Syysmorsian 2013

Mikä pelottaa häitä suunnitellessa?

148 viestiä aiheessa

Oikeastaan vain se, ettei kenelläkään ole kivaa. (Toki sekin, jos joku kuolee ennen häitä, mutten aio tätä aktiivisesti miettiä, kun alkaa pelottaa sitten ihan joka hetki.) Olen ollut häissä, joihin on panostettu ajallisesti ja rahallisesti. Hääpaikka oli kaunis ja ruoka todella hyvää. Kaikki muu oli sitten vähän... meh. Kamalaa laittaa paljon rahaa ja vaivaa päivään, joka ei olekaan sitten kuin "ihan kiva".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eniten pelottaa että vieraat eivät viihdy ja häistä tulee vaivaantuneet seisoskelujuhlat, joista ihmiset poistuvat heti "pakollisten" osuuksien jälkeen. Lähes kaikista muista päivän katastrofeista voi kuitenkin selvitä nauruilla, jos fiilis on muuten hyvä, mutta huonoa tunnelmaa on vaikea pelastaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän pelottaa se että kutsuttuja on aika vähän että jos puolet ei pääsekään paikalle niin sitten on aika vaisu fiilis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä on hauska miettiä. Usein mietitään että häät on vaimon näköiset ja vaimo on pääosassa ja kuinka vaimo stressaa omasta ulkonäöstään hääpäivänä. MUTTA kuitenkin kuinka suuren stressin aiheuttaa hääjuhla, juuri vieraat. Olisi kamalaa jos vieraat ei viihdy, ruoka ei maistuisi, hääkakku olisi pilalla ja monen monen muut asiat...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häiden suunnittelu on vielä aivan alkutekijöissä, mutta nyt jo hieman jännittää ajatus siitä, että vieraat eivät viihtyisi ja tunnelma olisi vaivaantunut. Pelottaa myös se, että osaanko lainkaan onnistuneesti järjestää/suunnitella hääjuhlaamme! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidänkin häiden suunnittelu on vielä alkutekijöissä, mutta budjetti ja se että saadaanko juhlapaikka/kirkko varattua mieluisalle päivälle sekä vieraiden viihtyvyys jännittää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä pelottaa se saadaanko juhlapaikka varattua samalle päivälle kuin kirkko vai täytyykö juhlapaikkaa vaihtaa. Vieraiden viihtyvyys mietityttää myös sekä se tuleeko häistä täysi kaaos. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua pelottaa eniten budjetti. Häät voisivat olla vaikka tänä kesänä jos taloudellinen tilanne antais periksi. Siksi pelottaakin miten käy ensi vuonna, onko tilanne yhtään parantunut. 

 

Lisäksi pelottaa kaikki valmistelut, osaako sitä ajatella kaikkea ajoissa ja tuleeko kamala stressi lopuksi. Itse, kun olen viime tipan ihminen muutenkin. :ph34r:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eniten pelottaa, että vieraat eivät viihdy. Meille tulee vieraita ulkomailta ja monelle se on vielä ensimmäinen kerta Suomessa, joten olisi ihan kamalaa, jos ulkomaalaiset vieraat ajattelisivat tyyliin "höh, TÄMÄNKÖ takia minä tulin tänne asti?". :unsure:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua pelottaa eniten, että entä jos vieraat ei viihdy juhlissa. Tai entäs jos ei saadakaan kerättyä rahaa tapeeksi ja ajoissa. Tai entä jos tuun kipeäksi. Tai jotain oleellista unohtuu, joka pilaa mun fiiliksen. Tai tai tai...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luojan kiitos löysin tämän keskustelun, ei siis sillä, että olisin iloinen muiden stressistä :girl_haha: Itsellä on ollut tosi monia stressin aiheita ja hetken aikaa luulin, että olen yksin näiden huolien kanssa, sulho on lehmänhermoinen minun hermoillessa :D 

Nämä asiat mm. ovat stressanneet:

  • onko juhlatila sopiva meidän pienille häille (juhlatilaan mahtuisi jopa 180 henkeä, meillä vieraita juuri ja juuri 30...)
  • onko ruoka tarpeeksi juhlavaa (lämpimänä ruokana on wokkeja)
  • viihtyvätkö vieraat
  • olenko riittävän kauniin näköinen hääpäivänäni :(
  • minkä verran karkkia varata buffetiin
  • ovatko vieraat nyreissään alkoholittomasta tarjoilusta päivällä (jatkot ovat erikseen)
  • itkenkö liikaa (jo pelkkä Neljät häät amerikassa-sarjan tunnari saa itkemään hillittömästi :girl_impossible:)
  • miten koristellaan tila
  • onko kirkko varattu varmasti (sulhoparka saa varmaan hermoromahduksen, kun kyselen asiaa koko ajan)
  • sää: onko liian kylmä tai kuuma
  • ovatko kutsut varmasti mennyt perille (noin puolet vasta ilmoittautunut)

Onneksi yksi stressin aihe poistui tänään, kun kokeilin mekkoa päälle ja se istui kuin hansikas :girl_in_love::curtsey: Kuukausi sitten vetoketju ei mennyt edes lähellekään kiinni :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luen juuri Joyce Meyerin kirjaa "Nainen: elä rohkeasti ja pelkäämättä." Siinä on monta hyvää pointtia pelosta, esimerkiksi se kuinka pelkääminen ja asioiden huolehtiminen antaa pelolle itseasiassa voimaa ja siten todennäköisemmin toteuttaa ne omat ikävät ajatukset. Näin olen yritän välttää pelkäämistä, tai mennä eteenpäin keskittymättä pelkoon liikaa, vaikka sitä kokisinkin.

Stressaan häissä moniakin asioita, mutta en pelkää, enkä aio antaa pelolle valtaa. Keskityn olemaan positiivinen ja luottavainen, sekä tietysti suunnittelemaan asiat yhdessä apureiden kanssa mahdollisimman hyvin.

klt3007 likes this

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pelkään, että on jäätävän kylmä sää (häät kahden viikon päästä - :o ) eikä kukaan pääse ulos jaloittelemaan, koska tulee jotain räntää tai rakeita vaakatasossa. Tän kevään perusteella huoleni on hyvinkin aiheellinen. Jännittää myös, että viihtyykö vieraat, onko hyvä tunnelma, onnistuuko kaikki järjestelyt varmasti, onko ruoka hyvää ja onko sitä riittävästi, jaksanko olla koko illan vai meinaanko hyytyä ja väsähtää väkisin, soittaako bändi hyvin, kuunteleeko ihmiset sitä musiikkia ja tykkääkö ne siitä jne. jne. Ois ehkä helpompi luetella, mitkä asiat ei jännitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minua ei ensin jännittänyt monikaan asia. Ollaan molemmat opiskelijoita, eikä oltu suunniteltu suuria häitä. Kuitenkin molempien perheet lähtivät ''sponsoreiksi'' ja saammekin toivomani tyylikkäät ravintolahäät. Mutta se, joka on stressannut, on kaverien kommentit! Että eikö teillä ole sitä tai tätä, miten voi mennä naimisiin ilman tätä tai tuota. Että ei ole tanssiosuutta (kumpikaan meistä ei pidä tanssimisesta), sormuksen keskikivi ei ole timantti vain ''vaan'' safiiri (omasta mielestäni älyttömän kaunis ja etsin sellaista ikuisuuden!), enkö ompele pukuani itse (jos haluaa itse ommellun puvun, pitää ommella itselleen ;)) jne. Olen aika herkkä ja pelkään ehkä eniten sitä, että joku kaveri tai sukulaistäti tulee kommentoimaan ilkeästi hääpäivänä. Tähän mennessä on jo kuultu, että ''Ootko raskaana, kun meette naimisiin?!'' ja ''Mitä jos toi teidän liitto ei sitten kestä?''. Että mitä vielä. :pupu_1:

Vähän pelottaa myös se, että säästämäni rahat eivät riitäkään. Meille tuli yllärivieraana host-siskoni ulkomailta, ja minusta on aivan mahtavaa, että hän pääsee! Kuitenkin tämä tarkoittaa sitä, että oma kämppä pitäisi antaa hänelle ja hänen avecilleen heidän budjettinsa takia, ja olimmekin laskeneet menevämme hääyönä hotelliin. Voi kuitenkin olla, että budjetti ei ihan riitäkään siihen ja nyt jännittää, että mihin me mennään itse! :girl_haha: 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä lähinnä se että on niiiiin paljon aikaa häihin että itsekin kyllästyy miettimään ja odottamaan. Ja tietty kaikenlaiset käytännönjörjestelyt mutta onneksi tiedän että kun pääsee paremmin pohtimaan ääneen niin kaikki lutviutuu paikoilleen kyllä. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vieraslistan muodostaminen.

Vaikka meidän häät on näillä näkymin vasta kahden vuoden päästä, niin murehdin jo nyt siitä että ketä kutsua ja ketä ei. Useampi ihminen jota en ole kyllä ajatellut kutsua, on jo ilmoittanut kuinka innolla odottaa meidän häitä ja kutsua sinne, enkä oikein tiedä mitä näille pitäisi sanoa vai antaako sitten aikanaan vain huomata että sitä kutsua ei tullut :D. Onneksi tässä kuitenkin sen verran aikaa että eiköhän nuo kyseiset henkilöt unohda vielä tämän asian, varsinkaan kun heille ei ole puhuttu sanallakaan siitä että koska nämä häät olisivat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häissä pelottaa juurikin tuo epävarmuus. Paljon tekijöitä, joista joku voi mennä pieleen, ilman, että itse pystyy edes siihen vaikuttamaan. Sattuma kai kuuluu häihin. Toisaalta vieraat eivät välttämättä edes huomaa asioita, jotka saattaa itsellä iskeä silmään. 

Hieman jännittää myös häämatka. Lainalaskuria olen pyöritelly ja miettinyt, että kuinka paljon varata häämatkaan rahaa. Budjetit paukkuu kyllä aika äkkiä tässä häähommassa. :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä ei ole kovin montaa konkreettista asiaa lyöty lukkoon, mutta suunnitelmat ovat kovassa vauhdissa. Häät eivät tunnu vielä kovin todelliselta, vaikka niihin onkin aikaa vain 8 kuukautta. Minua silti mietityttää:

  • miten istumajärjestys sitten todellisuudessa toimii, kun olen käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa tehdäkseni siitä toimivan
  • viihtyvätkö vieraat alkoholittomissa häissä
  • hämmentyvätkö vieraat hieman erilaisista häistä --> ei tanssia tai bilemusiikkia
  • onko huono sää, koska vihkiminen tapahtuu sään salliessa ulkona ja haluan häihin ulkopelejä viihdykkeeksi (tämä ehkä suurimpana jännityksenä, koska siihen ei voi itse vaikuttaa)
  • miltä minusta tuntuu hääpäivänä, jos tietyt kutsutut tulevat häihin, kun muuten ei pidetä kovin paljoa yhteyttä, mutta ovat kuitenkin "lähisukua"
  • mitä ne sukulaiset ja kaverit ajattelevat, jotka eivät saa kutsua, vaikka kuvittelevat saavansa kutsun
  • mitä, jos mekko on tiellä ja hankala ja kuuma ja repeää ja joku astuu päälle
  • mitä, jos minulla on maha sekaisin, koska jännitän vatsallani, tai jos ihoni on todella huonossa kunnossa stressin takia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pelkään, etten saa  kaikkea järjestettyä. Muistamista ja tekemistä on niin paljon ja joudun, toistaiseksi, yksin hoitamaan kaikki järjestelyt täältä ulkomailta käsin ja sokeana.  Koska meillä ja meitä ehkä auttamaan kykenevillä on niin erilaiset mielipiteet siitä, millaiset meidän häistä tulee, että heidän ottaminen mukaan aiheuttaisi pelkkiä riitoja ja pahaa mieltä. Joka juttua varten ei voi lentää Suomeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh, alkoipas jännittää kaikki kun luki tän ketjun läpi. Muakin jännittää ehkä eniten viihtyykö vieraat ja lähteekö aikaisin pois. Mutta lähempänä vielä toistaiseksi on pelko siitä saadaanko haluamamme juhlapaikka haluamaamme aikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eniten jännittää ehkä oma terveys ja saanko vaikka migreenikohtauksen hääpäivänä tai olenko karseassa flunssassa. Myös sulhasen sairastaminen olisi yhtä ikävää. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksi pelko, aika yleinen sellainen :unsure:

Pelkään etteivät vieraat viihdy, olemme olleet vieraina häissä ja niissä on ollut vaikka mitä showjuttuja. Meidän tyyli ei ole sellainen, emme haluaisimme kauheasti esiintyä :blush: Mies on ilmaissut, että hieman ahdistaa ajatus keilavalossa olemisesta. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eniten jännittää ehkä se, ollaanko miehen kanssa molemmat terveitä. Sitten se, että onko kovin moni vieras sairastunut tai muuten estynyt tulemasta. Kolmanneksi mietityttää, viihtyvätkö vieraat tai pettyvätkö meidän juhliin. Vähän mietityttää, haluaako osa edes tulla ja ovatko sitten jotenkin pitkin hampain, jos nyt tulevat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään