Kutsukortteja


Guest Nella_ja_John

Recommended Posts

Pupska, en ole tuossa kutsussa käyttänyt tarroja. Nuo lumihiutaleet tuossa lyhyellä sivulla on tehty leimaamalla (leimasin finnstamper) hopeisella kohojauheella (Askartelupuoti Pia, näitä löytää monesta paikasta) ja tuo kuoren sulkeva on itse tehty vahasinetti (sinettileimasin ja vaha Blue Sign Oy).

Korttipohjat tein itse. Leikkasin A3-kartongin pitkittäin kahtia ja paperileikkurin avulla tein siihen kolmeen kohtaan taitokset. Hääinfon taskun tein liimaamalla läpän reunat kaksipuoleisella teipillä. Tuli näppärästi tuollainen n. 14,5 cm neliökorttipohja. Vastaavia korttipohjia saa käsittääkseni tilattua valmiina ainakin Now&Foreveriltä.

Kannattaa muuten miettiä hetki ennenku päättää tehdä sinetit. Oli ihan kamala homma ja mun käyttämä sinettivaha oli liian haurasta, murtui tosi helposti ja osa vieraista oli saanut rikkinäisen sinetin. :( Kannattaa vähän ottaa selvää vahoista ennenkuin rupeaa tuohon puuhaan.

Muokattu: , käyttäjä: Gadian
Link to comment
Share on other sites

Tuittu87: Olemme leikanneet nuo korttipohjat itse Sinellin helmiäispaperista :girl_smile: ja tasku on taiteltu siitä samasta paperista. Tuon tyylisiä pohjia saa ainakin Now&Foreverista :)

Meillä tuo sinettivaha on sellaista aika muovista, eivätkä sinetit mene rikki. Tosin kyllä ne sitten näyttävätkin muovisilta...

Muokattu: , käyttäjä: lingonberry
Link to comment
Share on other sites

^ Todella hienot kutsut Mii_mi! :girl_smile:

Meille tulee tällaiset kutsut (tosin sinetit on tarkoitus tehdä vähän paremmin :grin:)

gallery_30504_773_306543.png

gallery_30504_773_78341.png

Todella ihana kortti! Onko tuo kannen nauha lenkki, joka pujotetaan pois, jotta kannen saa auki? Entä onko tuo "kutsuosio" tulostettu suoraan tuohon pohjalle vai onko se erillinen paperi? Saanko vielä udella, miten askartelitte taskun? Näyttää todella hyvältä!

Link to comment
Share on other sites

Vieras_Laura: Kannen nauha on lenkki ja sen saa pujottamalla pois, mutta toki sinetin voi myös rikkoa :girl_smile: Kutsuosio on tulostettu eri paperille, jotta kutsu olisi jämäkämpi. Tasku taiteltiin samasta paperista ja leikattiin sitten muotoonsa. Sitä on vähän hankala selittää tarkemmin. Ja ihan A4 se on :girl_smile:

Tuittu87: Heh, ei ihan riittäisi kärsivällisyys... :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Ihanat kortit! Mutta onko tuollaisia korttipohjia valmiina esim. kolmeen osaan taitettuina korttipohjina joista leikataan sit tuo kulma pois vai pitääkö tehdä itse alusta loppuun asti taitellen jne.

Ainakin mitä minä olen etsinyt ja kysellyt niin en ole löytänyt valmiiksi kolmeen osaan taitettuja kutsupohjia. :girl_sad: Täällä siis joudutaan itse väkertämään. Jos joku vaan sattuu tietämään jossain kaupassa olevan valmiina tuommoisia pohjia niin olisin heti valmis tilaamaan. :girl_wink:

ainakin meidän paikallisessa askertelukaupasta sain pelkän pahvin hinnalla valmiiksi tiettyyn muotoon ja kokoon leikatut korttipohjat sekä keskelle oli painettu se "sauma" että on helppo taittaa puoliksi. kysyivät vaan minkä kokoisia kortteja haluan ja montako....

Vähä tarkennusta mikä liike ja missä tää "lähipaikallinen" on?

rauman askerteluohjaus

Link to comment
Share on other sites

lingonberry : Miten teit tuohon kutsuosioon ton mustan kehyksen? Ihan printtaamalla vai jollain muulla tekniikalla?

Olen itse miettinyt tota samaa helmiäispaperia kutsuihin, mutta huomasin ettei sitä löydy mistään 160 grammaisena vaan ainoastaa 120g tai 200 g. En ole varma meneekö 200 g tulostimen tai kopiokoneen läpi, mikä olisi todella kiva paksuus. Toi 120 g on siitä huono, että siitä näkyy tekstit läpi, eli on melkein pakko meidän kutsuissa lähteä liimaamaan toinen paperi jos ei löydy sitä 160 grammaista :(.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moi,

Omat hääkutsut teetettiin graafikkoystävän voimin omista ideoista. Vistaprint olisi näin jälkikäteen ajatellen ollut varmasti hyvä vaihtoehto. Tuntui, että nuo now&foreverin kutsut on niin nähty ja kaikki kaverit kyllä tietävät mallia myöten, mikä kutsu on kyseessä. Oma askartelu ei myöskään innostanut, kun parhaista aikeista huolimatta näyttävät usein tosi kotikutoisilta (ja anteeksi!!! - halvoilta).

Ideoita etsin jo tosi paljon aiemmin jenkkilehdistä jne. ja sitten kaverin kanssa pohdittiin toteutusta. Painatin kokkolalaisessa idepapissa, ja kustomimerkit tietty myös :D Meillä on kutsuja kolmenlaisia (suomeksi, englanniksi ja erikseen supermakeat iltakutsut). Aluksi pelkäsin hintaa, mutta kun ystäväni veloitti reilun satasen, paino 215 (kutsut ja kirjekuoret painatuksineen) ja sitten vielä postimerkit, niin hintaa tuli n. 2,15 e /kutsu. Siis halvemmaksi tuli kuin nuo now&foreverin kalleimmat kutsut, joissa painatus maksaa vielä erikseen!

Ja itse olen aivan rakastunut näihin kutsuihin ja saanut hurjan ihastuneita reaktioita ystäviltakin. Postiin lähtivät perjantaina.

Täällä kuvia:

http://tiinaneuvoo.blogspot.com/2011/05/tinde-lahettaa-postia.html

Tiina

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...