Jump to content
Naimisiin.info

Kutsukortit tapetista??


-Nelly-

Recommended Posts

Nappasin täältä myös idean tapettikutsukortteihin. Kiitos tämän keskustelun :grin:

Paikallisesta K-Raudasta löytyi vieläpä molempien mieleinen kuviotapetti Paradise. Hintaa yhdelle rullalle kertyi 35 euroa ja siitä puolet käytetään kortteihin. Toinen puoli sitten käytetään mahdollisesti vieraskirjoihin tms.

Ohessa tapetin kuvio, joskin eri väreillä ja ilman noita lintuja. Meillä keskustan punainen köynös on kullanruskea ja reunan harmaat lehdet ovat himmeän vaaleanpunaisia. Enkä tietenkään löytänyt oikeilla väreillä olevaa tapettia, mutta idean tuosta saa. Kortteihin ei nyt tule aina samanlaista kuviota vaakatasossa, mutta eipä se haittaa. Tyyli kuitenkin säilyy samana. (Jos en saanut kuvaa esille, treenailen lisää.) Kunhan saan valmiimpaa lopputulosta ja parempia kuvia kutsuistamme, laitan nekin sitten tänne esille.

post-15849-1202762737_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Juu.. Ei tarvii pihiä montaa kertaa kannnustaa, kun ajatus tapetista kutsujen kantena on jo syöpynyt päähäni :D

RTV:ssä kävin jo katselemassa sopivan yksinkertaisia tapetteja, ja yksi jo löytyikin, eikä hinta paljoon päätä pyörrytä (16€/rulla). Samasta rullasta riittää meillä sitten kiitoskortteihin ja vaikka mihin, jos oikein innostuu...

Link to comment
Share on other sites

Meillä remontin yhteydessä jäi tapettirullasta hukkaa sen verran, että siitä saisi hyvin askarreltua kutsut ja vähän vielä jotain muutakin. Tapetin värit ja kuviot ovat juuri suunnitelmiini sopivat. Kartongin päälle täytynee kuitenkin liimata, kun on pelkilteen sen verran lötköä toi tapettimateriaali.

Vaikka samainen kuvio löytyykin makuuhuoneen seinistä, niin eipä tuo ainakaan minua haittaa. Ihastuin tapettiin kovasti kaupassa ja vaadin saada sen. Jo silloin ajattelin, että sitä voisi käyttää muuhunkin kuin seinään, on sen verran herkkä ja romanttinen.

Vain mielikuvitus on rajana materiaaleissa, toteutuksessa yms.

Link to comment
Share on other sites

Olen silitysraudalla suoristanut kartongista tehtyjä korttipohjia, kun joskus hölmömä menin säilyttämään isoja arkkeja rullalla... Silittäminen saattaisi toimia tapettiinkin - ainakin paperitapettiin - muovitapetti ei välttämättä tykkää hyvää :S Silitysraudan ja kartongin väliin olen laittanut aina jotain (kangasta tai leivinpaperia). Kannattaa aloittaa pienellä lämmöllä, muuten paperi tummuu...

Link to comment
Share on other sites

^ Mä suoristin valmiita tapetti-kutsukortteja sanakirjojen ja muiden paksujen kirjojen välissä. Suoristuivat muistaakseni noin viikossa ihan suoriksi. Se oli helppoa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kannattaa penkoa myös rautakauppojen ale-laarit, kun etsii materiaalia kutsukortteihin. Itse löysin K-Raudasta todella kaunista tapettia ja rulla maksoi 2€ :D Se oli kyllä erän viimeinen rulla, mutta uskon, että siitä riittää kaikkiin kortteihin yms. Varuiks ostin toisenkin rullan (myös sen 2€), joka on samaa kuviota, mutta eri värillä. Hinta ei päätä huimaa B)

Laitan kuvia kun saan valmista (ja mikäli osaan niitä tänne laittaa)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Nostelenpa tätä. Itselläkin on ollut ajatuksissa käyttää tapettia kutsuissa eli siis kansissa kartongin päällä. Lisäksi ajattelin laittaa sitä myös kaitaliinaksi. Ongelmana tässä vain se, että en ole oikein päässyt kiertelemään noita rautakauppoja, koska ainakin täällä Oulussa ovat aika lailla levällään ympäri kaupunkia ja autottomana se on hankalaa. Bauhausissa käytiin kaason kanssa, mutta sieltä ei löytynyt mitään kivaa.

Lähden siis tällä viikolla kiertelemään noita kauppoja, mutta jos joltakin löytyy ideaa, mistä kivoja/värikkäitä ja mielellään edullisia tapetteja, niin vinkatkaapa tänne suuntaan :)

MUOKS: Kiinnostaisi myös nettikaupat noiden tapettien kannalta eli vinkkejä niistäkin otetaan vastaan.

Muokattu: , käyttäjä: anskilia
Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kutsukortit tapetista. Meillä on teemaväreinä musta ja valkoinen. Jemmasin hääkaappiini meidän keittiön tapetin jo aikoja sitten. Jokunen viikko sitten tuskailin kutsujen kanssa ja olin jo viittä vaille valmis tilaamaan valmiit, kun muistin tuon tapettirullan. Kahden minuutin inspiraation tuotoksena syntyi tälläinen proto, joka sai miehenkin hyväksynnän. Lopullinen kutsu toteutetaan ilman sinettiä, satiininauha varmaan kiinnitetään vielä kaksipuoleisella teipilla, jotta pysyy paikallaan.

Sisälle tulostetaan kutsutekstit ihan valkoiselle A4 kokoiselle paperille ja lompakko kiittää.

IMG_1674.jpg

Link to comment
Share on other sites

^^ Todella kauniit kutsut. Itse olen miettinyt kuinka hyvin isommat kuviot toimivat tapetissa, mutta selkeästi niitäkin voi käyttää aivan mainiosti!

Link to comment
Share on other sites

Rupesin ittekkin kattelemaan noita tapetteja.

Monen metrin rullia ootte ostanu, ja paljon siitä tulee kutsuja?

Tapettitalossa on aika hienoja tapetteja, mutta kalliita, joten ei viittis ihan kauheen montaa rullaa ostaa, jos ei tarviikkaan, tai sitten jos ostaakin yhden ja se ei riitä. :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: HensQ
Link to comment
Share on other sites

hmmm. meillä kutsukortit juuri ajatuksen alla.... tuota tapettia mietitty että voisi olla vaihtoehtona koristeeksi kutsuun :) Kun josatain löytäisi kaunista puna-mustaa tapettia...

Link to comment
Share on other sites

Täällä myös kutsukortteihin käytetty tapettia. Tosin minä ajattelematon käytin ihan tavallistta puikkoliimaa, hirveän hyvin ei pysy :girl_haha: Täytyy sillä turkoosilla nauhalla kiinnittää se...

Ostin bauhausista rullan hintaan 16 euroa, mistään muusta materiaalista en sitä kuviota löytänyt. Yhdestä rullasta riittää ihan hurjasti, olen suunnitellut käyttäväni sitä vielä muihinkin askarteluihin, hääkarkkeihin, menukortteihin yms. Kaitaliinaksikin sitä suunnittelen, mutta hylkäsin ajatuksen peläten liian levotonta vaikutelmaa.

gallery_20169_419_24611.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kaunis ja todella näyttävä kutsu Rinah!

Onko tuo nauha satiininauhaa vai kenties lahjanauhaa? :) Meillä oli kans samplena tuo sama tapetti, mutta hylättiin se, kun ei oikein sopinut meidän väreihin :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos :girl_sigh:

No itseasias tuo nauha on vaan leikattu kaistale sellasesta helmiäistarrapaperista, valmiisiin kutsuihin tulee sitten satiininauhaa..

Link to comment
Share on other sites

Hei, moni täällä on maininnut käyttävänsä sitten samaista tapettia kutsujen lisäksi myös hääkarkkeihin. Tämä sai minutkin innostumaan, mutta en vain ymmärrä miten sen käytännössä toteuttaisi... :unsure:

Eli siis päällystättekö jonkin valmiin rasian tapetilla vai teettekö pelkästä tapetista koko rasian? Ja millaisen? Eikö tapetti pelkästään ole liian ohutta rasiaksi..? Olisi kiva nähdä kuvia valmiista tapelilla toteutetuista hääkarkeista tai ideoista!

Link to comment
Share on other sites

^

Minä ajattelin tehdä hääkarkkirasiat tulitikkuaskeista, siihen päälle pyöräyttää tapettia ja ehkä jonkin nauhan ja sisään tulee värikkäitä rakeita, jotka aion ostaa nyt pääsiäisen jälkeen tarjouksesta :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä tapetti on aika paksua ja tein kotona koeversion kutsusta.

Kutsutekstin ja runon tulostin tavalliselle paperille ja liimasin sen tapettiin.

Siitä tuli kamalan tönkkö.

Olisko kenelläkään ideaa mikä paperi olisi ohuempaa kuin tavallinen A4 ja mihin tulostus onnistuisi!?

muoks.kirj.härö

Muokattu: , käyttäjä: -Olivia-
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mä tein tapetista kutsut. Sisälehti oli kuultopaperia, jolle tulostin kutsutekstin. Kiinnitin kuultopaperin kaksipuoleisella teipillä taitetun tapettikortin sisäreunaan, jotta se jäi vähän eläväiseksi mutta ei tarvinnut käyttää mitään narua. Etukanteenkin laitoin tekstin Kutsu teippaamalla eli tein kutsut täysin ilman liimaa, jee! Helpotti oikeasti PALJON!

Link to comment
Share on other sites

Heip! Täällä kans suunnitellaan kutsukortit&kiitoskortit&kaikki muu mahdollinen tapetista... Aluksi meinasimme tehdä canson kartongista, mutta kuinka ollakkaan, suunnitelmat muuttuivat taas :) Oli niin kivoja vinkkejä täällä! Niin ja kuvia vaan lisää tänne, ovat niin hienoja kortteja että! Minäki laitan sit kuvaa protosta, kunhan pääsisin ensin tapettikauppaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ollan myös hankittu tapettia kutsukortteihin ja muuhun sopivaan koristeluun! Tapetti ei ollut mitään älyttömän halpaa (32,90), mutta oli niin ihanaa, etten voinut jättää ostamatta. Kutsuja ei olla vielä mietitty sen enempää, mutta varmaan aika yksinkertaisia ne tulee olemaan, koska tapetti on sen verran näyttävää. Meille tulee pienehköt hään (n. 50hlöä), joten kovin paljoa niitä ei edes tarvitse tehdä. Ajattelin, että kaitaliinoihin loppu tapetti sopisi hyvin, mutta en usko, että se riittää, joten pitää miettiä vielä tarkemmin mitä sen kanssa tekee... Tuskin haluan sitä toista rullaa ostaa! Kunhan saan asioita eteenpäin voin raportoida lisää ja vaikkapa lisäillä kuviakin...

http://www.wallart.co.jp/images/wallpaper/.../285/cr-123.jpg

Tuosta linkistä löytyy huono kuva meidän tapettivalinnasta. Kuvassa ei näy se, että kaikkien kuvioiden rajaus (niin kukkien kuin lehtienkin) on tehty kimaltavalla hopealla, joten tapetti on huomattavasti juhlavampi luonnossa.

Link to comment
Share on other sites

Demma: onpa ihana kuviointi tapetissa, varmasti hienot kutsut saatte siitä :) Itelläkin haaveissa olisi löytää jokin näyttävä tapetti, joka sopisi meidän syysteemaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Hei vaan!

Pääsimme nyt käymään K-raudassa katsomassa tapetteja. Ja löysimmekin aivan ihanan tapetin, joka sopii meidän teemaan :) Tapetti oli tosi hintavaa, 40 euroa/rulla, mutta oli niin kaunista :girl_sigh: Ajattelimme käyttää tapettia myös kaitaliinana pöydissä... helppoa ja yksinkertaista <3

Askartelin jo proton kutsukortista, yritän liittää sen tähän viestiin. Katsotaan onnistuuko...

Pohjana on siis canson-kartonkia, tumma oranssi sävy. Tämä kortti on vaakasuorassa, mutta kutsukortit tulevat olemaan pystysuorassa ja tapetin leikkauskin sitten erilainen. Mutta pääajatus on tässä :) Tapetista tulee siis kaikki mahdollinen, kutsu- ja kiitoskortit, menut ja ohjelmat, karkkirasiat jne jne...

4972562.t.jpg

Link to comment
Share on other sites

Onkos kenellekkään käynyt niin, että tapettikaupan hyllyltä ei ole löytynyt mieleistä tapettia, mutta niistä kirjoista on. Maksaako tälläisen tapetin tilaus jotain extraa? Voiko niitä tilata vain yhden rullan? :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...