Häät 2015 (yhdistetty)


nedis

Recommended Posts

  • Replies 981
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Oletteko miettineet alusasu politiikkaa jo? Rupesin tässä pohtimaan, kuin luin täältä pukeutumisketjua ja siellä vertailtiin stay-upit vs sukkahousut. Mietin vain, että miten pirussa se sukkanauha pysyy sukkahousujen tai stay-uppien päällä? :o Olenko nyt vain tyhmä etten tajua tätä ideaa tässä..

Link to comment
Share on other sites

Mä vähän luulen, että tempaisen ilman sukkahousuja koko juhlat. Mulla on opentoe -korkkarit ja mun mielestä näyttää pöhveliltä, jos niissä on sukkikset. Muutenkaan en kesäaikaan käytä sukkiksia juuri koskaan, joten tempaisen mekon alle vain jotkut hirmuseksikkäät pyöräilysortsit estämään hiertymiä ja avot. Sukkanauhasta en osaa sanoa, olettaisin kuitenkin, että kun se tulee paksuimpaan kohtaan reittä, niin pysyy. Ja senhän voi laittaa paikoilleen vasta vähän ennen sukkanauhanheitto ohjelmanumeroa, jos pelkää, että joku vieras löytää sen lattialta jo aikaisemmin. 

Link to comment
Share on other sites

Ehkä mäkin siis tyydyn johonkin pyöräilyshortsi/vauvantalkki taktiikkaan. Kengät on vielä hakusessa joten vielä en osaa sanoa mitä niitten kanssa joutuu säätämään. Mullahan ei ole olemassa kuin lenkkarit jotka on hyvät jalkaan, kaikki muut kengät hiertää sukilla tai ilman. Että on sitten mielenkiintoiset ajat.. :D Mutta jos kenkien takia pitää sukat laittaa niin sitten täytyy varmaan tuota sukkanauhaa miettiä jos laittaa sen vasta ennen ohjelmanumeroa paikalle. Mullahan on omatekemä sukkanauha joten ei ole sellaisella kuminauhasysteemillä vaan se teipataan ihoon kiinni vaateteipillä. Joten en tiedä (pitää testata) pysyykö sukkahousujen päällä sillä teipillä..

Link to comment
Share on other sites

Mulle tulee stay-upit, en oo oikeastaan edes ajatellut tuota sukkanauha-asiaa että miten pysyy niiden päällä! Pitää varmaan kokeilla etukäteen ettei tipahda esim. kesken vihkimisen :D

 

Meillä on enää kolme kuukautta aikaa häihin, ja yllättäen meille tulee muuttokin ennen häitä. Hektinen loppuvuosi tulossa, saa nähdä miten onnistuu muuttopakkailut, hääjärjestelyt ja opiskelu samaan aikaan... Ja tämä muutto tuli ihan puun takaa. Viime maanantaina laitettiin avoin asuntohakemus viereiselle paikkakunnalle (ajatuksena se, että tältä uudelta paikkakunnalta on paremmat julkiset yhteydet joten voisimme luopua toisesta autosta), ja saatiin tarjous jo seuraavana päivänä. Mentiin sitten katsomaan asuntoa ja se oli aivan ihana, ja juna-asemalle minuutin kävelymatka. Perjantaina piti tehdä päätös, ja soitettuamme nykyiselle vuokranantajalle päätettiin ottaa asunto vastaan. Ja tässä sitä ollaan, marraskuun loppupuolella pitäisi kaiken muun härdellin keskellä jaksaa vielä muuttaakin :D 

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa joukkoon Vaasa-kaimani!

 

Voi budjetti.. Mä olen siis aivan järjettömän pihi ihminen, vaikka varaa olis ostaa HK:n sinistä niin mä ostan X-traa (välillä jopa sulho nauraa että nyt panostetaan ja ostetaan Pirkkaa!) :D Mutta piru kun ei näissä hääasioissa vaan pysy budjetissa. Mä laskeskelin että joo me pärjätään viidellä tonnilla ja laskin muka vähän yläkanttiin kaiken. No, enpä mä laskenut esim koristeisiinkaan kuin pari sataa ja siihen sisältyi siis kaikki kynttilät, pöytäliinat yms yms yms. Ja kukkiin (siis KAIKKIIN kukkiin, myös morsiuskimppuun yms) 200e. Haloo, pelkkä se morsiuskimppu maksaa 80e. Ja mulle tulee siis hyvin yksinkertainen.. Että ei mulla sitten ollutkaan tietoa mitä mikäkin maksaa.. :D Mähän oon säästänyt pitkän pennin hankkimalla melkein kaikki käytettynä. Uutena mulla on ainoastaan kaulakoru ja rannekoru (ei oiketa hopeaa vaan ihan Ninja-kamaa). Kaikki muut on käytettyjä tai muita kirppislöytöjä tai sitten itse tehty. Ja silti kaikki paukkuu yli budjetin. Olen huijanut nyt itseäni ahdistukselta sillä että olen hankkinut kaikki tähän mennessä tehdyt ostokset suoraan vaan omalta tililtäni, en hääkassasta. Sitten vasta kun alkaa paperille laskemaan että mitä sitä on tullut häitä varten ostettua niin huomaa että huh huh tonni on jo mennyt. Ja vielä se 5000e menee ainakin.. Että ei tulla millään pysymään budjetissa. Mutta toisaalta, mielummin vähän panostaa kuin harmittelee suurena päivänä että eipä nyt ihan mennyt kaikki putkeen kun piti säästää tuossa ja tuossa ja tuossa.. Kunhan ei tarvii lainaa ottaa niin se olisi hyvä :)

Link to comment
Share on other sites

Minulla aikaistui häät. Tuntui turhalta odotella kun rahat, sormukset ja puvut olivat kasassa. Päätettiin myös hieman karsia vieraslistaa jotta saataisiin säästettyä hieman... No, minäpä tulinkin toisiin aatoksiin sormuksesta ja teetän uuden. Siihen menee jonkin verran rahaa. Lisäksi päätettiinkin olla karsimatta vieraslistaa, koska tuntuu että tunnelma onkin parempi kun on enemmän ihmisiä. Lisäksi on ilmaantunut uusia menoeriä. Hieman tiukoille menee...

Link to comment
Share on other sites

Sukkanauhaa, sitä heitettävää versioita, tuskin on tarkoitus koko päivää pitää. Voin kuvitella miten ilkeeltä se reisien välissä tuntuu, ja kun sekä sukkahousut että sukkanauha on kovin liukkaita niin tuskin ilman teippiä tms. ylhäällä pysyisikään. Jos kyseisen härpäkkeen heittämistä varten hommaan niin asennan sen siskoni tai jonkun muun läheisen avustuksella ennen ohjelmanumeroa.

 

Budjetista, meillä se on kans sen 5000€.

Ja olen ostanut yhtä sun toista ohi budjetin käyttötililtä :D  

Silti tuntuu ettei budjetissa tulla pysymään..

Juhlapaikka ja seremoniamestari maksavat yhteensä 1100€, 350/750

Pitopalvelun arvio 1750 sis. 7 tunnin ajan henkilökunnan, ylimenevä aika pirun kallista..

Pitopalvelulta perinteinen menu parilla muutoksella, 70 hengelle 

 

Kukat, puvut, kuvaus, kuljetus ja kampaus & meikki, karkkibuffet, juomat ja ilotulitus, varmasti unohdin jotain tähdellistä listasta,

en millään saa rahaa riittämään noihin kaikkiin, vaikka kuinka penniä venyttäis!

Link to comment
Share on other sites

Hui mikä mörkö tuo budjetti! Me ei edes päätetty mitään budjettia kun todettiin yhdessä että rahaa ei ole yhtään ylimääräistä joten ostellaan kaikkea pikkuhiljaa ettei tunnu arjen taloudessa niin paljoa. Häätilille lisätään kumpikin isoihin menoeriin joka palkasta hieman sivuun. Ja kaikki tietenkin tehdään niin pitkälle itse kuin mahdollista. Kaikki mahdollinen myös tietenkin kilpailutetaan jos suinkin mahdollista. Sormukset maksoi ihan julmetusti mutta ne saa mies hoitaa... :D Mutta mistään ei olla valmiita luopumaan, tämä yksi ainoa päivä saa olla niin täydellinen kuin suinkin! Joten jostain ne rahat keksitään aina tarpeen tullen. Eikä varmaan tulevana vuonna ihan gourmeejuustoja vedellä leivän päällä vaan tyytyväisenä päädytään pirkkaan! :)

Link to comment
Share on other sites

Ooooo sain vihdoin morsian tittelin ja täältähän aukesi ihan tällainen uusi osio mulle näkyviin!! :blink:

En ole ollenkaan tällaista ennen nähnytkään. Tuolla oon ympäriinsä huudellut vieraisiin keskusteluihin mutta tämä tuntuu heti sellaiselta enemmän omalta ja yksityisemmältä missä voi varmaan jo vähän vuodattaa tarkempaakin dataa omista häähömpötyksistään. :) Menee vaan vuosi että saan luettua itseni ajan tasalle kaikkien keskusteluista.

 

Magicwombat oon miettinyt ihan samaa koska mun 5v nuorempi siskokin oli ihan että mitkä save the datet!?! Ja mulle tuli ihan hölmö olo että eikö tosiaan ketään sellaisia käytä? En tosiaan muista että kukaan mun sukulaisista tai tutuista mieheni serkkua lukuunottamatta olisi tuollaista lähettäyt. Mutta saavatpahan nyt ainakin ensimmäistä kertaa kokea tämänkin ameriikanmaan erikoisuuden! :grin:

Mies innostui tästä ideasta niin että otettiin korttia varten eräänä kauniina aurinkoisena syyspäivänä (syyshäät tulossa niin haluttiin syksyinen kuva) ihanaa ruskataustaa vasten kuvat joissa molemmilla kyltit käsissä. Miehellä "I stole her heart" ja mulla "So I'm stealing his last name". Olin jossain joskus nähnyt jonkun vastaavan kuvan ja tykästyttiin molemmat ideaan vaikka saattaakin olla ihan kulunut juttu. Nyt mua tietenkin rupesi mietityttämään että kun kihlat ei ole vielä tulleet tilauksesta eikä ne näy kuvassa niin onko tyhmää kutsua häihin sellaisella kuvalla. Äh ihan pässejä ajatuksia, ihan kuin joku sukulainen tuollaisiakin miettisi!?

 

No me ei olla yleensäkään kovin vakavia ihmisiä ja mies jalosti ideaa vielä pidemmälle kun keksi että jatketaan kuvasarjaa kiitoskortteihin poliisin pidätyskuvilla joissa voisi olla esim. tuomio elinkautinen tms... Kun kerran tuolla save the date korttikuvassakin puhutaan varastamisesta. Voi hyvät hyttyset! En oikeen tiedä mitä tästä tulee kun mies niin vakaasti on tätä mieltä. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Meilläkään ei ole mitään tarkkaa budjettia ja hankintoja tehdään sitä mukaa kun pystyy. Lisäksi laitetaan hieman rahaa säästötilille joka kuukausi. Suuremman osan häistä maksan minä. Mies maksaa itse sormuksensa ja pukunsa, sekä joitain satunnaisia hankintoja. Lisäksi laittaa säästöön rahaa. Hän sitten tosin maksaa meidän lähes kaikki meidän ruoat ja yhteiset laskut. Meillä menee niin hirveästi rahaa ruokaan, että pidän tätä järjestelyä ihan hyvänä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä budjetikse on laskettu n.5000-6000e. Tosin voi olla et tuo summa ei tuu riittämään ihan kaikkee. Pikku hiljaa kaikkea on tullut osteltu ja toistaiseksi budjetissa pysytty. Mietin, että ehkä omankin budjetin ohi vois ostaa jotain sellaisia tavaroita, joille vois olla käyttöä häiden jälkeen, kuten kengät.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen lohduttautunut sillä että häiden jälkeen saan oikeastaan kaiken muun myytyä pois paitsi kutsukortit ja vieraslahjat (koska ne on vierailla :D ). Ja se että niitä on keräillyt alehintaan kirppiksiltä yms niin on suurempi todennäköisyys saada melkein kaikki omat rahansa takaisin. Mulla on käynyt muutamassakin ostoksessa aivan mieletön säkä (esim se Demetrioksen hääpuku jossa oli vielä laputkin kiinni ja hintaa 450e (ovh. 1300e) ja kynttiläkippoja oon saanut paikallisista normikirppiksistä -70% tai -80% uusien hinnasta) joten kun niitä myy häiden jälkeen niin tulee saamaan takaisin edes osan rahoista jossain vaiheessa. Mutta sen kyllä olen itsestänikin huomannut, että en mä osta kerran käytettyä tavaraa edes -30% alennuksella kirppikseltä. Jos se on käytetty niin se on käytetty ja hinnan pitää olla sen mukainen. Sama kun jotkut on ostanut merkkipöytäliinoja tai jotain design kynttiläkippoja. Valitettavasti en rupea niistäkään maksamaan satoja euroja vain siksi että ne on merkkitavaraa kun voin saada Ikeasta ne paaaaaljon halvemmalla. Ei siellä juhlissa vieraat katso että "oho, siellä on Aalto-maljakko joka pöydässä, kylläpä sopii hienosti teemaan" vaan lähinnä "no jaa, on sitten sitten pitänyt alkaa leveillä että on rahaa" vaikka sitä oikeasti ei edes ole :D Mutta vain minun mielipiteeni, ehkä mä uskon tähän kirppiskamaan niin vahvasti siksi, ettei ole oikeasti vain varaa hankkia mitään merkkitavaraa.

 

Haha ihana kuulla etten ole ainoa kuka huijaa hääkassaa ohimenevillä ostoksilla :D Mulla hääkassasta onkin muodostunut catering-kassa, siihen menee eniten rahaa joten sitä varten pitää saada säästettyä. Muut ostokset on summina pienempiä niin ne on varaa ostaa ihan käyttötililtäkin tarvittaessa.

 

Meillähän säästyy kuvaajakin kun otan meiltä töistä yhden likan (en ole vielä asiaa kyllä häneltä tiedustellut joten voi olla että menee sekin suunnitelma uusiksi..  :wacko: ) ja potretit vain sitten kuvautan ammattilaisella. En tosin ole päättänyt vielä että kellä.. Sitten kakussa säästetään aivan älyttömästi kun sulhon sisko tekee sen vain materiaalikulujen hinnalla. Eli siinäkin säästyy. Tai no, siis samanhintaiseksi se tulee nyt näin kuin että sen ottaisi cateringilta, mutta kun en halua mitään perinteistä mansikkakermakakkua vaan sellaisen amerikkailaisen unelmakakun  :jere:  Niin siinä säästyy semmonen 500-600e kun ei tilata sitä ulkopuoliselta. Voi kamala kuinka kalliiksi kaikki tuleekin.. Miehelle pitää puku kyllä ostaa ihan jatkoa ajatellen, se tarvii uuden puvun. Ostan sille vain juhlaliivin häitä varten, muuten se asu jääkin sitten käyttöön. Ei mene sekään hankinta sitten hukkaan :)

 

Hyvä huomio Kylmä_Tuuli_Lokakuun, ei vissiin sitä sukkanauhaa tarvi kokoaika pitää.. :D En ollut edes ajatellutkaan, onneksi huomautit! :D Haha mä sen kanssa olisin takkuillut ihan turhaan :D

Link to comment
Share on other sites

Hi hii täälläkin yks joka "huijaa" budjetissa ostamalla ihan käyttötililtä koristeita ym. :'D

Tässä on alkanut myös suunnitelmat etenemään, mulla ja miehellä on puvut viimeistäpiirtoo myöden hankittuna ja aika pian saa varata sen kirkonkin (vihdoin!!) 1.11 alkaen saa siis kirkon varata!

Ja lauantaina on mun eka kaasoilta, pyysin molemmat kaasot kylään, suunitellaan häitä, askarrellaan ja jaan kaasojen kesken tehtäviä mitä oon ajatellu :) odotan iltaa niin innolla!

Muoks. Tietty myös maistellaan kuohuviini vaihtoehtoja kun tilattiin netistä erilaisia ja valitaan paras, tilataan sitä sit lisää! Eli hauskaa tiedossa <3

Muokattu: , käyttäjä: Sofiappi
Link to comment
Share on other sites

^ ei kun on kaksi ketjua, tämä täällä suljetulla hääpäiväosastolla ja toinen avoimella puolella häiden valmistelut osastolla. Avoin ketju on tod.näk. vanhempi, kun siinä vaiheessa monella ei ole vielä ollut morsian-titteliä, kun hääjutut jo alkaneet. Foorumille kun pitää olla kirjoitellut, että saa tittelin. Itse kirjoittelen mieluummin tähän ketjuun yksityisisemmistä, pienistä ajankohtaisista jutuista ja sitten avoimelle puolelle yleisistä jutuista jne. :)

Link to comment
Share on other sites

Itse en ainakaan nähnyt tätä keskustelua, kuten en montaa muutakaan jotka näyttäisi kyllä olevan ikäänkuin tuolla yleisellä julkisella puolella, mutta eivät näy kuitenkaan. Ja lisäksi tuli näkyviin tietenkin nuo päiväkirjat yms salaiset. Itsekin ajattelin ihan samaa, että tänne näitä yksityisempiä asioita ja toiselle puolelle sitten yleisellä tasolla olevat jutut. Pitää vaan koittaa muistaa kumpi keskustelu on kumpi ettei vahingossa hölise ohi suun väärään keskusteluun. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.