Jump to content
Naimisiin.info

Vaihtoehtoja häänameille?


Guest Lily_of_the_valley

Recommended Posts

  • Replies 506
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Mielestäni aivan ihana idea tuolla aiemmin oli ostaa jokaiselle vieraalle yksi lottorivi!

Sen saa rullattua nätisti ja sidottua narulla!

Saattaapi olle, että meillä hyödynnetään... Mitähän ne vaan tosiaan sanoo ärrällä, kun menen  lottoja ostamaan...

- "laitatko yhden rivin loton? ja 120 kertaa kiitos!"

Link to comment
Share on other sites

Kaasoiluhäissä vieraille annetaan pussillinen kuivattuja yrttejä - rosmariinia, timjamia, laakeria, basilikaa ja oreganoa. Juhlien teemana on Provence, joten vieraat saavat omat herbes de provence-pussukkansa. Pussukat ommellaan itse provencelaiskankaasta ja täytetään laadukkaalla   yrttiseoksella.

Link to comment
Share on other sites

Me ostettiin Ikeasta niitä Galej-tuikkukippoja 96kpl (kassalla vähän kattoivat kummasti ;)). Niihin laitetaan nesteytyvä tuoksukynttilä (ei kuitenkaan tuikkua), pohjalle koristehiekkaa ja koko komeus kääritään sellofaaniin. En vielä ole alkanut tekemään niitä, koska se hiekka saattaa levitä siellä pitkin poikin jos pussit pääsee heilumaan (meilläkun on vielä muutto edessä ennen häitä). Tai sitten haetaan rannalta sitä ihan ihan hienoa hiekkaa, täytyy vielä miettiä. Kun saan pussit valmiiksi, voin laittaa mallikappaleesta kuvan tänne.

Hintaa tulee Ikean kupeista ja kynttilöistä n. 0,73e/kpl. Sellofaani saadaan ilmaiseksi ja se hiekka, jos haetaan pihalta.

Kynttilöitä ei vielä ostettu, katotaan ensin jos muualta löytyisi halvemmalla, Ikeassa 4kpl/1,95e. Jos joku näkee jossain vastaavanlaisia halvemmalla, laittaisitko tänne siitä infoa.

Tällaisia Ikean kynttilöitä ajattelimme:

11125_PE088398_S3.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Halusin nostaa tämän asian taas pinnalle.

Meillekään ei tule perinteisiä hääkarkkeja, vaan annamme vieraillemme kynttilät. Hääpäivän tienoilla alkaa jo illat hämärtää, joten mikä sen ihanampaa kuin poltella kynttilöitä (ainakin mun mielestä). Hommattiin tavaratalosta ruskeita pitkiä kynttilöitä, jotka joko laitamme sellofaaniin tai sitten laitetaan ihan pelkästään kattaukseen (siis pöydälle pitkälleen servietin lähelle) ja kauniilla nauhalla on paikkakortit siihen kiinnitetty. Onko ihmisillä ideoita miten kannattaisi toimia? Kuviakin olisi kiva nähdä  ::)

Link to comment
Share on other sites

Meillä hääkarkit on korvattu magneeteilla, jotka on pienessä kirjekuoressa jokaisen paikalla. Magneetissa on aforismi ja meidän nimet sekä hääpäivä.

Toi tulppaanin sipuli oli kyllä ihana idea!  :D

Olen kuullut sellaisista häistä, joihin oli tehty itse viini ja pulloihin etiketit. En tiedä, annettiinko pulloja vieraiden mukaan, mutta idea on ihana. Etikettiin morsiammen ja sulhasen kuva sekä hääpäivä, nehän voi laittaa vaikka limsapulloihin kiinni.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen vähän tuunannut tulitikkuaskeja. Eli koristellut olen nätiksi (voisi kuvankin liittää, mutta ei ole), mm. kannessa on teksit "Lemmenliekki 2006". Mukana kulkee myös herkkiksiä biisien sanoja sekä käyttöohjeet, jotta saa valoa pimeneviin syysiltoihin. Muksuille löytyy sitten karkkia isosta korista tod näk pitopöydän välittömästä läheisyydestä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest jii(Guest)

En missään nimessä halunnut hääkarkkeja ja jostain sainkin heti mieleeni sydämenmuotoiset tuikut. Ihme ja kumma, löysin kun löysinkin niitä Tampereelta Koskarin enkelikaupasta. Olivat viä tarjouksessa 2€/15kpl, kerrankin hyvä säkä!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lueskelin eilen tätä aihetta ja nyt tänään ajatus lähti kehittelemään tuota lottoideaa. aika edullisesti pääsisi jos esim. pelaisi pöytäkunnille porukkaloton muutamalla lottorivillä ja sitten julkistaisi lottonumerot illalla yhdeksän jälkeen niin että saisi siitä vielä ohjelmanumeronkin. Keno on tietty hyvä pelivaihtoehto... ::) me taidetaan käyttää tätä ideaa ja laittaa karkit vaikkapa laatikoittain jakoon pöytiin tai esille muutoin :)

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee tulitikkurasiat jotka koristellaan päällisin puolin, mutta karkin sijasta niissä todella on tulitikkuja  :) juhlimme häitämme elokuun lopussa ja koristeksi olen ajatellut paljon kynttilöitä (mahdollisesti kelluvia), koska ilta on jo pimeä. Sopii siis myös koristelun kanssa tämä idea. Ja kuka nyt ei tulitikkuja tarvitsisi  :D

Link to comment
Share on other sites

En taida olla vastannu tähän vielä...

Mä olen niin perso makealle, että karkkia tarjotaan kyllä, mutta kahvipöydässä  :).

Varsinaisten hääkonvehtien tilalle mä teen pienet punaiset  sydänmagneetit. Luulisi magneettien löytävän tiensä jääkaapin oveen eikä eksyvän laatikon uumeniin...

pidän tuosta ideasta myös, jos et pahastu niin käytämme myös ideaasi ::) olisitko kiltti ja antaisit askarteluohjeita ja vinkkejä miten ne tehdään, uusavuon kun olen :-[

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli itse kerättyä yrttiteetä, hääteema kun oli Puolukka, niin jotenkin tuntui sopivalta ::)

eli metsästä kävimme sulhon kanssa poimimassa alkukesästä vadelman lehtiä, puolukan, ahomansikan, mustikan, pihlajan, mesiangervon lehtiä. Sitten ne oli kuivamassa ihan vaan leivinpellillä muutaman viikon, ja pakkasin teen sitten ensi pienenpieniin pakastepusseihin ja päälle askarreltiin punaisesta kartongista kotelot, jotka sidottiin luonnonvärisellä niinellä.

Jos joku innostuu, niin Marttaliiton sivuilta löytyy ohjeita ;)

http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_rav...sinulle/juomia/

Link to comment
Share on other sites

Selasin näitä ja tuli ihan pää kipeäksi miettiessäni mikä olis kivaa ja mikä ei. Hääkarkit on mun mielestä kans aika vanha juttu, mut toisaalta, monille kaikkea turhaa rojua kertyy muutenkin ihan riittämiin...Eli itse en välttämättä mitään koristekynttilää haluais.

Sittenpä tuli oiva ajatus mieleeni, lapsille tietysti hääkarkit tai jotkut pienet lelut tms, ja aikuisille Buranat seuraavaa aamua varten.  ;D On varmasti käyttöä ja muistavat meitä varmasti hyvällä kun olemme heille helpotuksen suoneet... Kun tuntien ihmiset, jotka julimaan tulevat, niin tiedän, että kovin "kuivat" juhlat ei tiedossa ole.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Mitäs tästä sanotte? Meidän hääpaikalla ei ole kunnon astiastoa, ja osa astioista täytyy vuokrata, kuten haarukat ja veitset. Mies keksi eilen, että ostetaan prismasta niitä halpis taisteluvälineitä ( 6kpl/noin 2 euroo) ja hän kaivertais niihin meidän nimikirjaimet + hääpäivämäärän. Ja sit kaikki halukkaat saisivat nuolaista välineet puhtaaksi ja viedä kotiin... joko hyllyyn koristeeksi tai sitten ihan käyttöä varten.

Onko ihan hullu idea?? Ei ainakaan kovin tavallinen, eikä kallis vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Me päätettiin lahjoittaa pikku summa rahaa johonkin tiettyyn hyväntekeväisyysjuttuun niin, että kaikilla pöydillä oli oma lahjoituskohteensa. Mies piirsi semmoisen tyylitellyn kuvan jokaiselle kohteelle, jotka sitten laitettiin paikkakortteihin yhdessä lyhyen selityksen kanssa. Annettiin rahaa esim. saimaannorpille, vuohen ostoon, sarvikuonovauvan henkivartijalle jne ja teksti oli sitten tyyliin "tämän pöydän hääkarkkirahoilla ostettiin sarvikuonovauvalle henkivartija viikoksi" (kuvassa sarvikuonovauva + henkivartijaörmy) tai "istutettiin puita" tai "ostettiin hyttysverkkoja lapsille Afrikkaan". Samalla saatiin jotain hyvää aikaiseksi, eikä olisi innostanut mitään sen suurempaa askarrella.

Link to comment
Share on other sites

tgc133.jpg

tgc127.jpg

Jos hakee karkinkorviketeeta, niin erikoinen vaihtoehto olisi "kukkiva" tee - teepallukka laitetaan siis (lapinakyvaan) lasikuppiin tai teekannuun, ja pian teepallo aukeaa ja kukkii kauniisti veden alla. Yhdesta pallosta saa useampia kuppeja teeta, vihrean teen kai sanotaankin olevan parhaimmillaan kolmannella kayttokerralla. Nain kerran jopa "Bridal Bouquet"-nimisen teepallon, eli haihinkin sopisi hyvin.

Tassapa natisti koko prosessi:

displaytea_large.jpgpinkflowercraft.jpg

edit: Miia Pihkolan nettikaupassa myydaan kiinalaisia palloteita, mm.

Golden Blooming Camelia Flowers l. Rakkauden Ruusu

Korkealaatuinen punainen tee (suomalaisittain musta tee).

Kukan terälehden muotoon niputetut hienoimmat punertavat kullanhohtoiset kärkisilmut, joiden sisältä avautuu haudutettaessa punainen kamelian kukka.

Maku on elitistinen, samettinen ja hieman kukkainen.

Annostellaan 1 pallo n. 3dl:n kuppia kohden - jos käytetään kannua, lisätään vielä 1 pallo kannulle.

Haudutetaan 4-10 minuuttia.

Mo Li Xiu Qui

Idän Aurinko (ent. Jasmiini, "Hopea Mansikka")

Korkealaatuinen vihreä tee, johon on kerätty hopeisia kärkilehtiä, jotka on aromoitu jasmiinin kukilla.

Lehdet käsin kieritelty yhdeksi nipuksi mansikkapallon muotoon.

Haudutettaessa pallon päältä avautuvat pitkät kärkilehdet, joiden keskelle jää sidottu teesydän.

Maku on rikas, tuore ja jasmiininkukkainen.

Annostellaan 1 pallo n. 3dl:n kuppia kohden tai 0,5 litraa kohden riittää myös yksi pallo.

Haudutetaan 3-10 minuuttia.

Press Chrysanteum Green l. "Krysanteemi Kivi"

Korkealaatuinen vihreä tee.

Puolipallon muotoon puristettu vihreä tee, jossa krysanteemin kukka.

Pallo avautuu haudutettaessa.

Maku on runsas ja voimakas.

Yhdestä pallosta n. 3dl:n kupillinen hautuu 2-3 minuuttia, pidempi haudutus riittää 0,5 litran kannulliseen.

Hinnat nakyvat olevan n. 15-50 eurosenttia per pallo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...