Jump to content
Naimisiin.info

Sineteistä ja sinettileimasimista


Lilly

Recommended Posts

Ostin omani Sinellistä ja täytyy sanoa, että tähän mennessä kokeiluni ovat olleet hikoilua, sillä itse sinettileimasin vaikuttaa olevan liian "matala" eli siinä ei ole tarpeeksi syviä ne kuviourat, jotta jälki olisi kaunis - jatkan tosin kokeiluja ja esittelen korttiosastolla varmasti valmiin korttimme, kun sinetit on saatu kiinni :).

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mä ostin omani Calligraphenilta. Oli aika tyyris, mutta on kokonaan metallia ja toimi mun mielestä hyvin.

Tuli tuossa mieleen... eikös periaatteessa sinettileimasimena voi käyttää tavallista leimasinta? Leimasinpintahan on kumia ja yleensä kunnon leimasin on rungoltaan puuta. Eli eikös se pitäisi kestää vahakin?

Link to comment
Share on other sites

Sinellistä annettiin meille vinkiksi käyttää kuumaliimapistoolia apuna, ainakin sinellin värit värit (varmaan monet muutkin) pitäisi kuulema käydä niihin, pitäisi olla helppoa ja yksinkertaista. Ei olla tosin vielä kokeiltu, mutta *vink, vink* kokeilkaapa [smiley=happy.gif]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Helsingin postimuseossa oli paljon sinettileimasimia + lakkatankoja!

Ne tangot oli samoja, joita Sinelli myy ja edullisempia! En muista hintaa, mutta

muistaan kironneeni pari kertaa, koska hinta oli selkeästi halvempi :), ei mitään pari senttiä!

Link to comment
Share on other sites

Lisäänpäs tänne nyt kun on kokemusta nuiden sinettien väkertämisestä...

Mä en ole saanut lakkatankoa toimimaan. Mulla syttyy joko palamaan se itse lakka tai sitten se muuten vaan nokeentuu. Eli meni hermot. Ostin Calligrahenilta niitä niiden vahapaloja ja niillä oli tosi helppo tehdä. 1-2 vahapalaa vaan lusikkaan ja lusikkaa kuumennetaan kynttilän päällä. Tulee oikean kokoinen annos ja tulos on hyvä. Lisäksi vaha oli valmiina sinettinä vähän sellaista pehmeän tai "rasvaisen" (miten sen nyt selittäisi...) tuntuista - ei toki taipuillut, mutta jousti sen verran, että ovat pysyneet ehjinä postissa. Calligraphenin sinettipakkauksesta riitti 70 sinettiin (mä käytin kahta palaa aina yhteen sinettiin) eli on aika riittoistakin.

Link to comment
Share on other sites

Lisäksi vaha oli valmiina sinettinä vähän sellaista pehmeän tai "rasvaisen" (miten sen nyt selittäisi...) tuntuista - ei toki taipuillut, mutta jousti sen verran, että ovat pysyneet ehjinä postissa.

Tästä on maininta toisessakin ketjussa , mutta pistän tännekkin... Eli kannattaa pyytää postissa että he leimaavat kirjeet käsin, eivätkä pistä koneeseen. Itse tein sinettejä aidosta sinettivahasta (paljon kovempaa kuin muovipohjainen) ja KAIKKI sinetit olivat säilyneet ehjinä perille. :) Meidän postissa eivät ainakaan valittaneet vaikka kävin ainakin kolme kertaa...  ::) Tosin ruuhka-ajan ulkopuolella.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Marssii vaan tiskille ja hymyillen pyytää käsinleimausta, ei pitäisi olla ongelma. Olen monet kirjeet laittanut omalla sinetilläni postit menemään ja suurin osa on tullut ehjinä perille. Kerran lähipostin elämäänkyllästynyt "asiakaspalvelija" ei kuulemma voinut luvata mitään, joten nappasin kuoret kainaloon ja marssin pääpostiin, jossa homma meni kivuttomasti läpi. Päättäväisyyttä!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla, että sinetit kestää kirjekuorissakin: itse pelkäsin miten mahtavat kestää kortissa eli kuoren sisälläkään  :)

Link to comment
Share on other sites

Ei tietenkään sama asia, mutta Amoriinissa neuvovat tällaistakin...

"Somistesinetit

Moni vierastaa sinettien valmistamista sulatettavista pötköistä lähinnä niiden aiheuttamien käryjen ja epäonnistuneiden kokeilujen vuoksi, mutta somistesinettejä voi valmistaa myös askartelumassasta! Massasta valmistettavien somistesinettien etuna on niiden murtumattomuus. Sinetit kiinnittyvät parhaiten kuumaliimalla tai muulla hieman vahvemmalla liimalla.

Valmistusta varten tarvitset:

Cernit askartelumassaa

Decorlack tai vastaavaa metallinsävyistä maalia

+ pensselin

Sinettileimasimen

Metalliputken, jonka suun halkaisija on n. 1,7cm

Leivinpaperia ja vettä, johon on sekoitettu hieman astianpesuainetta

Kaulimen tai vastaavan

Ohje

Laita uuni päälle, 100C. Aloita valmistus kaulitsemalla askartelumassa ohueksi leivinpaperin päällä. Sekoita ½ lasilliseen vettä muutama tippa astianpesuainetta. Kasta metalliputken pää astianpesuaineveteen ja paina se kaulittuun askartelumassaan. Jos massa jää kiinni putkeen, irrota valmis kiekko siveltimen varren avulla. Kasta myös sinettileimasin veteen ja paina jokaisen kiekon päälle kuvio. Paista valmiit sinettipalat 100 C uunissa n. 15 min. Anna jäähtyä. Maalaa jäähtyneet sinetit Decorlackilla tai vastaavalla maalilla kevyin vedoin ja anna kuivua. Suosittelemme Decorlackia, sillä moni muu maali jättää sinetin pinnan tahmeaksi. Cernit- massaa on saatavana myös metallisävyissä. Mallin sinetit on tehty pastellimassasta, joka on pehmeämpää kuin metallisävyiset massat ja näin ollen soveltuu sinettien valmistukseen paremmin."

sinetit.jpg

Ja oikea ohjehan löytyy: http://www.amoriini.com/Sivusto/main_finnish.php

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sinettivahaa minäkin kaipaisin, enkä tiedä, mistä sitä voisi löytää. Jostain askarteluliikkeestä? Sinooperista kävin kyselemässä, mutta sain hieman tylyn vastauksen, että nyt ainakaan heillä ei ole, eikä ole tulossakaan... En viitsinyt kysellä enempää, josko myyjällä oli huono päivä..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hyvää sinettivahaa saa ainakin Helsingin Leimasimesta Ateneuminkujalta. Itse tein kutsuni tuolta ostetulla pronssinvärisellä vahalla ja hienot tuli. Sinettilakka oli kohtuuhintaista (4€/pötkö, josta tuli 30 sinettiä). Palvelu hyvää; mullekin tilattiin tehtaalta oikeanväristä lakkaa. Tuolla saa myös teetettyä esim. omilla nimikirjaimilla sinettileimasimen, joskin hinta oli minusta melko kova (70€).

Myyjän arviot lakan kulumisesta oli mielenkiintoisia. mulle se myi 7 tankos, kun sinettejä tarvittiin n. 50. No edelleen on 5 tankoa jäljellä.. Eli kannattaa jättää se varuiksi ajateltu tanko ostamatta, kun sitä on kuitenkin liikaa :)

Link to comment
Share on other sites

Hurjan hintaiselta kuullostaa se omalla nimikirjaimella teetetty sinettileimasin Helsingissä... Turun Blue Signista saa samantyypisen 37 eurolla. Siellä suunnitellaan haluamallasi tekstillä ja tekstityypillä leimasin. (vaikki juuri nimikirjaimet)

Siinä ei enää ole mahdoton ero tavallisen sinetin hintaan (joka pyörii kaiketi siinä 25 euron hujakoilla). Tietysti jos sen haluaa myydä jälkeenpäin, teetetty sinetti ei kaiketi ole se paras vaihtoehto...  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Selvittelin juuri mahdollisuutta tilata ihan oikean sinettileimasimen omasta aiheesta ja pyysin tarjousta neljältä firmalta, jotka löytyivät Keltaisilta sivuilta ja netistä ja jotka ilmoittivat tekevänsä lakkasinettejä. Kuvaksi halusin itse piirtämäni kolmikirjaimisen monogrammin, joka on hieman monimutkaisempi kuin pelkästään kolme kirjainta rinnakkain, mutta ei mikään käsittämätön väkerrys kuitenkaan. Tällaisia vastauksia tuli:

Bluesign

Messinkisinetti, halkaisija 26 mm, sorvattu puuvarsi: 59,00 euroa.

Helsingin leimasintehdas

Messinkiin kaiverrettu puuvartinen lakkasinetti, halkaisija 15-20 mm, sis. lähtetyskulut: 75,00 euroa

Oulun leimasintehdas

Messinkisinetti, halkaisija 30 mm, puuvarsi, sis. lähetyskulut: 126,51 euroa

Finn Mareka

Kaiverrettu lakkasinetti: 130,00 euroa (seuraavat samalla mallilla 100 euroa/kpl)

Bluesignilta tiedustelin vielä, että onnistuuko postitus ja paljonko se maksaa, mutta eivät ole vielä vastanneet. Toivottavasti ei tarvitse Turussa asti käydä, että saa sieltä sinetin. Jos joku tietää jotain pahaa sanottavaa Bluesignista, niin kerkeän vielä olla tilaamatta  ::)

Toistaiseksi kaikki firmat ovat vaikuttaaneet ihan asiallisilta. Kaikki lupailevat viikon - kahden toimitusaikaa. Suomalaisten firmojen hinnat ovat minusta yllättävän kilpailukykyisiä amerikkalaisiin verrattuna.

Edit: Oulun leimasintehtaan hintaan lisätty alv. Kyseinen yritys oli ainoa, jolta erikseen pyysin tarjousta sisältäen alv:n ja joka ilmoitti hinnan ilman sitä.

Link to comment
Share on other sites

Viitsisikö joku näitä kutsuihin laittanut kertoa, miten paljon tuo sinetti tulee painamaan? Eli meneekö kutsu silti normaalilla ykköluokan merkillä, jos kuori on sinetöity?

Link to comment
Share on other sites

Mä ostin kuumaliimapyssyn ja meinaan sillä tehdä ne sinetit. Voin kertoa tuloksista sitten kun hommaan ryhdyn (jos vain muistan, enköhän).

Eli meneekö kutsu silti normaalilla ykköluokan merkillä, jos kuori on sinetöity?

Ykkösluokan postia (0,65 €) on Suomessa kaikki 50 g asti eli menee sinetti mukana, ei se paljoa paina.

Tavallisen 1. tai 2. luokan kirjeen mitat:

Vähimmäiskoko: 90 mm x 130 mm

Enimmäiskoko: 250 mm x 400 mm x 30 mm (leveys x pituus x paksuus)

6.4.2006 Kommentoin samaan viestiini lisää. Sinellistä ostamani kuumaliimapyssy ja sinettilakka, eivät täysin vastaa käsitystäni helposta sinetin teosta. Sinettileimasin tunti aina takertuvan sinettivahaan. Yritin rasvata rasvalla sitä sinettileimasinta, mutta silti tarttui kiinni. Epäilen, että se johtuu tämän sinettilakan muovimaisuudesta. Hankalampaa oli kuin osasin aavistaa. Paljon tuli epäonnistuneita yksilöitä ja kuumaliimapyssy tiputteli nokastaan sitä vahaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Suosittelen Turun Blue Sign -firmaa.

Meille teetettiin siellä ihan oma sinetti nimikirjaimista ja siitä tuli todella hieno. Kyllä ammattilaiset osaa! Fonttia mietittiin kauan ja saatiin kuin saatiinkin juuri meidän näköiset kirjaimet. JES! Sinettiä voi käyttää myöhemminkin (näin ainakin suunnittelin) esimerkiksi joulutervehdyksiin vaihtamalla lakan väriä.

Kyllä aito lakka on se ainoa oikea tapa tehdä sinettejä. Niissä on sitä jotain!

Link to comment
Share on other sites

Me käytettiin meidän kutsujen sulkemiseen sinellistä ostettuja sinettiä "kaksi sydäntä" ja "sinettitankoja", jotka sopivat kuumaliimapyssyyn.. Aluksi tuntui, että koko hommasta ei tule yhtään mitään.. Tuntui, että kuumaliimapyssy ei toimi: vahaa ei tule ollenkaan, sitten sitä annosteli ihan liikaa. Aluksi en huomannut kastella öljyssä sinettiä ja se takertui sinettivahaan sekä muutaman kerran laitoin sen liian aikaisin vahaan jne. Ajoitus on mielestäni avain asemassa ja maltti sinettien teossa. Kun oppi tekniikan miten kuumaliimapyssy toimii niin homma sujui aika helposti, kun oli kaksi tekemässä. Toinen tiputti kuoren päälle vahan ja toinen painoi kuvion. Kuumaliimapyssystä kannattaa ottaa välillä virta pois ettei vaha ala kiehua. Olen tyytyväinen loppu tulokseen, vaikka sinetit ovat vähän muovisen näköisiä, mutta mielestäni silti kauniita. Ainut asia mitä jäin miettimään on, että jääköhän kutsuihin rasvaläikkä, sillä harjoitteluversioissa semmoin näkyi kirjekuorissa, mutta toisaalta, kun kokeilin kutsu sisällä samaa niin se ei ollut tullut kuin pelkästään kuoreen.. ::) Meillä meni 1,5 pötköä sinttivahaa 65 kutsuun ja harjoitteluun.. Aijotaan laittaa sinetit myös kiitoskortteihin, ei jäänyt traumoja, vaikka alkuun vastustikin sinettien tekeminen! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tämä lienee todella blondi kysymys, mutta kysynpä silti: ne ketkä ovat sulattaneet vahaa lusikassa, niin millä lusikat saa puhtaiksi?!

Ja kiitos foliokikasta, täytyy testata sitä, kun ehdin jo murehtia, että montakohan testisinettiä pitää tehdä, ettei mene kalliit kutsupaperit pilalle.

Link to comment
Share on other sites

Tämä lienee todella blondi kysymys, mutta kysynpä silti: ne ketkä ovat sulattaneet vahaa lusikassa, niin millä lusikat saa puhtaiksi?!

Enpä ole yrittänytkään saada lusikkaa elintarvikelaatuiseksi, mutta aika hyvä siitä tulee ihan kun vain pyyhkii talouspaperilla vahan pois silloin kun se on vielä sulaa. Pitää tietysti varoa polttamasta sormiaan. Lusikan jäähdyttyä viimeistelyn voinee hoitaa jollain hankaavalla puhdistusaineella.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...