nedis

Häät 2015 (yhdistetty)

982 viestiä aiheessa

Mä ajattelin laittaa suurpiirteisen aikataulun sekä lahjapöytään (jossa myös vieraskirja), että fläppitauluun oven pieleen (josta löytyy myös pöytäjärjestys). Pöytiin en jaksa alkaa mitään väkertämään, ja muutenkin yritän pitää pöydät vapaana kaikesta "ylimääräisestä roinasta", ettei kynttilämeri vaan sytyttäis mitään palamaan :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensinnäkin, meinasin saada sydärin kun menin etsimään tätä (tai no siis sitä yhdistettyä) ketjua niin kuin normaalistikin tuolta "seuraan" kohdasta. Ja tyhjää näytti. No sitten kokeilin että klikkaan vaan linkkiä ilmoituksista missä näkyy että mun kirjottamaa viestiä on lainattu. Tulee viesti "Tätä sivua ei löydy". Whaaat. Kesti tovi ennen kuin tajusin että nämä ketjut oli yhdistetty :D

 

Mutta siis ihanaa että ei olekaan pakollisia nuo infot pöydissä. Koska mulla se on tuottanut päänvaivaa kun tuntuu että kaikki puhuu että joo on pöytäkolmiot.. Koska mulle ne ei vaan mahdu pöytään! :D Se on jo nyt niiiiin täynnä tavaraa että menee tosi sekavan näköiseksi jos sinne ängen vielä infot. Joten kiitos morsiankollegani, minäkin väsään jonnekin vain isomman taulun!

 

Näin muuten viime yönä sellaista unta, että heräsin hääpäiväaamuna paniikkiin kun en ollut tajunnut etukäteen hankkia morsiuskimppua ja meidän piti vain rynnätä kukkakauppaan ja toivoa että ne kerkeisi väsätä jonkun :D Tästä viisastuneena, täytyykin nyt ruveta miettimään tätä kukkahommaa tarkemmin ettei unohdu.. :D

Muokattu: , käyttäjä: lsthle

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aluksi myös ajattelin joka pöytään menu/ohjelmakolmioita, mutta totesin sitten, etten jaksa alkaa vääntelemään,joten pääytynyt myös tuohon, että ruokapöytään menu ja jonnekin oviin suurpiirteiset aikataulut ja pöytäjärjestykset. Tosin, olen myös pohtinut paikkakorttien merkitystä, että teenkö ne vai en. Yksi ajatus tuli mieleen, kun olen jo hankkinut vesilasit pöytiin, että saisko jotenkin nätisti niihin lasehin jollain kimalleliimalla tms nimet??

 

Pöydän koristelusta, olen jo hankkinut erilaisia tuikkukuppeja ja sitten pieniä öljypulloja, joihin mahtuu yksi ruusu. Sitten ruusunterälehtiä tulee myös pöydille. Mutta tosiaan, pitää varmaan rakentaa koepöytä kotona, jotta näkee,ettei tule liikaa tavaraa ja kynttilät sytytä niitä tuleen :wacko:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kutsut on tänään alkaneet saapua perille. Täydellinen ajoitus, meinaan tasan 3kk häihin <3

Pitäis kyllä heivata toi laskuri tosta alta pois kun ei se tosiaan toimi enää tuo uudelleen tehtykään. Pyh!

Me laitetaan perjantaina meidän menu taas testiin ja ostetaan BBQ kastiketta ja kassleria mikä ois tarkoituksena saada kypsennettyä iiiihan mureeksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu 25.7.15 vihittävä morsmaikku! :) Tällä hetkellä varattuna/ hankittuna löytyy:

 

- Kirkko

- Juhlapaikka

- Pitopalvelu

- Hääbändi

- Valokuvaaja

- Hääpuku morsiammelle <3 <3

- Kaasot ja Bestman valittu

- Kyyditykset kirkolle ja juhlapaikalle

 

Eli aika hyvällä mallilla ollaa, kaikki askartelut on vielä tosin edessäpäin, mutta niihin paneudutaan enemmän sitten Joulun jälkeen :) Pappikin oli vielä hakusessa, mutta sen asian pitäisi selvitä tämän kuun aikana. Häämessuille ajattelin täällä Lahdessa suunnata marraskuun lopussa <3 Moni on ollut huvittunut tehokkuudestani asioiden järjestelyssä, mutta eipähän ainakaan tarvitse stressata  nyt hetkeen kun suurimmat hankinnat on jo tehty :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kokeillaanpa tätä tickerfactoryn laskuria jos toimisi paremmin. :)

Me käytiin eilen sulkin kanssa (hänen pyynnöstään) uusintakäynnillä sormusliikkeessä ja nyt olisi vihdoin oikean kokoinen rinkula ja kaiverrukset valmiiksi katsottuna. Enää vain timangit puuttuu (ja se kosinta) Sanoinkin että ensi kerralla saa mies tulla ihan itsekseen tänne noutamaan valmiin tilauksen ja sen jälkeen ei tarvii enää muuta kuin kosaista niin päästään suunnitellusti naimisiinkin ensi vuonna! Helppoa ku heinän teko! :D

Muokattu: , käyttäjä: Natte-15

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkään en jaksa askarrella erityisiä menu- ja ohjelmakortteja, joten tein ne Wordilla niin, että tulostin paperin vaakatasoon kaksipalstaisena ja taitoin keskeltä kahtia lehtiseksi .Vasemmalla ohjelma pääpiirteittäin, ja oikealla menu. Sitten käänsin paperin tulostimeen toisin päin ja tulostin kanteen meidän nimistä logon, ja alle vielä päivämäärä. Tuli tosi kivan näköiset! :) Näitä tulee joka pöytään yksi, isompiin pöytiin ehkä kaksi. Kuvissa sisälehti vielä vaiheessa:

 

IMG_20140919_170758.jpg

 

IMG_20140919_170125.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

auttakaa! mä en osaa päättää teemavärejä:D se on varmaa että ainakin minttu ja kulta mutta pitäskö siihen olla lisäksi vielä joku? ajattelin ensi vaaleanpunaista ja sitte välillä mietin mustaa ja nyt en enää osaa päättää:D mitä te sanotte?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paat pinkkiä sinne minne pinkki sopii ja mustaa sinne minne se sopii. vaikka siis mustat kynttilänjalat ja pinkit tuikut jos ei muuta ;) Ei kaikkea kannata orjallisesti noudattaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mintunvihreän kanssa sopii yllättävän hyvin ruskea! Ja toisena just vaaleanpunainen ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuolla somistusosastolla on muuten noita teemaväri-ketjuja, joissa voi kurkistella inspiskuvia - sieltä vaan valitsemaan, mikä miellyttää eniten! :) Tai googlen kuvahakuun vaikka "theme colours for weddings mint" ;)

 

Ja ei tosiaan tarvitse olla niiiiin orjallinen teemavärien kanssa, ihan hyvin voi olla päävärinä minttu ja sitten kukissa vaaleanpunaista ja vaikka kutsuissa tai koristeluissa ruskeaa/hiekkaa/kultaa ja/tai mustaa. Myös pelkkä minttu-kulta on varmasti ihan "riittävä" :) Kukkien mukana tulee kuitenkin vihreää, juhlapaikasta vaikka puunväriä jne. Mintun kanssa käy myös (yön)sininen, jos sellainen riikinkukkomeininki iskee. Voipa mintun kanssa parittaa myös keltaisen tai laventelin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

kiitos ideoista!:) päädyin kuitenkin valkoiseen koska liinat on valkoiset;D mutta päävärit on "vaan" minttu ja kulta! nyt yritän olla muuttamatta mieltäni:D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tosi kätevä apu testata eri värejä tai tyylejä on Pinterest. Sinne vaan laittaa haluamansa asiat peräkanaa ja kattoo mitä tulee. Esim meillä "wedding gold silver" ja sitten vaan ihailemaan muiden otoksia! :D

 

Meillä on nyt vähän jäässä tämä häähömpötys. Sinänsä outoa, sillä sulhon kanssa oltiin puhuttu että jouluna kerrotaan avoimesti häistä. Whaaat, sehän on jo ensi kuussa! :o Ja siltikään ei jännitä saati sitten ole inspistä noihin askarteluihin.. Olen mä kokoajan hääkirppiksiä seuraillut ja hankintoja tehnyt jos jotain on tullut vastaan, mutta varsinaisesti en ole mitään etsinyt.. Kyllä tämä varmaan tästä, mutta pelkään että tulee vielä kiire jos en ala keskittymään kunnolla.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on myös inspiraatio kadonnut johonkin, tai oikeastaan motivaatio...

Kutsuja varten on monta viikkoa jo pitänyt käydä ostamassa juuttikangasta ja pitsiä. Olin jo Eurokankaassa käymässä mutten sitten jaksanut näprätä niitä vaihtoehtoja tai ostaa mitään. Me ei olla edes päätetty millaiset kortit tulee. Tein muutamia ehdotelmia mutta mun innokkuus silloin tyrmättiin jotenkin mulle niin musertavalla tavalla. Mies siis sanoi mulle, että tässähän on vielä aikaa vaikka ja kuinka, miksi mun pitää nyt jo varata kaikki paikat ja miettiä kortit ja vieraslistat? Öööö no siks että kaikki paikat muuten menee eikä me voida viettää häitä silloin kuin SÄ halusit niitä juhlia, vaikka SÄ ET OLE VIELÄ EDES KOSINUT!! Ja mun pitää tietää suunnilleen kuinka monta vierasta sä haluisit kutsua jotta tiedän kuinka monta korttia mun pitää väkertää koska sä et niitä kumminkaan halua tehdä... Siks! Ja en sitten enää löytänyt sitä intoa tekemiseen ja suunnitteluun uudestaan. :girl_mad:

 

Toki tavallaan ihan hyväkin ottaa tässä vaiheessa pieni aikalisä hääjutuista kun meillä on muutto kahden viikon päästä ja sekin pitäisi jaksaa hoitaa alta pois, sitten onkin melkein jo joulu. Mutta olen niin stressaajaluonne että pelkään tässä käyvän niin, että jossain kohtaa huomataan ettei aika riitä enää ja sitten meiltä jää pois kokonaan save the datet jota varten ollaan käyty ottamassa valokuvatkin ja tilattu 75kpl korttikuvia!! :girl_impossible:

 

Kaiken lisäksi mies otti loukkauksena kun sanoin että mun into on laantunut enkä jaksa miettiä korttijuttuja nyt. Hän oli ihan tyrmistynyt että on huolestuttavaa jos mun innostus laantuu jo tässä vaiheessa. Siitäkös suutuin vielä kaiken kukkuraksi että kun olen kaiken tehnyt tähän mennessä itse, suunnittelen, mies hyväksyy, askartelen ym ja mies vaan sanoo että joo on hyvä. Ja meillä kun mies ei ole edes vielä kosinut vaikka hän oli se joka naimisiin ensi vuonna halusi!! :girl_cray2:

Onkohan mulla joku häämasennus?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu kans yks ensi vuoden morsian. Kihlat vaihdettiin tuossa kuukausi sitten, mutta meilläkin hääsuunnittelu alkoi jo ennen kihlausta... Minkäs sille voi, ettei tuo munkaan mies ollut tajunnut, miten ajoissa asioita pitäisi alkaa järkkäilemään. Miehen liikkeisiin saatiin vauhtia vasta, kun hänen äitinsä oli sanonut, että mikäli meinaatte mennä ensi kesänä naimisiin tulisi heidän perheelle ilmoittaa asiasta niinku nyt heti! Miehen suku lentää häitä varten Suomeen ja heidän pitää varailla lomia ja järjestää kaikki töissä, että voivat edes päästä häihimme, joten nyt he saivat sitten tiedon noin 8 kuukautta ennen häitä. Miehen isä oli aluksi sitä mieltä, ettei ensi vuodeksi enää mitään ehditä järjestämään, että järkätkää suosiolla vasta 2016, mutta sehän ei mulle passannut enää. Minä kun olin odottanut kosintaa jo puolisen vuotta ja oltiin koko ajan miehen kanssa puhuttu, että häät on sitten ensi vuonna. Hääpaikka löydettiin jo ennen kihlausta, joten harmikseni kosinta ei ollut enää oikeastaan minkäänlainen yllätys. Mutta oli mies sentään jotain kivaa meille järkännyt, eli ollessani hänen luonaan käymässä hän vei mut ajelulle läheiseen pieneen kaupunkiin, josta oli varannut meille hotellihuoneen. Ja kosi sitten sormus sampanjalasissa.

 

Natte-15: Mulla on melko samanlaiset fiilikset. Mä oon jotenkin väsynyt esim kutsujen suunnitteluun. Niiden tekemiseen menee kuitenkin niin paljon aikaa, ja vaikka oon suunnitellutkin tilaavani ne netistä, niin miten sen osaa päättää, minkälaiset sitten lopulta valitsee?!? Normitöiden ohella ei useinkaan ole mahdottomasti aikaa ja energiaa alkaa suunnittelemaan kutsuja pitkäksi aikaa.

 

Monta asiaa on jo hoidettuna, mutta osan suunnittelua hankaloittaa nimenomaan tuo oma laiskuus. En jaksaisi alkaa kilpailuttamaan bussifirmoja, etsimään dj:tä tai varsinkaan mitään lapsenvahtia häihin tuleville lapsiperheille. Totesinkin siskolleni, joka tuosta lapsenvahtiasiasta kysyi, että jos haluatte jonkun sinne, niin voitte ihan hyvin ite hommata ja jos hän vahtii muitakin lapsia, niin voin sitten järjestää jonkin pienen rahallisen korvauksen. Mistä mä muuten mitään lapsenvahtia löytäisin, kun en halua siihen pikkusiskoanikaan nakittaa enkä tunne paikkakunnalta ketään. Ennen häiden suunnittelun aloitusta sanoin miehelleni, että haluaisin meille hääsuunnittelijan, mutta sitten se jäi etsimättä. Kai mä luulin aluksi, ettei tässä niin paljoa ole tekemistä, mutta kun lopulta sulhon sukulaiset alkavat yksitellen tekemään hotellivarauksiaan mulle, kun pelkäävät huoneiden loppuvan kesken alkaa mulla olla hermo kireällä. Vastaukseksi kun ei yleensä riitä, että kyllä ehtii myöhemminkin, vaan jos mä en hoida asiaa, alkavat he pommittaa hotellia omilla puheluillaan. Olemme siis jo varanneet hotellista huoneita meidän seurueelle, ja tarkoituksena olisi, että sitten kutsuissa saisivat tiedon huoneiden varauksesta. Mutta kun haluavat tehdä kaiken heti nyt just!

 

Voisin myös listata, mitä kaikkea meillä on jo hommattuna:

-hääpaikka (ruoka ja kaikki samasta paikkaa, jee!)

-kirkko

-kampaaja mulle ja osalle hääväestä

-meikki mulle

-valokuvaaja

-hääauto kyselty jo

-hääpuku

-hääyönviettopaikka

-hotelli vieraille

-kutsuvieraslista

-häämatka varattu :)

 

Tekemättä:

-sormukset

-miehen puku

-alusvaatteet mulle

-kengät

-laukku

-kukat

-koristelut

-teemaväri

-kutsut

-bändi/dj

-sere kysymättä

-morsiusneidot/kaaso kysymättä (tästä hirveä vääntö, kun pitää olla saman verran morsiusneitoja ja miehen kavereita...)

-bussikuljetus vieraille

-jne....

 

Tehtävää tosiaan on, mutta jospa tästä selvitään. Välillä vain tulee sellaisia päiviä, että stressi kasvaa ihan liian pahaksi, eikä mistään tunnu tulevan yhtikäs mitään. Vaikka tykkäänkin suunnitella kaikenlaisia asioita, niin muiden asettamat vaatimukset ja aikataulut saa mut stressaamaan ihan hirveästi. Varsinkin, kun olen ainoa, joka näitä asioita hoitaa ja muut vain sanelee mulle, mitä pitäisi tehdä tai mitä ois jo pitänyt tehdä...

 

Mutta silti odotan hääpäiväämme kuin kuuta nousevaa, ja tiedän, että vaikka kaikki ei meniskään just ihan nappiin, niin päivästä tulee silti ihan paras :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Miksi pitää ehdottomasti olla sama määrä avustajia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tipzilla: Mies on kanadalainen ja sovittiin, että noudatetaan tässä heidän perinnettä. Minullakin saa sitten olla vain yksi kaaso, vaikka aluksi olin suunnitellut kahta. Nyt pitää sitten harkita, kumman ystävistäni valitsen kaasoksi vai valitsenko sittenkin esim. siskoni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pieni hääpiikki taas koettu kun kävin eilen noin kuukausi sitten varatulla uusintasovituksella kaasojeni kanssa. Sovitin kahta morsiuspukua joiden välillä olen punninnut nyt ensisovituksesta lähtien. Vihdoin SE tunne tuli toisen mekon kanssa ja pistin sen tilaukseen. Molemmat kaasot olivat niin 100% varmoja että se on ainoa oikea puku mulle hääpäiväksi. Jopa siskoni, joka oli täysin vakuuttunut että mulla pitäisi olla yksi tietty puku, tämä minun valitsema pitsiunelma vei kuitenkin voiton. Olen erittäin tyytyväinen vaikka tämä sovitusreissu tulikin odotettua kalliimmaksi :D, mutta ainakin tämä asia on nyt pois päiväjärjestyksestä. Tulipa ostettua samalla myös vannehame (jota en tiennyt tarvitsevani) ja kunnon kankainen pukupussi säilytystä varten. Nyt vaan odottelemaan 3-5kk puvun saapumista. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnea puvun löytämisestä, Natte :) Mahtavaa kun olitte kaikki niin yksimielisiä puvusta! :) Kuinka aikaisin olette varanneet pukusovitusaikoja? Ajattelin ehkä joulukuussa mennä sovittelemaan jos sopiva ajankohta löytyy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mie eilen aloittelin askartelua, ja 3 kutsukorttia sain tehtyä tunnissa..puuh! :girl_impossible:  Onneksi on aikaa vielä vaikka kuinka, ennen kuin ne pitää lähettää. Tiedänpähän nyt, etten jätä viimetippaan sitä tekemistä, vaikka ovatkin yksinkertaiset kortit; tulostettujen kuvien, tekstien leikkaus+liimaus ja muutama tarra :blink:

Sitten muutoksia tuli vielä meikkiasioihin, kaveri ei teekkään niitä, kun kävelin Emotioniin, ja heillä tehdään häämeikkejä (ässähenkilökuntana saan alennusta) niin teetätänkin siellä meikit. Se helpottaa siltä osin,ettei minun tarvitse ostaa meikkejä,kuten alkuun olin suunnitellut. Mie, kun en hirveesti meikkaa ja omista silleen meikkejä miljoonatolkulla, niin yksi huoli vähemmän :grin:  mut mut...joulua pukkaa ja nyt ei ole ollut hirveesti intoa mitään muuta hääjuttua tehdä / suunnitella. Ehkä se iskee sitten taas,kun jouluasiat on kunnossa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tehdään kortit "linjastona": valmistellaan yksi osa kokonaan ja sitten vasta siirrytään seuraavaan osaan. Esim. nyt on kovasti leikelty kultapaperista heloja helavöihin, seuraavaksi varmaan tulostetaan kutsutekstit ja hääinfot sekä kutsuihin tulevat kuvat, poltetaan tekstipapereiden reunat, taitellaan kortit, liimataan kutsutekstit ja valokuvat, sitten pujotellaan helat satiininauhaan ja liimataan ne korttien päälle ja lopuksi laitetaan sinetit. Ehtii tulla sellainen rutiini jokaiseen työvaiheeseen niin ei tunnu niin raskaalta =) tai tässä helavaiheessa (noin 120 leikattu ja noin 400 pitää olla yhteensä) tuntuu siltä :D ei oo niin tahmeeta toi leikkaaminen miltä se aluksi tuntui.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä teen kutsuja kanssa osissa. Nyt on kortit taiteltu ja satiininauha ja solki liimattu paikoilleen. Seuraavaksi liimaan tekstiosat korttiin. Ja kuoriin tulee sinetit niin niitä olen aina silloin tällöin tehnyt valmiiksi (siis teen ne valmiiksi leivinpaperille ja sitten liimaan ne kuoreen kun kaikki on valmista).

 

Miehen liivi tuli tänään postista! Ainoa vaan että mies lähti ulkomaille työmatkalle joten menee loppuviikkoon ennen kuin päästään sitä sovittamaan. Lueskelin FB:n Häät 2015 ryhmässä että kyllä on ollut aktiivisia morsiamia liikenteessä :o Mehän odotetaan vieläkin kirkon varauksen alkamista ja siellä osa oli jo hoitanut ihan kaiken (mun mielestä :D ). Kyllä kai tämä tästä.. Jossain vaiheessa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä tein kanssa osissa. Aina yksi asia kerrallaan. Eli esim. kutsupohjat leikkasin kaikki. Sitten kun ne oli leikattu niin kavensin pitsiä ja poltin sitä, sen jälkeen liimasin paikoilleen aina 4 kerrallaan ja kun sain paikoilleen niin laitoin liimat seuraaviin jne. Jos se alkoi tympimään niin sitten taittelin taskuja. Kun kaikki pitsit oli paikoillaan niin liimasin taskut. Sen jälkeen itse kutsutekstin taskun päälle ja sen jälkeen silppusin aina yhden setin välilehtiä kerrallaan ja täytin taskun niillä :) Näin sai sitten kerralla valmiiksi loput :P

 

 

 

Mun kiinavalot tuli tänään! Ja vitsit ne on kauniit! ♥
Täytyy käydä Maxista ostaa muutama "oikee" valoketju vielä lisäksi jos niistä tulis vieläkin enemmän valovoimaa ja tarvitaanhan niitä muutenkin "täytteeksi" vielä :)

Huomenna testaan kunnolla kun tuo pikku ipana menee nukkumaan ja katsotaan sitten tyttöjen kanssa että varmasti ei vaihdu tuosta jatkuvasta päällä olosta itsestään mihinkään sekovälkkeeseen :) PS. Kumarran kyllä noille kiinalaisille. Ne saa ihan uskomattomia asioita ihan uskomattoman pieneen tilaan :D Kuten tämänkin. 

 

Ai niin ja namipurkkien liitutaulutarrat tuli myös! Nekin on tosi kivat :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten liitutarrat toimivat ja mistä tilasit? Me ollaan myös niitä mietitty mm karkkibuffaan mutta mulla on jotenkin kauhea epäilys noita tarroja kohtaan. En tiedä mistä se on tullut, mutta mulla on sellainen ajatus ettei niihin oikeasti ota liitu kunnolla kiinni? Onhan tietysti olemassa niitä liitutussejakin mutten sellaisia erikseen viitsisi vielä hankkia kun oikeita liituja meillä on talo täysi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.