Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka teillä kosittiin?


Guest Silwe

Recommended Posts

  • 1 month later...

Olimme ulkomailla ja opsretkellä. Retken tauolla istuskelimme erään puutarhan penkillä ja mies piteli kädestä. Sitten se kysyin: mentäisikö kihloihin <3 Ihan yllärinä tuli (toki olimme joskus keskustelleet, mitä haluamme elämältä jne. ja tiesimme molemmat toistemme kannat avioitumisesta, perheestä sun muusta.)

Link to comment
Share on other sites

Me oltiin puhuttu asiasta jo pitkään. Tavallaan mies jo ennestään onkin kosinut, mutta emme ole "julkistaneet" kihlausta. Opiskelijoita kun olemme, niin ei ole ihan nopeasti varaa hienoihin häihin. Minä kun pidän rimmaavista päivämääristä, niin toivoin, että voisimme julkistaa kihlauksen ystävänpäivänä, 14.2.2014. Niin siinä sitten kävi, että kihlauduttiin ihan virallisestikkin tuona päivänä :)

Link to comment
Share on other sites

Uusi morsian ilmottautuu! Miehen kanssa keskusteltiin naimisiinmenosta n. 4 kk sitten ja hän ei todellakaan ollut valmis. Sanoin etten palaa aiheeseen eikä asiasta oo sittemmin juuri puhuttu, paitsi vitsillä. Viikonloppuna erään ihanan viinitilalla vietetyn jazz-konsertin lopussa vikan hitaan, kauniin biisin aikana mies sitten yhtäkkiä kuiskasi korvaan koko nimeni ja "will you marry me", mihin oli sikahelppoa vastata yes :) se oli alkanut tuon 4 kk sitten käydyn keskustelun jälkeen vähän miettimään ja soittanut ennen viikonloppua Suomeen ja pyytänyt lupaa mun isäpuolelta. Sormusta ei ollut, juuri niinkuin toivoinkin että saadaan yhdessä

Valita se jälkeenpäin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kosittiin vajaan kolmen vuoden seurustelun jälkeen. Olimme lähteneet luonnonpuistoon vaeltamaan, päivä oli aurinkoinen ja kaunis, ruska aluillaan. Pysähdyimme sitten yhdelle näköalapaikalle kalliolle, missä istuskeltiin, syötiin eväitä ja juteltiin kaikenlaista. Mieheni alkoi puhumaan kaikkea kaunista ja höpöä ja huomasin että kylläpä sitä jännittää. Arvatkaa alkoiko muakin jännittämään. Sitten kun oltiin jo melkein lähdössä eteenpäin, se yhtäkkiä polvistui mun eteeni ja kosi. Minä siinä lakoan polvilleni myös enkä saa suustani muuta kun että "tuun! tuun!", mihin mies sanoi, että "se olisi kunnia, niin sanoi isäsikin". oli siis kysynyt isältä lupaa etukäteen. tätä seuras tietysti hysteerinen itkukohtaus. Meni siinä loput retkestä vähän sumussa, mies oli ostanut vielä skumppaa kotiin ja käytiin illalla ravintolassa syömässä. aikamoista. ja kaikki vanhemmista alkoivat itkemään kun kerrottiin uutiset seuraavana päivänä kun oltiin käyty sormukset ostamassa. kosinta oli juuri meidän näköinen, en ois parempaa osannut toivoa. mulla on maailman ihanin mies :wub:

Link to comment
Share on other sites

Emme ole mieheni kanssa kovinkaan romanttisia, joten meillä se kosinta meni niin, että mies totesi 11.joulukuuta "tänään ois hyvän kuulonen päivämäärä. Pitäiskö mennä kihloihin?" Johon allekirjoittanut hitaalla sytytyksellään toteaa, että "ei tässä mitään PIDÄ mennä yhtään mihinkään." Tajusin vasta seuraavana päivänä, mitä mies oli sanonut ja piti ihan varmistaa, että ymmärsin hänen kommenttinsa oikein. Olin ymmärtänyt.

 

Halusimme pitää salaisuuden jouluaattoon asti ja kertoa aattopäivänä miehen perheelle ja aattoiltana omalle perheelleni. Olimme ostaneet jokaiselle pienpaahtimosta erilaisia kahveja ja kirjoitin kaksi korttia, joissa kerrottiin kunkin kahvin mausta, alkuperästä ja laadusta. Toisen kortin annoimme mieheni äidin luettavaksi ja toisen annoin omalle äidilleni. Olin kaiken kahvijargonin keskelle piilottanut lauseen "kahveista puheenollen, me mentiin kihloihin 2 viikkoa sitten". Näytti kelpaavan iloiseksi jouluyllätykseksi kaikille  :D

Muokattu: , käyttäjä: radio_gaga
Link to comment
Share on other sites

Olimme Kuubassa rantalomalla ja yöllä mies sitten kosi rannalla aurinkotuolilla. Käski sulkea ensin silmät kun häntä pelotti niin paljon. Ja kyllä itselläkin alkoi nipistellä mahassa jännityksestä kun huomasi äänensävystä ja aloituksesta, että mitä taitaa olla tulossa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kuutamo Thaimaan rannalla, voiko täydellisempää kosintaa ollakaan? :wub:

 

Oltiin tammi-helmikuussa kolmen viikon lomamatkalla Thaimaassa. Ennen reissua olin jo pitkään haaveillut (ja vihjaillut) kihloihin menemisestä, mutta mieheni ei oikein ottanut lämmetäkseen ajatukselle. Ollaan seurusteltu reilu kaksi vuotta ja hänen mielestään kihloihin meneminen on aivan liian aikaista. Mutta kuinkas kävikään. ;)

Viimeisellä viikolla maanantaina (itseasiassa tasan kuukausi sitten) oltiin koko reissuporukalla (minä, mieheni, minun vanhemmat, siskoni ja hänen miehensä) hotellilla Jungle Night-buffetillassa. Tämän jälkeen mieheni kysyi, josko lähtisimme kahdestaan rannalle kävelemään. Äitinikin oli kovasti samaa mieltä, enpä tässä vaiheessa kiinnittänyt siihen sen kummemmin huomiota. :D Käveltiin vähän matkaa rantaa pitkin isojen kivien luokse ottamaan muutamia valokuvia. Totesin sitten romanttisesti, että "poltetaanko tässä tupakit" ja istuin yhdelle kivelle. Sydän pomppasi kurkkuun ja naama vääntyi valtavaan hymyyn, kun mieheni polvistui eteeni ja kysyi, menisimmekö kihloihin! :wub:  Vastausta hänen ei tarvinnut odotella, vaan pujotti samalla sormeeni Thaimaasta ostetun rihkamasormuksen. Täydellistä! Voi sitä hymyn ja kihertelyn määrää. :P

 

Muu porukka tosiaan tiesi asiasta jo, ja äidin ensimmäinen kommentti, kun menimme heidän luokseen aulabaariin, oli "Vihdoinkin!" :D Mieheni oli ostanut sormuksen vajaa viikko ennen kosintaa eräästä korukaupasta, jossa kävimme ostoksilla. Hän oli osoittanut sormusta äidilleni ja sanonut "Osta toi". Ja äiti ei meinannut pysyä housuissaan.. :D Pieni aavistus mullakin oli asiasta, koska näin kaupasta lähtiessämme, että äitini teki jotain mieheni taskulla ja hätäpäissään katseeni nähdessään totesi "Hyvä poika" ja taputti miestäni. Mutta yllätyin kosinnasta silti, koska päiviä ehti kulua useampi korukauppa vierailun jälkeen. ^_^ Ja viralliset sormukset ostettiin Suomesta.

Link to comment
Share on other sites

Mies oli varannut hieman paremmasta ravintolasta pöydän syntymäpäivänäni. Jälkiruoan ja kuohareiden yhteydessä kaivoi lahjansa esiin. Avattuani sormusrasiaksi paljastuneen paketin kysyi sitten vaimokseen  :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Olin pitkän aikaa höpöttänyt kihloista ja mies totesi useasti kosivansa sitten, kun sen aika on. No ompa tylsää..

 

Reissataan paljon ja olimme Intiassa kuukauden reppureissulla joulukuusta tammikuuhun 2014. Olin tietysti paljon puhunut, että voisko parempaa paikkaa olla kosinnalle, kuin Intia. Olin varma, että kosinta tapahtuisi jouluaattona, mutta kaikki ei mennytkään ihan hyvin ja vietinkin joulun kipeänä. Sen jälkeen olin varma, että kosinta tapahtuisi vuoden vaihteessa, mutta eihän me mitään ehditty uutta vuotta juhlimaan, vaan vietimme senkin illan rinkat selässä junaa odotellen. Kysyin vuoden viimeisenä päivänä, että milloin sä oikein aiot kosia ja mies totesi, että "ensi vuonna." No niinhän siinä kävi: 1.1.14. istuskelimme katselemassa auringonlaskua Jaisalmerin vanhan kaupungin muurilla todella korkealla katsellen kaupunkia. Oli jo aika lähteä syömään ja hyppäsin muurilta pois, kunnes yhtäkkiä mies muuttui jotenkin "oudoksi" ja ehkä jopa vähän vaivaantuneeksi ja totesi "kulta" samalla, kun otti mua käsistä ja polvistui eteeni kysyen, haluaisinko kihloihin hänen kanssaan. Sekosin tietysti ihan täysin ja sopertelin tottakaita hymyn, naurun ja itkun sekaisissa tunnelmissa. Kyllä siinä taisi miehelläkin vähän silmät kostua. :) Oli kuulemma suunnitellut monesti kosivansa, mutta aika eikä paikka vain tuntunut oikealta, kuulemma oli nyt kosinut "puolispontaanisti."  Sormuksia käytiin katselemassa Intiassa moneen kertaan, mutta eihän sieltä mieluisia löytynyt. Kun päästiin takaisin Suomeen, kävimme samantien sormuskaupoilla. :) 

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee tänään kuukausi kihlatumisesta. Oli niinkin romanttinen tarina, että huomattiin, että Kultajousessa on Osta kaksi saat toisen puoleen hintaan tarjous. Kävin valkkaamassa sormukset valmiiksi ja kosaisin miestä illalla iltaruuan päälle. Perkule suostui :o

Link to comment
Share on other sites

Olemme seurustelleet kymmenen vuotta avopuolisoni kanssa ja kihlautumisesta on muutamaan otteeseen puhuttu:D Ikää minulla on vasta 25 joten kiire ei ole ollut. Tässä tarinaa kosinnasta joka oli minulle erittäin suuri yllätys.

Viime keskiviikkona 26.3.14 lähdin töihin aamulla ihan niinkuin minä tahansa päivänä. Kahdelta iltapäivällä toimistolle tuli mies henkilö jonka oletin olevan asiakas. Hän kuitenkin sanoi etsivänsä naishenkilöä ja yllätyksekseni hän sanoi minun nimeni. Sanoin olevani hänen etsimänsä henkilö ja sen jälkeen hän sanoi, että minulle olisi kyyti pihalla. Sain pomolta luvan lähteä (mieheni oli tästä tietysti pomoni kanssa sopinut).

 

Istuin hienoon BMW:hen ja kuski sanoi matkan kestävän jonkun aikaa ja kysyi mitä haluan radiosta kuunnella. Olin niin hämilläni ja sopersin ettei väliä. Istuin autossa pääni puhki miettien mistä on kyse. Vihdoin saavuimme Ylläkselle (asumme Rovaniemellä) ja kuski jätti minut hotelli Saagan eteen sanoen, että seuraavat ohjeet saan hotellin respasta. Menin respaan ja sieltä sain huonekortin ja ohjeet että 19.30 minun tulee mennä rinteen alas hissien luokse(hotelli oli aivan rinteen vieressä). Menin huoneeseen ja siellä oli vaatteitani, meikkejäni ja kaikkea mitä tarvitsin. Lisäksi siellä oli kuohuviiniä, hedelmiä ja suklaata. Nautiskelin niistä ja hienoista aurinkoisista maisemista. Kävin kylvyssä, laittauduin kauniiksi ja menin sovittuun aikaan rinteen alas.

 

Rinteen alhaalla minua odotti lumikissa joka kuljetti minut Ylläksen huipulle. Siellä avokkini odotti minua, otti minua kädestä kiinni ja kuljettu sydämenmuitoisen lumipatsaan luokse polvistui ja kosi "rakas menetkö kanssani kihloihin ja tuletko vaimokseni?" Hänellä oli korurasia minkä sisällä sama teksti luki ja siellä oli myös ns. kosintasormus. Molemmat itkuatuhersimme, suostuin ja halasimme. Tämän jälkeen menimme viereiseen huipulla olevaan ravintolaan missä oli pöytä meille katettuna. Viinilasiini nojasi kirjekuori mieheni antoi luvan avata sen ja siellä oli lahjakortti missä luki "lahjakortti minkä arvo riittä haluamasi kihlasormuksen ostoon". Sain siis valita ihan minkälaisen ja hintaisen sormuksen tahansa. Nautimme ihanan illallisen kuohuviinin kera, jonka jälkeen matkasimme lumikissalla takaisin alas ja juhlitajatkuin kahden kesken hotellihuoneessa. Mieheni oli sopinut minulle vapaaksi töistä myös seuraavan päivän, joten menimme herättyämme rauhassa aamupalalla ja nautimme vielä yhteisestä ajasta Ylläksellä, Paikalla oli meille jo ennestään tärkeä merkitys ja nyt vielä erityisempi:) Päivä oli kokonaisuudessaan niin taianomainen ja ihana, etten parempaa olisi voinut odottaa.

Muokattu: , käyttäjä: Tuiskumorsian
Link to comment
Share on other sites

Itse suoraan sanoen ihmettelen, miten poikaystävälläni riitti rahkeet kosaista kesken mun pahimmanluokkaista kiukkupuuskaa :D

 

Olin ollut äitini kanssa ostoksilla ja kävin sitten heidän luonaan vielä kahvilla. Siinä kesken kahvittelun siskoni soitti äidille, että olivat miehensä kanssa kihlautuneet. Onnittelimme ja juttelimme hetken aikaa puhelimessa. Aloin itse sen jälkeen tekemään lähtöä ja tokaisin äidilleni vielä närkästyneesti, että kauankohan omalla avokilla vielä menee ennen kuin aikoo kosia. Little did I know... tulin kotiin, ja avokki kysyi mikä painaa mieltä. En siinä vaiheessa vielä sanonut siskoni kihlauksesta mitään (en halunnut kuulostaa epätoivoiselta ;D) ja totesin vaan että väsytti ja kiukutti. Mies sitten pyysi että tulisin halaamaan häntä, johon totesin kiukuspäissäni että "en tule, tuu ite tänne" :D Hän sitten tuli halaamaan, kertoi kuinka paljon rakastaa minua ja kuiskasi sitten että "tän oli tarkotus tapahtua vasta huomenna, mutta...", polvistui eteeni ja kysyi tulenko hänen vaimokseen. Tuli niin puskista, että samalla kiukulla tokaisin vielä että no mitäs luulet (eli kyllä), ja itkuhan siinä sitten tuli  :wub:  Vasta hetken sulattelun jälkeen sain sitten sanottua, että siskoni oli kihlautunut juuri paria tuntia aikaisemmin. Naureskeltiin asialle hetki ja soitin sitten äidilleni, että arvaappas mitä. Sattuneesta syystä ei meinannut uskoa aluksi, ja vielä vähemmän uskoi siskoni, jolle soitin myös samana iltana  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minä kosin miestäni kaksi viikkoa sitten. Olimme heräilemässä lauantaiaamuna ja pötköttelin hänen kainalossaan. Olin miettinyt asiaa aikaisemminkin, mutta jotenkin siinä hetkessä tuli vain sellainen olo, että nyt on ihan pakko kosia! Kosinta oli siis spontaani ja sössötin jotain epämääräistä :D Mies sai kuitenkin selvän sönkötyksestäni ja vastasi myöntävästi :)

Link to comment
Share on other sites

Olimme avomieheni kanssa jutelleet kihloihin menemisestä muutaman kerran ja aina sain vastaukseksi, että me maksetaan yhdessä vuokraa ja syödään samasta jääkaapista, että eikös se oo vähän sama asia.. :D no tammikuussa 2013 olin kaksi viikkoa Meksikossa. Kun palasin, meni vajaa pari viikkoa niin mieheni minua kosi. Tuli ilmeisesti niin ikävä, että ajatteli ettei tota voi päästää menemään ;) mutta siis kotona mieheni oli laittanut pöydän kauniiksi ja tehnyt hyvää ruokaa. En tajunnut kynttilöistä enkä MISTÄÄN mitä tapahtuu. Näin jälkeen päin ajateltuna on kyllä muutamia outoja juttuja tapahtunut sinä päivänä, mitkä olis voinut herättää epäilykset mutta kun mies oli ollut niin innoton mun kihlapuheista etten voinu kuvitellakaan.. Olin laittautumassa kun tiesin että illalla oltiin lähdössä hartwall areenalle kattoo kiekkoa. Mies kysy et joko oon valmis et vois tulla syömään. Tokasin vaan et ai kivaa kynttilöitä ! No sit mieheni tuli seisomaan mun viereen kun istuin pöytään. Kysyin et mitäs sä meinaat? "Yks juttu ennen ku aloitetaan" no sit se polvistu ja kosi mua ja määää vollottaen vastasin että tottakai <3 nyt siis reilu vuos kihloissa ja eilen käytiin kattoos ekaa potentiaalista hääpaikkaa ja häät vuoden pääst elokuussa :) <3

Link to comment
Share on other sites

Mies antoi synttärilahjaksi itsetehtyjä "synttärikuponkeja", joissa oli erilaisia tehtäviä. Esim. hieronta, siivous jne. Viimeisessä kupongissa luki kosinta. Pari viikkoa kärvistelin ja mietin sopivaa hetkeä käyttää kuponki. Lopulta mies sai tehtävän suoritettavakseen ennen nukkumaanmenoa, myöhään mukavan päivän päätteeksi. Jälkeenpäin mies kertoi pelänneensä että ojennan tiskauskupongin, keittiössä oli päivän jäljiltä melkoinen työsarka. :)

Link to comment
Share on other sites

Me oltiin miehen kanssa merikadettitanssiaisissa ja oltiin jo jatkojen jäljiltä menossa nukkumaan ja siinä klo 3 aikoihin vielä sitten juteltiin peiton alla. Siinä mies sitten jo vihjaili, että tahtoisi kysyä, muttei tahdo, kun ollaan kummatkin humalassa/hiprakassa vaan haluaa, että ollaan kummatkin selvin päin. No aamulla sitten mies kävi hoitamassa omaa osuuttaan siivoamisista ja tuli sitten takaisin ja vaihoin ite siinä krapulaisena (kadettien bileissä nainen ei maksa mitään ja ruoan kanssa jo tarjotaan ihan kohtuullisesti juomaa) vaatteita aamiaiselle lähtöä varten. Mies siinä sitte istui sängyn laidalla ja kysyi huolinko sen mun aviomieheksi. Tietty vastasin kyllä. Krapula aamu ei ehkä kuulosta hienoimmalta kosimisajankohdalta, mutta se oli intiimisti vaan me kaksi mukavan illan jälkeen. Mä en olis halunnut julkista kosintaa keskellä tanssiaisia vaan toi oli juuri hyvä, koska se oli selkeesti se, että mies oli halunnut kosia jo jonkin aikaa ja oltiin ihan vaan kahdestaan. Toki sen öisen hyvin selkeän vihjauksen jälkeen osasin myös odottaa virallista kosintaa aamulla.

 

Miehen tyyliin osoittaa rakkautta ja huomioida ei kuulu kovin suuret julkiset eleet vaan juurikin odottamattomat selkähieronnat ja siivousavuksi tarjoutuminen, joten tälläistä kosintaa (tarkoittaen yksityistä ja arkiselta vaikuttavaa) osasinkin odottaa. Mä olin miehelle jo etukäteen sanonut, ettei sitten tarvitse mitään sormusta valmiiksi enkä halua julkista spektaakkelia, joten tämä täyttyi oikein hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Mua kosittiin viime uutena vuotena, ja aika romanttisesti se tapahtuikin! Tosin sulhasellani on kyllä aina tilannetaju kohdallaan tän tyyppisissä jutuissa.

Oltiin noin kymmenen hengen kaveriporukalla viettämässä uutta vuotta Espoossa näkötornissa, missä oli uudenvuoden juhlapäivällinen. Kun vuosi oli just vaihtumassa, mun mies sanoi että mennään tuonne ulos tasanteelle katsomaan, oltiin siis koko porukka siinä sisällä ikkunoiden takaa katsomassa. Raketit alkoi joka puolelta räjähdellä, ja ulkona tuuli tosi kovasti, ja oli tosi kylmä, mekon helmat meinas nousta korviin tuulessa, ja korviksetkin hakkas kipeesti poskille, en voi korostaa tarpeeksi kuinka kovaa tuuli! Mä olin vähän, että miks piti tulla ulos, kun sisältä lasin takaa näkee ihan hyvin :) mun mies vei mut vähän sivummalle, ja polvistui ja pyysi menemään kanssaan naimisiin. Mä sain jonkun nauru/kylmyys/shamppanja-hepulin siinä, ja tietysti myönsin.

Kun mentiin sisään, ei kukaan tietysti tienny, kun oltiin vähän piilossa oltu. Tuntui jotenkin dorkalta vaan möläyttää kaikille, että hei, mentiin just kihloihin :) siitä saatiin sitten heti koko porukalle juhlan aihe, oli hauskaa kun sitä Pääsi heti jakamaan muidenkin kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Minulle kosinta tuli yllätyksenä. Vietimme kotona kahdestaan tulevan mieheni syntymäpäivää: söimme jäätelöä, joimme viiniä ja katselimme elokuvaa. Loppuillasta mies yllättäen kosi. Hämmästynyt ilmeeni olisi pitänyt kuulemma saada taltioitua... en ollut ennen kysymystä edes huomannut, että hän oli polvistunut lattialle. Nolla pistettä huomiokyvylleni, mutta oli kyllä romanttista, ihanaa ja vähän epätodellista. Vastausta ei tarvinnut miettiä! :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me vietettiin meidän seurustelun vuosipäivää. Käytiin keilaamassa ja sen jälkeen ravintolassa syömässä. Oltiin ostettu kotiin jo valmiiks pullo kuohuvaa. Kun tultiin ravintolasta kotiin, yhdessä laitettiin tuikkuja koti täyteen ja avattiin kuohuva. Istahdettiin keittiön pöydän ääreen ja muisteltiin menneitä ja haaveiltiin tulevaa. Yhtäkkiä rakkaani nousi pöydästä polvistui eteeni, otti taskusta sormuksen ja kysyi tulisinko hänen vaimokseen. Polvistumiskohdassa aloin jo valtavasti itkeä! Kun aloin itkeä ja suostuin tietenkin, mieheltänikin tuli muutama onnen kyynel. Täydellinen hetki!! :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Olimme viime elokuussa lomalla Pariisissa ja istuskelimme Montmarten kukkulalla. Siinä sitten mies kuiskasi, että tulisinko hänelle vaimoksi :girl_in_love: Olimme kyllä puhuneet kihlauksesta ja naimisiinmenosta jo useita kertoja, mutta kosinta tuli kyllä silti yllätyksenä. Hetki oli kyllä todella romanttinen ja mieleenpainuva <3

Link to comment
Share on other sites

Me olimme seurustelleet päivälle 10 vuotta kun mies vei mut ravintolaan ja siellä, melko kliseisesti, shamppanjalasissa kimaltelikin kaunis kihlasormukseni. Mä tiesin että menisimme lempiravintolaamme mutta kuvittelin kokoajan sen olevan 10vuotispäivän kunniaksi. Sitä varten olikin sitten puettu viimeiset ylle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...