Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa kaason/bestmanin ym. asut? (yhdistetty)


Guest niina04

Recommended Posts

Itse olen ollut BM kolme kertaa. Kahdella kerralla olen vuokrannnut frakin ja kerran olin normaallissa "siviili" tummassa puvussa. Frakkien vuokrat olen aina maksanut itse ja se on ollut mielestäni OK, koska ko. sulhasten kanssa on tehty toisille kaikenlaisia palveluksia työpaikosta lähtein, että ei se vuokra tunnu tässä suhteessa miltään. Kaasoilla voi olla tietysti eri tilanne, jos heitä on useampi ja eivät ole niin läheisiä.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 472
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mulla on vaan yks kaaso, joten vähän helpompaa. Lupasin maksaa puolet puvun hinnasta, ku pyysin tietynväristä ja pitusta mekkoa. Muuten on ihan kaason päätettävissä millaiset hihat, leveyden, jne. haluaa. Aattelin, että menis aika reilusti ja tasan näin. Bestmanille ostetaan varmaan sopivan värinen paita, mutta muuten sulhanen ja muut hääseurueen jäsenet ovat vaan ihan tummissa puvuissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä kaasot maksavat itse mekkonsa. Toiveita minulla on vain värin suhteen, mutta siinäkin on kaksi vaihtoehtoa.  Toivoivat molemmat myös ammattilaisen kampausta ja meikkiä ja molemmat olivat heti ehdottomasti sitä mieltä, että maksavat ne itse. 

Link to comment
Share on other sites

Minä haluaisin, että kaasoilla on teemavärin mukaiset samanlaiset violetit mekot ja mielestäni oli selvää, että kun haluan, että ne on tietyn väriset niin minä myös maksan mekot. Jos emme löydä sellaisia mekkoja kun haluan, saavat kaasot tulla missä mekossa haluavat ja sen he tekevät omakustanteisesti. Mutta emmeköhän me löydä violetit mekot.

Link to comment
Share on other sites

Minulle kaasona hääpari maksoi osan puvusta. Heillä oli tietty teemaväri ja toivoivat että mekko olisi sama väriä, joten halusivat myös maksaa osan. Tai heillä oli tietty summa mekkoon varattuna, ja väri oli sen verran vaikea (sitruunankeltainen) ettei täydellisen väristä mekkoa tuntunut löytyvän mistään, joten viimein sopivan mekon löytyessä lupasin maksaa osan siitä itse, kun se oli kalliimpi kuin mitä he olivat budjetoineet. Bestman taisi käyttää omaa vanhaa pukuaan, ja hänellekin hääpari osti mekkooni (ja teemaväriin, tietysti) sopivan kravatin.

Link to comment
Share on other sites

Minulla ei ole ainakaan toistaiseksi vielä kaasoa (pitkä juttu :girl_cray3: ). Mutta jos olisi, niin hän saisi päättää pukeutumisestaan itse ja näinollen myös maksaa puvun (jos päätyisi ostamaan uuden). Miehen BM saa myös kustantaa pukunsa itse. Ei ole yhtään meidän juttu sanella muiden pukeutumisia. Häät tulevat muutenkin olemaan aika epämuodolliset :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Sanoisin samalla tavalla kuin Sith, eli koska kaasot ja best manit ovat täysin vapaat valitsemaan vaatteensa, emme niitä kustanna. Enkä usko että kukaan näistä uusia vaatteita meidän häitä varten ostaakaan kun on rennot häät kyseessä.

 

Jos haluaisin kaasot kampaajalle mukaan - tai vaatisin heiltä ammattilaisen laittamaa tukkaa, kustantaisin sen, mutta kun en vaadi, eikä ole varaa siihen (kampaaja jossa käyn on superkallis) niin kaasot saavat laittaa oman tukkansa (tai olla laittamatta - tämäkin on minulle aika samantekevää).

 

Kunhan juovat lasit skumppaa kanssani ennen vihkimistä ja heillä on JOTAIN päällä niin muuten ihan samantekevää :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tällä erää kaaso ja bestman tulevat itse maksamaan omat pukunsa. Tokikaan emme sitten edellytä mitään tiettyä, molemmat saavat valita itse heille parhaimmin sopivat asusteet. Tietysti bestmanille nyt tumma puku ja kaasolle mekko, värimaailmasta minulla on pieni toivomus. Häitä lähempänä nähdään sitten, muuttuuko suunnitelmat...

Link to comment
Share on other sites

Itsekin tätä asiaa ajattelin, lähinnä siinä mielessä että kun hääbudjetti on muutenkin pieni, niin ei sitten viitsisi "tuhlata" rahaa toistenkin pukeutumiseen. Olen samoilla linjoilla muiden kanssa, eli jos hääpari tahtoo kaason ja bestmanin pukeutuvan johonkin tiettyyn, niin sitten hääpari voisi kustantaa kyseiset asut heille. Asia erikseen sitten jos hääpari on rahaton ja kaaso ja bestman hyvinkin rikkaita ja jos ollaan keskenään sen verran hyviä tuttuja, niin avustajat voivat kustantaa puvut myös itse :D

Oma kaasoni kysyi minulta joskus yli puoli vuotta sitten, että ostaisiko hän sinisen vai mustan mekon kaverinsa kesähäihin. Siinä vaiheessa tiesin jo että minulla ja sulhollani on seuraavana kesänä häät (jossa teemaväreinä on sininen/turkoosi), mutta emme olleet vielä paljastaneet asiaa kaasolleni. Sen verran ajoin tässä omaa etuani, että suosittelin häntä ostamaan sen sinisen mekon, että se sopisi sitten omieni häiden teemaan :D

En tiedä pukeutuuko kaasoni tähän kyseiseen siniseen mekkoon ensi kesänä, mutta en nyt ala kuitenkaan määräämään hänen pukeutumistaan. Sama pätee bestmaniin. Toivoisin tietysti, ettei kaasoni pukeudu kokomustaan (kyseessä kuitenkin ilon päivä), mutta kyllä he itse saavat päättää asunsa. Näin ollen meidän ei tarvitse niitä maksaakaan :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä avustajat kustansivat pukeutumisensa itse. Mulla oli yksi varsinainen kaaso ja kaksi varakaasoa ja heille alusta alkaen tein selväksi että mulle ei sinänsä ole niin väliä että pukeutuvatko he yhdenmukaisesti vai eivät ja tältä pohjalta he päätyivät sitten lopulta hankkimaan mekot jotka olivat kaikki saman väriset, mutta malliltaan kuitenkin erillaiset. Bestman sitten taas käytti käsittääkseeni jo valmiiksi olemassa olevaa pukuaan, hankki siihen sitten vain teemavärin mukaisen kauluspaidan.

 

Aika lailla samaa kaavaa siis noudatettiin kuin mitä täällä on useaan kertaan aikaisemminkin jo tuotu esille: jos avustajat saavat pukeutumisensa suhteen ns. vapaat kädet, he kustantavat pukunsa itse. Jos taas morsiuspari vaatii kaikkia avustajia pukeutumaan saman kaavan mukaan, olisi heidän kohteliasta osallistua vähintään edes osaan kustannuksista.

Link to comment
Share on other sites

Kuka maksaa etiketin mukaan morsiusneitojen mekot?

 

 

En ole löytänyt tähän mitään yhtenevää järkevää vastausta mistään tai ylipäätään etikettisääntöä. Tietääkö joku? 

 

Link to comment
Share on other sites

Käsittääkseni hääpari maksaa mekot, jos toivovat jotain tiettyä mallia tai väriä pukeutumiselta. Mutta jos kaasot saavat pukeutua kuten tahtovat, ei heidän asujaan tarvitse kustantaa. Tietysti kannattaa kaasojen kanssa jutella asiasta, sillä heillä saattaa olla vaikka mitä juhlamekkoja kaapeissaan eikä uusia tällöin tarvitse hankkia. Ja vastaavasti jos kaasolla on raha todella tiukalla eikä yksinkertaisesti varaa ostaa juhlamekkoa (eikä sellaista omista) niin on hääparin kohteliasta tulla vastaan kuluissa.

Link to comment
Share on other sites

Pääsen ensi kesänä kaasoilemaan, jee :) Morsiamen kanssa on sovittu, että minä ja toinen kaaso saamme pukeutua miten haluamme, sillä heillä ei ole varaa maksaa mekkoja. No eipä tuo mua haittaa, sillä sopiva mekko taitaakin jo löytyä kaapista. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Minä ostin kaasoille (2) mekot mutta sovittiin, että jos tarvii käyttää ompelijalla, maksavat kulut itse. Mekot ostettiin kovin aikasin, ja molemmat laihdutelleet sen koomin, joten ompelut tulee luultavasti tarpeen. Besmaneille (3) ostettiin vain teemaan sopivat kravaatit, ja tietty sitten vieheet. Kaasoilla kukat korvaa ostamani massiiviset rannekorut :) Jos kävisi niin, että kaasoilla ei olisi vaikka varaa kaunistautua haluamallaan tavalla häihin, voisin siinäkin auttaa vaikka budjettimme on olemattoman pieni. Ihan vain siksi, että se on kivaa :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä en ollu edes kuullut, että olisi tällainen perinne, että morsian maksaa kaason puvun! Mun kaaso ainakin maksaa itse. Ei kyllä ole vaadittukaan mitään tiettyä pukeutumista. Tosin kuultuaan teemavärit kaaso halusi itse tehdä niihin sopivan puvun (jolle on käyttöä myöhemminkin).

Link to comment
Share on other sites

Yksi kaasoistani oletti, että kaasoille tulee jenkkityylisesti samanlaiset puvut ja ehti jo luetella pitkän listan siitä, minkä malliset puvut eivät missään tapauksessa sovi hänelle ja ovat täten kokonaan poissa laskuista.

Itselleni on se ja sama minkä värisessä ja mallisessa mekossa kaasoni juhlissa ovat. Heidän ei tarvitse sointua sisustukseen eikä koordinoida väriteemamme kanssa. Pääasia, että heillä on päällä asut, joissa he tuntevat olonsa hyviksi ja kotoisiksi. Tämän takia en myöskään koe, että olisin millään tavalla velvoitettu osallistumaan heidän mahdollisiin asukustannuksiinsa. Jokainen saa ranteeseen pienen kukkalaitteen, josta "ulkopuoliset" tunnistavat kunniatehtävissä toimivat leidit.

muoks. kirjoitusvirheet

Muokattu: , käyttäjä: radio_gaga
Link to comment
Share on other sites

Suoraan sanottuna, mulla ei ole tullut mieleenkään, että morsiuspari kustantaisi kaason/bestmanin vaatteet. :blink: Ollessani siskolleni kaasona maksoin itse oman pukuni ja sain tosiaan valita sellaisen kuin haluan. Pari ystävääni on menossa naimisiin (toinen vuoden päästä, toinen kahden vuoden päästä) ja olen heille kaasona. Minulle ei ole tullut mieleenkään pyytää heitä maksamaan mekkoani, vaikka vaatisivatkin jotain tiettyä tyyliä tai väriä. Omiin häihimme tulee todennäköisesti teema, jonka toivomme vieraiden huomioivan. Luonnollisesti toivon, että kaasot myös huomioivat tuon teeman, mutta muuten saavat itse valita pukunsa. Eli en kyllä ole maksamassa heidän vaatteitaan tai mahdollisia kampaamoreissujaan. :spruce_up:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eikö se ole ihan selvä juttu että jos vaatii jotain tiettyä mekkoa päälle, niin sen myös maksaa?

Minusta ihan hölmö ajatus että kaaso maksaisi itse puvun minkä toivon sillä olevan :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä kaasot maksaa oma asunsa,värien täytyy vain olla heillä samat :) kaasolahjana he saavat rannekorun/korvakorut ja kampauksen kampaajalla samaan aikaan minun kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kaasot maksaa itse asunsa. Saavat itse valita mekkonsa. Tuntuisi tosi epäreilulta sekin että kun rahaa menee häihin muutenki ihan järjettömästi, että meidän pitäisi puettaa vielä hääseuruekin, saati sitten maksaa kampaukset tai muuta. Kaasoille ja bestmaneille tietenkin lahjat juhlan jälkeen. En voisi kuvitellakaan että jos itse olisin kaasona, että hääpari joutuisi maksamaan pukeutumiseni tai laittautumiseni..

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa suht pienen budjetin häät, enkä vaadi kaasoiltakaan uusia ja samanlaisia pukuja. Molemmat saavat pukeutua niin kuin tahtovat ja tuntevat mukavaksi. Molempien tyylitkin ovat niin erilaiset, että en oikein usko samanlaisissa puvuissa molempien olevan tyytyväisiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mielestäni olisi hääparilta kohteliasta maksaa kaasojen\bestmanien asut, jos heillä on vaatimuksia näiden asujen suhteen. Meillä ei luultavasti tule mitään erityisiä vaatimuksia avustajien asujen suhteen, joten emme luultavasti niitä maksa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...