nedis

Häät 2015 (yhdistetty)

982 viestiä aiheessa

Eipä sillä kai niin väliä mistä ne rahat tulee. Kaikkea ei tarvitse niin pilkulleen tasan maksaa kun talous on kuitenkin lopulta yhteinen! :)

Ihanalta kuulostaa tuollainen skumppailtama. Meillä kaaso asuu niin kaukana etten tuollaisia iltamia pääse varmaan pitämään itse ollenkaan vaan kaikki morsiuspukukierrokset ja korttien väsäykset jää täysin omalle kontolle. :mellow:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo, kysäise ihmeessä! Musta on ollut kivempi että tää on ns. yksityisempi, eikä ihan kaiken kansan luettavissa... Jotenkin turvallisemmin mielin kertoo yksityiskohtia yms häistä ja itsestäänkin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Natte-15 mulla sama homma, vaikka on kolme kaasoa niin ne kaikki asuu vähintään 400km päässä (yksi ihan ulkomailla asti). Mutta henkistä tukea sieltä saa kuitenkin ja mielipiteitä jos itsellä on hankalaa tehdä päätöksiä. Ensimmäisellä morsiuspukureissullani onneksi yksi kaasoistani matkusti luokseni ja yhdessä päästiin käymään juttuja läpi. Toiset kaksi sitten olivat hengessä mukana puhelimen välityksellä ja laiteltiin kuvia mekoista. Vaikka yksin tehdessä on paljon hommaa, mutta toisaalta kun on hyvissä ajoin liikenteessä niin ei se ylivoimaiselta tunnu. Tähän mennessä olen saanut askarreltua kutsukortit tekstiosoita vaille valmiiksi, osa kuorien koristeista pitää vielä tehdä, sitten punottuja palloja olen jo väsäillyt useamman, niitä toki voin tehdä vielä lisääkin, vieraslahjat/paikkakyltit (pilttipurkillinen hilloa johon jokaiselle tulee oma nimi) on osittain kerätty ja niistä osasta kannet maalattu ja liitutaulutarrat leikelty, koristeeksi tulevat vajaa 100kpl oksia kerätty ja maalattu kultaisiksi (enää pitää kerätä vielä joku 20 oksaa), servettirenkaiden koristeet tehty, tyllirusetit tehty (jep, tehty, ja nyt niiden säilöminen vie enemmän tilaa :D Mutta siis en ollut varma että riittääkö se vajaa rulla minkä ostin vai tarvinko lisää niin piti tehdä valmiiksi että näki :D ). Ei hirveästi enää askartelupuolta ole jäljellä, noista osa on tosiaan kesken ja täysin aloittamatta on enää info/ohjelma/menu (ei tulekaan pöytiin kun ne on jo niin täynnä vaan jaetaan kirkon ovella) ja jälkkäribuffetin yms kyltit sekä viirit ja tyynyliinat. Meillä on siis patio keskellä juhlapaikkaa ja se on vain osittain katettu, joten sille tilalle piti keksiä jotain käyttöä. Teen siitä oleskelualueen, jonka koristelen kankaisilla viireillä ja penkeille tulee tyynyjä ja vilttejä ja laitan sinne paljon kynttilöitä yms. Tajusin vain että ne tyynyliinat tulee kyllä maksamaan enemmän kuin valmiina olisi maksanut, se kangas mitä valitsin ei ollutkaan ihan niin halpa mitä kuvittelin :D Noooo, nyt on ainakin mätsäävät tyynyliinat viirien kanssa (mikäli siitä on jollekin riemua ) :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noniin, nyt lähti huomenlahjakuvista koottu seinäkalenteri tilaukseen Ifolorilta! Toivottavasti tulee hyvä  :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meinaa paniikki ja suuri ahdistus iskeä. Kirkko ja juhlapaikka on varattu, vieraslista on aika pitkälti valmis ja siinä ne valmistelut sitten onkin. Häät siis helmikuussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Voi älä huoli! Me käytiin tänään vasta katsoo ensimmäisiä juhlapaikkoja. Toinen oli aika nääh ja toinen oli ihan ok. Mutta huomaan silti etten ole vieläkään tyytyväinen.

Kaipaan jotain enemmän tai parempaa ja sellainen saattaisi olla tiedossa mutta sitten pitää karsia sijainnista sekä lasten kanssa helppoudesta.

 

Eli nyt tää sitten vasta onkin hirveää tappelua itsensä ja kaikkien muiden kanssa.

Enkä todellakaan haluaisi pakon sanelemana vielä sanoa että otetaan toi mitä nyt tokana käytiin katsoo. Ei vaan ois kauaa aikaa enää jahkattavaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuinka aikaisin ajattelitte laittaa kutsukortit menemään? Mä itse olen hirmu hätänen, yritän kokoajan löytää perusteluja miksi kutsut kannattaa laittaa toooosi aikaisin :D Mutta siis tietty meillä häät elokuun alkupuolella, että osa voi olla suunnittelemassa kesälomiaan jo toukokuussa sinne asti niin tietty onhan se hyvä varotella..  :girl_haha:

 

Mutta siis ajattelin että jos saisi jo oman mielenrauhani vuoksi vastaukset reilua kuukautta aikaisemmin ja antaisi reilun kuukauden aikaa vastata? Eli siis kutsut jos lähettäisi toukokuun viimeisellä viikolla, niin että ne kerkeävät postilaatikkoon kesäkuun ensimmäiseen päivään mennessä. Sitten vastausaikaa siihen heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun ja sitten häät 15.8. Kuulostaako järkevältä? :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Isthle, ootko miettiny save the dateja? Ite oon myös tosi hätänen kaikkien kutsujen kanssa aina, tekis mieli pistää kolmekin kuukautta ennen että "TERVETULOA SYNTTÄREILLENI!!!"  :girl_haha: Sen takia me lähetetäänkin save the datet niin saa hyvällä omallatunnolla tiedotettua kaikille jo 8 kk aikasemmin ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullakin helmikuussa, eikä nyt paljoo enempää olla tehty. Ohjelmaa mietitty, mutta ei sovittu konkreettisesti mitään kenenkään kanssa, samoin koristelua suunniteltu mutta mitään ei oo tehty. Tässä vaiheessa akuuteimmalta tuntuis kutsun suunnittelu ja sit lähettäminen kai marraskuussa. Milloin te meinaatte lähettää kutsut?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä suunnittelin alunperin save the date joulukortteja!! :D Ja meillä häät syyskuun puolivälissä! Päädyttiin kuitenkin siirtämään niitä alkuvuoteen. Ehkä ne lähtee maaliskuussa, ehkä jo tammikuussa. Riippuu ihan siitä miten jaksan kortteja väkertää! Viralliset kutsut sitten lyhyemmällä varoitusajalla ennen häitä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä myös uusi morsian ilmoittautuu, häitä olisi tarkoitus juhlia mahdollisesti -15 alkuvuodesta. Mahdollisesti siksi että odottelen morsianviisumin läpimenoa.

 

Taustaa sen verran, että olin jo muksusta lähtien vannonut etten ikinä naimisiin mene, mutta 50 vuotta se lupaus piti. Täytyi löytyä jenkkimies, joka vei jalat alta. 

Viisi vuotta kaukosuhteilua takana, elokuussa kihlauduttiin ja eilen saatiin NOA2. Alun perin haaveiltiin häistä maaliskuun lopulle, mutta nyt ehkä aikaistetaan.

 

Mies on eronnut, mutta minulle tämä on tosiaan se eka kerta, joten päätettiin ettei riitä se, että vain mennään rauhantuomarin pakeille. Järjestelyihin tuo oman haasteensa se että minä olen täällä Suomessa ja mies sekä kaaso Yhdysvalloissa. Siellä on myös häät. Paikka meillä on jo katsottuna, samoin kuin vastaanottopaikka. Pukukin minulla on ja juu tahdoin myös hunnun vaikka olenkin jo vanhus ;)

 

Meillä ei varsinaista budjettia ole edes laitettu, mutta isoista rahoista ei todellakaan puhuta. Vieraita ollaan ajateltu kutsua 40 ja kaasoni (tulevan mieheni sisar) on tosi hyvä organisoimaan ja käyttämään tuttaviaan apuna. Vieraiden määrää tietysti vähentää sekin, ettei kovinkaan moni täältä kotoSuomesta pääse juhliin mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaus oli, että admin tekee jotain uudelleenjärjestelyä. Ehkäpä tästä tiedotetaan sitten kaikille käyttäjille.

Itse kyllä olisin halunnut pitää "titteli"ketjuna tämän...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä kans sormet syyhyää kutsujen kanssa... Me ajateltiin laittaa kutsut postiin noin huhtikuun toisella viikolla, häät on 18.7. Eli noin 3kk aikasemmin ja viimeinen vastauspäivä noin 1kk aikasemmin. Kesällä kun on ihmisillä niin paljon menoa. Mä alussa ajattelin kans save the date kortteja, mutta mies ei syttynyt ajatuksella ollenkaan. No en mäkään enää noita ole ajatellut. Meillä kun osa niin "vanhan kansan" ihmisiä, että menisivät satavarmasti moisista korteista hämilleen et mitkäs kutsut nää tällaset nyt on. Ja sitten tulis monen moista sekaannusta, vaikka korteissa selvästi lukisikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mietityttää myös tuos sukkahousut/stay upit/ilman sukkahousuja juttu... Stay uppeja en aio laittaa, sillä neljästi kaasona toimineena olen ne kokenut itselläni erittäin epämiellyttäviksi. Sukkahousut on varmaankin sitten se vaihtoehto, kun en viitsis ilmankaan olla. En tullutkaan ajatelleeksi ettei se sukkanauha välttis pysy paikallaan. Tarviikin laittaa se sitten vasta myöhemmin. Mä kun olin ajatuksissani ajatellut pitää sitä koko päivän. Mites muuten teillä muilla kaasojen puvut? Oletteko toivoneet kaikilla olevan samanlaiset, kustantaneet heille puvut tms? Meillä kaasot saa pukea ihan mitä haluavat päälleensä, eikä kaikkien missään nimessä tarvitse olla samoissa väreissä. Kaasona kun olen itse ollut neljästi niin olen todennut etten halua rajoittaa kaasojeni pukeutumista. Tiedän, että kaikilla on hyvä tyylitaju ja haluan että jokainen saa olla oma itsensä. Ja kivaa kun kuviinkin tulee vähän vaihtelua ja eri väriä. Kunhan eivät valkoiseen pukeudu ;-). Jotenkin sitten taas olen miettinyt, että best maneille olisi hyvä olla samanväriset paidat/krakat. En tiedä oonko sitten hassu tämän suhteen, mutta jostain kumman syystä tuntuu et best manit sais olla "ns. samasta muotista". Kun kumminkin niiden puvut on jo melkein samanlaiset... niin miksei sitten myös muutenkin. Kun taas kaasot voivat olla jokainen aivan erilainen. Hassu minä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ En ole asettanut kaasoille mitään pukeutumisvaatimuksia, eikä makseta heille vaatteita, kampauksia tai meikkiä. Todennäköisesti teen heille itse yhtenäiset rannekorut ja/tai heille tulee myös itsesitomani vieheet, joita bestmaneille suunnittelen. Bestmanien pukeutumista tai muuta ei makseta myöskään, tosin en tule näkemään etukäteen edes sulhasen vaatetusta, joten en tiedä, jos pojat meinaavat "mätsätä" :D 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla tulee todnäk olemaan kaasona yksi nainen ja yksi mies, miehellä bestmanina samoin. Aion antaa suosituksen mekon väriksi ja miespuolisilla saa olla samanvärinrn paita ja kraka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tänään kurkkasin tämän kirjautumatta eikä kyllä näy ainakaan silloin mulle. Eli salainen pitäisi olla edelleenkin vaikka osastolta toiselle siirtynyt.

Häihin liittyen suuri askel eteenpäin otettu: Ostin ensimmäisen (ja viimeisen) häälehden :D

Vannoin etten tätä tule tekemään, kun netissä ilmaiseksi jo niin paljon ideoita että korvista tursuaa. Mutta pitihän tuo rustiikkinumero noutaa kotiin! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaasolle ja morsiusneidolle väritoiveet, mutta siis useampi värivaihtoehto mistä saavat etsiä mieleisiään pukuja. Ei tarvitse olla samanlaiset, kunhan jollain tasolla samantyylistä linjaa olisivat suunnilleen. Kustannan varmaan osan puvuista koska vaatimukseni olen esittänytkin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä tykästyin Save the Date kortteihin, mutta meillä vieraat on niin vanhanaikaisia että ei ne niistä ymmärrä. Joten tehdään niin että jouluna annetaan vanhemmille lupa kertoa tulevista häistä ja itsekin asiasta ääneen ruvetaan puhumaan niin osaavat odottaa. Ja sitten vaan ne kutsut hyvissä ajoin, kuitenkin kun tulevat yli 200km päästä melkeinpä kaikki, niin on sitten aikaa varautua majoituksiin ja kuljetuksiin yms muihin kesän suunnitelmiin.

 

Mä stressasin tätä kaasojen mekkojuttua aikaisemmin. Oletin, että kaasot hankkivat itse ne mekot omin avuin kun annan heille vapauden valita värit ja mallit yms, mutta sitten kun alettiin asiasta keskustelemaan heidän kanssaan, niin sain sellaisen käsityksen, että he olettavat että minä kustannan ne. Ja tosiaan ei ole kyllä varaa.. No päästiin siinäkin yhteisymmärrykseen että he itse ne hankkivat ja hyvä niin :) Toivoin kuitenkin että olisivat jollain tavalla samaa sarjaa, joko sama mekko eri värisinä tai sitten eri mekot saman värisinä. Bestman saa mun puolesta laittaa mitä lystää kun toimii yksin sulhon avustajana. Sulho ja minä kuitenkin poiketaan muusta "häätiimistä" muutenkin, joten ei minun mielestä tarvi bestmanin ja sulhon mätsätä keskenään. Kunhan bestmanit (jos niitä on useampi) mätsäävät toisiinsa. Ja kaasot toisiinsa. Näin mä meidän häihin toivon :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
lsthle ^

 

"Sulho ja minä kuitenkin poiketaan muusta "häätiimistä" muutenkin, joten ei minun mielestä tarvi bestmanin ja sulhon mätsätä keskenään. Kunhan bestmanit (jos niitä on useampi) mätsäävät toisiinsa. Ja kaasot toisiinsa. Näin mä meidän häihin toivon :)"

 

Aivan kuin suoraan minun suustani! :) Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sulhasen ja bestmanin / bestmanien EI tarvitse olla sulhasen kopioita pukeutumisessa. Erottuupa sulhanen edukseen enempi :grin: :grin: JA tosiaan siinä pystytään säästämään kustannuksista kun ei vaadita tiettyä pukeutumista vaan sanotaan, että laittaa mustan puvun piälle. Semsen luulis joka pojalta löytyvän. Ja jos ei löydy, niin varmasti tulee käytettyä oston jälkeenkin.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No mutta hyvä, että pompsahti ylemmäs sieltä alhaalta, niin minäkin ymmärsin ruveta seuraamaan tätäkin ketjua :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole aikeissa ottaa kantaa kaason tai bestmanin pukeutumiseen. Uskon, että tulevat kumpikin paikalle tyylikkäinä. Näin ollen he myös kustantavat omat vaatteensa, jos haluavat jotain uutta hankkia. Kaasolleni ja äidilleni aion kustantaa kampauksen ja meikin, sulho saa keksiä miten bestmanin kanssa toimitaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Outoa, minäkin kokeilin kirjautumatta ja tähän ketjuun pääsee kirjautumatta, mutta hääpaikkakunta-osasto on suljettu foorumi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.