nedis

Häät 2015 (yhdistetty)

982 viestiä aiheessa

Mäpäs kokeilen kohta :) Epäilen vaan miten saa kirjoitettua liidulla nätisti niin että siitä saa myös selvää. Noihan on aika pieniä kuitenkin lopulta :) Siksi mä ainakin itse mietin ennemmin sitä tussia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko täällä vielä kukaan hankkinut noita pikkuisia pyykkipoikia, joissa on se liitutarrataulu? kun painin edelleenkin pöytäjärjestys/nimiongelman kanssa,että miten saan nätisti ihmisten nimet juomalasiin. Kun nyt olen sentään päätynyt siihen,että kun jokaisen viinilasissa/juomalasissa on nimi, niin ei mene lasit sekaisin illan edetessä ^_^

Että miten se liitu siinä pysyy? vai pitääkö olla tussi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on myös noita liitutaulu pyykkipoikia :) Mä varmaan valitsisin ihmisten nimiin ainakin sen liitutaulutussin sitten, koska se pysyy ainakin paremmin kun tavallinen liitu ja näyttää paljon selkeämmältä muutenkin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei jee Isthle, ootko koittanu postittaa niitä sun sinettejä? Kun luin tuolta yleiseltä puolelta että jotkut sinetit rikkoontuu postikoneessa ja sitten se kutsu on aivan karsean näköinen :( mutta että on olemassa semmoisiakin (ilmeisesti jostain muovisekoitteesta tehtyjä) jotka kestää postittamisen, ja eivät sitten murru avatessa vaan sen saa kortista kokonaisena pois :D ootko jo tilannut ja testannut sinettivahaa? Mistä tilasit ja mitä tykkäsit?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ookaan testannut miten toimii kun postittaa.. Hyvä huomio! Toi on sellaista aika murenevaa kevyttä materiaalia, mutta tietty oon tehnyt tosi ohkasina että periaatteessa ei pitäisi kovin saada iskua kun kortti itessään on taipumaton kuoren sisällä.. Mutta pitää varmaan lähettää itelleni testikirje :D Mä ostin käytettynä (alunperin Sinellin materiaalit) kun joku ei ollutkaan jaksanut väsätä. Onhan noissa ahertaminen, varsinkin kun oon tosi huono osumaan keskelle sitä vahalaikkua ja kun pitää olla sen verran perfektionisti että sen pitää oikeasti osua keskelle.. :D Joten sulatan, painan, tarkistan, ja uudelleen sulatan, painan ja tarkistan :D Ja tätä jatkuu niin kauan että lopputulos on hyvä :D

 

Noista liitutaulutarroista. Mä ostin sellaisen rullan yksiltä messuilta kun sain halvalla ja nyt oon joululahjoihinkin käyttämässä sitä. Kyllä siihen normi liitukin tarttuu, mutta koska liitutaulutarra ei ole niin huokoista kuin normi liitutaulu niin liidun pitää olla jo "pehmennyt" siitä kohtaa millä kirjoittaa. Tämä taas siis tarkoittaa sitä että varsinkin pientä tekstiä on tosi vaikea saada siististi kirjoitettua. Mäkin siis alan metsästämään nyt liitutaulutussia jotta saa jotain selvääkin teksteistä.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Iiiik! Teistä moni on jo tekemässä kutsuja. Itsellä ei ole mitään käsitystä, millaiset tehdään... o'ou.

Muuten ollaan päästy eteenpäin monissa asioissa ja koristelut alkaa selkiytymään. Kuukauden päästä käydään moikkaamassa meidän kokkia ja jutellaan alustavasti menusta. Joululahjojakin tässä ostellaan sillä periaatteella, että voidaan lähisuvulta sitten lainata niitä häihin (mm. lyhtyjä) :girl_haha:

En tiedä pitäisikö ottaa huumorilla vai millä, mutta... satuin juttelemaan sulhasen bestmanin kanssa, kun hän kysyi ollaanko päätetty jo hääpäivä!!! Selvisi, ettei sulhanen ole kertonut bestmanilleen hääpäivää, joka on ollut tiedossa yli 4kk. "Ei voi kaikkea muistaa kertoa" oli vastaus  :skilletgirl:  Ainakin tuli palauduttua taas maan pinnalle ja olen tyytyväinen kunhan sulhanen ja hänen bestman seisovat oikeana päivänä oikeaan aikaan alttarilla :girl_sigh:

 

Informoikaahan, jos löydätte niitä liitutaulutusseja jostakin. Täälläkin on semmoinen hakusessa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ostin tänään Sinooperista liitutaulutussin (8,95e/kpl). Värivalikoimaa oli. Täytyy tässä vaikka viikonloppuna testata että kuinka toimii.

 

Sain mä jotain muutakin häitä varten järkättyä, kyselin meinaan hotellista kiintiövarauksesta. Laittaa tulemaan mulle tarjousta. Hyvä että sentään jotain on hoidettu.. Ainakin osittain :D

 

Perhana, ostin miehelle juhlaliivin käytettynä niin pari "pikku" ongelmaa.. A: sauma takaa oli rispaantunut aikas ikävän näköiseksi. Minä en sitä siististi osaisi korjata ja korjaaminen ompelijalla maksaisi enemmän kuin itse liivi.. B: liivi oli hieman liian tiukka miehelle, ei istunut nätisti. Sovin myyjän kanssa että palautan liivin (maksan itse postituksesta aiheutuvat kulut) joten nyt pitää sitten metsästää uusi.. Pahus, se oli niin hyvän näköinen muuten!

 

Kengät sain kuitenkin hankittua (nekin käytettynä :D ). On vähän ehkä isot mulle, mutta toisaalta elokuussa hikisiin jalkoihin ne voi tuntua juuri sopivilta :D Ja onhan niitä geelityynyjä keksitty.

 

Harmi ettei se liivi ollut hyvä, olisi värin puolesta sopinut täydellisesti mun kenkiin  :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minkä ihmeen takia kaikki asiat pitää tehdä jotain ihmeen perinteitä kunnioittaen? Mä luulen että mun ongelman nimi on polttarit tällä hetkellä. Yritän tässä kysellä koska mun kaaso pääsee tai tulee perheensä kanssa meille kylään juhlimaan tota meidän lasta (koska lupasivat) ja että mä tietäisin mille viikonlopulle mä ajattelisin sitä sitten. Ei kuulemma oikein voi paljastaa vielä mitään. Ai kun kiva. Mä kestän sen että mä en tiedä polttaripäivääni (ilmeisesti ennen kuin korkeintaan puolipäivää aiemmin vaikka olen pyytänyt että saisin tietää jo ihan kunnolla aiemmin jotta osaisin nukkua tarpeeksi ja samalla pohtia otanko tuon pienimmän lapsen millään asteella osaksi päivää vai enkö..), mutta mä en kestä sitä että kaikki muu saa kans odottaa jotain tuntematonta..
 

 

:girl_cray3: Mä vaan alan olla aika pettynyt jo kaikkeen.

Multa odotetaan edelleen sitä että pikkumies jää kotiin kokonaan, mutta onneksi kuitenkin sekin mahdollisuus on huomioitu että jos haluan sen mukaan (en tarvitse sitä muuten enää mukaan mukaan, mutta haluan varmaankin nukuttaa sen päiväunille ja yöunille sekä olla sen yön ipanan lähellä).

Toistaiseksi siis se mitä polttareistani tiedän, niin ollaan täällä kotipaikkakunnalla mikä on ihan fine ja, että ne kovasti on toivoneet että nukkuisin yön erilläni muksusta. Kerroin kyllä, että hyvä jotta ollaan täällä niin voin sitten kävellä tuossa joskus klo 00-02 kotiin ipanan kainaloon.
Kaaso on kyllä ollut koko ajan ajantasalla ja osannut varmaan ennakoida mitä mä sanon asiaan, mutta silti mua jotenkin harmittaa että silti sinne lauseisiin tuli ihan suoraan kirjoitettuna että "toivottiin että nauttisit pelkästään meidän seurasta ilman perheenjäseniä".

Pyysin myös jo kauan sitten että saisin tietää polttareista ajoissa. Saisin sitten vähän tunnusteltua mihin olen itse valmis lapsen kanssa/sen huomioon ottaen. Mä oikeasti ajattelin että kyse ois ainakin viikosta, mutta ei kun kaason mielestä se on suunnilleen korkeintaan puoli päivää ennen.
Yritin sitten udella että missä se edes nukkuu edeltävän päivän (pitkänmatkalainen), että ois ollu kiva jos se ois tänne tullut. Ei ottanut kuuleviin korviinsa. Okei, ei siinä mitään mutta kun mä niin ajattelin että oltais saatu hyödynnettyä suunnilleen jokainen tunti siitä kun se kerran tänne päin tulee ja mikä ois ollu kivempaa kun sitten yhteisissä jännityksissä aloittaa polttaripäivä!

 

Mut enhän mä kato sellaisia saa tietää.. Tai eihän sellaista perinteestä poikkeavaa mitään voi tehdä..

Mä olen ihan kypsä jo.. :girl_cray3:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika kurjaa jos polttariporukka haluaisi pitää polttaripäivän sinun halujesi vastaisesti. Se nimenomaan kuuluisi olla morsiamen näköinen päivä. Jos muu seurue haluaa juhlia ja rellestää tai muuta niin järjestäkööt sille omat juhlansa keskenään. Itse varmaan ottaisin asian vakavasti puheeksi että haluan ehdottomasti tietynlaisen päivän.

 

Mulle ilmestyi myös uusi ongelma. Nyt kun puku löytyi en tahdo löytää millään siihen sopivia kenkiä. Kaikki ovat ihan hirveitä! :D Olen niin nirso kenkien suhteen ja kun löydän jonkin ihanan parin niissä on hervoton korko tai sitten niitä ei saa ivoryn värisenä. Mistä muut olette kenkiänne katsoneet tai ostaneet? En oikein jaksaisi lähteä sovittelemaan mihinkään vaan mieluummin tilaisin suoraan kotiin. Ja haluaisin ballerinat koska en oikein osaa kävellä koroilla enkä muutenkaan korkkareita koskaan käytä. Lisäksi niillä perus 10-12cm koroilla hujahdan miestäni pidemmäksi enkä halua sitä. Vaikka taitaa noissa miestenkin juhlakengissä aika hyvän kokoinen kanta olla? Mutta silti...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni kaason tulisi kuunnella hiukan, mitä morsian toivoo,samaa mieltä. :-X

 

Mie löysin kauniin valkoiset ballerinat vahingossa kenkäkaupan alesta (vaikka alunperin etsin hopeisia kenkiä netistä). Netistä katselin ebaysta, zalandosta ja mitä näitä nyt on vaateliikkeitä netissä Ellos jne. Nyt tosin, kun noita kenkiä olen jalassani pitänyt, että venyy ja paukkuu, niin taisi sittenkin tulla ostettua pienet, kun varpaat ja kantapäät ei tykkää =( Harmittaa kovasti, koska olisivat muuten aika nätit. :girl_to_take_umbrage2:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Annas kun: Voitko kysyä joltakin muulta polttari-porukkaan kuuluvalta päivämäärää? Kerrot ihan suoraan, että sinun täytyy tietää se, mutta kaaso ei suostu kertomaan. Eikä kaikkea tarvitse tehdä perinteiden mukaan. Itse kerroin omalle bestmanilleni, että haluan ehdottomasti tietää polttaripäivämäärän. Olen liian kova jännittämään ja aivan mahdoton jääräpää, kun sille päälle satun, joten pahimmillaan voisin kieltäytyä kokonaan osallistumasta omiin polttareihini, jos en tiedä siitä etukäteen. Ohjelmaa minun ei tarvitse tietää, mutta en halua jännittää ylimääräistä vain siksi, etten tiedä koska polttarit ovat. Bestmanini on luvannut, että päivämäärän saan tietää (olenpas kamala morsian).

 

Omat kenkäni tilasin netistä (brandos muistaakseni), koska en halunnut perinteisiä hääkenkiä. Nyt minulla on kauniit sini-kuviolliset korkkarit odottamassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis mun kaaso kyllä kuuntelee. Luulen että se jossain määrin on nyt paineen alla tällainen. Kun kuitenkin 90% vieraista on kans sillä linjalla että lapset ei kuulu mukaan. Kaaso siis on kaikkein ymmärtäväisin, muuten se ei olisi edes kaaso ;)

Mutta mä voisin yrittää lypsää omasta miehestä sen tiedon joskus.. En vaan oo vakuuttunut että se _ymmärtää_ miksi ja siitä kai tää nyt kaikkien kanssa tahmaa.

Kaaso on kyllä polkenut paljonkin jalkaansa koska tuskin me muuten pidettäisiin polttareita täällä kaukana kaikesta missä ei juuri mitään perinteisempien hienompien polttarien juttuja pääse tekee :D

,

Eilen tulin kyllä ajatelleeksi sitäkin että ompa hienoa jos menkat sattuu samalle päivälle niiden kanssa. Eli siinä ei kyllä puoli päivää riitä kun yrittää keksiä jostain tarpeeksi pitäviä suojia ja saada polttarit pysymään vessojen läheisyydessä ihan extempore :D Pitänee infota miestä että alkaa sekin vakuutella kaasolle. Mies on kyllä on jo nähnyt miten hauskaa se on :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Testasin sitä liitutaulutussia ja toimii! Suosittelen, vaikka hintaa tuolle mun tussille tuli enemmän kuin olin kuvitellut. Mutta hintansa väärti!

 

Mä rupesin haluamaan ammattikuvaajaa kun katselin upeita hääkuvia muilta morsmaikuilta. Nyt vaan se mun pikkutarkkuus kuvien suhteen alkaa näkymään, sillä se kuvaaja jonka olisin halunnut (kuvannut mm. Jaajo Linnonmaan häät) on tietenkin jo buukattu puoli vuotta sitten meidän päivälle.. Se yritti kyllä ehdottaa että siirrettäisiin omat häämme sille päivälle mikä sillä oli vielä vapaana, mutta kun juhlapaikka on jo varmistettu niin ei raaski siirtää (toiseksi, se päivä on muuten meille just hyvä! ). Mutta supermukava tyyppikin vielä, että harmittaa kovasti ettei saada sitä. No sitten toinen kuvaaja joka olisi vapaana silloin, on taas aivan liian amatööri mun makuun. Tai ei miellyttänyt kuvien laatu taikka tyyli mua ollenkaan, joten ei sitä (vaikka olikin superhalpa).

 

Nyt siis yritän etsiä uutta kuvaajaa paniikissa, koska tajusin heränneeni tähän asiaan vähän liian myöhään.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Isthle, mikä teidän hääpäivä olikaan...? Mietin vaan että me varattiin Petri Mast :D Sillä on loistavia kuvia!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä päässä iski paniikki :girl_impossible:

Oli jo kaikki sovittu vuosi sitten, että kaason ystävä tekee kampauksen. Noh, ilmeni paripäivää sitten,ettei enää tee. Etsittävä siis puolen vuoden varoitusajalla kampaaja. Ja tuurilla ei välttämättä enää saa. Sitten isäntä otti ja suuttu pitopalveluhenkilökuntaan, mistä oltiin alustavasti sovittu ruuat. Hän ei halua enää kyseiseltä firmalta tilata mitään yhden huonon kokemuksen takia. Puuh, pitopalveluiden etsintä pitää aloittaa alusta ja luulen, että sitäkään ei enää helpolla saa :girl_cray2:  Ja kaiken kukkuraksi olin jo aloittanut tekemään kutsuja ja sitä varten tulostanut värilliselle paperille hääinfot. Nyt ne kaikki joutaa roskikseen, etsittävä uudet paperit (koska prisman alelaarista löyty juuri tarvittava määrä edellisiin) ja uudet tulosteet sitten,kun saatu uusi pitopalvelu jne. ...Masentavaa :girl_to_take_umbrage2:  ja raivostuttavaa :hysteric:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^miten paljon siitä infon tekstistä menee uusiksi pitopalvelun osalta? Eikö infoa voi "pelastaa" esim leikkaamalla ja liimaamalla vaikka valkoiselle pohjalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Isthle: eiköhän kuvaajia ole vielä vapaana, mutta harmihan se on, että oma suosikki ei ole vapaana enää. Yrititkö kysyä tuolta kuvaajalta, oisko hänellä ketään toista kuvaajaa, jota hän voisi suositella? Monet kuvaajat tuntevat yleensä myös muita kuvaajia ja voivat mielellään myös suositella tuttaviaan.

Meidän pitäisi lähettää kutsut pian miehen puolen kutsuttavilla. Mulla on vain semmoinen olo, etten haluaisi lähettää Suomesta kutsuttavilla vieraille vielä kutsuja. Olisiko kaamea virhe lähettää kutsut kahdessa erässä? Joulukorteissa olin ajatellut laittavani Suomesta kutsuttavilla save the daten, mut miehen puolen suvulle pitää lähettää koko kutsut jo mahd pian, jotta pääsevät varaileen lentoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juuri Petri Mastin olisin halunnut! Mutta sain apua yhdeltä kuvaajalta (koska tosiaan kaikki kuvaajat näköjään tuntee toisensa :D ) ja hän lupasi auttaa etsimään vapaata hyvää kuvaajaa. Mies ei vieläkään ymmärrä miksi hankitaan kuvaaja. Tai ylipäätään mitään häitä varten :D Sille riittäis että karattas kahdestaan jonnekin ulkomaille naimisiin. Mutta kun kerran juhlii häitä niin haluan ne kunnolla.

 

Meilläkin vielä catering auki. Olen mä sen periaatteessa jo valinnut mutta sulho ei ole vielä innostunut perehtymään menuun niin ei olla varattu sitten ollenkaan vielä. Jos ei menu ja tyyli sulhoa miellytäkään. "Onneksi" meillä Vaasassa on niin myöhäinen tämä aikataulu, kun suurinosa juhlapaikoista aloittaa varauksen vasta edellisen vuoden syksynä, ja kirkon saa varata vasta joulukuussa seuraavalle vuodelle. Että tuskin täällä cateringitkaan on kovin aikaisin varattuna. Hope so.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tipsis: Kyl varmaankin harkitsen asiaa, mutta näyttääkö hölmölle, että pari sanaa on valkoisella, en tiedä...Sen verran noita catering-juttuja jo katsellut, että budjetti paukkuu yli sen osalta,mutta ei voi minkään :(  Pakko jaksaa, muuten käy niin, että teen vielä ruuatkin omiin häihin. Se kyllä ois iso säästö,mutta ei nautittavaa, kun ressaan jo muutenkin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Meinasin, että eikö sitä voi jättää pois? Tämä kun ei ymmärrä nyt, että mitä infossa lukee pitopalvelun osalta? Itse en nimittäin ole ollenkaan ajatellut, että infossa pitäisi kertoa esim. pitopalvelun nimi tai menu? (Menu lukee sitten pöperön vieressä juhlassa ja erikoisruokavaliot kysyn joka tapauksessa ilmoittautumisen yhteydessä.)

 

Ehkä mies muuttaisi mieltään nykyisestä pitopalvelusta, hieman rauhoituttuaan tai jos selvitätte häntä vaivaavan asian heidän kanssaan?

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä tuosta pitopalveluasiasta! Koita puhua sulholle järkeä ja anna vähän vihjeitä kuinka haastavaa tässä vaiheessa on aloittaa kaikki alusta! Itsestä ainakin välillä tuntuu ettei sulho ymmärrä mitä kaikkea olen tässä vähitellen häiden eteen järkkäillyt kun ei sitä konkreettista ole vielä näkyvillä kovin paljon =)

P.S. meidän juhlajuomien maisteluversioita tilataan Saksasta tässä lähiaikoina ;) päästään maistelemaan kuoharit ja viinit. Jippii!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mäki jäin pohtimaan, voisiko pitopalvelujutun poistaa infosta kokonaan ja mitä olette pitopalvelusta sitten laittaneet infoon. Meidän infoon ei varmaan tule pitopqlvelusta mitään erityistä mainintaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsu on meillä simppeli, että siinä ei osoitteita ole. Hääinfosta sitten löytyy kaikki; osoitteet, vp, pukukoodi ja ruokailun ostalta tyyliin "tämä hoitaa ja alkaa klo x ". Menua en siihen laittanut. Tein siitä infosta vielä humoristisen version, jostain myös täältä foorumin osioista bongattu.

Mies on meillä jääräpää, meinas ettei sitten häitä vietetä ollenkaan,kun yritin mainita,mikä homma on aloittaa alusta jne :girl_cray3:  Noh, mie sulattelen asiaa tämän viikon, on tälleviikolle muita asioita hoidettavan.puuh...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hurjasti osa jo saanut aikaan! :) Meillä on pienimuotoset häät ensi kesänä. Paljon on mietittävää ja päätettävää.

 

Tähän mennessä tehtynä:

- juhlapaikka varattu

- kutsun koeversio tehty

- kampaus suunniteltu

- sormusmalli katsottu muttei sovitettu

- menua alustavasti suunniteltu

- alkumaljat päätetty +muut juomat

 

Lähetättekö kuinka pian kutsut ensi kesän juhliin? Tekisi mieli laittaa heti vuoden alusta mutta onkohan se liian pian. Itse haluaisin kuitenkin tietää mahdollisimman aikaisin ettei vaan ehdi sopia kesämenoja juuri sille viikonlopulle. Ehkä laitan ne ennen kuin työpaikoilla päätetään kesälomista niin voi toivoa lomaa tiettyyn ajankohtaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.