Kaikille vieraille samanlainen kutsu?


Kaunitar

Recommended Posts

Tuttava pariskuntamme (tai siis lähinnä morsian) on askarrellut häihinsä kutsut, mutta kaikki ovat erilaisia. Siis ei pikkueroja, vaan yhdelle menee haitarimalli, toiselle yksinkertainen, kolmannelle ikkunakortti jne...  Heidän mielestään idea on hauska ja saavat käyttää kaikki suosikki-ideansa. Mitäs tykkäätte? En keksi mitään haittoja, mutta jokin sotii tuollaista vastaan. Itse haluan kaikille samanlaiset kutsut, jotta kaikille vieraille tulee samanlainen ennakkokäsitys siitä mitä on luvassa. Kommentteja!?!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

mie laitoin 3 erilaista kutsumallia menemään ihan sen takia että materiaalit alko käydä vähiin...aloitin kolmen sivun mallilla, jota kerkesin tehdä 12kpl ennen kuin vieraslista paisui ja piti ruveta tekemään 20x2sivuisia samasta kartongista. loppujen lopuksi tein vielä 2 kutsua ihan erivärisestä kartongista, jotka menee sitten vanhemmille...sisältö ja koristelu on muuten sama :)

Link to comment
Share on other sites

Minusta kiva idea. Just niinkuin Tuuls22 sanoi, niin esimerkiksi jos ainekset eivät riitä tai jotakin aineksia on enemmän, tms.

Niin ja esim.jos on pienemmät häät, niin silloin kiva idea. Jos kutsuja lähtee joku 80 kpl niin ei ehkä helpoin idea, mutta mun mielestä ei ole mitään estettä. Sehän on vaan persoonallista!

Link to comment
Share on other sites

Mua ei yhtään haittaisi, jos saisin erilaisen kutsun häihin, mitä muut vieraat ovat saaneet. Eli kyllä voin ottaa vastaan millaisia kutsuja tahansa.  ;) Mutta nyt kun itse morsiamena olen kutsuja lähettänyt, halusin kaikille samanlaiset kutsut. Eli itse en noin tekisi, mutta ei todellakaan haittaa, jos muut tekevät. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vähän eroja korteissa, kutsujen päällä on helmiä ja ne on liimattu eri tavalla jokaiseen korttiin, hullun hommaahan se olis ollut alkaa niitä asettelemaan samalla tavalla jokaseen. Mutta ei mua ainakaan suuremmatkaan erot vaivaa koska eihän ne ihmiset näe toistensa kortteja ja vaikka näkiskin niin mitä sitten?

Link to comment
Share on other sites

Minä ottaisin persoonallisen kutsun kohteliaisuutena: se osoittaa että kutsun lähettäjä on ajatellut juuri minua kutsua askarrellessaan eikä ole tehnyt niitä tusinatavarana!

Itse olen saanut häiden jälkeen ystävältäni juuri minulle tehdyn kiitoskortin: siinä oli valokuva jossa olin itse morsiusparin kanssa ja tekstiosaan oli kirjoitettu varta vasten minulle suunnattu kiitos. Lämmitti mieltä aivan eri tavalla kuin "persoonaton" kiitoskortti!

Mikäli itselläni aikaa ja askarteluintoa riittäisi, niin tekisin itsekin jokaiselle vieraalle henkilökohtaisen kutsun ja kiitoskortin. Itse vaan en ole ihan niin askarteluhenkinen ja aikakin tuntuu olevan kortilla...

Link to comment
Share on other sites

Minä olen miettinyt myös hiljaa mielessäni, että miten ihmiset jaksavat askarrella sata ihan saman näköistä kutsukorttia ;D Samalla olen pohtinut, mikseivät ne saisi olla eri mallisia. Jos itse askartelen esimerkiksi joulukortteja, niin ne ovat takuulla jokainen erilaisia, kun en jaksa keskittyä vain yhteen malliin. Sitten valikoin, millainen kortti sopis parhaiten kellekin lähetettäväksi ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Itse olen askarrellut samoista materiaaleista kokeeksi erilaisia kutsuja ja hullulta tuntuisi heittää osa menemään ja tehdä loput vain yhdenlaisia. Tuskin vieraat missään vertailevat keskenään kutsujaa ja huomaavat, että ovat erilaiset. Ja mitä sitten vaikka huomaisivatkin? Ei nämä erilaiset kutsut mitenkään mielestäni vaikuta siihen, että "juhlat ovat tyyliltään yksinkertaiset ja tyylikkäät".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Jos itse askartelen esimerkiksi joulukortteja, niin ne ovat takuulla jokainen erilaisia, kun en jaksa keskittyä vain yhteen malliin. Sitten valikoin, millainen kortti sopis parhaiten kellekin lähetettäväksi ::)

Tällä perusteella minäkin haaveilen keskenään vähän erilaisten kutsujen tekemisestä. Värit ja materiaalit olisivat kaikissa samat, mutta pohja- ja koristevärien vaihtelut tai kuvan vaihtelu (meillä siis tulee todennäköisesti kutsun kanteen jokin pieni piirretty (?) kuva) olisi virkistävää!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillä on vieraat niin eri puolilla Suomea ja maailmaa että tuskin heille tulee mieleen vertailla "onhan kaikilla nyt samanlaiset kutsut". Meillä tulee eroavaisuuksia jo tekstissäkin ja kun itse aion askarrella kutsut, ei voi olla satavarmaa että laitan aina kaikki juuri samaan kohtaan.

Kiitoskorteissa ainakin haluaisin vähän personoida, itsekin olen saanut juuri minulle tehdyn kiitoskortin ja kyllä sen kortin lähettäjät ovat saaneet enemmän lämpimiä ajatuksia osakseen kuin ihan peruskorttien lähettäjät.

Link to comment
Share on other sites

Ihan hauska idea, mikäpä siinä. Tosin iso vaivahan siinä on hankkia erilaisia materiaaleja ja suunnitella malleja. Me lähetimme kaikille samanlaiset kutsut. Tosin pienestä jäi kiinni, että se onnistui - kutsuja varten hankkimaani ääriviivatarraa ei saanutkaan enää mistään lisää, mutta se nipin napin riitti kaikkiin kutsuihin.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä idea, mutta jos ei tunnu omalta niin samanlaiset kortit on oikein hyvä myös. Ei kannata ainakaan tuntea tekevänsä väärin, kun jokaista vierasta ei olekaan kutsun ulkonäössä ajatellut erityisesti! Sarjatyö on hyvä työmuoto.

Itse ajattelin toteuttaa periaatteessa samanlaiset kortit, mutta jokaiseen tulisi erilainen, pieni akvarelliväri sommitelma. Ei siis mitään esittävää, vaan nättejä värejä vaan kun olen semmoinen väri-ihminen.

Ei ne vieraat nyt niin lapsellisia ole, että alkavat vertailla ja sanoa häissä, että: "Onneksi olkoon! Muuten, satuin näkemään Hilma-tädin kortin värit ja mielestäni minä sain aivan liian ruman! Mutta hyvää häiden jatkoa!"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kutsukortit ja kuoret samanlaiset kaikille mutta tesktit ja muu kutsun sisältö eri.

Erilaisuuksia mm

-maistraattiin kutsutaan vaan perhe ja sukulaisia joten muiden kutsussa ei ole kutsua maistraattiin

-karttaa juhlapaikalle emme laita niille jotka tietävät missä juhlapaikka on

-hääohjelmaa emme laita minun uskovaisille isovanhemmillemme koska siinä on maininta alkoholista ja illan rilluttelusta :grin:

Minusta kutsut voi olla ulkonäöllisestikkin erilaisia. Jossain täällä kutsukuvissa näinkin hienoja itsetehtyjä kutsuja missä oli kaikille erilaiset.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...