Guest niina04

Kuka maksaa kaason/bestmanin ym. asut? (yhdistetty)

473 viestiä aiheessa

meillä ei taida olla ollut mitään sen kummempaa puhetta siitä, että en maksa kaasojeni pukuja, mutta en mitenkään usko heidän olettavan minun maksavan niitä. sanoin jo heti kun heitä kaasoiksi pyysin, että en ala mitenkään määräilemään tai esittämään toiveita asuista, että kumpikin saa laittaa päällensä juuri sitä mitä haluaa. ainoana toiveena oli, että se ei olisi vihreää tai pinkkiä, koska ne värit ovat omassa puvussani. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No en maksa. Ei meillä muutenkaan niin isoon työhön kaasot joudu ja haetaan rentoja häitä. Minä sanoin heti, et mulle passaa minkälaiset juhlavaatteet tahansa, kun värejä kyseltiin. Ei häiritse. En myös maksa meikkejä enkä kampauksia, tulis muuten aika iso lasku.

Itse oon muutenkin vähä eri linjoilla näiden kaasojuttujen kans, en ymmärrä miks polttariporukka vain maksaisi polttareista.itse aion ostaa reppujuomat ja osallistua omaan osuuteeni muutoin. Tuntuu hassulta, että jotkut muut maksaisivat mun juhlat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on kaksi kaasoa ja toivoisin heidän pukeutuvan saman väriseen ja saman tyyliseen pukuun, jotta erottuvat muista häävieraista. En ole vielä kaasojen kanssa kustannuksista keskustellut, mutta ajattelin osallistua jollakin summalla ainakin pukujen tai sitten kampauksen/meikin kustannuksiin. Luulen kyllä niin, että ainakin toinen kaasoista haluaa teetättää itselleen puvun, jota aikoo käyttää myös jatkossa ja maksaa sen vuoksi puvun itse. Pitänee neuvotella asiasta.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Itse oon muutenkin vähä eri linjoilla näiden kaasojuttujen kans, en ymmärrä miks polttariporukka vain maksaisi polttareista.itse aion ostaa reppujuomat ja osallistua omaan osuuteeni muutoin. Tuntuu hassulta, että jotkut muut maksaisivat mun juhlat.

Ideanahan on se, että kaverit katso suree sun "lähtöäs" :) oot juhlakalu eikä sun kuulu maksaa mitään. Tietty jos haluat, niin muiden ihmisten elämäähän se helpottaa huomattavasti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä ainakin ehdottomasti halusin, että mä ja sulhanen maksetaan kaasojen puvut. Mulla on neljä kaasoa, ja kyllähän se vähän kirpaisee, mutta ei voi mitään. Tuntuu jotenkin epäreilulta laittaa kaasot maksamaan sellaisesta, joka ostetaan meidän häihimme. Homma toimi käytännössä niin, että katsottiin kaasojen kanssa yhdessä pukuja, ja itse esitin väritoiveen, mutta kaasot itse valkkasivat mallin, joka näytti mahdollisimman hyvältä kaikkien päällä. Ajattelin, ettei ikinä löydettäisi yhtä mallia, joka sopisi kaikille ja varauduinkin, että kaasoilla on jos minkälaista mekkoa yllään meidän häissä, mutta onneksi kerrankin kävi näin kivasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa kaasolle tietynlaisen tai tietynvärisen puvun, niin mielestäni silloin morsiusparin tulisi maksaa se. Tekeehän kaaso kuitenkin paljon häiden eteen vapaaehtoisesti, niin on väärin pyytää häntä vielä ostamaan tietynlainen puku. Jos kaaso saa itse valita pukunsa ja haluaa ostaa uuden puvun, niin silloin hän voi itse maksaa.

Itse olen ollut kolmissa häissä kaasona, ja morsiammet ovat vaatineet ostamaan tietynvärisen puvun. Eivätkä he sanallakaan maininneet, että maksaisivat edes puolet puvusta, vaan olettivat minun ostavan heidän mielen mukaisen puvun. Olin silloin opiskelija, joten rahaa ei ollut ylimääräistä. Vielä piti polttarit järjestää ja ostaa häälahja. Minusta tässä asiassa morsianten ei pitäisi ajatella itsekkäästi ja kohtuuttomasti. Itse aion ostaa kaasolleni sellaisen puvun kuin hän haluaa, enkä pakota häntä pukeutumaan sellaiseen väriin mikä ei hänelle sovi, vaikka väri olisikin teemavärinä. Kohtuus kaikesssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee pienen porukan häät ja budjettikaan ei ole huima. Kaaso ostaa itse pukunsa, mutta mä en puutu siihen millään lailla. Sanoin, että saa tulla vaikka farkuissa jos tykkää. Kampaajan olen kuitenkin ajatellut hänelle maksaa ja myöhemmin antaa jonkinlaisen kiitoslahjan. Jos rahaa olisi mielinmäärin, niin toki kustannettaisiin kaikki, mutta nyt tehdään näin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Sama juttu, jos rahaa olisi, niin maksaisin mielelläni kaasojen puvut, kengät, kampaukset ja meikin. Olen antanut vaan värivinkin, ja toinen jo ilmoittikin löytäneensä puvun. Toinen kaasoista on raskaana, niin hänen kohdallaan katsotaan sitten vasta ihan tosi lähellä häitä mitä päälle laitetaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin ostaa kaasolle puvun ja maksan kampaajan.

Hän on opiskelija niin en oleta, että hänellä olisi varaa kustantaa niitä itse.

Jotenkin ajattelen niin, että se on mun tehtävä ne maksaa, koska pyysin häntä kaasokseni.

Muokattu: , käyttäjä: rizie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menee hermo!

Nyt on tosin kyse Bm:n pukeutumisesta. Kaasojen kanssa ei ole ongelmaa.

Heille tulee tumma puku, valkoinen kauluspaita ja tumman punainen solmio.

Nyt yksi bm vänkää, että haluaa laittaa mustan kauluspaidan ja lilan solmion, Koska ei kuulemma punaista solmiota tai valkoista kauluspaitaa tule koskaan käyttämään.

No ok, sanottiin, että sellaisen voi vuokrata. Ei hänen mielestään meidän pitäisi maksaa hänen pukunsa, koska vaadimme tiettyä pukeutumista.

Hei haloo, kyllä jokaisen miehen kaapista yksi vaalean kauluspaidan pitää löytyä. Solmiot ehkä menis, mutta jotain rajaa.

Ehkä tämä kyseinen bm saa mun sapen kiehumaan muutenkin. (erittäin pihi ihminen, joka meidän kustannuksella tekee kaiken mahdollisen) Sit ei raaski edes solmiota vukorata max 12€.

Totesin vaan sulholle, että aina bm pyynnön voi perua. ja saa mun puolesta olla tulematta ollenkaan. Ei liikuta mun päivää ollenkaa, helpottais tod.näk.

Ja olivat varanneet halvimman mahdollisen lahjan, arvo 10€, joka kiehutti vielä enemmän. Heidän syömiseen menee 50€ per lärvi.

Vedänkö herneet liian helposti ja tyhmästä asiasta?

Mikä teidän mielestä on etiketin raja pukeutumisen maksamisessa?

Onneksi tänne saa purkaa tuntojaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mun mielestä ehdottomasti hääpari maksaa kaasojen ja bestmanien puvut jos pitää olla kaikilla tietynlaiset, mitkä pitää erikseen hankkia. itseä ainakin harmittaisi jos kaasona ollessa joutuisin itse ostamaan hääparin valitsemat uudet vaatteet mitä en ehkä koskaan muuloin käyttäisi. meillä kaasot ja bm saavat pukeutua ihan miten haluavat eikä me aleta ostamaan pukuja muttei myös vaatimaan minkälaiset pitää olla...jokaiselle tulee sitten joktkut tietyt kukkajutut/asusteet mitkä ovat samalaiset ja mistä heidät erottaa. ja nämä me tietenkin kustannamme heille!! häiden jälkeen sitetn erikseen muistamme kiitoslahjoilla avusta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on niin, että värivaatimus on, mutta muuten kaasojen kanssa varmaan yhdessä valitaan. Oon jo sanonutkin toiselle kaasolle et jos ei halua sitä pukua itelleen niin me kyllä maksetaan se, mutta sattumalta kaason lempiväri on saman värinen kuin puku ja hän sanoi ehdottomasti haluavansa ostaa puvun itse :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samoilla linjoilla sen suhteen, että jos on väri- tms. toiveita pukeutumiselle, niin silloin hääpari kustantaa. Me maksetaan bestmanien liivit ja solmiot, tummat puvut heiltä löytyy itseltään. Jos ei löytyisi, sitten vuokrattaisiin ne heille, koska halutaan bestmanien tulevan puvuissa paikalle. Musta ei voida olettaa, että tottakai jokaisella miehellä on sellaisia ja sellasia vaatteita, koska pukeutumistyylejä on niin erilaisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me haluttiin tietyn väriset puvut kaasoille. Se sopi hyvin kaasoille, koska värit oli molemmille mieluisia. Alunperin oli tarkoitus että puvut tehdään itse ja me kustannamme ne. Sitten toinen kaasoista, siskoni löysi valmiin puvun, josta kustansimme osan. Ja toinen kaasoistani myös löysi valmiin puvun, hänelle myös kustansimme osan. Kaasot saavat pitää pukunsa itsellään. Bestmanille vuokraamme puvun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ehdotin kaasolle, että voisin itse tehdä hänelle puvun. Hän suostui ja malli suunniteltiin yhdessä. Minulla oli visio kankaasta ja väristä, ja ajattelin tietysti maksavani kankaan jos kerran itse päätän värin ym. Kangaskaupassa kaaso kuitenkaan ei pitänyt suunnittelemastani kankaasta, vaan tahtoi monta kertaa kalliimpaa kangasta ja eri värisenä kuin olin ajatellut. Tässä ei mitään ongelmaa ollut, muuta kuin hinta, ja helpotuksekseni kaaso halusi maksaa kankaan itse. Valmistin puvun, johon kaaso oli todella tyytyväinen, kuten minäkin. Myöhemmin kuitenkin alkoi kyselemään, että "mitenkäs sen maksamisen kanssa tehdään", enkä kehdannut sanoa mitään joten sovimme, että maksan puolet kankaasta. Lisäksi olin jo maksanut tukikankaat, tukiluut, langat ja vetoketjun.

Mitään suurempaa katkeruutta ei minulla asiaa kohtaan ole, mutta olisin toivonut, että olisimme selvittäneet maksuasian heti kättelyssä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä maksoivat itse, ja ihan itse valitsivat pukunsakin. :girl_smile: Jos olisin jotkut tietyt halunnut niin olisin luonnollisesti ne myös kustantanutkin. Mun mielestä se on reiluinta niin elleivät kaasot nyt ehdottomasti haluais niitä itse maksaa.

(Vähän OT, mut mikäli bestmanit haluavat hommata itselleen myös liivit ja plastronit, niin vuokraamme ne heille.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me maksamme kaasojen (ja bestmanin) puvut, sillä tahdomme pukujen olevan yhteneväiset. Yhdessä tietysti kaasojen kanssa asut valitaan, mutta tavoitteena on saada kaikille samanlaiset puvut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasolla on sen verran persoonallinen tyyli (nimenomaan hyvällä tavalla), että tässäkin asiassa tekee varmasti oman mielensä mukaan (ja hyvä niin, mulla ei ole mitään toivomuksia puvun suhteen). Koska hän valitsee pukunsa niin, että sille on luultavasti myöhemminkin käyttöä, hän sen myös maksaa. Ihan yhteisymmärryksessä ollaan asiasta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun mielestäni kaason ei pitäisi maksaa omaa pukuaan,kampaustaan tai kenkiään.Eivät ne kaason häät ole.

Ymmärrän kyllä,että ihmisillä on tiukka budjetti ja kaikki maksaa.Mutta jos kerran menee naimisiin ja on pyytänyt tätä yhtä tärkeää ihmistä kaasokseen,niin miksi pitäis laittaa toinen vielä maksamaan??

En vain käsitä.Enkä kyllä käsitä,miksi niitä kaasoja pitää olla esim 4?Eikö tarkoitus ole,että on yksi kaaso ja muutama morsiusneito ja sulhaspoika.

Nämä jotka ovat sitä mieltä,että kaaso maksaa,niin entäs morsiamme isä,bestmann?joutuuko kaikki maksamaan omat vaatteensa ja vuokransa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ samalla logiikallahan pitäisi maksaa kaikkien vieraiden vaatteet. Jos kaason pukeutumiselta ei vaadita mitään tiettyä väriä tms., niin silloinhan kaaso on vain yksi juhlapukeutuja muiden vieraiden joukossa. Jokaiselta varmasti löytyy jonkinlainen juhlapuku ja kengät, ja kampaajalla tehty kampauskaan ei ole mikään edellytys kaasona olemiselle. Mun puolesta mun kaasot (2 kpl) voivat käyttää jo aiempiin juhliin ostamiaan pukuja, joten miksi ihmeessä maksaisin heille puvut? Toki kaasoja muistetaan sitten muilla tavoin.

Miksei kaasoja voisi olla vaikka se neljä? Keneltä se on pois, ja missä niin sanotaan, montako kaasoa kuuluisi olla? Jenkeissähän se taitaa mennä niin, että lauma aikuisia naisia on morsiusneitoina, Suomessa sitten kaasoja saattaa olla useampi kuin yksi.

Meillä mun isä laittaa päälleen tumman puvun, johon saatetaan vuokrata liivi ja ostaa kravatti. Bestmanit (2 kpl) laittavat myös omat tummat pukunsa ja näihin mahd. vuokrataan liivit ja krakat. Toki maksamme ne vuokraukset, jos haluamme bm:n ne laittavan. Mutta jos ei mitään toiveita tule, toki he hoitavat itse oman pukeutumisensa. Samalla tapaa he varmasti pukeutuisivat tummaan pukuun, olivat bestmaneja tai eivät!

Mun mielestä siis silloin hääpari maksaa kaason/bestmanin pukeutumisen, jos halutaan tiettyä tyyliä tai väriä pukeutumiseen. Mutta muuten toki jokainen on vastuussa omasta juhlapukeutumisestaan, oli sitten kaaso tai tavan "rivivieras".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Nämä jotka ovat sitä mieltä,että kaaso maksaa,niin entäs morsiamme isä,bestmann?joutuuko kaikki maksamaan omat vaatteensa ja vuokransa?

No ei meille ainakaan olisi tullut mieleenkään maksaa morsiamen isän tai muidenkaan vanhempiemme juhla-asuja (sen enempää kuin sitä ketjun aiheena olevaa kaason pukua)! Ihan itse minäkin ostan omat vaatteeni, jos toisten häihin tai mihin tahansa juhliin menen :)

Ja niin kuin m.crane tuossa jo sanoikin, kenenkään ei ole pakko käydä kampaajalla tai ostaa uusia pukuja (varsinkaan vuokrata yhtään mitään) - eli jonkinlainen kustannuksiinosallistumisvelvoite syntyy kyllä vain siinä tapauksessa, että hääpari vaatii tiettyä pukeutumista (kaasojen lukumäärästä riippumatta)...

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me olemme myös toimineet sillä periaatteella, että jos toivoo jotakin tiettyä väriä/mallia niin morsiuspari kustantaa.

meillä kun maksumiehinä toimii kummankin vanhemmat ja me itse, niin päädyimme siihen, että kaasolle tulee kaikki päästä varpaisiin meidän pussista (mekon ja laukun teki morsiamen äiti), bestmanille kraka ja kalvosinnapit samoin kuin kummallekin isälle. äideille olemme ostaneet huivit ja ohjeistaneet pukeutumaan mustaan.

hyvin ovat ottaneet kaikki kaiken vastaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaaso maksaa itse pukunsa ja haluaa itse pukeutua meidän häiden teemaan sopivasti. Mitään vaatimuksia en sinänsä ole antanut :) Minä sitä vastoin kustannan hänelle häihin sopivan värisen huivin, jonka hän voi sitten halutessaan pitää.

Bestmanille kustannamme paidan ja krakan, ja hän käyttää sitten omia olemassaolevaa pukuaan. Vähän ohi otsikosta menee, mutta kustannamme myös isille krakat ja pikkuveljille sekä paidat että krakat. Pikkuveljillä on molemmilla "virallinen rooli" häissä; toinen on seremoniamestari ja toinen huolehtii musiikista. Krakat, paidat ja huivit tuo veljeni Pekingistä, joten halvaksi tulee tämä systeemi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään