Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Mä hoksasin just, että siitä on tasan 2 vuotta, kun saavuin maahan. Pitää varmaan ruveta pikkuhiljaa tutkimaan tota removal of conditions-hakemusta tosissaan, eikä vaan vähäsen. Mielummin valmiiksi hakemus kuin viime tingan paniikissa sitä tekemään, eikö vaan? :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onneksi olkoon kaikille joilla hommat on edenneet/lähteneet etenemään!! :) 

Ja kiitos kaikille vastauksista, taas sain hyvää informaatiota! ;)

 

Mulla olisi kysymys;

silloin kun ette ole vielä omistaneet mitään viisumeita, eli olette rajat ylittäneet ESTA:lla, kuinka usein kävitte maassa?

Oonko ihan vainoharhaiseksi tullut, kun menin viimeksi helmikuussa, ja nyt suunnittelisin elo-syyskuussa meneväni uudestaan, mutta vain pariksi viikoksi, niin alkavatko epäillä? Toki tiedän, että riippuu rajavartijan päivästä jne. Kerran ovat ottaneet mut lisäkuulusteluihin, olin varmaan epäselvä vastauksissa ja epäilyttävä sen vuoksi. Huhh, se ei ollut mukavaa, mutta tämä tapahtui vuosi sitten, ja nyt sen jälkeen jouduin uusimaan passiakin, että on vaan tuolta helmikuulta leimat vain passissa.. Onko teillä kokemuksia? Kuinka usein ootte menneet vuden sisällä jenkkeihin ESTAn kanssa? Helpottaisi vain kuulla miten muut ovat asian hoitaneet. :)

Link to comment
Share on other sites

Nyt olis lääkärintarkastus Borgströmillä sitten takana! Ja tosiaankin, tuntuu olevan hiukan persoonallinen tapa merkata nuo rokotukset... kirjoitti vain rokotteiden kohdalle isoin numeroin viimesimmän rokotustehosteen päivämäärän. Vesirokosta jouduin sanomaan, että merkkaa sen sairastetuksi ja kirjoitti Varicella kohtaan vuosiluvun jona sanoin sen sairastaneeni sekä kirjoitti "decease". Toivotaan nyt tosiaan että se riittää... Hiukan oiekastaan harmitti, kun olis ollu mukana niin hyvät tiedot kaiksita rokotuksista, että olis ollut kiva että ne olisi kaikki merkattu kunnolla omiin sarakkeisiinsa. Vaan jos hänen tekemänsä paperit ovat ennenkin kelvanneet niin kait ne kelpaa edelleen :D Hintaa tuli 330 Euroa (tarkastus 190e ja röntgen + verikoe 140). Kopiot rokotuspaprusta piti pyytää respasta ja pyytää laittamaan sitten se rokotusosio lääkärin lokeroon. Kuvia se 3 kpl, yksi verikoepaperiin, toinen röntgenpaperiin ja kolmas niihin muihin papereihin. Kun noutaa valmiit paprut niin itselle saa sitten sen keuhkoröntgen kuvan CD:llä jos sattuu myöhemmin olemaan käyttöä. Loput paprut ilmeisesti on sujetussa kuoressa joka sitten annetaan haastattelussa.

 

Nabbu, mä olin jenkeissä viime vuonna viikon ja nyt lähden kuukaudeksi. Käsittääkseni kysymykset joita multa sillon kysyttiin oli rutiininomaisia. Kuten missä olen töissä, mitä teen jenkeissä, paljonko rahaa on mukana jne. Rahasta ihmetteli miksi niin vähän, sanoin etten viitsi kantaa liikaa käteistä, on lisäksi Visa mukana ;)  Mukaan tällä kertaa otan kopion NOA2 paperista (saatiin hard copy postissa eilen!) sekä kirjeen työnantajalta josta käy ilmi että olen lomalla ja minulla on voimassa oleva työsopimus, sekä se milloin palaan normaalisti töihin. Toivon että ne riittävät.

 

Kysymys! Kuin vanha se virkatodistus ja rikosrekisteriote saa olla? Luinkohan jostain aiemmin että max 3kk vanha? Mielelläni tilaisin ne valmiiksi, mutta en halua että ne menee vanhaksi ennen haastattelua :)

Link to comment
Share on other sites

Nabbu, mä taisin käydä kolme tai neljä kertaa yksi vuosi, ja kaikki kerrat on menneet hyvin. Viimeinen kerta ennen lopullista muuttoa oli 2 kuukauden visiitti ESTAlla ja se oli ainoa kerta kun rajalla kuulusteltiin jonkun verran. En mä usko että sun tarvitsee jännittää rajan ylitystä. Kaiken varuilta kannattaa toki ottaa mukaan paluulipun lisäksi niitä muita todisteita siteistä kotimaahan, varsinkin jos rajalla sanoo tulevansa poikaystävää/kihlattua moikkaamaan.

 

Nagoon, hyvä kuulla että lääkärissäkäynti on nyt kunnialla ohi. Hehe, onpas sitten kiva että tuommoisen oikeinkirjoitusvirheen Borgström teki, onneks ei sentään pistänyt d-kirjainta tohon perään. Siinä vois olla kummastelemista USCIS-kaverilla joka sun lääkärintarkastuksen käy läpi  :girl_haha:. Mutta hyvä että merkkasi vesirokkokohtaan että olet sen sairastanut, siitä ei nyt voi ainakaan tulla RFE, hienoa.

Mullakaan Borgström ei merkannut kuin osan rokotuksista, vaikka mulla oli kaikki mahdolliset rokotukset otettu tai vahvistettu. Mutta, kun ne täällä siirrettiin sille toiselle kaavakkeelle niin täkäläinen lääkärisetä kyllä todella tarkasti raapusti jokaisen rokotuksen viimeisen vahvistuksen päivämäärän kaavakkeeseen.

 

Muuten, tärisikö Bortgströmin kädet oikein häiritsevän paljon kun olit tarkastuksessa? Mun käydessä kun hän pystyi hädin tuskin pitämään kynää kädessä siltä tärinältä.

Link to comment
Share on other sites

Nabbu, mun visiitit on ollu seuraavanlaisia;

 

2007-2010 kerran vuodessa 2-3vkoa kerrallaan

2011 kesällä 6vkoa

2011 lokakuu-tammikuu 3kk

2012 kesäkuu-syyskuu 3kk

2013 toukokuu 3vkoa

 

Viime kesänä jouduin secondaryyn ja ei tosiaan ollu kovin mukava kokemus. Mulla ei ollu silloin näyttää mitään todisteita paitsi lentolippu takas (jouduin esim sanoon et ei oo töitä kotona odottamassa). Viime kuussa olinkin sitten ihan paniikissa ja varma, etten pääse maahan.. Mutta ei ollu mitään ongelmaa, melkein helpoin POE ikinä, pari peruskysymystä ja läpi. Luulisin siis, ettei sulla oo mitään ongelmaa, jos oot vaan pariks viikkoo menossa :)

Nagoon, samanlainen kokemus oli mullakin. Mä ehdin vähän vilkasta niitä sen täyttämiä papereita ja ne näytti kyllä niin tyhjiltä, et meinas heti stressi iskee, et eihän tämmöset voi ikinä mennä läpi.. Mut tosiaan, ajattelin vaan, et ei oo muillakaan ollu mitään ongelmaa aiemmin, niin ehkä ne sit kelpaa.

 

Eve, kyllä ne ainakin mun aikana hieman täris. Vähän pelotti kun se mun kuvaa leikkeli pienemmäks, et leikkaa naamaan ja pilaa koko kuvan :D Ja tekstit ei oikein meinannu lomakkeilla pysyä riveillään...

Link to comment
Share on other sites

Eve, kyllä tärisi Borgströmin kädet, ehkä se siks ei paljon kirjottele ylimääräsiä kun ei tekstit pysy riveillä?? :)

 

Pari kysymystä. Pitääkö tuo lomake DS230 lähettää sinne lähetystöön jo heti kun on saanut tuon packet3:n?? Ja sitten ne loput tarvittavat paperit kun ne ovat valmiina, jonka jälkeen saa sen haastatteluajan? Vai voiko tuon DS230 lähettää sitten samalla? Vähän hermostuttaa kun mun paketti tulee varmaan just sillä aikaa kun oon lomalla jenkeissä, eli pahimmassa tapauksessa menee melkeen 4 viikkoa että saan sen lähetettyä takasin lähetystöön. Onkohan siinä joku aikaraja? Mietin myös että voisko sen DS230:n täyttää valmiiksi netistä otettavalla lomakkeella ja pyytää jotain postittamaan se kun packet 3 saapuu kotiin, vai pitääkö se olla juuri se lomake joka tulee sen paketin mukana?

 

Toinen juttu, NOA2 hard copy paprussa luki että se on voimassa 4kk. Mitähän se tarkoittaa?

 

Kaikesta sitä tuleekin stressattua :D Mutta muuten näyttää hyvältä, pitää vaan tilata se rikosrekisteriote ja pitkä virkatodistus valmiiksi, sekä ottaa mieheltä Affidativ of Support lomakkeet(+ mitä niihin liittyy) kun palaan lomalta Suomeen ja hakea ne lääkärintarkastus paperit, niin eiköhän siinä sitten ole kaikki tarvittava!?!?! Pitääkö kihlatulta enää tässä vaiheessa pyytää muita papruja kuin ne I-134:jään liittyvät?

 

Kiitos taas kaikille :)

Link to comment
Share on other sites

^Eiköhän ne kaikki paperit voi lähettää samallakin jos haluaa. Ohjeissa lukee, että eivät voi käsitellä viisumihakemusta ennen kuin DS-230 on lähetetty, joten siksi pyytävät että tuo lähetetään ensi tilassa ja sen jälkeen vasta loput paperit joiden kokoamisessa voi mennä kauemmin aikaa. Sen voi hyvin printata netistä, niin mäkin tein koska olin myös Yhdysvalloissa kun sain packet3 ja halusin täyttää kaikki lomakkeet valmiiksi. Mä itse asiassa muistaakseni taisin lähettää DS-230 ja checklistin yhdessä. Ja tosiaan, kihlatulta ei tarvitse kuin Affidavit of Support -jutut. 

 

Mulla on mielikuva, että olisin kirjoittanut aikaisempaan ketjuun packet3 sisällön.... jep, tässä linkki kyseiseen postaukseen vanhassa ketjussa. Toivottavasti on avuksi!

Link to comment
Share on other sites

Olikohan nämä linkit jo täällä? Tässä kuitenkin yhteystiedot kun joudut hankkimaan Rikosrekisteriotteen ja pitkän version virkatodisuksesta ja mahdolliset avioliittotodistukset:

 

Rikosrekisteriote (voimassa 6kk):

 

http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/ork_ork02/index.html

 

Virkatodistukset maistraatista (voimassa 3kk)

 

http://www.maistraatti.fi/fi/maistraatit/

 

Kirjoita asuinpaikkakuntasi hakukenttään ja saat auki tiedot mistä puhelinnumerosta voit tilata oman virkatodistuksesi. (Sama paikka josta tilasit lyhyemmän version virkatodistuksesta hakiessasi K1-viisumia:)

Link to comment
Share on other sites

Huomenna ois lääkärin tarkastus dextrassa helteeltä. Vieläkään ei ole paperit mennyt NVC:stä läpi. Tai no AOS on mutta ovat vieläkin sen vihkitodistuksen kanssa ihmeissään. Toivottavasti kohta jotain tapahtuu, huomenna ois 15 päivää siitä kun tuli check list. Toivottavasti sitten onnistuis lähetystöstä siirtämään haastattelua aikaisemmaksi kun on lääkärilläkin jo käyty. 

Link to comment
Share on other sites

Hei kiitos tytöt taas kerran vastauksista!! :)

 

Vielä tässä panikoin, mutta jos ne nyt sitten käännyttääkin mut rajalla kotiin päin, puhutaan nyt JOS, niin pystytäänkö me silti tuon K1 viisumin kanssa sähläilemään, vai tuleeko mulle joku portti kielto maahan ikuisesti ja minkään maailman viisumit eivät sitä pysty kumoamaan? Koska se K1 oisi nyt työn alla tässä kovaa vauhtia, mutta mietin, että meneekö se sitten ihan kuraseksi hommaksi jos nyt sattuisikin elämäänsä kyllästynyt rajavartija olemaan vastassa?

Anteeksi, että puran tätä mun paniikkia teihin, satun nyt vain olemaan jotenkin heikkohermoinen tämän asian suhteen. :D Kiitostaas etukäteen jos joku jaksaa vastata/tietää asiasta. :)

Link to comment
Share on other sites

^Nabbu, jos käännyttävät rajalla takaisin Suomeen niin ei tule porttikieltoja tai vaikuta viisumiin. Mutta, sitten kannattaa melkein odottaa että seuraava reissu on menolento sillä K1-viisumilla. VJ'stä löytyy varmaan tuostakin aiheesti lisätietoja ja stooreja, jos haluat googlailla mielenrauhan vuoksi  :)

Link to comment
Share on other sites

Furcalor, miten meni tarkastus? Oliko Helle ihan ok?

 

Ja lisää kysymyksiä.. Tarviiko DS156 lomakkeeseen sen barcoden? Tappelin sen lomakkeen kanssa vaikka kuinka kauan, kaikilla eri selaimilla, enkä saanu kun erroria kun klikkasin continue. Alkaapi tulla kiire, kun konsulaatistakaan tuskin saa vastausta muutamaan päivään.  Edit; nyt vihdoin toimi.. Meinas jo iskeä paniikki!

 

Niin joo, mulla on haastattelu ens viikolla! :)

Muokattu: , käyttäjä: babyhanna
Link to comment
Share on other sites

Helle oli ihan ok, unohdin ottaa passin mukaan mutta onnistui silleen että skannasin ja lähetin sähköpostilla heti seuraavana päivänä. Tänään helle soitti että kaikki ok tarkastuksessa ja toimittaa sen tänään lähetystöön. Viime viikolla lähetin expedite pyynnön NVC:hen ja tänään CEAC sanoo että READY. Tänään/Huomenna pitäs saada hastattelu aika, toivottavasti ensiviikolle. Viimeinkin alkaa tämän vaiheen loppu häämöttämään :)

Link to comment
Share on other sites

Lightning, mulle mailattiin haastattelupäivä tiistaina, seuraavan viikon torstaille, eli vähän yli viikko. Heinäkuussa ne on lomalla, eli silloin kestää pidempään.

Mä olin tosiaan toissapäivänä haastattelussa, ja hyvinhän se meni, vaikka ehdin jo stressaamaan turhaan. Vähän puuduttuvaa odotella, varsinkin rappukäytävässä.

Link to comment
Share on other sites

Nabbu, oli onneksi kaikki mukavia. Olin ihan hermona, mutta rentouduin kyllä heti kun se itse haastetteluosuus alko kun vaikutti haastattelija kivalta. Ihan perusjuttuja kysyi; missä ja miten tavattiin, miten jatkettiin yhteydenpitoa, kummankin työpaikat, onko mies käyny Suomessa ja oonko mä sit käyny jenkeissä, oonko tavannu perhettä, missä miehen äiti asuu... Yhteensä meni 1h10 min, josta tunti tais olla odottelua (joka välissä sai odottaa, rappukäytävässä sisäänpääsyä, papereiden jättöä, sormenjälkiä ja sit viimesenä haastattelua) Itse haastatteluosuus ei tosiaan kestäny kun muutaman minuutin.

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset vastauksesta ja kiitos babyhanna haastattelukokemuksesi jakamisesta!

Ja vielä yksi kysymys (jotenkin tämä 8 kk:n odotus tuntuu juuri nyt viime hetkillään kaikkein sietämättömimmältä): voiko luottaa siihen, että viisumin saa samana tai seuraavana päivänä haastattelusta? Eli uskaltaisinko jo varata lennot?

Link to comment
Share on other sites

Oregoniin olen itse muuttamassa, mihin päin te muut?

 

Juu, haastattelu on toivottavasti jo tässä kuussa. Checklistin lähetin tänään. Onkohan mahdollista saada viisumi kuitenkin jo samana tai seuraavana päivänä, jos pyytää? Ainakin keskustelun alussa oli viisumi saatu melkein samantein, onko käytäntö nykyään sama?

Miehen suku on niin hajautunut eri puolille maata ja häävalmistelut ovat sillä mallilla, että sinne pitäisi todella päästä niin pian kuin mahdollista!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...