohi noin vaan, mietin siis oisko tyhmää jotenkin käydä sen luona "tervehtimässä" vähän ennen kun jatketaan matkaa pois kirkosta, siis häämarssin aikana. Oonko mä ihan hassu vai miten muut on tehny? :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kaksi lasta, häiden aikaan 4v ja 10kk. Meidän kaikki tutut ja sukulaiset ovat kanssamme häissä, joten he varmasti vuorotellen kaitsevat lapsia kirkossa ja juhlan aikana. Mutta se, miten lapset saadaan ajoissa (klo 19) kotiin iltapesuille ja rauhoittumaan, onkin suuri kysymys meillä! Kenelle luotan pienet kullanmuruni, jottai voin nauttia juhlista loppuillan, kuka vie heidät kotiimme? Me emme ole menossa kuitenkaan kotiin hääyötä viettämään, kotiintulo olisi ajankohtainen vasta seuraavana päivänä, iltasella :unsure: Tiedän, että on olemassa MLL ja varmasti muitakin, mutta ne eivät ehkä jäisi kotiimme yöksi, enkä haluaisi vierasta kotiimme. Olemme mieheni kanssa ilmoittaneet omille vanhemmillemme, että toivoisimme heidän juhlivan kanssamme loppuun asti, että he eivät hoitaisi kenenkään lastenlapsia ko. iltana. Mielestäni on kuitenkin ainutlaatuinen päivä, kun oma lapsi menee vihille. Sitä sitten juhlitaan kunnolla! Hiphei! :curtsey: Tässä on vielä muutama kk aikaa pohdiskella tilannetta, kuka siis hoitaa lapsemme turvallisesti kotiin, tai hoitoon hääpaikalta ja on heidän kanssaan seuraavaan päivään...

Link to comment
Share on other sites

Lapsemme on häiden aikaan alle vuoden, joten hän kulkee mukana ihan joka hetkessä. :) Me ollaan aika pehmovanhempia, mä en aio jättää lasta yöhoitoon näin pienenä, vasta sitten joskus 1-1,5 vuoden iässä voidaan harkita asiaa. Isompi lapsi on jo kouluiässä, joten hänen pärjäämisestään ei ole mitään huolia enää. Häämatkalle molemmat lapset lähtevät mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Jossain häissä hääpari on ottanut vauvan syliin (tietysti toinen vain) ja kävelleet sitten kolmisin kirkosta pihalle :) Mietin tätä vaihtoehtoa meillekin, tyttö on kyllä tuolloin jo melkein 1v3kk.... Voishan sen vauvan sitten antaa jollekin, ennenkuin te tuutte uudelleen kirkosta ulos kaikkien eteen, niin silloin vauva ei joutuisi riisisateeseen (tai kupliin tai muuhun heiteltävään) ja saisitte kuitenki nauttia kaksistaan siitä kirkosta ulostulemisesta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä lapset 1v ja 3v. Nuorempi kulkee kanssani koko hääpäivän(imetän vielä) ja vanhempi on isin kanssa :) Olemme siis mieheni kanssa eri paikoissa valmistautumassa häihin. Häissä lapset ovat kanssamme siihen saakka, kunnes booli tarjoillaan. Yöksi lähtevät mummolaan. Toinen mummoista ei juo alkoholia ja alkaa aina ajoissa nukkumaan, joten ottaa lapset enemmän kuin mielellään :) Tosin tuo kyyti on vielä ongelma.. mummon kyytiin en lapsia anna :D Mutta eiköhän joku sukulaisista lapset vie, ennen kuin alkaa ryyppäämään :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä tyttö häiden aikaan n. 1,5v ja vähän ollaan mietitty, että kuinka hääpäivä hoidetaan. Tipunen menee perjantaina mummille, minun äidilleni, yöksi ja saapuu sitten heidän kanssaan juhlapaikalle. Illalle mietimme vielä, että kuka lähtee laittamaan tipusta nukkumaan, sillä juhlat kuitenkin jatkuvat puolille öin ja siitä jatkoille. Varsinainen ohjelmakin pääsee alkamaan vasta suunnilleen kahdeksan aikaan ja silloin tipu alkaa olla jo niin väsynyt, ettei jaksa muuta kuin kitistä.

Tätä täytyy tuumailla, koska haluan sen ehdottomasti olevan joku tuttu ihminen, mutta toistaiseksi pää lyö vielä tyhjää. Onneksi tässä on vielä aikaa :D

Link to comment
Share on other sites

Samojen ongelmien kanssa minäkin painin. Häiden aikaan lapset 2v ja 4v. Kaikki hoitajiksi kelpaavat jäävät juhlimaan meidän kanssamme... Nykyinen perhepäivähoitaja olisi ainut tuttu ulkopuolinen, mutten kyllä häntäkään meille kotiin halua pyörimään taikka lapsia heille yökylään.

Toi oli kans hyvä kysymys, että missä lapset istuvat. Hmmm, toisaalta he ovat osa meitä, joten voisin ottaa samaankin pöytään istumaan, toisaalta haluan syödä rauhassa :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä tiedossa tod. näk. samaa ongelmaa... Vai liekö se nyt niin ongelma. :)

Oltiin vielä hetki sitten varmoja että lapsia pyöräytellään kun häät on tanssittu, mutta kun kuumeilu alkoi olla molemmilla niin kovaa niin päätettiin yrittää jos tärppäiskin ennen. :) Jos nyt heti tärppäis niin meillä olis sellainen 10 kk pötkö mukanamme häissä. Jos ei vielä tärppää niin sit vielä pienempi - oletettavaa ja ennen kaikkea toivottavaa kuitenkin on että nuorilla terveillä ihmisillä alkaa tapahtua 10 kk aikana... Varsinkin kun aktiivisuuden suhteen ei ole ongelmaa. :D

Oon kuitenkin ehtinyt samaa asiaa pohtimaan, että miten toimitaan pikkukaverin kanssa, häämatkaksikin suunniteltiin pidempää matkaa useampaan kohteeseen, mutta se täytyy varmaan miettiä uusiks. Kirkossa saa varmaan olla joko mun tai sulhon äidin hoteissa, ellei kulman takaa keksitä jotain luovempaa ratkaisua! Vinkkejä otetaan tietysti vastaan, kyseessä todennäkösesti kuitenki aikas pieni elämänihme. 8)

Muokattu: , käyttäjä: Amone
Link to comment
Share on other sites

Meillä lapset on 2v ja 4v häiden aikaan. Myö haluttas joku ulkopuolinen auttamaan lasten kanssa päivällä ja hoitamaan sit yön. Tosin hoitaja pitäs kyllä löytää aika pian, kerkeis lapset (ja äiti) tutustua hoitajaan ja toisin päin. Aikeena ois kuitenkin käyttää tätä hoitajaa muutenkin kun vaan häiden aikaan.

Lapset tulee istumaan meidän pöytään, JOS nuoremman ruokailu rauhottuu tässä ajassa. Mie en halua ett ruokalista on luettavissa miun tai sulhasen puvulta.. :D

Amone, myö "tehtiin" esikoista todella aktiivisesti 1,5vuotta ja kuopusta esikoisen syntymästä asti. Jonkun kerran kuulin kyllä tuon "kyllähän nuoret ja terveet helposti niitä lapsia saa"..

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös ilmassa leijuu mahdollisen pienen lapsen mukana oleminen. Tällä hetkellä ipanat on 3v ja 1v. Toiveissa kuitenkin on lisää, eli tässä lasten väleissä ei ehkäisyä tunneta..

Meillähän on vielä pari vuotta aikaa, mutta jos on syliin haluavan ikäinen lapsi, niin aion myös näin tehdä. Mietin jo mielessäni kuinka tuunaan jonkun neliöliinan (="kantoliinan") juhliin sopiviksi ja täydennän sillä asuani tarvittaessa :D Olkoonkin vaikka elämän ainoa ihana päivä, mutta erityisesti pienet lapset kuuluu mun maailmassani mun rinnalle, joten luulisin että se asustus olisi sitäkin enemmän ihan mun näköinen vaikka siitä ehkä sanomista tuleekin.. Jos hyvä lykky käy, niin saa pieni nukkua vaunuissa sitten äitin ja isin jatkaessa juhlia. Jos huonompi tuuri (vaunujen vihaaja kuten nämä kaksi edellistä) niin kai täytyy vaan niellä sekin megapettymys ja painua pirpanan kanssa unille jos ei kerta kaikkiaan mikään muu kelpaa. Viimeiseen asti kyllä yritän liinaa, vaunuja sekä muita vaihtoehtoisia nukkumapaikkoja riippuen lapsen iästä.

Link to comment
Share on other sites

Meidän muksu on 1v3kk häiden aikaan. Saa nähdä onko pojasta sormuspojaksi. Siskoni luultavasti hoitaa poikaa häiden ajan ja yöksi hän saattaa tulla kotiin, mutta jonkun muun kun meidän kanssa. Varmaan mun vanhempien tai sisarusten kanssa. Kuka nyt meillä haluaakaan majoittua :D

Muuten en kyllä vielä stressaa. Hääpaikka varattiin sitä silmällä pitäen, ettei mulla ole aikaa tai mielenkiintoa hirveästi järkkäillä, joten sieltä saa tarvittaessa koristelut, floristinpalvelut, pitopalvelun yms.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Noh, toistaiseksi vaikuttaisi sitten siltä, että meillä tulee olemaan n. 1v 5kk lapsi hääpäivänä. Ja nämä muut sisarukset olis 5v ja 3v.

Mikäli tää sama lapsitahti jatkuu, niin saattaisin olla jo puolivälissä raskaanakin taas :girl_sigh::girl_prepare_fish: Isompi oli uudelleen plussatessa 1v 2kk ja pienempi oli nyt aika tarkkaan 1v.. Jaiks!

Link to comment
Share on other sites

Mikäli tämä meidän pikkuinen syntyy suunnilleen laskettuna aikana, hän olisi häissä vajaa 1v9kk. Ei olla ihan noin pitkälle mietitty miten pikkuisen kanssa toimitaan, parasta tietty olisi kun hän voisi olla mukana vihkimisessä ja juhlassa, ja lähtisi sitten vaikkapa toisten isovanhempien kanssa kotiin nukkumaan kun sen aika on :) Saadaan oma pieni morsiusneito/sulhaspoika  :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Meidän vauva on häiden aikaan melkein 9kk. Vähän jännittää miten häät menee sillä imetän vielä vauvaa (ja varmaan vielä häidenkin aikaan). Lähinnä hääyö mietityttää. Vauva on mummin kanssa yön juhlapaikan läheisyydessä missä meilläkin on hääsviitti. Eli jos aivan mahdoton tilanne yöllä tulee niin olemme kävelymatkan päässä. Toisaalta en halua ottaa stressiä asiasta, ne on meidän häät ja vauva on osa meidän perhettä!  :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...