Pappien mokailut


ruusunnuppu

Recommended Posts

Yhdessä itäsuomalaisessa seurakunnassa on kai vieläkin pappi, jolla on todella paha änkytysvika.

Näin on. Yksi hyvä syy mennä wanhalla kotipaikkakunnalla naimisiin, sillä en ole ollenkaan varma, että pystyisinkö pitämään pokkani ko. papin edessä. Vaikka kyse on hyvinkin inhimillisestä asiasta, hermostuksissani en välttämättä pystyisi käyttäytymään.. :(

Meidän pappi puhui musta koko ajan mun ensimmäisellä etunimellä vaikka tiesikin että kutsumanimeni on toinen nimeni. Harjoituksissa hän käytti tätä toista nimeäni ja sen nimen hää oli kirjoittanut paperillekin, mutta jostain syystä hää sitten käyttikin itse vihkimisessä tätä ekaa nimeäni, jolla mua ei ole koskaan kutsuttu.

..! Täytyypä muistaa tarkentaa papille toimituskeskustelussa, ettei käy samoin oman nimeni kohdalla!

Alkuperäiseen aiheeseen viitaten, papilla on täytynyt olla todella huono päivä, tai sitten on ollut hänen noin ensimmäinen vihkimisensä.. Odottaisi kyllä anteeksipyyntöä ja selitystä tuollaisella tilanteessa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onhan se ikävää varmasti juuri sillä hetkellä, ja tuo aloittajan pappi kuulosti kyllä pahemmalta sekoilijalta, kuin kenellekään toivoisi, mutta jos kaikki sujuu kuitenkin lain puitteissa ja naimisiin päästään niin sehän on tietysti pääasia. Pitää kyllä muistaa korostaa omaa nimeäni, kun se kuullaan aina niin usein väärin.

Link to comment
Share on other sites

Oih! Tuo ketjun aloitusviestihän kuulosti miltei samalta kuin olikohan se nyt elokuvasta Neljät häät ja yhdet hautajaiset. Vai mikä nyt olikaan... Siinä esitti kuitenkin erään parin vihkipappia se samainen näyttelijä, joka esittää Mr. Beania. Ja vähän sen tyylinen se vihkiminenkin oli.  ;D

Rowan Atkinson!  ;D Siis jos meille sattuisi hänen näköisensä/tyylisensä pappi, niin eihän siinä alttarilla voisi repeämättä seisoa, heh!  ;D

Toinen bestmanimme kertoi häistä, joissa oli ollut vieraana. Pappi oli unohtanut julistaa parin aviopuolisoiksi! Vasta kirkosta ulos tultaessa pappi oli sännännyt hääparin luo ja kertonut, että jotain unohtui... Homma oli suoritettu loppuun kirkon edessä pihalla, kun kaikki vieraatkin olivat vielä paikalla.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

meillä oli ort. häät.

sielläkin pappi sähläili. hänellä paperissa luki meidän nimet, ja hän toisti niitä varmaan 30 kertaa eikä muistanut kuitenkaan, koko ajan etsi sitä luntauslappua ja tarkisti.

koska pappilla oli kiire hän jätti jotakin väliin, selitti sille että moneet eivät kuitenkaan tiedä mitä tuleman piti, mutta minähän tiesin ja huomasin.

muutamaan kertaan lyhennysten takia tuli sellainen ö-ö-ö- ja ä-ä-ä kun yritti poistaa jotain välistä ja etsii oikeaa kohtaa.

mutta me vaan nauroimme hiljaa... ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

joo-o, täytyy kait kertoa yks kauhu tarina kans viime kesältä Tampereelta. Kaverit meni naimisiin ja hiedän valitsemansa pappi olikin kipeä, ja sitten loppujen lopuksi he saivat tuuraajan tuuraajan, koska tämäkin oli estynyt, syystä tai toisesta.

Ei tullu sitte papille mieleen että olis HIEMAN tarkemmin lukenut lapusensa, pariskunta oli kuitenkin jutellut hänen kanssaan ennen vihkimistä.

Pappi puhutteli morsianta tämän TOISELLA nimellä jota morsian ei todellakaan käytä.... kertoi pariskunnan asuvan toisella paikkakunnalla, siis paikassa jossa kumpikaan ei ole varmaan edes käynyt... puhutteli miehen lasta heidän yhteisenä, vaikka heidän esikoisensa oli vasta tulossa... ja kaikkee muuta vastaavaa... :blink:

koko kirkkotoimitus meni kaikilla vierailla hieman hämmästellessä... morsian pystyi asialle naureskelemaan, sulhanen otti enemmän nokkiinsa... itse olisin ruvennut parkumaan jos tämä olisi minulle tapahtunut...

asiasta tehtiin valitus, mutta ei siihen pahemmin mitään vastattu, pahoittelut tuli, mutta toisaalta ei kait tälläsessä tilanteessa voi "tuotetta palauttaakaan" tai uusintaa ottaa... ehkä sitte joskus jos he valat vannovat uudelleen...

että kyllä näitä sattuu ja tapahtuu, itsensä kohdalla pelkää aina pahinta... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Sulhanen kertoi, että hänen tätinsä häissä pappi oli jättänyt tahdotko-kysymykset kokonaan väliin... Hääpari sitten vitsaili, että ovatko naimisissa ollenkaan... :D

Enoni häissä pappi puhutteli morsianta kysymyksiä esittäessään enoni sukunimellä. (Otti kyllä sitten miehensä nimen, mutta ehkä tuossa vaiheessa olisi kuitenkin kuulunut kutsua vielä tyttönimellä.) Tuo herätti meissä vieraissa lähinnä hilpeyttä.

OT, mutta papin tekosia tämäkin...

Jo kauan sitten edesmennyt sukulaiseni sai hyvin eksoottisen nimen kasteessa. Tämä siis tapahtui 1900-luvun alussa. Puolikuuro pappi, jolle lapsen isä kertoi nimen muodossa Etunimi Sukunimi, kuuli siinä kaksi etunimeä. Ja perheen sukunimi oli hyvin yleinen suomalainen nen-loppuinen nimi... Pappi sitten väänsi tuosta sukunimestä erikoisenkuuloisen version, joka siis on lähes sama kuin sukunimi. Eli lapsi-parka sai nimekseen tähän tyyliin Maija Meikäläs Meikäläinen.

Ja tuohon aikaan maaseudulla papin sana oli laki, joten eipä auttanut muu, kuin kantaa sitten tuota käsittämätöntä nimiväännöstä. :P (Juttu olisi kylläkin hauskempi, jos laittaisin nimen ihan oikeasti tähän, mutta luonnollisestikaan en oikein viitsi sitä tehdä.)

Link to comment
Share on other sites

hui! Huvittaa, vaikkei mitään hauskoja juttuja ollenkaan! siinä neljät häät ja yhdet hautajaiset-leffassa kun mr. bean (eiku eihän sen oikee nimi oo mr. bean :lol: ) vihkii sen parin (just se tuli kans täällä ekaks mieleen..), niin on tosiaan miettinyt et onneksi tuollaista ei satu oikeassa elämässä, mutta... hui!

Link to comment
Share on other sites

Jaiks! Vaikka kaikkihan me ihmisiä ollaan, mutta toisaalta, jos ei pappi edes peruskaavaa pysty noudattamaan (jonka mukaan siis vihkitoimitus pitäisi mennä...). Hui!!! :huh: En tiedä tämän tapahtuneen syitä ja tarviiko niitä sitten pohtiakaan, kun kömmähdys on sattunut... Mutta tuntuu, ettei pappi ole vihkimistilaisuuksia paljon pitänyt tai sitten tilaisuus on vain kauhiasti jännittänyt. :unsure:

Tietenkin tutun papin valitseminen/pyytäminen helpottaa ja rauhoittaa mieltä. Toisaalta itsekin kuulun ryhmään, joka on muuttanut nuoruuden jälkeen kauas lapsuuden maisemista ja ei todellakaan halua palata häitään viettämään juurilleen, koska viettää ns. uutta elämää toisaalle. :grin::unsure: Hankaluutana on sitten valita hyvä pappi papistosta, jota ei kunnolla tunne... Parempi kai kuitenkin ajatella positiivisesti. Poikkeustapaukset ovat kuitenkin poikkeuksia. Kömmähdyksiä voi sattua vaikka kelle. Ja voinhan mäkin kaatua siihen kolttuun keskellä alttaria... :lol::lol::grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä olen ollut kaksissa häissä, joissa pappi on mokannut. onneksi aika minimaalisesti kuitenkin :) ensimmäisissä pappi unohti toimituksen jälkeen mikrofonin kiinni ja papin turhanpäiväiset jaarittelut sakastissa kaikuivat kauniisti säestyksenä, kun morsiuspari käveli alttarilta pois. Toisissa häissä morsiamelta kysyttiin, että lupaako hän rakastaa ja kunnioittaa puolisoaan niin HYVINÄ päivinä kuin YLÄmäissäkin B) sulhanen joutui kuitenkin lupaamaan kunnioitusta niille pahoillekin päiville :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meidän häissä pappi meinasi unohtaa siunata meidät ja antaa vihkiraamatun..

Sovitiin että ensin pikaiset vihkimiset, raamatun lukemiset ja siunaukset, lopuksi käännytään seurakuntaan päin ja lauletaan virsi.

Onneksi virren jälkeen pappi kirmasi alttarilta meidän viereen, siunasi ja antoi vihkiraamatun..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Veljeni häissä papin piti olla jo hyvissä ajoin puoli kolmelta paikalla. Noh, pappi oli sekoittanut ajat ja tuli paikalle vasta puoli neljän aikaan. Siinä sai häävieraat ootella, mutta eipä siinä onneksi kiirettä ollut. Ja pappi oli oikein hyvä siinä kun tuli sitten kirkkoon niin heti aluksi pahoitteli ja selitti myöhästymisensä häävieraille. Mutta se siinä sitten oli että pappi ei ehtinyt kunnolla valmistautua ja puhe vähän heitteli ja veljeni toisen nimen ja sukunimen hän sanoi väärin, vieläpä useasti.

Tapauksesta naurettiin jo hääjuhlassa ja onpa vain ainakin tullut muisteltavaa jälkeenkinpäin hymyssä suin. Eipä ollut mitkään tusinahäät kun jäi mieleen :)

Link to comment
Share on other sites

Mustakaapujen kootut eli pappi voi...

...kasteessa mm.:

- kastaa väärällä nimellä

- puhutella esim. vanhempia tai sisaruksia väärillä nimillä

- sotkea sukulaisuussuhteet

- sytyttää hihansa kastekynttilästä tuleen ja todeta riemukkaasti "katsokaa, tuli-ihme!"

... häissä esimerkiksi:

- puhutella ja vihkiä väärillä nimillä

- unohtaa kysymykset tai aviopuolisoiksi julistamisen (molemmat ovat juridisia kohtia, joten ilman niitä avioliitto on periaatteessa mitätön)

- puheessaan antaa hyviä neuvoja tyyliin "harrastakaa ahkerasti seksiä, jotta teistä ei tule nalkuttavaa akkaa ja onnetonta vätystä"

... hautajaisissa vaikkapa:

- unohtaa siunata vainajan (N.N., maasta sinä olet tullut...) ja juosta sitten liperit liehuen hautajaissaaton perässä paikkaamaan asiaa

- siunata väärällä nimellä (ja jatkaa koko toimituksen läpi samaa nimeä käyttäen siitä huolimatta että etupenkistä nousee herra ja toteaa heti alkuunsa "se olen muuten minä")

- olla keskittynyt johonkin ihan muuhun kuin puhumiseen, seurauksena sanamuotoja tyyliin ("perseeseen syntyi poika" ja "elämän haureus")

... missä tahansa:

- myöhästyä

- änkyttää

- puhua pehmeitä

- kotona järjestettävässä kahvitilaisuudessa keskustella ainoastaan perheen papukaijan kanssa

- peruuttaa autollaan 7 km tilaisuudesta toiseen, kun saa päälle ainoastaan pakkivaihteen

- olla kännissä jo tullessaan tai hankkiutua känniin, mikäli tilaisuudessa tarjoillaan alkoholia

- kaatua ja katkaista koipensa

- kuolla kesken toimituksen

... toisaalta myös:

- solmia sulhasen/bestmanin/hautajaisvieraan tms. kravatin

- auttaa ja opastaa läsnäolijoita tarpeen vaatiessa vessaan, tupakalle tai muuhun tarvittavaan paikkaan

- vetäistä liperit kaulasta, kääriä hihat ja osallistua tappelun rauhoitteluun

- siivota kappelin lattialle kesken toimituksen jonkun vieraan povarista tipahtaneen viinapullon sirpaleita ja sisältöä

- onkia auki olleeseen hautaan tipahtaneen hautajaisvieraan ylös montusta

- rohkaista, tukea, lohduttaa, pitää lämpimän, aidon ja kaikin puolin hienon puheen ja muutenkin hoitaa hommansa kuten kuuluu

Uskomatonta mutta totta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pappi on todellakin vaan ihminen ja monenlaista on tullut nähtyä... Ollaan miehen kanssa aina puhuttu, että me halutaan fyysisesti iso ja möreä-ääninen miespappi, sellainen joka siinä meidän edessä seisoessaan luo vakuuttavan kuvan hommasta. Siksi meille kai tuleekin (toivottavasti pääsee tulemaan) vihkipapiksi eräs vankilapastori, joka on niin monissa paikoissa auttanut ihmisiä, että meidänkin usko yhteiseen elämään sinne ehtoopuolelle ja sen yli kestää. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pitäskö pistää morsiusparin rinnukseen nimilaput mistä pappi sit voi tarkistaa nimet jos yhtään mietityttää.. meille tulee luultavasti tuttu pappi, joka on tosi mukava. Ja noi mokat on ihan inhimillisiä, ei kannata olla liian tiukkapipo.. :girl_wink:

Me valmistellaan omia häitämme vuosikaupalla, pappi joutuu pitämään pahimmassa tapauksessa 3-4 kpl viikossa. Mitä enemmän kokemusta, sitä vähemmän pappi valmistelee. Yksi tuttu pappi käyttää kirkon käsikirjaa, johon laittaa keltaisella muistilapulla vihkiparin nimet ja muutamia muistiinpanoja toimituskeskustelusta. Eipä siis ihme, että laput tai muistikuvat menevät sekaisin. Jos on muuten huono päivä eikä voi oikein keskittyä itse tilanteeseen, niin tulee mokattua sellaisissakin asioissa, joita pidetään itsestäänselvinä.

Yksi hyvä vinkki kaikille hääpareille: vaatikaa riittävästi aikaa papin kanssa ns. toimituskeskustelua varten, järjestäkää kenraaliharjoitus erikseen, ottakaa yhteyttä pappiin puhelimitse, jos löytyy hyvä tekosyy, niin hän taatusti muistaa teitä ja osaa suhtautua luontevammin ja henkilökohtaisemmin teihin.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen varma että meidän häissä nimet sanotaan väärin. Voinko sitten korjata heti papille, siis keskeyttää sen puheen? Se olisi kaikkein kauheinta että nimet sanottaisi väärin, muulla ei niin väliä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pappi kävi kylässä ja kyseli kaikenlaista. Myöhemmin kävimme vihkikaavaa läpi. Alku meni niikuin kuuluukin, sitten mokasi kysymyksiin päästyään. Meinasi minut naittaa sulhasen veljen kanssa. Minä sanoin ei todellakaan ja sulhanen ei käy. Tässä vaiheessa pappi tajusi mokan :D Saa nähdä miten käy vihkiäis tilaisuudessa vihkiikö oikean parin :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...