Guest niina04

Kuka maksaa kaason/bestmanin ym. asut? (yhdistetty)

473 viestiä aiheessa

Toivoin kaasoiltani kokonaan mustaa pukeutumista, vaikka emme maksa heidän asujaan. Tiedän molempien omistavan jo jotain sellaista, ja itse tarjouduin lainaamaan vaatteita tai kenkiä tarvittaessa. Minä ostan kaasoille sitten jotkin punaiset hiusruusukkeet. Mikäli jonkun tietyn mekon olisin kummallekin kaasolle halunnut, niin tottakai olisin maksanut ne itse. Mutta tästä järjestelystä ei ollut kumpikaan kaaso pahastunut. Toinen kysyi, että käykö hänen viime syntymäpäivinä ostama mekko ja sanoin että tottakai, koska se on musta. Toinen taas haluaa ostaa itselleen mekon ja minä lainaan hänelle kenkiä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä samalla tavalla kuin katatiitalla, olimme toivoneet tietyn sävyistä pukeutumista mutta emme maksaneet heidän asujaan. Ostimme kaasoille, joita oli kolme niin asuihin sopivat rannekorut muistoksi ja kiitokseksi :) 

Lainasin myöskin hiuskoristetta ja huivia yhdelle kaasoista. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaaso ja bestman saavat valita itse omat asunsa, jotka myös itse maksavat. Saavat pukeutua vaikka pelleksi, jos haluavat, mutta silloin pysyvät meistä kaukana koko hääpäivän :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta on tärkeää, että kaasot tuntevat olonsa mukavaksi asussansa (niin mallin kuin värinkin puolesta), joten saavat laittaa sellaisen asun kuin haluavat. Molemmilla saattaa jo valmiiksi löytyä joku sopiva, joten sehän olisi paras ratkaisu. Tämän takia en ole ajatellut, että osallistuisin pukujen kustannuksiin. Totta tietysti on, että kyllähän kaasoilla ja bestmaneilla menee rahaa ilman pukuja ja kampauksiakin, eli voisihan se olla ihan kohteliasta. Mutta en myöskään vaadi kampaajaa ja meikkiä, joten en ole ajatellut niitäkään kustantaa. Bestmaneilla varmasti löytyy puvut vaatekaapista. Ei tarvitse olla yhtenäiet sulhasen kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä ajattelen asian niin, että jos vaatisin kaasoilta tietynlaista pukeutumista tai jopa tiettyä pukua, maksaisin ne tietysti. Meillä häät juhlitaan rennosti eikä miehen kanssa olla kovinkaan tarkkoja epäolennaisuuksista. Kaasot saavat siis hankkia pukunsa itse tai käyttää olemassaolevia ja sovitella ne yhteensopiviksi, jos haluavat. Mun kaksi kaasoa on niin eri tyylisiä, että olisi turhaa koittaa etsiä pukuja, joille tulisi molemmilla käyttöä häiden jälkeenkin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä maksetaan bestmanien puvut, kun sulho haluaa tietynlaiset. Kaasojen kanssa on sovittu, että maksamme meikkauksen ja kampausksen. Mekon he ostavat itse, saa olla pitkä/ lyhyt missä he itse viihtyvät parhaiten mutta värimaailma on sovittu.. :)

Muokattu: , käyttäjä: watershine

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä menee samoin kuin monilla aikaisemmin kirjoittaneilla.

Kaasot maksavat itse, jos edes uudet mekot/asut haluavat. Ainakin toinen on puhunut jo eräästä olemassaolevasta juhla-asustaan. Minulla ei ole mitään vaatimuksia malli tai värin suhteen (no ok, ei kiitos kokovalkoista tai -mustaa) ja kaasot ovat hyvin eri tyylisiä, mallisia ja ikäisiä & meidän häät on suht rennot, joten tuntuisi tyhmältä vaatia heitä esim. mätsäämään servetteihin. Näin ollen minusta on itsestäänselvää, että ei makseta kaasojen asuja. Bestmanien pukeutumisesta ei ole vielä puhuttu syväluotaavasti, mutta en näe mitään syytä, mikseivät hekin voisi käyttää omia jo olemassaolevia pukujaan (tai hankkia uudet omalla kustannuksella, jos siltä tuntuu). Jos nyt jostain kumman syystä sulhanen saisi päähänsä, että ehdottomasti pitää meidän järkibudjetista bestmaneille hankkia esim. vuokrapuvut, niin sitten samalla summalla pitäisi tarjota kaasoille esim. kampaukset. (sitten menee se budjetti muilta osin uudelleentarkasteluun...) Joka tapauksessa kuitenkin kiitoslahjat saavat kaikki.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaasot ja bestman maksoivat itse pukunsa ja saivat valita juhlaan minkälaisen puvun halusivat. Bestmanille ostettiin kukkaviehe.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaasot ja bestman ostivat oma asunsa ja me hommattiin heille vaan kukkajutut eli heidän pukeutumiseensa ei kulunut meidän rahaa ollenkaan. Ei kyllä myöskään vaadittu heiltä mitään yhtenäistä pukeutumista vaan kaikki saivat valita juhlavaatteensa itse.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä teen kaasolle puvun itse, ja materiaalit löytyy melko lailla valmiina, eli välttämättä varsinaisia kuluja siitä ei tule. Jos tulee, ne menee meidän pussista. Bestmanien asuista ei ole vielä keskusteltu. Luulen että menee siihen kategoriaan, että mies hoitaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oma kaasoni osti itse pukunsa. En varmasti edes olisi osannut ostaa hänelle tarpeeksi omansanäköistä pukua, joten ihan hyvä että meni näin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaasot ja bestman hoitavat pukunsa itse. Mitään väripakkoa tms ei ole. Ei tullut edes mieleen vaatia mätsääviä sävyjä, koska ihmiset ovat kuitenkin erilaisia, eikä ole reilua yrittää tunkea heitä samaan muottiin välittämättä siitä sopiiko edes ko. väri kantajalleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koska toivoimme heiltä tietynlaista pukeutumista, tarjouduimme myös maksamaan asujen kulut :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaasot ja bestman maksoivat itse omat pukunsa. Ajattelin, että jos olisimme vaatineet jotain tietynlaisia asuja, olisi tuolloin meidän pitänyt toimia maksumiehinä. Mutta nythän kaasotkin saivat ostaa mekon, jota voivat ajatella käyttävänsä myöhemminkin. Itse olen ollut kaasoja kahdesti ja maksanut itse oman mekkoni. Kerroin kaasoille, että he voivat valita maksanko heille meikin vai kampauksen, joten se tuli ikäänkuin lahjaksi. annoin kaasoille myös käsilaukut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut mitään ohjeita/toiveita kaasojen puvuista, joten itse ostivat ja maksoivat. Jos olisimme halunneet tietyt, olisimme varmasti myös ne kustantaneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla on 2 kaasoa jotka hankkivat itse mekkonsa, toki makutuomarina voin olla ja olen toivonut että pukujen väri osuisi teemaväreihimme ja tämä oli kaasoille ihan ok :) Bestmania meillä ei ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

en maksa kun en vaadi mitään erityistä. tietysti olisi  kiva jos bestmanilla olisi puku eikä verkkarit. ja juhlava puku kaasoilla. saavat keskenään rätnätä onko yhtenäiset.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin sovittu, että kaasot maksavat mekkonsa kokonaan itse, mutta päädyinkin loppujen lopuksi maksamaan mekoista puolet. Päätimme kaikki yhdessä millaiset mekot hankitaan, mutta olin etukäteen esittänyt toiveen, että mekot olisivat joko turkooseja, vaaleanpunaisia tai jotain sinnepäin. Löydettiin turkoosit mekot, joista molemmat kaasot pitivät ja jotka myös pienen kavennuksen jälkeen, istuivat hyvin päälle. Mekot olivat lisäksi kunnon alennuksessa ja maksoivat vain 25 euroa kappaleelta. Itselleni ei siis jäänyt kovin paljon maksettavaa, vaikka maksoinkin puolet mekkojen hinnasta. Hääbudjetti kiittää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaaso ja bestman hankkivat itse asunsa. Meillä ei ollut mitään erityistoiveita niitten suhteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole mitään speksejä tai vaatimuksia kaasojen pukeutumiselle, joten oon sanonut heille, että saavat laittaa päälle mitä tahtovat ja että ei tarvitse ostaa mitään uusia kolttuja, jos heillä on jo ennestään sopivia. Täten emme myöskään ole kustantamassa kaasojen pukuja. Jos mentäisiin sillä tavalla, että edellytettäisiin tiettyä väriä tai tyyliä, niin mun mielestä olisi kurjaa olla maksamatta heille niitä pukuja. Oon itse ollut kaasona vuosia sitten ja saanut ostaa itse pukuni, jolle ei sitten kuitenkaan ole käyttöä varmaan enää koskaan. Tahrojakin tuli pukuun hoitaessani kaason tehtäviä, eikä ne lähteneet pesulassa. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että mikäli hääpari jotain erityistä vaatii, silloin myös itse kustantaa koltut. Itselleni on ihan sama mitä päällensä pistävät, kunhan eivät alasti tule. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaaso ja bestman maksoivat omat pukunsa. Morsiustyttöjen ja sulhaspoikien puvut maksoimme me.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni ei ole kohteliasta vaatia kaasoa ja bestmania kustantamaan itse hääparin toiveiden mukaisia asuja ellei toiveet todella osu yksiin myös kaason ja bestmanin omien mieltymysten (ja juhlavaatteiden hankintatarpeiden) kanssa. Toisaalta ymmärrän kyllä hyvin myös hääparin halun vaikuttaa avustajien puvustukseen, varsinkin jos avustajia on useita. Tällöin siis jää mielestäni jäljelle vaihtoehto, jossa hääpari ainakin auttaa kustannuksissa. Meillä ei kuitenkaan ollut erityisiä toiveita kaasolle ja bestmanille esittää, joten itse ovat puvustusasiat hoitaneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kaaso ja bestman maksavat itse asunsa, mutta heillä on myös vapaat kädet asujensa suhteen. Toki tietävät, että tulossa on sangen perinteiset häät, joten tuskin mitään kovin erikoisia asukokonaisuuksia heidän päällään nähdäänkään... ;) Mikäli edellyttäisimme heiltä jotain erityistä/tiettyä, niin tällöin olisi mielestäni velvollisuutemme kustantaa heidän asunsa. Minä haluan bestmanille samanlaisen vieheen kuin sulholle, ja kaaso puolestaan tulee saamaan samanlaisen hiuskukan kuin minä. Ajatus on hyväksytetty kaasolla ja bestmanilla, mutta koska ajatus on lähtöisin meiltä/minulta, tulee näihin kukkasiin kustannuksetkin meiltä eikä heiltä. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään