Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa kaason/bestmanin ym. asut? (yhdistetty)


Guest niina04

Recommended Posts

Minusta olisi kohtuullista maksaa kaasoille puvut, maksakoon itse sitten loput (esim. kengät). Kyllä minusta morsiammet voisivat hieman kaasojaan kunnoittaa ja arvostaa sitä että ovat teidän kaasojanne.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä ainakin kaasot maksavat omat pukunsa. En ymmärrä miksi morsiamen tulisi nämä maksaa, ellei morsian tietty vaadi jotain "teemaan sopivaa" pukua. Eihän puvun tarvitse aina häissä oltava uusi, kunhan se on siisti ja tilanteeseen sopiva (eli ei mitään vesirajatapausta!)

Itse olen kaasoilleni sanonut, että saavat laittaa millaiset koltut tahansa... tiedän, etteivät he ammu yli! Tai jos ampuvat, niin sitten ampuvat!  ::)   Meistä tuskin kenellekään tuli edes mieleen, että morsian maksaisi kaasojen puvut... :-/

Link to comment
Share on other sites

Ystäväni pyytäessä minua kaasokseen ajattelin ilman muuta, että maksan oman asuni. Joko ostan kaupasta tai teetän tutulla ompelijalla.

Aluksi morsian sanoi, että saan itse valita juuri mieleiseni värin ja mallin. Nyt häiden lähestyessä onkin sitten alkanut tulla kaikenlaisia ohjeita ja toiveita. Sellaisiakin, jotka eivät todellakaan miellytä minua itseäni.

Jos pukuni tulee olemaan morsiamen tahdon mukainen, voin käyttää sitä juhlapäivän mukisematta. Hääpari saa siinä tapauksessa kuitenkin maksaa sen. En todellakaan aio maksaa kalliista puvusta, josta en pidä. Tästä varmastikin käydään vielä keskustelua ja toivon, että pääsemme jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen.    

Link to comment
Share on other sites

Me ajattelimme maksaa noin puolet kaason puvusta ja BM:n puvun vuokran. Syynä ettemme halua kaason ilmestyvän vesirajan peittävässä farkkuhameessa ja mustassa topissa häihin. Ja BM:llä tuskin varaa puvun vuokraan opiskelijana.

Link to comment
Share on other sites

No juu.... Jos PaulaS olet valinnut sellaisen kaason, joka voi oikeasti ilmestyä kirkkoon/häihin vesirajahameessa, niin sitten ehkä kannattaa maksaa kaason puku!

Mutta ihmettelen suuresti, kuinka kaaso kehtaisi sellaisessa asussa tulla (bimbo), jos häntä muistuttaa kuinka on sopivaa pukeutua, eli eikös kaasoilla tulisi olla pitkä hame ja ainakaan kirkossa ei saisi olkapäät olla paljaana...  :P

Link to comment
Share on other sites

No, kyllähän hän itsekin otti puheeksi puvun hommaamisen. Eli ei kai olisi tullut vesirajahameessa sittenkään häihin. Ajattelin kuitenkin lähteä mukaan varmistamaan millaisen puvun ostaa. Kaasoksi hän oli ainut vaihtoehto. Olisi vähän tyhmää olla kokonaan ilmankin. Kai siitä ihan hyvä tulee....

Link to comment
Share on other sites

Meillä kaasot maksaa omat puvunsa kerroin vain toivomusta millaista haluisin (että kaasoilla olisi ythenäistä päällä) eli punaista mutta mitään muuta en toivonut ja ainakaan napinaa se ei tuottanut ;)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä maksaa. Saavat sellaisen, jossa tuntevat sitten olonsa kotoisaksi. Viihtyvyys ennen kaikkea. Jos fantasiahäät ja pari haluaa tietyn teeman kalliilla, niin maksakoon sitten he niille puvut. Ei hyvä!

Link to comment
Share on other sites

Minä sanoin kaasolleni että hän saa valita: joko puku tai meikki+kampaus (jonka minä siis kustannan).  :) Hän totesi että ostaa mielellään puvun itse, niin saa sitten sellaisen jossa viihtyy ja on mukava olla ja hän voi käyttää sitä myöhemmin, ja päätyi minun tarjoamaani meikkiin ja kampaukseen! Tämä järjestely toimi hyvin meidän kohdallamme! Ja päästäänpähän kaason kanssa yhdessä hääpäivänä kampaajalle kikattelemaan ja hermoilemaan  :D

Link to comment
Share on other sites

eikös kaasoilla tulisi olla pitkä hame ja ainakaan kirkossa ei saisi olkapäät olla paljaana...  :P

Mihinkäs etikettiin tämä perustuu? Mun tietääkseni luterilaisessa kirkossa ei ole mitään sääntöä siitä, että olkapäät pitäisi peittää, onhan monella morsiamellakin hihaton/olkaimeton puku. Eikä hameenkaan käsittääkseni pidä olla pitkä. Itselläni oli ainakin kaasoillessa polvipituinen hame enkä aio omia kaasojanikaan vaatia laittamaan pitkiä hameita.

Mitä tuohon maksuasiaan tulee, niin mun mielestä silloin hääparin kuuluu maksaa asu, jos vaativat jotain erikoista (tiettyä teemaa, yhtenevää pukeutumista tms.). Mun kaasot saavat itse valita asunsa, maksan heille sitten kampaajan. Tosin jos hääparilla on paljon ylimääräistä rahaa, niin tottakai sitä voi maksaa kaasonkin puvun!  ;)

Link to comment
Share on other sites

minä maksoin itse tulevan kesän kaason pukuni. en edes ajatellut sillä hetkellä, että joku muu olisi sen maksanut. lisä kustannuksia tulee vielä ennen kesää puvun pienennyttämisestä oikeisiin mittoihin, mutta nekin olen ajatellut kyllä itse kustantaa. ja pukuni on olkapäät paljaaksi jättävä (siis täysin olkaimeton) hieman polven alle oleva mekko. tosin siihen kuuluu huivi, jonka saan hartioiden suojaksi, jos tarvitsee.

omia häitämme ajatellen toivon, että pystyisimme kustantamaan jotain kaasolle/kaasoille. joko puvun tai kampauksen, ainakin haluaisin. mutta se riippuu rahan määrästä sitten.

Link to comment
Share on other sites

olen samaa mieltä jos kaason asulle on asetettu tietyt rajat millainen se saisi olla, niin silloin myös sen kustannus olisi paikallaan. Mutta voihan sitä kaasona eka yrittää lainata joltain tutulta asua (jos mahdollista)..tai vuokrata niin kuin aiemmin on tullut ilmi.

Link to comment
Share on other sites

Kuten monet on jo todenneet, minustakin kaaso maksaa itse pukunsa PAITSI jos morsian haluaa/vaati jotain tietynlaista väriä/mallia/tyyliä. Tällöin morsiammen/sulhon pitää maksaa. Eihän morsiuspari voi vaatia että kaason pitää omalla kustannuksella jotain just tietynlaista (mitä ei kaaso välttämättä itselleen muuten haluaisi) hommata.

Toki jos morsiusparilla on halua ja varaa maksaa kaason puku joka tapauksessa, mikään ei estä. Samoin jos kaaso haluaa itse kustantaa morsiammen toiveiden mukaisen puvun, on sekin ok. Ei kuitenkaan mun mielestä voi olettaa että näin olisi.

Link to comment
Share on other sites

Itse esitin kaasoille toiveita että pukeutuisivat samankaltaisesti. Se ei loppujen lopuksi toteutunut, mutta yhtenäisyyttä saadakseni ostan heille meidän piikkiin samanlaiset hartiahuivit. Jos olisin vaatinut heitä hankkimaan täsmälleen sellaiset puvut kun minä haluan niin tottakai olisin ne maksanut. Nyt päädyimme muissa kustannuksissa sellaiseen ratkaisuun että maksan heille joko kampauksesta tai puvusta 50 €. Maksamme kuitenkin myös bestmanien liivit ja sakettisolmukkeet joten on reilua maksaa myös jotain kaasoille.

Toisaalta olen saanut myös sellaisia kommentteja että kaaso tietää tehtävän vastaanottaessaan sen tuovan mukanaan myös kustannuksia, jos hän ei ole niitä valmis vastaanottamaan niin sitten ei kannata kyseistä kunniaa ottaa vastaan. Häät on kuitenkin iso kustannus hääparille ja kaikkea ei vain ole varaa maksaa.

Link to comment
Share on other sites

Itse kun olin kaasona, en saanut mitään ohjeistusta mitä laittaa päälle. Enkä aijo itsekään puuttua, laittakoon mitä haluaa!

Eiköhän kaaso osaa pukeutua soveliaasti vaikken olan yli kurkkisikaan  ;D

Itse hän saa siis vaatteensa luultavasti maksaa  :)

Link to comment
Share on other sites

Minä ajattelin että kaasot tottakai maksavat itse pukunsa ja kampauksensa. Jotenkin en ole tajunnut että se olis muka morsiammen tehtävä.. mutta siskoni sitten kun häistä kerroin ja kysyin kaasokseni sanoi jotenkin siihen sävyyn että oletti minut ostavan hälle puvun. Sisko oli kaverinsa kaasona pari vuotta sitten ja silloin sille teetettiin mekko ja nyt sanoi, nyt mä kyllä sit haluan kunnon mekon enkä mitään sellasta makkarankuorta :-/.

Mutta meidän minihääbudjetti ei kyllä repee toisten pukuja kustantamaan :-?.. Mulle ei oo mitään väliä vaikka kaasolla ei olis "teemaväriin" sopivaa asua, kunhan itse viihtyy ja on siisti :) .. mutta inhottavaa kun kaasot jotenki automaattisesti olettavat että meidän tehtävä on tuo maksupuoli..

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin oli oikeestaan itsestään selvää heti alusta et maksan itse oman pukuni. Ja kun halusin just sellasen mikä on just "mua" ;) Ja aioin käyttää pukua myös joskus myöhemmin ( kun on niin ihana!) Jopa itse morsian ilmoitti haluavansa lainata pukuani joskus :-X

Link to comment
Share on other sites

Hienoa jos muilla onnistunut! :-/ Meillä meni ihan päin p**sausta koko homma. Itse kerroin kaasoilleni ettei ole väliä mitkä vaatteet, tulevat siinä mitä kaapista löytyy tai ostavat uuden jos siltä tuntuu, eli ihan sama ja minusta tein hyvin selväksi että en aio mitään ostaa tai maksaa, kun ei ole väliä. :-?

No kaasoni ilmoittivat muutama viikko myöhemmin pukeutuvansa kuitenkin yhtenäisesti ja hankkivat puvut. No ok. Ei liity minuun varsinaisesti, mutta kiva kun haluavat panostaa.

Tänään kuitenkin postissa tippui Helsinkiläisen pukuliikkeen lasku!! 765 EUROA!!! Sitin kaasoilleni ihmetellen että mitähän olen muka tilannut ja selvisi että heidän pukunsa! Sikamaista! Ja hämmennyin vielä niin paljon etten osannut kuin mutista puhelimessa... Missä vaiheessa musta tuli maksava aasi?? Anteeksi raivoaminen, mutta pakko purkaa jonnekkin, tuli tonnin lovi budjettiin.

Link to comment
Share on other sites

^Tuo on jo todella törkeää kaasoiltasi. Itse olen sitä mieltä että minusta hääpari voisi kustantaa jotain kaasolle/kaasoille, mutta tuollainen toiminta kaasojen puolelta ei ole ikinä ymmärrettävää. MInä sinuna laittaisin ne kaasot kyllä maksamaan pukunsa, puvut ovat vielä aika tyyriit.

Link to comment
Share on other sites

Kaasot maksoivat itse vaatteensa (toivottavasti eivät muuta olettaneetkaan  ;) )

Painotin kyllä moneen kertaan, että puvulla ei ole väliä ja että vanhat kaapista löytyvät vaatteet kelpaavat hyvin...

Link to comment
Share on other sites

Toisaalta olen saanut myös sellaisia kommentteja että kaaso tietää tehtävän vastaanottaessaan sen tuovan mukanaan myös kustannuksia, jos hän ei ole niitä valmis vastaanottamaan niin sitten ei kannata kyseistä kunniaa ottaa vastaan. Häät on kuitenkin iso kustannus hääparille ja kaikkea ei vain ole varaa maksaa.

Ei mitään riitaa lietsoakseni, mutta naimisiin meno ei maksa mitään! Ja pitäkööt hääpari sellaiset pippalot, mihin on varaa. Ei voida olettaa, että joku "vieras", olipa sitten kuinka hyvä kaveri tahansa maksaa toisten juhlat. Ja onpa tosi kunnia, jos maksumieheksi joutuu :o Ihan käsittämätöntä!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...