nedis

Häät 2015 (yhdistetty)

982 viestiä aiheessa

Tulipas nyt mieleen semmoinen juttu että... =) näettekö te (ja näkeekö sulhanen teidän) puvun ennen kirkkoa ? Kun mulle on ollut koko ajan aivan selvää että sulho ei näe minua, mutta nyt rupesin miettimään että haluanko itsekään nähdä sulhasta :D Tuli siis sillä nyt ajankohtaiseksi, kun se sulhasen puvun vuokra on jo varattu mutta pukua pitäisi mennä sovittamaan nyt syksyllä... JA kun sulhanen ei laita mitään "peruspukua" vaan sen EP:n kansallispuvun... jäiiiiiiiks !

 

Kumpikaan ei näe toistensa pukuja :) Sulhasen vanhemmat lupasivat kustantaa hänelle puvun vuokrauksen, ja saavat ilman minua mennä sovittamaan. Hääpäivänä näemme toisemme muutenkin vasta vihkimisessä (joka meillä kylläkin maistraatissa) :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidetään Tipsille peukkuja !! Jospa ne siellä järkintyy =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten teillä muilla, kun olette tehneet ja saaneet tarjouspyynnön, onko tarjous ollut hyvä? Tai siis onko siinä ollut mitään alennusta? Me teimme yhteen paikkaan tarjouksen ja nyt tarjous on tullut. Hinnat on ihan samat mitä netissä luki. Mietin että minkälainen 'tarjous' oikein on kyseessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten teillä muilla, kun olette tehneet ja saaneet tarjouspyynnön, onko tarjous ollut hyvä? Tai siis onko siinä ollut mitään alennusta? Me teimme yhteen paikkaan tarjouksen ja nyt tarjous on tullut. Hinnat on ihan samat mitä netissä luki. Mietin että minkälainen 'tarjous' oikein on kyseessä.

Vastaan nyt tähän, vaikka tuolla toisessa ketjussa asiaa on jo kummasteltu.. Näköjään termi "tarjous" ei ole ihan kaikilla hanskassa..

Ensimmäisessä "tarjouksessa" yksi paikka ilmoitti meille ensi vuoden korotetut hinnat majoitukseen, sekä listahinnat menuihin ja salivuokraan. (He mainostavat nettisivuillaan ryhmäalennusta.) Toiseen tarjoukseen saimme 2,50 € alennusta majoitukseen /hlö; menu ja salivuokra listahinnalla edelleen. Kolmatta odotellaan, sen verran huimat summat nettoavat meidän juhlista, että mielestäni on perusteltua odottaa alennusta listahinnoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Repa kyseli tuosta hääkakusta niin sen tekee toinen kaveri joka korvauksen niistä kakuista ottaa mutta ei paha sekään siihen nähden mitä pitopalvelu tuntuu ottavan....

 

Meille tulee bändi todennäköisesti mun porukoiden kautta ja ei siitä jouduta kustantaa mitää niin vaikkei ehkä paras mahdollinen ole mutta kelpaa mulle eläväksi musiikiksi jos meidän ei tartte siitä mitään kustantaa...

 

Hahaa meidän häät on kyl niin "säästetään kaikesta mistä voidaan" :D :D :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ollut edes miettinyt aikaisemmin sitä, että haluanko nähdä sulhasen puvun etukäteen. Nyt kun mietin asiaa, niin voisi oikeastaan olla hauskaa nähdä se vasta juhlapäivänä :) Meilläkin on vihkiminen VASTA noin kello kolmelta ja ollaan pohdittu, jos otettaisiin ne kuvat ennen sitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä paikka jo varattu mutta hinnasta ei vielä oikeen käryä :D normaalisti ollut kuulemma viikonlopun yli jotain 300-400e, mutta tekevät nyt kans remonttia eli hinnat nousee. Kun se nuorisoseuran yhteyshenkilö siinä valitteli talkooväen puutteesta niin sovittiin sitten että raksamies-sulhanen menee sinne vähän kökkimään ja saadaan paikka sitten halvemmalla. Paljonko halvemmalla, siitä ei ollut puhetta. Nyt vaan sulho alkanut puhua, että ammattimiehenä hänen tuntitaksa on sen verran korkea, että jos hän tekee kolme täyttä työpäivää työmaalla niin tilavuokran pitäisi olla melkein ilmainen... Jännittää, saas nähdä paljonko maksetaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Onko he siis tietoisia, että sulho on ammattimies?

On aika iso ero sanoa "joo hän tulee talkooväeksi, vähän auttelemaan" kuin "joo, hän ammattilaisena voi tulla tekemään hommia".

 

Jos jotain olen noista "mikä meni mönkään" kertomuksista oppinut, on se, että kaikki aina kirjallisena! Eli kannattaa ehdottomasti ENNEN kuin sulho siellä tekee töitä, sopia mikä on työpanos (esim. tuntia) ja paljonko vuokra sitten on.

Terv. realisti :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haha, hyvä huomio :D sanoin sitten sulholle että puhuu siitä ensimmäisenä työpäivänä sitten. Saavat siellä sopia mikä on työpanoksen ja alennuksen suhde. Toisaalta se näille nuorisoseuran vastuuhenkilöillekin konkretisoituu kun näkevät millä vauhdilla hommat hänen kanssaan etenee... Yhden päivän työpanos menee melkeen harrastelun piikkiin ;) ja muistaakseni oli puhetta että sulho tekee alan hommia... Ja jotenkin olen myös luottanut siihen että noiden nuorisoseurojen ei ilmeisesti (?) ole tarkoitus olla voittoa tuottavia yrityksiä vaan kattaa omat kulunsa. Ja kun ollaan samalta pieneltä kylältä niin tuskin kukaan (huom. mekään!) haluaa ruveta hankalaksi, voisi loppuelämä tulla tuolla kylällä aika tuskaiseksi :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Tietysti kun on tuollainen seura kyseessä, niin voivat olettaa jopa, että hyvää hyvyyttää tekeen töitä - niinhän ne vapaaehtoisvoimin pyörii?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Niinpä O.o noh, elokuun alussa olemme viisaampia =) eiköhän sieltä jotakin huojennusta kuulu niinkuin lupasivat, eikä tuo hinta paha ole vaikka esim. antavat vanhalla vuokrahinnalla =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tipsi, täällä pidetään peukkuja teille. Itselläni sekä miehellä olisi jo kärsivällisyys loppunut, palvelutarjoajalta luulisi löytyvän pelisilmää tuollaisessa tilanteessa. Täydellinen tilaisuus palveluntarjoajalle, mutta ahneus raha-asioissa on yllättävän yleistä. Nälkä kasvaa syödessä.

 

Muuten kuinka moni teistä on miettinyt ensimmäistä tanssia? Onko tulossa häävalssi vai -tanssi? Onko valssi perinteinen ensin morsiuspari, sitten vanhemmat ja lopulta muut vieraat? Itse nyt isäni sairauden aiheuttaman osittaisen halvaantumisen takia olen alkanut miettiä, että jättäisimme häävalssin pois. Mieheni kuitenkin haluaa haalita perinteitä, onko siis suuri etikettivirhe etteivät vanhemmat tanssi perinteiseen tapaan morsiusparin kanssa? Meiltä myös on jäämässä isien puheet pois, koska isäni ei siihenkään tule välttämättä pystymään. Puheisiin on tarkoitus merkitä vapaasana, ja ne jotka haluavat saavat pitää puheen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos peukuista Marikukka ja Jonna! :) Vielä odottelemme vastausta (tai mitään reaktiota) meidän vastatarjoukseen. Ehkä emäntä odottaa johtajan vastausta..Toivottavasti johtaja ei ole lomalla tms.

 

Surullista kuulla isästäsi Jonna! Eikö siis ole mahdollista, että tila parantuisi? (jos saa kysyä)

Mä mietin justiin tuota ensitanssi-asiaa, kun Meidän häissä se pari oli tanssitunnilla. Me ollaan valssattu tasan kerran ja ei se kovin sulavaa ollut, kumpikin on varmaan viimeksi valssannut vanhojentansseissaan! Ja kun sen ensimmäisen tanssin pitäisi olla ikimuistoinen ja ihana ja romanttinen ja..ja.. ja kaikkea. Vähän söpistellä ja vaihtaa jotain "mussupussu"kommentteja jne. niin ei kyllä onnistu valssaaminen ja nuo yhtä aikaa. Ja vielä kaikki sitten toljottaa ja kuvaa. Joten olen kallistumassa siihen, että tulee ensitanssi, ihan turhaa jännittää ja pökkelöidä valssi läpi ihan vain perinteen takia, sanon minä. Me ei kuitenkaan saataisi aikaiseksi harjoitella, enkä usko, että kukaan vieraista kommentoi asiaa mitenkään. Ensimmäisten kipaleiden suhteen olen muutenkin hieman hukassa, toisaalta tahtoisin vanhempien tanssivan yhdessä, koska äiti toivoo aina kieli pitkällä, että isä veisi hänet tanssimaan ja tuo voisi olla ainoa tilanne saada isä tanssimaan. Voi tietysti olla ettei isä suostu tanssimaan, mutta minusta se ei sodi etikettiä vastaan, tai jos sotii, niin entäs sitten? Ei ketään läheistään (eikä itseään) pidä pakottaa johonkin :)

Appivanhempien tanssitaidoista en tiedä.. Toisaalta taas, eikö tuossa pitäisi sitten apen tanssittaa äitiä ja isän anoppia tjsp? Ja kuka tanssii kenen kanssa, jos mä haluankin jenkkityyliin isä-tytär-tanssin? En ollut ajatellut semmoista, mutta sitten kuuntelin aiheen ketjussa mainittuja biisejä ja kuulosti ihanalta! Ehkä niin, että toinen biisi on valssi, johon vanhemmat liittyy ekana ja heidän perässään kaikki halukkaat vieraat. Ja sitten puolivälissä jotain "parinvaihtoa"?

 

Puheista. Mä toivoisin, että molempien vanhemmista toinen/yhdessä pitäisi puheet. Ja olisi tosi kiva, jos BM ja kaaso sanoisi kans jotain lyhyttä (mikä kaaso? :(). Mä olen sillee vähän höpsö, että mielelläni tirauttaisin puheille. Uskon, että ystävän puhe herkistäisi ja sitten jos äiti/täti alkaa nyyhkimään, niin varmaan nyyhkisin perässä. Mun setä on pitänyt puheen mun yo-juhlissa ja valmistujaisissa, joten varmaan pitää, jos kutsussa annetaan lupa, mutta ne ei kyllä itketä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me harrastetaan muutenkin lavatansseja, eli valssi ehdottomasti =) Toisaalta kun sukulaiset on monissa juhlissa jo ihastelleet meidän menoa niin tietyllä tavalla luo paineita että ne odottaa näkevänsä erityisen kauniin häävalssin tai jotain sinnepäin... eli varjopuoli tälläkin ! Alustavasti ollaan kuunneltu ja ihasteltu Ismo Alangon Elokuun häävalssia  :girl_in_love:  Pitää vaan pyytää bändiä ihan pikkuisen muuttamaan sanoja kun siinä mainitaan vissiin kerran (?) elokuu ja jossakin kohtaa syksy. Mutta ei luulisi olevan kova homma =) Ja me kun koetetaan olla oikeen perinnemagneetti niin tulee myös vanhempien valssi =) mutta monet häät nyt viime vuosina seuranneena en ole edes kiinnittänyt huomiota onko sitä vanhempien valssia vai ei. Itseasiassa useammissa ei ole ollut, johtunee siitä että peräkkäisinä kesinä meni naimisiin saman perheen kaksi tytärtä ja heidän isä on hiukka viinaan menevä, mutta ei sitä tullut ajatelleeksi ennenkuin vasta nyt. Ja yksissä morsiamen isä oli kuollut. 

Ja eikös ala olla aika yleistä semmonen vapaampi häätanssi valssin sijaan ? Yksissä häissä hääpari valssasi ensin ja sitten tanssivat sen häätanssin vielä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Marikukka, Alangosta iso peukku! ;) Meille kanssa tulossa ensihitaaksi Alankoa, mutta vähän tuntemattomampi biisu :)

Mä en oikein tiedä noista tanssijärjestyksistä, enkä tiedä haluanko niitä perinteitä ees noudattaa. Tota isä-tytär tanssia en aineskaa halua kun ei oo biologista isää enää.... vaikka kyllähän mut isäpuoli saattaa kirkossakin mutta mutta :D En tiedä. Musta ois myös jotenkin kiusallista tanssia monta tanssia peräkkäin (vaihdella vanhempia ja appiukkoa jne) sillä välin kun joku 90 vierasta toljottaa. Ei mitään paineita... :D Meillä myös on tulossa DJ eikä elävää musiikkia, niin mieluummin pistetään vaan bile- ja tanssimusa soimaan hitaitten/valssien sijasta mahdollisimman nopeesti!!
Muutenkin meijän perhe ei oo mikään kovinkaan perinteikäs eikä esimerkiksi äidillä oo mitään vaatimuksia perinteiden suhteen, vaan päin vastoin haluais että meillä ois mahdollisimman modernit, oman näköset häät. Oon siinä kyllä samaa mieltä, kun ollaan niin nuoriakin.

 

Tulipas sekava teksti, kunnon tajunnanvirta päällä!  :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaaha nyt tuli koettuu ensimmäinen takaisku häitten järjestelyssä. No onneksi häihin on vielä reilusti aikaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No meillä piti olla jo juhlapaikka valmiina. Kuvista paikka oli niin ihana mutta todellisuus ei sit vastannutkaan ollenkaan kuvia. Tai ehkä mun pitää vaan ottaa ne vaaleenpunaset lasit pois silmiltä :) no tulipahan opittua lisää: käy aina tarkistamassa paikka ennen kuin lupaat mitään ja älä rupea haaveilemaan ennen kuin näet paikan. Tosin onneksi sovimme että syksyllä pistämme sopmuksen lukkoon. Tosin syksyllä olisi voinut olla jo liian myöhästä varata hääpaikkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Harmillista, mutta valitettavan totta. Niinhän se on usein esim. booking/hotels/ym. comeissa, että kuvissa hotla näyttää hyvältä, mutta paikan päällä tajuaa, että kuvat on otettu joko 10 vuotta sitten, retusoitu tai sitten siitä koko hotellin ainoasta remontoidusta huoneesta, joka on joku sviitti...

 

Mutta tietysti jokainen juhlapaikka näyttää kolkolta "säilytysmoodissa". Esim. monilla seurantaloilla yms. pöydät ja tuolit olivat kasattuna jonnekin sivuun, kun kävimme niitä katsomassa. Pitää vain sitten käyttää mielikuvitusta, miltä paikka näyttää, kun pöydät on paikoillaan ja niillä on kauniit pöytäliinat ja muut koristeet.

 

Menikö teillä paikka sitten kokonaan uusiksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaa tuota en tiennytkään että booking yms. paikat saattaa käyttää vanhoja kuvia. Olemme aina ottanneet matkatoimiston kautta matkamme ja kerran käyneet Espanjassa omatoimilomalla :)

Noh, sanotaan nyt ettei mikään koristelu tai muukaan tätä paikkaa muuta. Taisi olla viime vuosituhannelta kuvia (tai jopa vanhempia!). Eli kyllä, meidän pitää nyt etsiä uusi paikka. Lähetimme toiselle paikalle tarjouspyynnön. Kauan yleensä tarjouspyyntöä kannattaa odottaa ennen kuin rupeaa soittamaan perään? Tosin lähetin sähköpostia tänään myös sinne ja muutin vähän meidät tarjouspyyntöä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ne käyttää mun tietojen mukaan niitä kuvia, jotka hotla toimittaa/sinne lataa. Ja tietysti ne hotellit haluaa näyttää mahdollisimman hyviltä :) En tietenkään sano, että kaikki kuvat on ihan puppua.

 

Mun mielestä kolme arkipäivää on sellainen aika, että firman pitää ehtiä reagoida edes jotenkin (jos ei muuten, niin sanoa, että olemme vastaanottaneet viestinne, laskemme tarjousta tms.). Sitten taa seurat/yhdistykset, noh..sitä hommaa voi hoitaa joku vapaaehtoisena jollain hotmaililla..kyllä miettisin, että liekö on edes saanut. Tietysti nyt on vielä lomat päällä monella.. Meidän kohdalla yhdenkään seuran/työväentalon varaustiedoissa ei ollut sähköpostiosoitetta, joten oli soitettava suoraan joka tapauksessa. Töiden vanavirrassa yleensä laitan yksityisasioissakiin esim. tarjouspyyntöön pyynnön, että kuittaavat saaneensa viestin. Tässä asiassa kuitenkin soittaisin ehkä heti perään ihan vain kysyäkseni viestin saapumisesta, jos on joku "must"-paikka, koska sitten harmittaa, jos itse odottelen mailia ja sillä aikaa joku toinen soittaa ja tekee alustavan varauksen "mun" päivälle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu en minäkään sitä tarkottanut ettei kaikki kuvat olisi huijausta. Kunhan vaan ajan kuluksi kirjotin että miten me yleensä matkustetaan :)

Me ei saada käyttää puhelinta töissä muuta kuin tauolla, joten soitin sinne paikkaan enne töitten alkua. Ja hyvä ilmeisesti et soitin: olivat olleet kuullemma aikeissa soittaa mulle kun oli kysyttävää meidän tilauksesta :) nyt siis tiedän sen verran että tarjouspyyntöä ollaan juuri tekemässä (hassua että ei lähettäny mitään viestiä et tilaus on vastaanotettu tai jotain tällästä). Mut joo tarjous tulee varmaan maanantaina kun ei tänään ole tullut :) mutta sen verran tiedän että tilaus onnistuu tuona päivänä kun toivoimmekin :)

Muokattu: , käyttäjä: Repa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen viesti foorumille jee! Mutta tosiaan, kihlattu sanoi joitakin aikoja sitten että ensi vuonna voidaan mennä naimisiin. Nämä ovat siis täysin häät sulhasen tapaan, ainoastaan hääpuku on jo päätetty ja muuta tuleva morsian ei tahdo stressailla. Pienet häät tulossa, alta sata vierasta ja tosiaan ei ole vielä mitään saatu aikaiseksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuosta ensimmäisestä tanssista. Meille varmaan tulee näillä näkymin häävalssi ja varmaan myös vanhempien valssi. Varmaan suurimmissa osissa häistä joissa olen ollut ei ole ollut vanhempien tanssia. Mielestäni sen voi hyvin jättää pois jos ei halua sitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.