Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa kaason/bestmanin ym. asut? (yhdistetty)


Guest niina04

Recommended Posts

Kaasona ollessani olen maksanut itse niin pukuni, meikkini kuin kampaukseni, vaikka ne on yhdessä morsiamen kanssa varattu meikki- ja kampaaja-ajat. Minulla ei ole ollut mitään sitä vastaan, sillä morsiamet eivät asettaneet vaatteille, meikille tai kampaukselle mitään vaatimuksia. Meikissä ja kampauksessa käynti oli mukavaa tehdä yhdessä ja puvun kun sain valita itse, niin olen ollut erittäin tyytyväinen eikä se minun budjettiini pahaa aukkoa tehnyt. Itselleni ei tule kaasoa, joten ei tarvitse tästä stressata  ;D Mutta jos morsiamella on vaatimuksia kaason puvun yms. suhteen tai jos morsiamen valitsema puvun väri ei ole mikään kaason suosikki (siis ei myöhempää käyttöä), niin silloin mielestäni on ihan paikallaan osallistua kustannuksiin tai jopa maksaa kokonaan kaason laittautuminen. Mutta enemmän se tosiaan taitaa olla jenkkilän meininkiä, missä kaikilla morsiusneidoilla pitää olla samanlaiset ja mieluiten mahdollisimman karmeat puvut, jotta morsian näyttäisi siinä rinnalla mahdollisimman hehkeältä  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olen morsiusneitona haissa huhtikuussa. Tunnen miehen mutta morsiamen olen nahnyt vain kerran. Morsian valitsi bridesmaid puvut (kaikilla samanlaiset) mutta jokainen maksaa omansa. En haluaisi olla kiittamaton mutta puku on kamala! Vari on ehka ainoa vari maailmassa joka EI sovi mulle. Ja puku ei istu patkaakaan mun vartaloon. En kumminkaan aio sanoa mitaan morsiamelle, enka muillekaan. Yritan rintakorulla, muilla koruilla ja kengilla parantaa pukua vahan...

Tallaisessa tilanteessa morsiamen pitaisi maksaa puvut avustajille! On vaarin pakottaa toinen laittamaan paalleen jotain hanen mielestaan kamalaa. En olisi ikina tehnyt sita omille kaasoilleni!

Link to comment
Share on other sites

Ollessani itse kesällä 2004 kaasona maksoin puvustani pienen osan (50e). Meitä oli kaksi kaasoa ja meille tehtiin samanlaiset puvut.

Olen ajatellut, että maksaisimme ainakin puolet kaason puvusta. Kuitenkin hän joutuu jonkunverran näkemään vaivaa ja huolehtimaan erinäisistä asioista häiden takia, niin tämä pukumaksu "korvaisi" vähän. Katsotaan kuinka tässä lopulta käy...  ::)

Link to comment
Share on other sites

Minä kaasona maksan oman pukuni ja häälahjaksi teen morsiammenkin puvun. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Kai se loppujen lopuksi on kiinni kaasosta itsestään. Kumpaakaan osapuolta ei mun mielestä voi velvoittaa maksamaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Puhuimme asiasta kaasoni kanssa ja hän sanoi että ilman muuta maksaa oman pukunsa. Nyt on vaan niin, että sovimme että äitini ompelee kaasolleni puvun (kuten myös minulle) ja kaasoni hankkii vain tarvikkeet siihen, joten hän varmasti pääsee halvemmalla tällä tavoin kuin että olisi mennyt ostamaan jostain liikkeestä itsellensä puvun. ;D

Link to comment
Share on other sites

Olemme aikeissa hankkia meille kaasoille (2) samaa kangasta, josta sitten teemme tai teetätämme (toinen kaaso on onnekseen taitava käsistään, itse taidan turvautua ammattilaisen apuun...) asumme. Täten kumpikin saa vartalolleen ja omalle tyylilleen sopivan puvun, ja toisaalta morsian pääsee osallistumaan kankaan värivalintaan (niinkuin mielestäni sopivaa onkin, hänen ainutkertaisista juhlistaan tässä kuitenkin on kyse). Ja kun asu on oman maun mukaan ja ehkä tuleviakin käyttötarpeita ajatellen valmistettu, ei morsiamen ja sulhasen mielestäni tarvitse osallistua kuluihin. Meidän tapauksessamme tuntuisi muutenkin tylsältä vaatia osallistumaan vaate- tai muihinkaan kuluihin, kun häihin menee muutenkin melkoinen määrä rahaa, ja kyseessä on kuitenkin opinnoistaan vastavalmistuneet nuoret ihmiset. Lisäksi morsian ei ole asettanut mitään vaateita tai pyyntöjä värin tai mallin tai edes pukujen yhteensopivuuden suhteen, olemme päättäneet itse teettää niistä yhtenäiset ja teemaväriin sopivat. Morsian on ollut tästä toki kovin ilahtunut! Olen myös ajatellut meikatuttaa ja kampauttaa itseni samalla kun morsiankin, ja koska toive on ihan oma, maksan luonnollisesti senkin lystin itse. Se vaan on niin, että suurempia juhlia on tässä elämässä aivan liian vähän, senpä takia on ihanaa saada vähän laittautua, ja siitä ilosta maksaakin ilomielin  ;) On myös todettava, että kaasona oleminen on minulle suuri ilo ja kunnia, siksi ei tulisi mieleenikään pyytää "korvausta" avustani. Toisaalta ymmärrän kyllä, että toisenlaisissa tapauksissa ja tilanteissa toimitaan toisella tavalla, se on kai vaan kunkin omalla kohdallaan mietittävä!

Link to comment
Share on other sites

Me ei olla vielä keskusteltu asiasta, mutta uskon, et kaaso maksaa itse pukunsa. Saa ainakin mieleisensä ja voi sit ehkä käyttää sitä viel jossain muissakin juhlissa

Link to comment
Share on other sites

No kyllä maksaa itse, sillä en vaadi heiltä mitään erityistä teemaa eli saavat pukeutua kuinka haluavat.

Link to comment
Share on other sites

Mulle nyt on ihan sama mitä ihmiset päällensä laittaa, kuhan nyt ei ihan alusvaatteisillaan tulis. ;D Eli siis jos kaaso haluaa ostaa itelleen uudet vaatteet, ostakoon, tai jos ei, niin tulkoon vanhoissa. Ei se vaatetus oo kuitenkaan päivän pääasia. :)

Link to comment
Share on other sites

Kaasoksi itsekin lupautuneena ihan itse olen pukuni ajatellut maksaa, varsinkin kun saan ihan itse päättää mitä päälleni laitan. Tilanne olisi eri jos morsian märäisi vaatetuksen..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tosiaan,

jos morsian "määrää" mitä kaaso laittaa päällensä,

silloin kuuluisi morsiamen/hääparin maksaa kaason asu.

Jos rahat ei ole tiukilla kuuluu se mielestäni hyviin tapoihin

joka tapauksessa.

Link to comment
Share on other sites

Kaasona ollessani vuosi sitten ostin oman pukuni. En aio ostaa kaasoilleni pukuja, vaan he saavat itse päättää, mitä päälleen laittavat. Yritän ehkä kuitenkin saada heidät keskustelemaan keskenään väreistä, jotta heidän pukunsa näyttäisivät kauniilta vierekkäin  ;)

Link to comment
Share on other sites

Mun kaasot varmaan kuskais mut nopsasti lääkäriin, jos alkaisin ehdottelemaan heille asuja sävysävyyn lautasliinojen kanssa  :P Ensinnäkään se ei sopisi ollenkaan mun luonteeseen eikä häiden rentoon tyyliin ja toisekseen he ovat molemmat jo ihan "aikuisia naisia" eivätkä varmasti suostuisi mun puettaviksi. Valitsevat siis kolttunsa itse ja maksavat myös itse, enkä oleta heidän pukeutuvan muista häävieraista eroavasti. Jos morsian vaatii tietynlaista pukeutumista, niin sitten mun mielestä pitäisi maksaa myös kustannukset. Itse olen kaasona ollessani myös saanut pukeutua haluamallani tavalla ja maksanut pukuni itse.

Link to comment
Share on other sites

Mä päätin, että en halua kaasoilleni samanlaisia pukuja, joten en silloin myöskään maksa heidän pukeutumistaan. He saavat itse päättää, miten pukeutuvat, jotta heillä on mukava olla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Maksan kaasojen pukujen kankaat, mutta niistä ommellaan sellaiset että he varmasti tahtovat ne ostaa itselleen... :D

Koska kyseessä on teemahäät, niin tahdon pukujen sopivan kokonaisuuteen.

Link to comment
Share on other sites

Maksan itse kaason pukuni, ei tulisi mieleenkään laittaa hääparia sitä kustantamaan. Minunhan päälleni se tulee! Se riittää että kampaukseni kustannetaan, ja ennenkaikkea, saan toimia kunniatehtävässä! :)

Link to comment
Share on other sites

Olen samoilla linjoilla Roryn kanssa, eli minulle  on kunnia toimia kaason tehtävässä! Maksan pukuni itse, mutta morsiuspari ei olekaan esittänyt minkäänlaisia vaateita pukuni suhteen. Sen tiedän, että puku tulee olemaan HIENO, mutta sen on sovittava käytettäväksi myös jatkossa.

Meikin minulle kustantaa morsian!  :)

Link to comment
Share on other sites

Mun kohdalla kävi niin, että morsian esitti toiveita pukuni kohdalla ja myös tyttäreni puvun kohdalla, joka on morsiusneitona, mutta ei ollut puhettakaan, että olisi osallistunut kustannuksiin. Ja koska itselläni ei ole varaa ostaa iltapukua eikä kasvavalla pikkutytölle 40-50 euron hintaista mekkoa, joka ei enää ensi kesänä päälle menisi, ostin sitten sellaiset vaatteet kuin minun kukkarolle sopi ja morsian sitten tyytyi siihen eikä onneksi ollut pahoillaan. Yhteensä meidän koko perheen asuihin meni kuitenkin melkein 200 euroa ja ainakin meille se on iso raha, kun häät ovat muutenkin aiheuttaneet kustannuksia meille. Oma pukuni on ajaton, tyylikäs ja häiden väreihin sopiva mekko, mutta ei iltapuku. Tyttöni mekko on vaaleanpunainen hörselöhame morsiamen toivomuksen mukaan, mutta sellainen halpisversio kylläkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jos haluaa kaasoille jotain teemaväriasua, niin silloin on kyllä vähintäänkin kohtuullista, että kaason asu kustannetaan. Jos ei "värikoodia" ole tulossa, niin kaasot voivat mielestäni asustautua hyvillä mielin itse valitsemiinsa juhla-asuihin. :)

Omat kaasoni saavat valita asunsa vaatekaapista tai kaupasta, kuinka haluavat :D Lahja kaasoille meidän tapauksessa tulee jossakin toisessa muodossa kuin kostyymissä :)

Jaa, nyt alkaa vanha väsyä :) - toivottavasti tekstistä nyt ei tule liian tylyä kuvaa...

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä esitin kaasolle toivomuksen väristä (osui hyvin yksiin, ihastui heti) ja puhuin puvun teettämisestä meidän tutulla. Mallin kaaso saa päättää itse. Olen sitä mieltä, että silloin meidän kuuluu maksaa se. Mutta kaaso rupes änkyttää vastaan...  :P Tästä vielä "taistellaan"

Link to comment
Share on other sites

En rupea vaatimaan mitään tietyn väristä pukua tai mallia, ostakoon millaisen ostavat. Omilla rahoillaan!  ;D Näin tekin ystävänikin kerran, jonka kaasona olin. Onhan se hienoa kyllä, jos on vaikka vaan samanväriset vaatteet, mutta ei meidän häissä tartte olla.

Link to comment
Share on other sites

Minä en aseta kaason pukeutumiselle mitään erityisiä vaatimuksia, joten hän saa laittaa juuri sellaisen puvun, jossa viihtyy häissämme parhaiten. Sanoin itse asiassa kaasolleni, että hän voi laittaa ylioppilasjuhlissaan käyttämänsä puvun jos haluaa, sillä niissä olleissa vieraissa ja meidän häävieraissamme on vain muutama sama ihminen. Alustavasti hän päättikin käyttää sitä, joten meidän ei ainakaan tällä hetkellä tarvitse tätä maksuasiaa miettiä.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...