heely

Mitä mieltä "Save the Date"- korteista?

93 viestiä aiheessa

En ole saanut itseäni ymmärtämään Save the Date -kortteja :D Ja sulhanen ymmärtää vielä vähemmän  :girl_haha:  Emme siis laita sellaisia, turha kuluerä vaan olisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tota lyhennettä tosiaan näkee erilaisilla hääsivustoilla huomattavasti vähemmän kuin koko nimeä  ;)

 

Tosi hyvä että tällainenkin vaihtoehto löytyy! Häistä on kuitenkin hyvä ilmoittaa kaikille maailmanmatkaajille ja vuorotyöläisille hyvissä ajoin, eikä häiden yksityiskohdat välttämättä selviä riittävän hyvissä ajoin virallista kutsua varten. 

 

Häävieraana olisin ehkä vähän ihmeissäni jos postiluukuista tipahtaisi tällainen ilmoitus läheisiltä kavereilta - miksei vaan kerrota kasvotusten että häät on tulossa siihen ja siihen aikaan :D Toki jos häät on kokonaan yllätys niin mikäs siinä. Sitten taas kaukaisemmilta sukulaisilta olisi luontevampaa saada ilmoitus postitse. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähetämme nämä ainakin Englantiin vieraille. Pohdinnassa on myös, josko lähettäisi myös suomalaisille. Oikeiden kutsujen lähettäminen vasta maalis-huhtikuussa heinäkuun häihin suorastaan pelottaa, koska kaikki varaavat matkat silloin tai jo ennen kesälomia varten. Sulho ja vanhemmat haluis lähettää oikeat kutsut meinaa jo tammikuussa, kaaso ei ajatukselle kyllä lämpeä. :D Hänestä liian aikasin. Joten ehkä nää save the date kortit oiskin ratkaisu. Mitä mieltä ootte?

Muokattu: , käyttäjä: Eleonore

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me lähetetään ehdottomasti kyllä STD-kortit (muakin hihityttää toi nimi  :girl_haha: ), koska häät pidetään ulkomailla, ja minua ainakin vieraana harmittaisi jos kutsu tulisi vaan muutamaa kuukautta ennen ja siinä sitten pitäisi kiireessä alkaa yrittää saada lentolippuja ym.... taitaisi kyllä jäädä suurin osa ellei melkein kaikki Suomen vieraat saapumatta :) Todella fiksu idea nämä siis musta, miksei nillekin jotka pitää häänsä ihan Suomessakin kun lomia ym. pitää kuitenkin sopia kauan aikaisemmin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä harkinnassa Save the Date -korttien lähettäminen. Lähetetään varmaankin 6-7 kk etukäteen. Varsinaiset kutsut 2-3 kk ennen häitä sitten.

 

(Ja tuohon STD-lyhenteeseen myös minun on todella vaikea suhtautua tässä yhteydessä..  :girl_haha:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain ystävältä ihanan Save-the-date -jääkaappimagneetin muutama vuosi sitten, ja se on niin kaunis, että on edelleen jääkaapin ovessa, vaikka pariskunta juhlii kolmevuotisääpäivää pian. <3

 

Emme lähetä itse Save-the-date -kutsuja, ja itse asiassa saatamme lähettää hääkutsutkin sähköpostitse. Häämme järjestetään nopealla aikataululla, joten kahdet kutsut eivät todellakaan ole tarpeen. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta noi on hyödyllisiä, koska ite helposti buukkailen ulkomaanmatkoja ja festareita reilusti yli puoli vuotta etukäteen. Mä laitoin nyt heinäkuun alun häiden kortit menemään, ja onneksi, koska esim. yksi pääasiallinen kaaso oli vähällä olla varaamassa siihen matkaa itselleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä minusta Save the Date -kortit on ihan paikallaan jos häiden päivä tai paikka on jotenkin erityinen. Juuri esimerkiksi kesällä ihmiset varailee reissuja ja festareita hyvissä ajoin, vuokraa mökkejä jne. Tai jos häitä varten pitää ostaa lentoliput tai varata hotelli pitkän välimatkan vuoksi.  Jos olisi vaan muutama kauempaa tuleva vieras, kertoisin varmaan muuten jollakin viestillä. Jos taas koskee isompaa joukkoa, tuollainen kortti on kiva ja vähän virallisempi tapa ilmoittaa tasapuolisesti kaikille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme lähetä save the date -kortteja, koska panostamme mieluummin muihin asioihin. Olemme kyllä kertoneet hääpäivästä hyvissä ajoin, sillä noin puolet vieraista tulee ulkomailta ja moni muukin pidemmän matkan päästä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me meinataan lähettää STD-kortit puolta vuotta ennen ja niissä tulee näkymään häiden väri teema. Musta Std-kortit on hyvä idea ku vieraat osaa sit varautua hyvissä ajoin töiden ja lomien suhteen ku meillä suunnitteilla Heinä- tai Elokuulle häät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tarkoitus lähettä Save the datet noin 9kk aiemmin koska oli tarkoitus pitää perjantaihäät, ja koen että mitä aiemmin ihmiset saavat tiedon niin sen paremmin saavat järkättyä itselleen vapaapäivää kyseiselle ajankohdalle ja ihan oikeiden kutsujen lähettäminen niin aikaisin tuntuisi hölmöltä.

OT mutta kortin nimen lyhentäminen STD-kortiksi kuulostaa siltä kuin porukka olisi lähettämässä sukupuolitauteja tutuilleen :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ei ihan nämä save the datet nappaa. Ymmärtäisin ne täysin, jos häät järjestettäisiin ulkomailla tai muusta syystä häihin pääseminen vaatisi erityistoimia tai varautumista, mutta muuten vähän turhaa. Ikään kuin juuri minun hääni olisivat jollekin serkulle niin suuri asia, että niitä täytyy hypettää kuukausikaupalla etukäteen. :D Minun puoleni suvusta asuu kaukana, joten uskon ilmoittavani hääpäivän heti sen varmistuttua, jotta lomat ja majoitukset saadaan sumplittua ajoissa. Whatsapp-viestit riittävät siihen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen ajatellut Save the Date korttien lähettämistä. Ideakin on jo olemassa. Enää puuttuu hääpäivän päättäminen :girl_haha: ja täytyy ehkä mieheltäkin mielipidettä kysyä. Mutta me halutaan (eli mä haluan) nämä STD kortit siksi, että vieraissa on paljon vuorotyöläisiä. Toinen syy on se, että meille tulee sotilashäät ja haluan jo siitä antaa pientä vinkkiä vieraille STD korttien mukana. Mulla tässä ehkä taka-ajatuksena se, että jos joku mun sukulainen harkitsee häiden skippaamista, niin ainakin tietää sitten skippaavansa ehkä elämänsä ainoan mahdollisuuden osallistua sotilashäihin. Yritän siis motivoida mahdollisimman monen paikalle :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olen tätä pohtinut ja kyllä me ainakin laitetaan save-the-date kortit menemään tyyliin 8kk ennen häitä :ph34r: Häät tulevat kuitenkin olemaan kesällä, jolloin monilla on suunnitelmia vapaidensa varalle ja monet ovat vuorotöissä ja muusikoita jne. joten musta tää on fiksu ja kohtelias tapa infota, että hei, meillä ois tällaset juhlat tulossa, jos aiot osallistua, niin valmistaudu. Mä kuitenkin nyt toivon, että kutsutuista suurin osa pääsis paikalle, en mä heitä muuten kutsuis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa alle 60 hengen häät, joten läsnä ovat vain lähimmät (pakolliset...) sukulaiset ja sitten kaverit. Voisin väittää että tieto kulkeutuu kyllä anoppien kautta riittävän nopeasti, joten emme lähetä noita kortteja.

Mutta yhdelle kaverille aion tässä pikapuoliin laittaa viestiä, tyyliin "laita rasti kalenteriin (päiväys), me mennään silloin naimisiin (virallinen kutsu tulee myöhemmin)".

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vieraan näkökulmasta: ei välttämättä tärkeä erityisessä kutsumuodossa, mutta jokin vinkki hääpäivän ajankohdasta on hyvä saada aiemmin, jotta osaa järjestää muut menot juhlien mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole koskaan semmosta saanut, mutta vanhemmalle väelle ja kauempana asuville lähetin digitaalisen Save the Date kortin. Eli valokuva meistä, johon teksti Save the Date ja päivämäärä. Lähetin whatsappissa.

Kutsunkin tein digitaaliseen muotoon: copyrightvaapaa kuva kahdesta sormuksesta, paikka, pvm, kelloaika. Lähetin niinikään whatsappissa. Hox! Vieraita kutsutaan 10 tai 11. Juhlat kotona.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään