Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa kaason/bestmanin ym. asut? (yhdistetty)


Guest niina04

Recommended Posts

Olen samaa mieltä että jos vaatii tietynlaista pukeutumista, meikkiä ja kampausta on morsiammen kontolla hoitaa maksupuoli. Itse luotan kaasojeni makuun ja kerroin ennen kuin kaasoksi pyysin että kaason täytyisi itse maksaa jos jotain erikoisempaa haluaa. Häiden jälkeen on minun aikani hemmotella heitä joten kyllä hekin saavat taatusti omansa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olin pari vuotta sitten kaasona ja morsian maksoi pukuni. Hänellä ei ollut mitään vaatimuksia, vaan luotti makuuni ja teetätin itselleni kauniin puvun. Ja nyt minulle tulee kaksi kaasoa (toinen on silloinen morsian) ja aion myös maksaa heidän puvut. Toivomuksenani oli, että heillä olisi samanväriset puvut muuten saavat itse päättää millaiset. Kaasoni saavat itselleen puvut, joten muita "kiitoslahjoja" ei tarvitse keksiä.

Suosittelen kysymään paikallisilta ompelijoilta pukujen hintoja, ne on yllättävän edullista verrattuna kaupan juhlapukuihin, joita yleensä joutuu vielä korjailemaan. Oma pukuni maksoi 110 € (kankaat 50 €, ompelutyö 60 €) - Ei paha mittatilaustyöstä!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Minun odotetaan kaasona maksavan kaiken itse. Morsian ei suoranaisesti väkisin vaadi mitään, mutta toivomuksia satelee ja niiden mukaan hän olettaa minun toimivan. Eikä ole kyse pelkästä puvusta vaan kaikesta mahdollisesta kengistä meikkiin. Budjettini ei kertakaikkiaan salli moista panostusta kaason rooliin, jota morsian ei tunnu ymmärtävän. Erittäin kiusallinen ja hankala tilanne. En odottaisi morsiamen maksavan mitään jos saisin tulla häihin omana itsenäni omissa juhlavaatteissani, mutta kyseessä on luksushäät eikä tämä käy päinsä. Onko kukaan muu törmännyt tallaiseen?

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestäni kaaso maksaa oman pukunsa, paitsi, jos morsiamella on jokin tietty puku mielessä, niin sitten morsian saa luvan maksaa.

Mut mä en haluaisi olla päättämässä kaasojen pukua. He ovat luottohenkilöitä ja uskon heidän pukeutuvan tilaisuuteen sopvialla tavalla ilman, että minun pitäisi siihen puuttua. Her tulevat tietämään minun pukuni värit ja tyylin ja halutessaan voivat sovittaa omansa sen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Ohhoh.. enpä ole tullut edes ajatelleeksi sellaista, että kaasojen puvut pitäisi morsiusparin maksaa. Tosin meilläkin tulee olemaan niin, että kaasojen pukukoodi on vapaa.. toiveena kuitenkin, ettei nyt ihan housuissa kuitenkaan... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pakko oli itsekin osallistua keskusteluun. Oma tarinani on tämä: Ystävälläni on useampi kaaso ja useampi (aikuinen) morsiusneitoina, minä mukaanlukien yhteensä 6 naista. Hän vaatii kaikille samanlaiset puvut ja olettaa, että kaikki maksavat itse. Hänen äitinsä olisi valmis tekemään puvut, mutta hyvät kankaat maksavat ja kengät (jotka tulee olla kaikilla samanlaiset, joskin outoa kun toisilla on leveä jalka ja toisilla kapea niin samat kengät ei sovi jalkaan) ja hiukset samalla lailla kampaajalla. Morsian vaatii, että kaasot ja morsiusneidot maksavat kaiken itse. Hän suuttui kun yritin selittää, että opiskelijana, joka tällä hetkellä ei käy työssä samaan aikaan, ole varaa hankkia neljättä iltapukua kaappiinsa pölyä keräämään yhden käytön jälkeen. Mielestäni on kohtuutonta, että maksaisin polttareista väh. 50 € +  tietty omat juhlimiset mukaan vielä, lahjan n. 50€ sekä koko vaatetuspuolen n. 200€. Hänen häänsä tulisi kustantamaan minulle n. 300-400€. Minusta pikkaisen kohtuutonta opiskelijalta vaatia. Hän sanoi vain, että kaikk tietävät, että kun vastuu hommaan ryhtyy, että se jotain myös maksaa. No en ole koskaan aikaisemmin ollut häissä, josta on pitänyt pulittaa 400€ vieraana olessaan ja liioin omasta halusta. En tarkoita nyt sitä, että kauhistelisin sitä, että lahja maksaa jne. tottakai parille ostetaan lahja, mutta kaikki muukin maksaa ja hän suunnittelee ikäänkuin häitään meidän muiden kukkarolla kysymättä meidän mielipidettä. olettaa pelkästään, että  me maksamme jostain mistä emme välttämättä halua. Itse laittaisin mieluusti päälleni kerran aikaisemmin pitämäni puvun ja osallistuisin polttareihin täysillä ja lahjan tietysti osatisin. Hiukset voisin laittaa kotona itse. Säästäisin n. 200 € vähintään. Kumpi meistä on kohtuuton? Minä vai morsian??

Link to comment
Share on other sites

minulla molemmat kaasot teettivät ihan oma-aloitteisesti pukunsa, koska halusivat teemaväriset ja itselleen mieluisat :D ja itse maksoivat

Meillä myös näin  :) Kolme kaasoa ja ihan oma-aloitteisesti kysyivät että minkä värinen puvun pitää olla ja teettivät kaikille samanlaiset

Link to comment
Share on other sites

Meillä kaikki kävi hyvin helposti, kolme kaasoani haluavat yhtenäiset puvut ja kyllähän se nyt sopii minullekkin ;D Joten päädyttiin siihen, että me sulhasen kanssa ostamme kankaat tytöille ja jokainen saa sitten teettää sellaisen kuin itse tahtoo.

Kangas ja väri on siis sama kaikilla, mutta malli varmaankin eri. En uskokkaan että löytyisi yhtä mallia joka sopisi kolmelle täysin erinlaiselle vartalolle :-X

Link to comment
Share on other sites

Mappelalle täytyy sanoa, että morsian on kohtuuton!! Jos teille tulee esim. täyspitkät puvut, niin mitä väliä kengillä on?! Ja miksi kaikkien täytyy näyttää toistensa kopioilta?! :-/

Meillä oli niin, että veljen avovaimo pyysi kaasoksi, ja ajattelin heti, että teetän puvun...ja ihan omilla rahoilla. Ei tarvinnut käydä keskustelua kuka maksaa ja millaisen puvun teetän. Saan teettää itselleni mieluisen puvun, värinkään ei tarvitse sointua häiden teemaan :)

Link to comment
Share on other sites

Minulla kaksi kaasoa jotka saavat pukeutua ja laittaa itsensä kuten haluavat. En aio vaatia yhtenäistä pukeutumista tms. Toinen teetätti pukunsa ulkomailla ja jälkeenpäin kysyi, että saako tulla kotelomekossa, voisi kuulemma teetättää pitkänmekon jos niin haluan, mutta minulle on ihan se ja sama mitä heillä on päällä, sillä tunnen ystäväni ja luotan siihen että he osavaat pukeutua juhlavasti. Niin kauan kun kumpikaan ei astele farkuissa häihini niin kaikki on hyvin!  :) Eli en siis osallistu vaatteiden tms. kustannuksiin, kun en heitä vaadi mitään hankkimaankaan.

Link to comment
Share on other sites

Minulle tulee kaksi kaasoa, joille kustannamme juuri sellaiset pukukankaat kuin he haluavat (heillä on huomattavasti parempi maku kuin minulla, joten mitä sitä valittamaan), ja tulevan mieheni äiti ompelee ne heille. Olin itse kaasona viime kesänä, jolloin maksoin polttareiden, häälahjan ja muiden pakollisten menojen lisäksi pukuni, joka piti olla samanlainen kuin toisella kaasolla. Tuli loppupeleissä aika kalliiksi ne häät... Kaasoni tekevät jo niin paljon meidän häidemme eteen, joten miksemme me tekisi tätä heille? =)

Link to comment
Share on other sites

Mun kaaso ilmoitti heti, että ostaa itse asunsa häihin....Oli ihan tohkeissaan jopa, kun saa ostaa kauniin mekon itselleen. ;D

Link to comment
Share on other sites

Me olemme tuon miehen kanssa luvanneet maksaa kaasojen puvut. Yksi kaasoistani jo kuitenkin sanoi, ettei hän missään nimessä anna meidän maksaa kaikkea. Noh, ihan mukava näin päin :) Minulle ainakin kolme kaasoani ovat niin tärkeitä, ja tekevät häissäni (ja häitä varten) niin paljon, että heidän asuihinsa menevät rahat ovat kuitenkin sen arvoista. Ilman heitä joutuisi ostamaan tai tilaamaan kaiken, koska olen itse niin avuton kaikissa askasteluasioissa.

Link to comment
Share on other sites

Eikö kaasojen pitäisi olla niin läheisiä ystäviä, että heidän kanssaan voisi näistä raha-asioistakin puhua ihan asiallisesti ilman kummankaan puolen loukkaantumisia? Ylilyöntejä tietysti tapahtuu, mutta eiköhän se ole helponta että pari maksaa jos vaatii jotain tiettyä ja muuten voisi kyllä luottaa kaason omaan makuun.. ::)

Link to comment
Share on other sites

minun kolme kaasoani maksoivat itse asunsa. kaytannollisesti ostivat hameen ja topin jota voivat kayttaa myos muulloin. sanoin jo heti heita kaasoiksi pyydettaessa etten vaadi mitaan tiettya pukua, eika minulla ole varaa maksaa niita ja sanoivat etteivat sita odottaneetkaan. kaasot maksoivat myos itse meikkinsa ja kampauksensa. arvelen etta polttarikustannuksia kertyi heille n.30 euroa per nuppi. sanoin etta jos muita kustannuksia kertyisi (kuten haauton koristelu) niin ne laitettaisiin ilman muuta haabudjettiin. haapaivan aamuna annoin kaasoille rannekorut. itse jos olen tulevaisuudessa heidan tai kenen tahansa kaasonsa niin maksan myos itse edella mainitut.

bestmanneilta(3) loytyi kaikilta musta puku ja valkoinen paita ja me ostimme heille variteeman mukaiset solmiot. lahjoiksi he saivat kaiverretut kayntikortti/seteli kotelot.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on niin ihanat kaasot jotka itse kustantaa, mutta minä valitsen värit ja tyylit ( tottakait huomioon otetaan kaason oma tyyli ja missä on mukava olla )

Link to comment
Share on other sites

Mitäs tästä sanotte: tarjouduin ostamaan kaasoilleni samanväriset/samanlaiset asut (ei iltapuvut, mutta juhlavampaa vaatetta kuitenkin), mutta toinen kaasoistani ei silti innostunut ideasta! Siis... EIKÖS NÄMÄ OLLEETKAAN MINUN HÄÄNI??? :-?

En missään nimessä ala vaatimaan mitään pukukoodia, jollen itse siis maksa. Mutta jos maksan, niin eikö kaasojen pitäisi kunnioittaa toiveitani? En todellakaan aio pukea heitä mihinkään yrjönvärisiin rääsyihin, päinvastoin.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä minusta jos morsian kerran maksaa kaason (tai kaasojen) pukeutumisen, kaason pitäisi myös sitä morsianta kuunnella. Ymmärrän kyllä jos puku on joku ihan kamala jolla morsiamen on tarkoitus saada kaaso näyttämään mursulta tai muuten epähyvän näköiseltä mutta tuskin tästä nyt kuitenkaan Isabellezan tapauksessa on kyse.

Juttele kaasosi kanssa niin ehkä se siitä..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse maksoin kaasoni puvun, mutta toki sovimme puvulle hinta-ylärajan (200€). Kaaso hankki omat kengät, koska pukuun meni koko budjetti, mutta sitä vastoin maksoin taasen kaasolleni meikin ja kampauksen.

Nyt olen kaasoni kaasona  ;D kesällä ja samanmoinen järjestely on tälläkin kertaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

En kyllä ole edes hetkeäkään harkinnut maksavani kaasojeni pukuja! Jokainen pukeutukoon niin kuin itse tahtoo ja samalla myös maksakoon omat asunsa. Miksi kaasojen edes tulisi olla samanlaisissa tai edes jonkun tietyntyylisissä vaatteissa? En ole oikein täysin ymmärtänyt tätä asiaa...  :o

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...