Gizi

Vihkisormuksen käyttö ennen häitä

7 viestiä aiheessa

Olen tässä miettinyt. Saamme vihkisormukseni torstaina ja häät olisivat kesällä 2014 vasta. Olemme tehneet aikaisemmin yhteisen päätöksen naimisiin menosta, mutta mieheni haluaa kuitenkin tehdä virallisen kosinnan vielä lisäksi sormuksen kanssa. Kysymykseni siis onkin, että voinko pitää vihkisormusta sormessa tuon kosinnan jälkeen ennen häitä? Esim. Sen aikaa että ihmiset siten huomaisivat aikeemme avioitua. Vai pitääkö odottaa sormuksen sormeen saantia yli vuosi? Miten te olette toimineet?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Voit pitaa, ja siina tapauksessahan se on oikeastaan kihlasormus. Kaikki eivat kuitenkaan halua erillista kihlaa ja vihkia, vaan pitavat haiden jalkeenkin kihlasormusta, jolloin se on kuitenkin sitten merkki avioliitosta  :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on sillai että kun meillä on kyllä jo aikaisemmat kihlasormukset kun ollaan pari vuotta kihloissakin jo oltu. :-) Olisi vaan kiva pitää sitä vihkisormustakin senkin takia ettei sitä tarvisi pitää yli vuotta laatikossa jossain lipaston pohjalla, mutta pääajatuksena ainakin sen aikaa että ihmiset tajuaisivat aikeemme...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm, ok mutta eikohan ihmiset siita kihlasormuksesta tieda, etta olette ajatelleet menna naimisiin, senhan takia kihloihin mennaan... :unsure: Voittehan te ilmoittaa ihmisille aikeistanne muullakin tavalla, vaikka lahettamalla save-the-date-kortit? Jos sinulla on jo kihlasormus, en kylla pitaisi vihkia ennen naimisiinmenoa, minusta se on vahan hassua. Mutta mikaanhan ei esta niin tekemasta tokikaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon mielipiteestäsi...en oikein ole netistä löytänyt mistään aihetta vastaavaa artikkelia tms.. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oon Roslinin kanssa samoilla linjoilla. Viestiä ei välttämättä ymmärrettäisi oikein, itse ainakin luulisin, että olette menneet salaa naimisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos näen (nais)ihmisellä kaksi sormusta vasemmassa nimettömässä, oletan hänen olevan naimisissa.

 

Itselleni, kuten Roslinkin jo sanoi, kihlasormus on lupaus avioliitosta, eli "aiesormus". Jos kihlauksesta on jo aikaa (tai kihlautuessa on kyselijöille sanottu, että häät on sitten joskus tms) ja haluaa nyt ihmisille kertoa, että hääpäivä päätetty, niin käyttäisin ennemmin Roslinin ehdottomia STD-kortteja tai vaikka somea.

 

Tässä ketjussa on myös kysytty voiko kihlasormuksen kanssa pitää muuta sormusta.  Yksi vastaus näyttää tulleen :)

 

Gizin tilanteessa ihastelisin (=pitäisin) sormusta varmaan salaa kotona :D

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään